En sak i taget... Graviditetsvecka 31

2014-01-07 10:57:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag lever, jodå. Nätt o jämt, men jag lever.
 
Mycket har hänt sen sist och jag har massa roliga/fina/busiga bilder att ladda ur kameran. Men vi tar en sak i taget och börjar med bebben o magen V.31.
 
 
Bebisen är nu ca 4 dm lång och väger hela 1,5 kg. Ingen stor krabat men nog så stor för att verkligen göra sig hörd där inne i magen. Senaste veckan har jag börjat känna de där riktiga revbenssparkarna och hur han flyttar rumpan/benen/fötterna efter hela magen så det putar o har sig åt alla håll. Det är väl den känslan som jag lever på just nu, för i övrigt är det inte så charmigt att vara gravid. Det är en kvällspigg liten parvel som gärna är vaken och kickar hela kvällarna när jag sitter i soffan. Han gillar också att vakna när jag går på toaletten på nätterna och jag är livrädd att jag bygger upp något slags vaketmönster som han sedan kommer att följa även när han är född. Undra om man kan förbereda sig på den där sovbristen innan? Just nu är det nog den jag är mest orolig för. Vraa vaken med bebis hela nätterna och sedan gå upp halv sju när de stora vaknar. Pust.
 
Julen har ändå gjort gott för magen och vi har blivit ompysslade så det står härliga till. Jag har inte gjort många knop och ändå har jag varit väldigt trött och sliten...kan ju dock bero på halsflussen jag dragits med hela julen också.
 
Krämporna för tillfället är halsbränna och illamåendet som blivit sämre igen. Känns som att maten aldrig riktigt sjunker ner i magen utan ligger i halsgropen och skvalpar. Urk.
Sammandragningarna och foglossningen är ungefär desamma som för två veckor sedan. Jag överlever och kan hålla det på jämn nivå så länge jag tar det ultra lugnt och inte tex åker och handlar mat eller annat dumt.
 
Vågen har stått still de här två julveckorna. + 9 kg fortfarande. Låt det hålla sig så.
 
Ska nu iväg på en koll på mvc. Kanske uppdaterar om det framkommer nåt roligt på det besöket.
 
2 månader kvar nu... två lååånga månader känns det som.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback