Konsten att sluta med napp

2012-02-20 20:52:27 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «




Vi har under en tid funderat över Theos nappanvändande och att det kanske börjar bli dax att få honom att sluta med den. Theo älskar verkligen sin napp och jag förstår inte hur vi någonsin ska få honom att ge upp den. Frågan är ju om det är lättast att göra det nu än om ytterligare ett år eller två?

I förrgår när jag skulle lägga barnen så glömde Theo av sin snuttefilt och tutte i sängbordslådan brevid sängen. Jag sa Gonatt och gick ut därifrån och han sa inte ett pip... om nappen alltså, för övrigt höll han låda ganska bra. Jag var nog in tre gånger och sa att de skulle va tysta innan Theo till sist kom på att han inte hade nappen i munnen. Jag tänkte att det var lika bra att rida på vågen och sa till honom att han faktiskt var en stor pojke nu och att det var dax att vara utan napp precis som storasyster. En timme låg han helt nöjd, men vaken... tills jag gav upp och gav honom nappen så att han skulle kunna komma till ro och somna.

Igår var min syster barnvakt. 20 min tog det då för henne att få barnen tysta när de skulle sova. Gissa vad? Theo somnade utan napp!

Idag kom familjen och hämtade mig på jobbet och klockan var lite över sju när vi kom hem. Vi lade två trötta barn och efter 2 min var det knäppttyst och de sov båda sött. Nappen? Den låg i lådan såklart.

Jag fattar inte vilken underbar, klok och duktig pojke vi har. Ska det vara så här lätt att få barn att sluta med napp?

Kommentarer
Postat av: Mariam

Noah var 2,5 år och en dag bara tog vi dem. Noll problem (typ). De anpassar sig superfort och är duktigare än man tror

2012-02-21 @ 02:57:08
URL: http://mammamariam.blogg.se/
Postat av: Mariam

Jag har klarat mig nästan fyra år utan ordentlig sömn för snart har vi varsin riktigt stor gullis. Inte klokt vad tiden går fort.

2012-02-21 @ 09:57:57
URL: http://mammamariam.blogg.se/
Postat av: CiliaH

Heja Theo :)



Kram

2012-02-21 @ 09:58:00
URL: http://ugglehuset.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback