Julen 2013

2014-01-07 14:02:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Som tradition i familjen så får barnen alltid en morgonjulklapp. Även vovven fick ta del av julklapparna då hon fick riva sönder en kartong i tusen bitar. Lyckan var total. Jag har dock lite svårt att acceptera att jag blivit vuxen och således får vara utan morgonjulklapp.
 
 
Då vi har båda våra familjer uppe i dalarna jag och maken så blir vårt julfirande uppdelat på två tillfällen. Vilket passar oss utmärkt. Vi brukar vara med min familj på julafton och Makens familj på annandagen. Julklappsutdelningen hålls numer sen vi fick barn på julaftonsförmiddagen och sedan har vi ett större firande på kvällen tillsammans med min släkt (antingen på pappas sida eller mammas), hänger ni med?
I år var första gången som syrran bestämde sig för att fira jul i stan med sin sambo och familj (Glöm att det får hända fler gånger!). Därför fick det bli ytterligare ett firande på juldagen. Ni förstår ju att vi haft fullt upp.
 
Detta förklarar också barnens alla olika klädbyten om ni lägger märke till det. Vill bara förtydliga att det inte är jag som bytt kläder på dem 5 ggr samma dag. (Brukar försöka nöja mig med max 3 ggr/dag ;))
 
 
 
Även i år var det barnens farbror som ställde upp som tomte. Mira kollade mystiskt på tomten flera gånger under julklappsutdelningen och efter att tomten gått så sa hon till mig "Mamma, jag tror inte att det var riktiga tomten som kom till oss år. Han hade nämligen en mask på sig och bakom den såg jag en liten pojke" Jag frågade om hon trodde att det kanske var tomtenissen som kommit till oss istället och den förklaringen godtog hon.
 
 
 
 
 
På kvällen hör det till att vi alltid har någon form av turnering med hela tjocka släkten. Tidigare år har det varit hockeyspel, men då Maken vunnit för 5:e året i rad försökte de sig nu på ett sätt att få honom ner från prispallen genom att byta sport. Mot min släkts förtret vann dock Maken igen och jag är osäker på om vi överhuvudtaget blir bjudna på nästa års firande efter detta.
 
 
 
Miras bästa julklapp (en av de bästa iaf) var ett smyckeskrin/kista som hon fick av moster. I denna har hon lagt alla sina smycken samt pengarna hon fått av tandfen då hon tappat sina första två tänder under julhelgen.
 
 
 
På dessa bilder ovan är vi hos Makens familj och firar och här har halsflussen börjat sin resa. Mira hade feber (men blev pigg efter lite alvedon) och jag var hängig och eländig.
 
         
 
 Älskade, finaste barn. Vad skulle jag ta mig till utan er? En sak vet jag iaf och det är att julen har aldrig varit så rolig som den blivit sen jag fick er.

Kommentarer
Postat av: mormor

Älskade barn, både små och stora. Saknar er redan!

2014-01-07 @ 18:06:16
Postat av: Sara - Mamma till Max (-08) och Ebba (-13)

Härliga bilder! Ja julen är verkligen SÅ mycket mysigare sen man fick barn!

2014-01-07 @ 20:24:13
URL: http://sarasrum.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback