Trotsiga ungar med bestämda klädåsikter

2013-11-20 09:17:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 
Ghaa.... dagens frustration är verkligen barnens bestämda åsikter kring kläder. Det var minus 5 grader när jag skulle skjutsa dem till förskolan idag och då jag såg att det skulle hålla sig på nollan hela dagen så tänkte jag att de åtminstone kunde få sina vinterjackor på sig. Jag plockade fram den ursnygga klargula jackan till Theo från polarn som jag fyndade begagnad förra året. Tror ni inte han kastar sig raklång på golvet och vägrar sätta på sig jackan! Gult var tydligen en färg som man inte alls kan ha och hade jag ingen jacka i blått/grönt eller svart så skulle han minsann inte gå till förskolan.
 
Där har jag två alternativ. Bråka med honom en timme för att få på honom jackan eller skita i det och ge honom en annan jacka. Testa nu själv att med bamse mage som får sammandragning bara jag böjer mig ner till golvet att plocka upp en stark snart fyraåring som gallskriker. Tvinga på honom jackan, bära ut honom i bilen (samtidigt som han kränger sig ur dina armar och gör sig så tung som möjligt), få honom till förskolan, försöka säga hejdå till någon som gråter hejdlöst och är arg som ett bi, förklara för fröknarna att allt beror på fel färg på jackan och sedan åka hem med gott samvete och känna att man vunnit striden. Nej tack. Jag gick istället upp till garderoben, hittade en för stor jacka som var jeansblå. Går ner till ungen som skiner som en sol, sätter på honom den och pussar honom glatt hejdå vid förskolan.
Sitter nu arg som ett bi och känner att jag är världens sämsta mamma som inte ens kan uppfostra min fyraåring rätt eller tala till honom med så mycket respekt i rösten att han sätter på sig en jacka i fel färg.
 
Att vi även har en femåring här hemma som vägrar jeans, rutigt och allt som inte är "flickigt" gör inte frustrationen mindre direkt.
 
Hur gör man!? Någon mer som misslyckas ibland med att va den perfekta föräldern?

Kommentarer
Postat av: KniktElin

Oj, den perfekta föräldern, finns den ens? Jag tror att alla gör så gott man kan och vad annat kan man göra? Tycker du gjorde helt rätt! Orkar man inte ta striden, så ska man inte ta den. Vad bra att du hade en blå på lager! Själv har jag slutat handla utan barnen. Får de vara med och bestämma så vet jag att kläderna blir använda. Givetvis har jag några grundkrav som pris och funktion men gillar de inte plagget är det ingen idé. Hemma här har jag en femåring som inte vill klä på sig ytterkläderna när hon ska till förskolan. Och jag låter henne vara. Inom en snar framtid blir det VÄLDIGT kallt och då kommer hon frivilligt att sätta på sig både mössa, vantar OCH stänga jackan. Trots min "slapphet" är hon aldrig sjuk! :) Lycka till med dina två små viljor! Kram

2013-11-20 @ 09:41:40
URL: http://www.kniktelin.se
Postat av: Petra Olsson

haha kan inte hålla mig för skratt,min Nova är ju lika gammal som din T och hon vägrar det mesta i klädväg helst galet jobbigt speciellt när man har hur mkt kläder som helst efter storesyrran;)jag hade också gett med mig herregud den striden på morgonen orkar man inte med och jag tror inte att man är en dålig förälder för det inte;)jag är glad att min 6 åring tar på sig allt förutom leomönster;)De är bestämde de små varelserna och tyvärr blir det inte lättare med åren hihi kram till dig.

Svar: Skönt att höra att vi inte är ensamma. Man blir ju rätt frustrerad efter ett tag när de håller på dag ut o dag in. Idag vann jag slagsmålet om huruvida de nya vinterkängorna som är lila (ärvda från Mira) var ok för en kille att ha på sig eller ej. Han tog på sig dem till sist och jag slapp tom utbrott och gråt:)
Therese

2013-11-20 @ 12:01:48
URL: http://mammansprinsessor.blogg.se/
Postat av: Linda

Eh ja jag känner verkligen igen mig! Man får välja Aina strider!

2013-11-21 @ 22:30:05
URL: http://familyspace.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback