2 1/2 års kontroll och läkarbesök

2012-08-24 19:10:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Önskar jag kunde filma min lilla goding just nu och visa för er. Han sitter här med en lastbil och en traktor och leker med sig själv. "Hej lastbilen ska du hämta mer skräp" Ja, det ska jag göra" "Men jag glömde nånting" "Jaha, vaddå?" "Ett litet hjul, mitt måste bytas!"

Vi var på 21/2 års kontroll igår på bvc. Han var en mycket vältalig pojke tyckte "bvctanten". Han höll låda minsann. Det första han sa när vi satte oss ner var "Hej, vad heter du och varför har du skor på dig och inte vi?" Dom behöver inte kunna säga mer än tvåordsmeningar vid två och ett halvt år. Jag tycker att det är ganska intressant hur två syskon kan utvecklas så olika.
Satte tex Theo med pussel idag och det hade han absolut inte samma öga för som Mira hade vid samma ålder. Olika är dem men lika underbara båda två.

Fick också reda på att han är 99 cm lång och väger 17 kg. 5 cm längre och 2 kg tyngre än Mira vid samma ålder.
En stor duktig pojke har vi alltså och man kan inte låta bli att bli lite stolt både över honom som är så duktig och sig själv att man fostrat en sån fin kille.

Ikväll är Maken på fotbollsmatch så jag ska strax ta tag i detta med läggningen. Vill inte alls så därför skjuter jag på det så länge jag kan. Övervägde att ge dem en skål med några godisar framför en film och skjuta på läggningen ännu mera... men insåg att det inte alls är värt det när de får spring i benen av sockret.

Var till vårdcentralen med Mira idag. För att göra en lång historia kort... Halsfluss och infektion i lillfingret (efter att hon klämde sig i en dörr i tisdags). Stackars liten måste nu äta penicillin. Gav henne första dosen idag och fick hela dosen över mig när hon samtidigt som hon spottade skrek "Mamma, jag älskar inte det här. Det är jätte äckligt och jag vill inte ha mera". Kul... speciellt när det är 3*10 doser kvar.

bilden är från i somras när vi var på Astrid Lindgrens Värld.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback