Frisk, stark och lycklig - Vill ni följa med på resan?

2012-01-09 11:37:15 Personligt
» Kommentarer(4) «


Kommer ni ihåg vad min läkare sa sist jag var dit angående huvudvärken?
Hon sa att jag nu testat alla huvudvärkstabletter som går att få, jag har testat ackupunktur utan större resultat och jag har fått de råd hon kan ge mig. (Också en remiss till tandläkare för att se om jag behöver bettskena - Hope not!)
Nu är det alltså upp till mig själv om jag ska bli frisk eller ej. Spänningshuvudvärk har jag haft nu i ett halvår. Hur man överlever det? Jag vet inte. Jag går upp på morgonen, stoppar i mig några tabletter om huvudvärken är för hemsk, går till jobbet, ler och kämpar på, kommer hem och stupar i soffan och hoppas på att maken vill vara min betjänt även denna kvällen.

Livet med konstant daglig huvudvärk är ingen höjdare. Speciellt inte när man är som jag och hatar att ta det lugnt och hela tiden vill ha/har projekt pågång. Jag har under det här halvåret lärt känna min kropp ganska bra. Jag vet vad som gör huvudvärken värre och jag vet till viss mån hur jag kan stoppa de värsta atackerna. Jag har också börjat förstå vad som utlöst huvudvärken från början... men vad jag ska göra för att stoppa den helt har jag ännu inte kommit fram till.

Men... hur ska jag nu gå till väga för att bli av med detta? Några saker har jag ändå förstått att kan hjälpa mig.
1. Börja träna (Gym och dagliga promenader) Har redan köpt kort så nu är jag pågång!
2. Dagligen ta en kvart till avslappning, lyssna på enligt mig löjliga övningar på cd och följa dem till punkt och pricka. Det hjälper faktiskt även om jag tidigare aldrig tyckt att avslappningsband är något för mig. Har också börjat läsa en bok om mindfullness. Mycket intressant och ska tydligen hjälpa mot smärta. Värt att testa!
3. Äta nyttigt och följa de kostråd som finns mot huvudvärk.

Tre punkter som kanske inte ser så avancerade ut men som för mig kommer att bli en helomvändning i livsstil. Vill ni följa med på min resa? Tror ni det kommer att funka?

Jag kommer dagligen att rapportera på bloggen hur det går med träning och kost. Detta för att sätta lite press på mig själv att verkligen följa min plan. Hoppar jag då träningen 3 dagar i rad så är det inte bara jag som vet om det utan också alla ni som läser bloggen. Är det något jag är dålig på så är det att erkänna mina misslyckanden, därför kommer jag att satsa allt om jag vet att det är fler än jag själv som vet att jag kämpar.Kommentarer
Postat av: Mariam

Lycka till gums. Jag tror på dig men vet också hur det är att bolla jobb, intressen, familj och träning. Man får möisslyckas ibland men man också hitta ny energi/ nya tag snabbt igen.

2012-01-09 @ 13:28:05
URL: http://mammamariam.blogg.se/
Postat av: CiliaH

Kör hårt vännen och lycka till :)Kram

2012-01-09 @ 15:48:05
URL: http://ugglehuset.se
Postat av: Sara - Mamma till Max 3 år

Heja heja heja!!!

2012-01-09 @ 21:40:09
URL: http://sarasrum.blogg.se/
Postat av: Jenny

Kram min fina vän!!!!! You go girl!!!!

2012-01-10 @ 09:44:07
URL: http://www.jennyn.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback