Mammas lilla dramaqueen

2011-08-09 21:25:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «




Vår lille gullunge har blivit en riktig tuffing och busfrö här hemma. Det har varit ytterst intressant att se övergången mellan oskyldig liten pojk till en medveten liten rackarunge.

Igår hade jag en liten "fight" med Theo då han försökte ta mina glasögon och kasta dem på golvet. Jag sa till honom att ajaj så gör man inte och slutar du inte får du gå in på ditt rum tills du blir lugn igen. När han tog tag i dem för sjuttiofemte gången sa jag till honom att nu fick det vara nog och han fick gå in på sitt rum(jag bar in honom). Han började självklart gråta, vilket han fick göra en stund innan jag bad honom komma ut och krama mig förlåt. Allt gick efter plan och jag tänkte att han nog förstod vad jag menade. Efter en stund hugger han tag i mina glasögon igen och ler åt mig världens busleende. Jag sa åt honom att gå in på sitt rum och allt upprepar sig igen... och igen och igen. Sista gången gick han in i lekrummet innan jag sagt åt honom och därinnifrån hördes ett liten "Buhh buhh". Det som skulle vara mitt sätt att lära honom vad man får göra eller inte förvandlades till en lek där själva tillsägelsen, gråten och försoningskramen var minst lika rolig som att busa med mina glasögon.

Idag upprepades samma sak då han kastade Miras pärlhalsband på golvet trots att jag sagt åt honom att inte röra pärlorna. Jag sa åt honom att gå in på rummet och han lunkar iväg snyftandes för att sedan komma skrattande tillbaka i hopp om att allt är glömt och förlåtet.

Jag är säker på att han egentligen förstod vad som var fel i hans uppförande, men att han bara hittade ett sätt att vända det hela till något lekfullt. Att han ser hur storasyster gråter när hon inte får som hon vill, får utbrott och kastar sig på golvet och skriker för att försöka få sin vilja igenom hjälper inte mindre det faktum att vi börjar få en riktig dramaqueen här hemma.

Kommentarer
Postat av: CiliaH

Busunge! Inte lätt att stävja de där hyssen alla gånger.



KRAM

2011-08-09 @ 22:12:12
URL: http://ugglehuset
Postat av: Anna - Mamma till 2 små troll :)

Känner igen det där med att skicka in i rummet. det gör vi med Flisan flera gånger om dagen. Har världens trots period nu så både jag & sambon blir gråhåriga.

2011-08-10 @ 09:48:41
URL: http://www.tokmamma.wordpress.com
Postat av: Sandra

Edvin är lika busig :-)

2011-08-10 @ 20:02:42
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Jannie

ha ha ha Sicken buspojk!

Tack snälla!Superkul att du gillade koftan.Den är från Lindex.299 kr tror jag den gick på...

Ledsen för sent svar men jag har vart dålig på bloggandet under semestern!

Kul att du kikade in igen!Kramis

2011-08-10 @ 22:59:42
URL: http://ettforsoktilldagbok.se
Postat av: Jannie

Glömde ju...

ÄLSKAR Theos jacka!Så himla tuff!

2011-08-10 @ 23:01:37
URL: http://ettforsoktilldagbok.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback