Yrkesval i livet

2012-04-02 11:30:20 Personligt
» Kommentarer(4) «


Hemma hos våra vänner igår satt vi och pratade om eventuella utbildningar i framtiden. Endast Louise (rätta mig om jag har fel) av oss fyra har gått en högskoleutbildning. Emil har klättrat rätt bra i yrkeslivet även utan utbildning, även min käre Make är nöjd med sitt jobb och kunskap. Jag och Louise däremot är båda lite sugna (jag känner mig mer eller mindre tvungen) att gå någon form av utbildning framöver.

Efter detta samtal körde min hjärna igång och funderade. Vilka utbildningar kan jag tänka mig? Vad vill jag bli när jag blir stor? Är det försent att plugga när man närmar sig 30 med stormsteg (min trettioårskris som talar)?

Ägnade en stund av morgonen åt att surfa omkring på högskolehemsidor och leta utbildningar. Vad jag drömmer om låter jag vara hemligt en stund till. Måste fundera lite mera först. Men det lutar faktiskt åt ett håll, eller faktiskt två håll. När, vart och hur jag ska plugga återstår att komma fram till. Kanske blir det om flera år? Kanske snart?

Sen är det ju också så att jag stormtrivs med mitt yrkesliv just nu. Firma på halvtid och säljare i butik på halvtid. Jag har tid för familjen och kan planera min tid lite som jag vill. Passar mig perfekt... men ändå finns ju drömmarna där. Drömmen om att "bli nåt". Visst är det väl också lite så nuförtiden att det krävs utbildningar för att få de få jobb som finns. Till och med de "enklaste" av jobb kräver utbildning för att man ska synas i högen av ansökningar.

Vad tycker ni? Ska jag satsa på en utbildning eller "nöja mig" med de jobb jag har?

Kommentarer
Postat av: Sandra

Om du har viljan och lusten tycker jag du ska utbilda dig. Det är jätte kul med studera på högskolan och jag tycker det går bra trots att jag har små barn! Till lärare som jag läser är det lila många över 30 som under annars skiljer det nog lite beroende på utbildning. Men du är ju ung och massa tid på

Dig :)

2012-04-02 @ 20:30:39
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Klart du ska börja plugga om du känner att du vill det! :) Jag är klar med min högskoleutbildning om 10 veckor. Det har gått fantastiskt bra att plugga med barn ( och jag har kunnat planera studierna mycket efter barnen. Väldigt sällan man är i skolan alla dagar i veckan.

Sök iaf, sen behöver du ju inte tacka ja om du inte känner dig redo.

Lycka till Therese! Kram från Ulrika

2012-04-02 @ 21:13:48
Postat av: Tilda

Det är så fantastiskt utvecklande att plugga! Riktigt roligt! :)

Det funkar bra att plugga med två barn dessutom :)

2012-04-10 @ 23:36:07
URL: http://www.sweetcolorful.blogspot.com
Postat av: Lena Nordquist

Klart du skall plugga! Det är sjukt kul!

2012-04-18 @ 23:36:45
URL: http://lenamotallaodds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback