Vad en treåring vill, kan och gör

2013-01-03 13:03:30 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


 
Tre år och en mycket mysig, busig och bestämt kille.
 
Theo vet vad han vill och han är envis som en åsna. Det omtalade treårstrotset har drabbat oss som en orkan. Senaste veckorna har de största bråken varit i samband med maten. Helt plötsligt efter att ha varit en matglad kille så vill han inget äta och inget är tydligen gott längre. Efter ca 15 minuters bråk äter han till sist men inte alls i samma mängd och glädje som innan.
Att bestämma kläder, vägra gå på toaletten (blöjan sitter kvar trots ihärdiga försök) och hata omställning är också något som är vanligt under en dag med Theo. Man får ta allt väldigt försiktigt och förvarna om allt som kommer att hända i god tid innan det sker.
 
Som treåring har Theo lärt sig att:
- Måla huvudfoting
- Pussla upp till ca 30-40 bitars pussel.
- Ta instruktioner och prata som ett rinnande vatten.
- Åka skidor (och snart även skridskor bara vi får lite is igen)
- Styra upp och leka rollspel (tex mamma pappa barn)
- Sjunga sånger med hela texter (Högt och mest hela tiden)
 
 
Älsklingslekar är fortfarande allt som har med bilar och verktyg att göra. Att ligga på golvet och köra omkring med diverse fordon är något Theo gör för det mesta. Han underhåller gärna sig själv och trivs med att leka på egen hand.
 
Nu låter det som att han kanske är en liten enstöring som mest av allt trotsar och skriker men under den trotsiga ytan finns en väldigt mysig och kärleksfull pojke. Theo älskar att kramas och gosa och sitter gärna i knä. Han vill bli tröstad med pussar och kramar och är en liten mamma/pappagris för det mesta.
 
Theo somnar fortfarande kl 19 varje kväll och måste då ha snuttefilten och vovvis brevid (helst under) sig. Inga problem vid läggningarna och de kvällar han är lite piggare brukar han roa sig med att läsa en bok en stund och sedan släcka lampan själv och somna sött i sängen på egen hand.
 
Det var en liten treårsuppdatering kring utveckling. (Kul att gå tillbaka och läsa om några år då allt försvunnit ur minnet)
 
Är så glad att vi får ha dig i vår familj käre Theo. Du lyser upp vår familj och ger oss alltid tillfällen att skratta.
 

Kommentarer
Postat av: Mariam

Vad bra skrivet. Önskar jag skrev mer så, fast någon mening då och då brukar jag få ner iaf.

Svar: Ja, det är kul att gå tillbaka o läsa sen. Jag brukar också va dålig på att följa utvecklingen. Var bättr epå det när de var bebisar.
Therese

2013-01-04 @ 10:16:19
URL: http://Mammamariam.blogg.se
Postat av: Mariam

Det är nog alla Therese.

2013-01-04 @ 16:24:27
URL: http://mammamariam.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback