Glasögon, promenad och syprojekt

2011-05-31 23:08:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ikväll har jag inte suttit stilla många minuter. När maken kom hem från jobbet åkte jag ner på stan för att boka synundersökning och kika på glasögon. Har hittat ännu en butik som är värd att gå igenom en andra gång.

Jag åkte sedan hem igen och tog en långpromenad med syrran på drygt en timme. Det var skönt att gå en sväng i det lite svalare vädret jämfört med tidigare idag.

När jag sedan kom hem från promenaden satte jag mig vid symaskinen och gjorde färdig några beställningar som ska skickas imorgon. Lite finputs på mössorna (och byxorna) innan jag ska visa dem för er.

Nu ska jag hoppa i säng. Imorgon blir det en lång dag med bus med barnen på förmiddagen och sedan jobb under eftermiddagen. På kvällen kommer sedan mina föräldrar för att vara här under långhelgen. Vi ska renovera lite i huset och få en större hall. Bilder från det ska ni givetvis få se om ni är nyfikna. Jag är iaf övertygat om att det kommer att bli jätte bra så snart det är färdigt. Otoliga jag tycker att det kommer att bli en lång helg innan jag får se det färdigställt.

lite för mycket

2011-05-31 12:05:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Sommarvärme på 30 grader, lite svag blåst och inte ett moln på himlen. Vi var inte riktigt beredda på det. Värmen tar knäcken på oss. Vill inte klaga, jag har verkligen längtat efter sommaren... men med en förkylning i kroppen och två sjuka barn blev det lite för mycket med värmen också. Barnen är genomblöta. Svettiga så att håret ser nyduschat ut. Vart tar man vägen? Inomhus är det bastu och utomhus ännu varmare. Nu sover Theo en sväng iaf i sitt rum på nedervåningen. Jag är glad över att han har sitt rum där för just nu är nog hans och vårt sovrum de svalaste i huset. När Theo vaknat igen ska vi nog försöka hitta en plats i skuggan att fördriva resten av dagen. Jag hade gärna fått lite färg på min bleka kropp... men det får vi ta en annan dag.

Nu ska jag gå och läsa en bok eller två för min dotter som tröttnat på att läsa själv.
Jag satsar en femma på att hon kommer att sova middag idag.

Tisdagmorgon

2011-05-31 08:44:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Vilken solig härlig dag att vakna upp till. Jag hoppas det blir varmt och skönt så att vi kan vara ute. Det blir en hemmadag idag med. Utslagen har inte försvunnit än och Theo var super gnällig och ledsen hela dagen igår. Svårt att försöka lista ut vad det beror på... ont i kroppen, ont i halsen eller bara trött? Äter gör ingen av barnen så orken är inte på topp. Mira låg i stort sett hela dagen i soffan och orkade/ville inget göra.

Nu ska jag faktiskt skynda mej att duscha innan Theo vaknar.



Alla på kalaset tyckte Theo blivit så stor. När jag ser denna bilden är jag villig att hålla med.
Han är en snygg liten grabb nu, ingen liten bebis längre.

Vabba idag

2011-05-30 11:28:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är vi hemma jag och barnen. Eftersom de hade låg feber igår och var riktigt risiga, hängiga och griniga så behövde de vara hemma idag. Det märks att de inte är riktigt hundra idag heller även om febern är borta nu. Natten har varit jobbig då Mira bestämde sig för att vakna kl 12 och vara vaken i en evighet. Efter mycket om och men somnade hon om till sist, men då kunde jag inte somna istället utan låg och hostade i ytterligare en evighet.

Idag ska jag försöka få fem tvättar gjorda och en massa annat jag "ligger efter med" här hemma.

Återkommer senare idag. Nu ska jag gå och kika hur Theo menar då kan tjoar nere i sängen istället för att sova.

Morsdag

2011-05-29 10:22:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Idag blev jag firad med sovmorgon och en parfym. Tack snälla familjen för den underbara presenten. Det var otroligt länge sen jag bytte parfym, så det var på tiden kan man tycka. Har haft escadas parfymer förut och jag gillar deras söta dofter.

Nu ska jag gå till jobbet och lukta gott om någon timme. Innan dess blir det en stund vid symaskinen och en kaffekopp.

Barnen har föresten ingen feber än idag. Mira hade 39 grader i temp i natt när hon kom ner till oss, men sedan dess feberfri. Däremot känns de inte pigga så kanske dyker febern upp igen framåt eftermiddagen.
Theo är fortfarande jätte prickig på hela kroppen.

Firar ni era mammor idag?

Mira 3 år - Bildbomb

2011-05-29 09:41:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «



Vi började morgonen med paketöppning i sängen

 
Det största paketet fick inte plats i sängen



En glad prinsessa provar sin sparkcykel för första gången



En födelsedag kräver många ombyten kläder. Detta var första utstyrseln som hon bar innan kalaset.


Leker med sina paket på golvet. Nu klädd för kalas.


Bordet står dukat och inväntar gästerna. (recept på mina muffins kommer senare)


Pappa och dotter


Födelsedagsbarnet blåset ljusen på tårtan


Familjen grus. Lite uppställt och lite påtvingat, barnen ser inte allt för bekväma ut:)


Sjuklingar i huset:(

2011-05-28 16:52:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev inte riktigt som vi hade tänkt den här helgen.

Igår när jag skulle sätta på Theo hans pyjamas för natten så upptäcker jag att han har prickar på delar av kroppen. Jag tänkte då att det måste varit något han ätit under dagen eller så. Imorse hade prickarna spridit sig ännu mera och jag upptäcker också att Mira har likadana prickar hon med. Mira har det inte lika utspritt och inte lika mycket, men de finns där.
De kändes båda lite varma imorse så jag tog tempen på dem innan jag åkte till jobbet. Båda låg då runt 37,5-38 grader, inte så mycket med andra ord men ändå ett tecken på att feber kanske är på G.

När jag kom hem från jobbet berättar Micke att Theo sovit tre timmar och mira sovit hon med. Jag går upp och tar tempen på båda. Mira hade då 38,8 medans Theo låg på 39,5.

Jag har försökt läsa lite om vad prickarna kan vara för något. Lite lustigt är det ju att båda fått det samtidigt. Virusprickar finns det något som heter. Aldrig hört om innan. Någon med erfarenhet kring sådana? Jag kan gå med på att kroppen kanske kan reagera med utslag vid en virusinfektion, men att båda barnen skulle få det samtidigt är ju lite konstigt.

Jag får verkligen be om ursäkt till er tre familjer som var här på kalas igår. Hoppas inga barn blev smittade. Jag hade ingen aning om att mina skulle bli sjuka. Det enda som syntes på Mira igår var att hon var lite trött och lugn under kalaset.

Dagen efter

2011-05-28 10:16:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Kikar in en liten sväng innan det är dax för jobb. Mitt huvud sprängs snart! Igår var min röst nästan obefintlig stundtals, jag kraxade på och försökte göra mej hörd på kalasen. I övrigt mådde jag helt ok. Tills jag satte mej på kvällen och kände efter. Huvudet dunkade och jag var sååå trött. Idag känner jag mej inte alls pigg. Vet inte om det kanske är en blandning av någon förkylning och trötthet efter en vecka med stress.
Vi får väl se hur jag klarar jobbet. Dit måste jag iaf. Jag får vara glad att det är ett kortpass.

Mira går omkring här hemma och frågar om det ska bli regn snart. Hon fick ett paraply av sin farbror igår och hon längtar som ett barn efter tomten på att få gå ut i regnet och prova det. Igår gick hon ut på altanen för att känna om det regnade. Efter en stund kom hon in igen och rusade ner för trappan och ut på framsidan av huset. När hon kom in igen utbrister hon "Mamma det regnar inte nere heller, vart är regnet!?" Tänkt vad praktiskt det vore om man kunde välja sida av huset beroende på om man ville ha regn eller värme och sol:)


3års kalas

2011-05-27 21:23:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vilken härlig dag vi haft. Kalas med goa vänner, tårta i massor, paket och en tjej med gott humör. Inte en enda gång idag har jag behövt vara arg på henne pga av trots eller annat. En perfekt dag med andra ord.



Här är en bild på syskonen precis innan gästerna anlände.



Kalas x2 blev det idag. Detta är kvällskalaset med moster, Mattias och Emmanuel. Mira fick blåsa ljus för andra gången vilket hon glatt gjorde.

Fler bilder imorgon nu ska jag pusta ut i soffan och vila min röst inför morgondagen.

Grattis min älskade lilla flicka på din treårsdag! Hoppas du har haft lika roligt som det sett ut.

Bussen

2011-05-27 19:41:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Vi skulle ta bilen ner till bibblan och affären, men när jag kom ut på gården kommer jag på att maken tagit bilen till jobbet idag. Det fick bli premiärtur för mig och barnen på bussen.

Mira var överlycklig. Vilket bra födelsedagsäventyr.

Vi skulle ta bilen till affären och biblio...

2011-05-27 09:46:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


mms_img18916 (MMS)

Vi skulle ta bilen till affären och biblioteket. När jag kommer ut kommer jag på att maken tagit bilen. Det fick bli premiärtur med buss. Önska mej lycka till.


Kärlek

2011-05-26 23:04:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Imorgon fyller lillskruttan 3 år. Vart tog de tre åren vägen?

Min fina tjej förgyller mina dagar...alltid. Visst är vi osams stundtals och visst går hon mig på nerverna ibland med sin trots... men oavsett är hon ändå min underbara, fina och mycket roliga lilla tjej.

Älskar dej stumpan, av hela mitt hjärta!

Krasslig

2011-05-26 10:10:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Min förkylning blir bara värre. Vi som tänkt ha lite kalas imorgon:(
Jag ska strax bege mig till jobbet iaf. Har som tur är bara ett fyratimmars pass idag. Fullt upp ikväll så lugna gatan blir det inte trots kortdag på jobbet.
Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna prata med kunderna idag med min röst och hals.

Jag får hoppa in här senare ikväll istället. Nu ska jag återgå till att göra oss iordning. Tiden rinner fortare än jag hoppats.

Stress

2011-05-24 22:20:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu börjar jag bli så där stressad som bara jag kan bli. Ont i magen stressad. Det är så mycket jag vill hinna med och göra. Gör en massa men ändå är listan lika lång.

På fredag fyller Mira år och jag vill så gärna göra dagen speciell. Baka en tårta, fira med vänner och familj och umgås med glada barn hela dagen. Jag vet att jag inte borde lägga ribban så högt. Mira kommer att vara nöjd ändå. Men ändå kan jag inte låta bli.

Det är inte bara födelsedag framöver... så mycket annat också.

Ikväll har vi varit på sommarfest på förskolan. Trevligt att träffa alla föräldrar och ses under mer "lediga former". Besöket på förskolan påminner mej om att min "helg" är slut och det är jobbdag imorgon.
Ska även försöka hinna med att sy några mössor, baka en tårtbotten och städa lite i huset. Ni lär nog inte se så mycket av mej imorgon med andra ord.

Nu ska jag sova. Min förkylning behöver det. Gonatt

Muffins i massor

2011-05-24 11:10:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «




Idag har jag och Mira bakat till på fredag. Här ovan ser ni en bild på ett par underbart goda blåbärsmuffins med crumble. Som en blandning av blåbärspaj och muffins. Mums.
Blev också en variant med jordnötter och ett par dumlemuffins. Alla tre recept ur Leilas "A piece of cake".

Nu har vi iaf "bullar" i frysen någon vill komma och fira vår lilla tös. Imorgon ska jag baka tårtbotten och någon kaksort har jag tänkt.

Min förskylning har nog nått toppen idag och jag känner mej riktigt risig. Jag hoppas jag mår bättre imorgon då jag hoppar på veckans första jobbpass.

Nu ska jag hoppa in i köket igen och laga lite lunch till mej och barnen.

Nya glasögon. HJÄLP!

2011-05-23 11:15:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


 

Nu kommer alla bilder på glasögon jag provat i helgen.

Jag behöver er hjälp!

Vilka är snyggast?

Jag vill inte höra något "De där passar du inte alls i". Snälla kommentarer uppskattas.

 

Jag har mina favoriter...vilka det är ska jag berätta senare.

 

 

  

Eller så skiter jag i detta och behåller min neutrala look till höger??? Vore ju betydligt enklare.

Förbereder inför kalas

2011-05-23 09:27:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vaknade förkyld idag. Hade migrän hela dagen igår och den håller i sig fortfarande samt att den utökats med förkylning i både kropp, knopp och näsa.
Jag vill ju inte bli sjuk nu lagom till Miras födelsedag. Har massa planer för veckan som jag inte vill ska förstöras av en tråkig förkylning.

Tänk att vår lilla tjej fyller 3 år på fredag. Stor tjej hon börjar bli. Mira räknar ner dagarna genom att varje kväll fråga "fyller jag år nästa dag mamma?" "När jag fyller år, då få paket och tårta". Vilket påminner mej om att vi måste gå på paketjakt i veckan och även handla inför kalaset. Klart att hon ska få tårta om det är det hon vill.

Nu ska jag ta tag disk, tvätt och stök. Härligt med lediga dagar då man bara kan sitta på en stol och inte göra nåt eller hur? Finns dom dagarna?


Glasögonorm

2011-05-22 21:20:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Det här med glasögonen gör mej tokig! Jag har lånat hem totalt 12 par under helgen som gått och jag börjar närma mig stilen jag vill åt... men hur svårt ska det vara att bestämma sig!?
Nu har jag hittat till några glasögonbutiker på nätet också, med betydligt bättre priser. Ska man satsa på ett par dyrare i en butik i närheten eller ska man gå på billiga och hoppas på att inget krånglar. Hur gör man när "näsplutten" behöver bytas eller bågen ändras? Någon som har erfarenhet att att handla glasögon på nätet? Tips? Råd?

Bilder kommer imorgon, jag måste ta några med håret utsläppt först.

Mira får bjuda på dagens bästa glasögonbild. Jag hoppas att hon slipper få glasögon vid samma tidiga ålder som jag fick. Speciellt om hon ska göra sig till på detta viset varje gång hon bär galsögon:)

Letar glasögon på rasten. Ser ut som att j...

2011-05-22 13:00:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


mms_img11383 (MMS)

Letar glasögon på rasten. Ser ut som att jag ska hoppa på er. Bara jag som kopplade på ugglan i mej. Hörs senare. Då med fler glasögon bilder.


Biokväll, god mat och snälla barn.

2011-05-22 08:57:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Igår hade vi en kväll på tu man hand jag och Maken. Vi såg på priates... 4 i 3d. Den var bra och det var riktigt kul att se en film i 3D. Mycket roligare än jag hade förväntat mig.



Efter filmen åkte vi ut på stan och käkade. Det blev en planka med fläskfilé. Mums.

Min syster som var hemma med barnen lyckades få dom att äta en brak middag och somna fem minuter efter utsatt tid. Vilket inte hänt på jag vet inte hur länge. Otacksamt jobb att vara föräldrar då barnen så snart man är borta skärper till sig och lyder minsta lilla vink. Tack Sis för att du tog hand om våra små.

Idag blir det jobb för hela slanten. Ska göra mig iordning nu och åka sedan.
Hoppas ni alla får en fin dag i solen! Njut åt mej med.

Det syns kanske inte men vi är på bio. Vux...

2011-05-21 20:29:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


mms_img72896 (MMS)

Det syns kanske inte men vi är på bio. Vuxenkväll ikväll. Lycka!


Marknadsfyndade byxor

2011-05-20 14:12:22 Shopping
» Kommentarer(0) «




Jag skulle åka och handla mat efter att jag lämnat barnen på förskolan. När jag kommer ner till centrum ser jag att det är marknad på gång. Jag gick en liten runda och njöt av solen, folksamlingarna och doften av brända mandlar och sockervadd.

Fyndade de här byxorna på kappahl för 75 kr. De får bli dagens jobboutfit.



Känns lite märkligt att gå och jobba samtidigt som vanligt folk slutar sina jobb. Stackars våra barn som alltid får vara sist på dagis.

Vill passa på att önska er alla en kanon helg i sommarvärmen!

R som i "regn" och "Red"

2011-05-19 22:28:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag skrev ett inlägg här på bloggen imorse som verkar ha försvunnit eller inte blivit postat. Märkligt. Jag börjar tro att jag gör saker i sömnen.

Jag skrev om vår morgon på förskolan. Det firades förskolansdag och de lyckades pricka in det värsta regnvädret under hela dagen. Behöver jag säga att regnet slutade, molnen skingrade sig och solen kom fram precis lagom till att jag satte mej i bilen och skyndade hem för att byta de genomblöta kläderna innan jobbet.
Har känt mej som en blöt hund hela dagen idag med hemskt platt rufsigt fult hår.

Ikväll har jag och Maken myst i soffan framför filmen "Red". En tokig film om några avdankade CIA agenter. Måste säga att jag skrattade högt många gånger. Fula stunttrick och hjältar som överlevde 500 skott medans fienden dog på första försöket. Ja, ni vet hur de där filmerna brukar vara. Med en gnutta romantik fångade den ändå mitt intresse och vi fick en trevlig kväll med ett leende på läpparna.

Nu ska jag gå och lägga mej. Jag börjar se ett mönster på att jag alltid är den som sitter uppe sist medans familjen sover gott.



Geggamojja var det minsann imorse.

Ombloggade hattar

2011-05-19 22:17:33 Syhörnan
» Kommentarer(1) «




Det blir ännu ett inlägg om dessa solhattar. Nu får ni se hur de ser ut på.

Jag är riktigt nöjd med denna modellen. Jätte söt, sitter bra och skyddar mot solen.
Saknas någon liten detalj, men annars färdigflurat på den.





Denna kepsen är jag inte lika nöjd med. Den blev tyvärr både liten i omfång och i skärm. Min tanke är att ha en liten söt skärm, men ändå lite större än vad det är nu. Jag tänker också förlänga den lite så att den slutar 1-2 cm längre ner. Öronen ska inte täckas men den ska ändå inte sitta såhär högt upp på huvudet.

Men söt blev den ändå och med lite småfix så blir det nog en bra modell till de som hellre vill ha keps än solhatt.
Jag älskar tyget med bilarna!

Älskade barn

2011-05-18 22:22:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Jag kommer hem efter en tuff dag och ska gå in och pussa min lilla älsklingstjej godnatt...då möts jag av denna syn. Lilla hjärtegrynet har somnat med sin nysydda hatt på sig. En sån sak värmer i hjärtat. Här sitter jag och syr och blir arg över trådar som går av och sömmar som inte blir som jag tänkt... sen kommer jag hem från jobbet och då har Mira redan tagit hatten som sin och älskar den trots sina småmissar. Jag trodde inte ens att hon skulle lägga märke till hatten som stod på köksbordet.

Jag har just plöjt igenom ett avsnitt av greys och snart ett av Off the map. Precis vad jag behövde efter idag.

Snart sova, imorgon blir det jobb igen. Gonatt

Sommar pågång i syhörnan

2011-05-18 13:57:34 Syhörnan
» Kommentarer(8) «




Nu börjar det hända saker i mitt solhattsknåpande.

Resultatet idag blev en "flickig" variant och en "pojkig". Båda i mer kepsliknande modeller. Så många som gör "vanliga" solhattar så jag tänkte testa något nytt och se om ni gillar det. Kommer fler bilder imorgon på hur de ser ut på huvudet. Har inte mina modeller hemma just nu.

Den flickiga varianten har ett brätte som inte går hela vägen runt. Alltså inget solskydd bak. Kanske smidigt när de sitter i vagn = inget som knölar i nacken?








Vad tycker ni? Jag behöver lite feedback!

Har jag sovit alls?

2011-05-18 07:35:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Godmorgon bloggen. Någon vidare GOD morgon är det inte här hemma. Jag är trött och på dåligt humör efter att Theo varit vaken tre timmar i natt och Mira valde att gå upp klockan fem och väcka mig på det allra tråkigaste jobbigaste sättet. Barnen är också trötta, vilket är förståeligt.

Vi ska gå och äta frukost nu få se om vi kan stabilisera allas humör en smula.

Promenader, tårar och "slagsmål"

2011-05-17 22:29:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ikväll har jag och syrran gått på en promenad runt halva stan. Det känns just nu i både ben, fötter och rygg. Jag måste skaffa bättre promenad skor! Vi höll på att blåsa bort, men förövrigt var det en trevlig rundtur med min fina syster.

Imorgon ska jag jobba några timmar och barnen vara på förskolan. Nu har de varit hemma i fyra dagar så jag törs inte ens tänka på de tårarna som kommer att komma imorgon vid lämning. Ett framsteg är att de numer inte behöver slita Theo ifrån mig när jag ska gå utan han sträcker sig till personlen frivilligt. Hade han kunnat prata hade han sagt "Ja mamma jag vet att jag måste vara kvar men jag vill att du ska veta att jag inte tycker att det är ok att du åker ifrån mig"

Tidigare idag hade vi föresten besök av Malin och Majsan. Jag njöt av lite vuxen sällskap och barnen lekte medans vi drack kaffe och tjötade. Eller lekte var väl kanske att överdriva, de var mest oense om saker och ting och ville ha samma dockvagn trots alla andra leksaker vi lockade med. Måste säga att jag längtar till den åldern då de kan sätta sig med några barbiedockor och leka instängda på sitt rum i timtals. Detta med "Min boll", "Mitt pussel" och diverse utbrott kring saker börjar gå mig på nerverna helt enkelt. Andas Therese, andas.

Idag somnade Mira till sist (efter några uppstigningar och försök till att vara uppe längre) med taklampan tänd. Hur mysigt kan det vara att sova med en strålkastare i ansiktet?

Nu ska jag sluta svamla och gå till sängs. Resten av familjen sover sedan länge. Gonatt!

Ångestprojekt

2011-05-17 10:09:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Hjälp vilken morgon. Klockan är tio och jag känner mej gråhårig redan. Theo sover iaf nu och Mira sitter nöjd vid köksbordet och klipper papper. Lite roar småbarn som man brukar säga.

Jag har just avslutat ett av mina större ångestprojekt, nämligen att städa pysselgarderoben med barnens pyssel, pussel och diverse ting. Alla pussel har legat hullerombuller olagda efter att Mira fick ett utbrott och kastade alla på golvet. Även pennor, papper och pärlor låg i en enda röra. Om det är något jag tycker är tråkigt så är det att städa efter att man har pysslat. Det märks även på mina tyghögar som ligger lite varstans i huset. Även jag har mina dåliga sidor alltså, tänka sig.
Nu är det iaf städat och allt ligger på sin plats. Alla pussel är lagda och de flesta bitar upphittade. Nu gäller det bara att försöka hålla den ordningen framöver. Kändes bra att få det städat nu också inför miras födelsedag. Nu vet jag lite mer vad som behöver fyllas på och vad som kan bli de perfekta presenterna.

Nästa ångestprojekt är just mina tyghögar, mönster papper och sygrejjer. Dax att få lite ordning inför sommaren och kanske även få till ett bra mönster på solhatt. Snart är väl sommaren över och då vill ju ingen köpa solhattar längre.

....fast innan städning blir det en kaffekopp. Va gott det hade varit med en kladdkakebit till den koppen. Typiskt att jag inte äter sånt onyttigt för tillfället.

Kaffetant

2011-05-16 13:38:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «



(Bild tagen med webbkamera, därav kass kvalitet och mörkt)

Vet ni vad jag gör!? Jag sitter i ett knäpptyst hem med en kopp kaffe och datorns brus. Barnen sover båda två. Hoppsan Kerstin. Kommer att få igen det ikväll, men vad gör det just nu!? Just nu vill jag bara andas några minuter och fundera på vad vi ska hitta på resten av dagen.

Vi har varit en sväng på stan. Blev lite shopping och det gick bra. Mira varvade med att gå själv och sitta i vagnen och för det mesta gjorde hon som jag sa åt henne att göra.

Jag fick en blus shoppad till mej själv, annars kom vi hem tomhänta. Förutom en liten grej som står på gården... ska visa den närmare i ett senare inlägg.



En tunika/blus att ha på jobbet. Stod en halvtimme i garderoben igår innan jag hittade något att ha på mej till jobbet så idag fick det bli lite "bra kläder att ha till jobbet shopping".

Nu ska jag väcka lillstumpan.

Trots allt

2011-05-15 21:45:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Hur söt får man vara med håret i ögonen, ledsen min och trött som få? Ungefär såhär känner jag mej också. Theo får vara min modell på hur jag också mår.
Jag har egentligen ingen anledning till att känna mej deppig. Tröttheten har nog sin förklaring i jobbet... kanske även resten har sin förklaring i tröttheten. Lite disk, trotsiga barn och småsaker blir så mycket jobbigare när man är trött och inte orkar anstränga sig.

Imorgon är det iaf måndag och ny vecka. Ny kraft och nya tag. Jag och barnen ska hitta på nåt kul... vad har jag inte bestämt än. Några idéer? Vi behöver nog komma hemifrån en stund. Här hemma är det tyvärr lite för mycket trots och knuffar (syskon emellan) för att det ska vara trevligt att vara hemma en hel dag. Har ni tips på vad man kan göra mot trotset så är det bara att säga till. Tålamodet testas några gånger per dag kan man ju säga.

Nu ska jag sätta mej med en bok medans maken ser på hockey. Gonatt folks

Chipstokig

2011-05-15 09:34:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Söndagmorgon redan och helgen är snart över. Jag ska strax åka till jobbet. Vi har inga planer för dagen förutom lite jobb. Jag siktar på en mysig eftermiddag med familjen. Kanske lite god mat mot kvällen.

Jag överlevde utan chipsen igår, men det var på håret att jag tog en tur till statioil framåt elvatiden. Konstigt hur suget bara kan ta över ibland. Det blev en trevlig kväll med esc. Roligt att det gick så bra för Sverige. Enda röstningen någonsin som jag suttit kvar och sett alla länders röstningar.



Nu ska jag göra mej iordning och dricka en kopp kaffe.

Lördákväll

2011-05-14 20:16:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Hemma igen efter en dag på jobbet. Idag har jag jobbat långdag och det känns i huvud och fötter. Imorgon blir det en kortare dag och jag kommer även att hinna träffa familjen lite på eftermiddagen. Vi går verkligen om varandra jag och maken. Till och med Mira sa så imorse när vi satt och pratade vid frukosten. Jag sa att pappa skulle vara hemma idag och då svarade hon med att säga att "jaha, mamma jobba idag istället". Lite sorgligt att vi aldrig är hemma tillsammans och kan umgås som en familj. Hoppas det blir lite mera av den varan framöver.

Ikväll blir det en tvkväll med maken. Just nu "smartare än en femteklassare" lite senare blir det med största sannorlikhet melodifestival. Jag har bara ett problem. Inget chips hemma!


Smile or cry

2011-05-13 12:32:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag var det tortyr att lämna barnen på förskolan. Det började med att Theo grät som vanligt, men de gick undan med honom och då hörde jag att han lugnade sig något. När Theo försvann runt hörnet kom Mira rusande och storgrät hon istället. Kramas, pussas och massa tårar. Hon ville "hem till miras hus" och inte vara på förskolan idag. Jag som har en känslig vecka just nu med humörsvängningar utan dess like var nära att börja gråta jag med. När jag kom ut fick jag ta tre djupa andetag och intala mej själv att de båda säkert lugnade ner sig så snart jag stängde dörren.
Just nu känns det inge vidare att gå till jobbet. Hade hellre varit hemma och pussat på mina hjärtegryn.

Visst blev det en nervkittlande historia på melodifestivalen igår? Jag är egentligen inte alls så intresserad av programmet, men igår gick det inget bättre på tven så vi hamnade ändå framför det. Jag har en förmåga att leva mej in i saker som att det vore mellan liv och död... så när Eric gick vidare kändes det som en sten lättade från hjärtat. Kanske kan det också ha att göra med min känsliga vecka?

Nu ska jag få i mej lite mat sedan åka till jobbet. Puss o hej.



Jag kopplar på leendet och beger mej iväg

Käre symaskin, välkommen hem igen!

2011-05-12 22:50:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Här pågår för fullt produktion av massor av mössor. Jag har haft mycket att göra på sistone så mina beställningar har samlats på hög. Idag fick jag äntligen lite tid över och satte mej vid min nylagade/nyservade symaskin och sydde lite. Är inte klar på långa vägar, men kommer att bli det under helgen. Ni som sitter och väntar på beställningar kan alltså förvänta er post i början på nästa vecka.
Jag hade inte riktigt räknat med att få så lite tid till att sy när jag började jobba igen. Jag som älskar att sy och har planerat att kunna göra detta på halvtid... måste nog starta företaget nu så att jag kan ta ut det i tid också. Lättare att få tid till saker om man är hemma ensam och inte har två vildingar springandes runt benen:) När jag är ledig och barnen är hemma prioriterar jag att vara med dem istället för symaskinen. Bara sommaren är över så ska det minsann hända saker på företagsfronten... måste bara få semester först så jag hinner komma ikapp med allt som ska fixas först.

Nu sitter vi och ser på melodifestivalen. Blandad kompott som vanligt på bidragen. Jag tror sverige går vidare men sen hamnar långt ner på listan på lördag. Vad tror ni? Har inga favoriter... orkade inte engagera mej så pass. Gillade Danmark dock.
Grym dans de visar nu! Jag vill också kunna dansa så. Snurra på huvudet 30 varv.

Gonatt!

Fin start på dagen

2011-05-11 07:31:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Första gången ever som jag lyckats smyga upp först utan att väcka barnen, hinna duscha, sminka mej och platta håret. Vilken bra start på dagen detta blev.

Nu ska jag väcka mina troll och sedan är det full fart innan det är dax för jobb och förskola.

Tänk... jag hann tom slå på datorn och blogga innan de vaknade.


Helgen i detalj

2011-05-10 09:18:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Den här bilden är tagen under lunchen på lördagen. Vi hade ganska nyss kommit till hotellet och hade just fått våra goodiebags och besökt delar av mässan.
Lånat fotot av fina Tumadre. FruSofie, Bambi, Jag och Jenny 



Efter lunch, mingel, mässa och föreläsningar gjorde vi oss festfina för en galakväll med massa glitter och glamour.
Vi hade en toppen kväll med god mat och massa härliga mammor. Tack alla ni som kom fram och hälsade. Så roligt att få ansikten på er som läser min blogg och likaså bloggar jag själv följer. Tack för en rolig dag och en kul kväll med både disco och dans. Minns inte när jag dansade sist!?



Här delas det ut fina priser till de bloggar som vunnit rösningarna som pågått innan galan. Själv var jag inte med på röstningarna då jag fick min biljett redan då tävlingarna startat. Fina Sofie på bilden (i blå klänning)vann priset för "bästa inspirationsbloggen"



Bild lånad av Jenny. Tack vännen för en toppen helg och tack för att du gav mej denna resan! Du var den perfekta rumskompisen och det var så roligt att få träffas och umgås lite mer än bara någon timme.

Förstår ni hur underbart det var att få sova i hotellsäng, sova till halv nio utan att bli väckt och sedan äta en finfin frukost på det!? Fantastiskt!

På bilden:
 Agnieszka, Sofie, jenny, jag, Sofia och Carolina



Efter frukost och packning begav vi oss iväg mot nya äventyr, nämligen releasefesten för barnshopping.se

Ett trevligt event med en fantastisk goodiebag.
Tack Muppsan för att jag fick komma!




Även denna bilden är lånad av jenny

Innehöll produkter från många av mina favorit märken. Tex: Nova star, meandi och geggamojja.



Jag,
Mirka, Jenny och Dorothea

Efter en toppenhelg i en av mina absoluta favoritstäder är jag nu redo att ta tag i vardagen igen.
Dax för tvätt, disk och bus med barnen! Tjolahopp.


Busselände

2011-05-09 22:24:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag hade ett långpass på jobbet idag. Stängde butiken och kom inte hem förrän 1½ timme senare. Det är ju intressant att man kan bo ca 10 min bilväg från sitt jobb och ändå tar det 1½ timme att åka samma sträcka med bussen. Så otroligt irreterande att aldrig komma hem på kvällen då man är trött och hungrig. Nu sitter jag här och försöker varva ner lite innan det är dax att sova. Jag har otroligt svårt för att sova direkt efter jobb.

Imorgon är jag ledig och ska ha en heldag med mina dina barn. Både Mira och Theo hade ätit dåligt på förskolan och åt heller inget när de kom hem ikväll... när det gäller mina barn brukar ett sådant beteende bara betyda en sak... sjukdom. Vi får väl se hur de mår imorgon, men det känns som att det är något lurt pågång. Båda två är annars storätare och speciellt när de äter på förskolan.

Mailen får tyvärr vänta till imorgon, likaså övriga bilder från galan.

Nu ska jag försöka sova några timmar. Godnatt!


Redo för jobb! Önskar er en härlig måndag ...

2011-05-09 09:55:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


mms_img36121 (MMS)

Redo för jobb! Önskar er en härlig måndag i solen!


Mammabloggala och barnshopping

2011-05-08 21:41:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Igår hade vi en helfestilg dag med föreläsningar, mingel och företagsmässa med tillfälle till shopping m.m.

Kvällen avslutades med en festlig och glammig gala med god mat och fina mammor som alla var på strålande humör.

På bilden ovan ser ni mej och Jenny uppklädda för kvällen.



Det bjöds på trerätters middag som smakade underbart. Förrätten blev min favorit.


Jag, jenny och Mirka

Idag packade vi väskorna och åkte in till stockholm city för ytterligare ett event, nämligen releasefest för barnshopping.se. Ett jätteroligt event med mat, fika, utställning av olika företag och en goodiebag att slåss hårt för.

Mer om allt detta imorgon. Nu ska jag sätta mej i soffan och njuta av att vara hemma igen.

Borta bra men hemma bäst.

Som en lycklig kalv

2011-05-08 21:05:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




En glad Therese på plattan i Stockholm. Jag fick lite extra tid i vår huvustad och rusade runt som en kalv på grönbete. Blev inget shoppat men fy va jag älskar vårt stockholm!

Berättar mer ikväll om vad jag sysslat med under helgen. Vilken fantastisk helg!

Påväg till bloggala! Lite nervig och spänd.

2011-05-07 08:53:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


mms_img10672 (MMS)

Påväg till bloggala! Lite nervig och spänd.


Påväg till uppsala. Båda barnen är fortfar...

2011-05-06 20:18:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


mms_img48721 (MMS)

Påväg till uppsala. Båda barnen är fortfarande vakna och vi roar oss med att sjunga huvud axlar knä och tå. Håll tummarna att de kan sova inatt båda två. Vi ska dela rum hela familjen för första gången.


Fotosession på födelsedagen

2011-05-06 13:05:03 Personligt
» Kommentarer(6) «


 

 



Nu har jag trimmat magen hela veckan så jag bjuder på en liten tjuvkik. Hoppas putet håller sig inne imorgon också:) (Och nej det är inget gravidput bara tvåbarnsmammaput som aldrig försvinner)

Klänning får ni se imorgon för nu är allt inpackat i bilen. Theo somnade till sist också.

Födelsedagsbarn och stressad

2011-05-06 10:45:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Hur typiskt är det inte. Här har jag planerat in varje liten minut av dagen så att vi ska hinna hämta maken på jobbet i tid och åka vidare mot uppsala.

Det skiter sig redan från start då Theo väljer att vakna först och jag inte hinner med min morgondusch. Sedan skiter det sig för andra gången då han vägrar sova middag som han ALLTID gör annars utan problem. Jag hade räknat med åtminstone 2 timmar då jag kunde hinna packa och fixa medans han sov. Betydligt lättare att springa hur man vill i trappan när man inte har en ettåring efter sig som inte kan gå själv. Att bära både honom, väskor och prylar upp och ner pallar jag verkligen inte. Nu ligger han nöjt och tjoar i sängen. Jag har försökt lägga honom tre gånger under förmiddagen och det har inte funket.

Jag ligger otroligt efter i mitt schema och mår illa av tanken på att jag ska vara klar om bara 3 timmar. Låter kanske som lång tid... men räkna då in lunch, söva barn, packa barnens väska, packa min väska och så få på mej själv hyffsade kläder och lite smink på kinderna.

Det roliga med den  här dagen är att jag fyller år och har fått uppvaktning i form av både sång och paket. Familjen hade lite kalas för mej igår kväll istället. Mira har gått hela dagen och sjungit "ja må hon leva, hurra hurra hurra".

Om ni inte hör något från mej på ett tag så vet ni varför.


Tur han är söt. Svårare att vara arg på honom då.

Inte som planerat... men lite nagelfix ändå

2011-05-05 10:51:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Jag skulle lämna barnen på förskolan och sedan bege mej hem för att packa till helgens resa. Imorgon när maken slutat jobbet beger vi oss direkt till Uppsala. På lördagsmorgonen åker jag och tjejerna sedan vidare till Stockholm och hotellet där vi ska hålla till ett helt dygn.

Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt när jag lämnat barnen. Jag skyndade mej ner till willys för att handla lunch och när jag kom ut därifrån tänkte jag att jag kunde passa på att hämta ut ett recept på apoteket. Receptkön hade ett snitt på 1 person/7 min. Efter 20 min hade jag hunnit gå och fylla på parkeringspengar till bilen och stog fortfarande kvar i kö. Efter 45 min var det äntligen min tur. Då var klockan redan 10.20 och halva min packningstid redan gått. Nu är klockan snart 11 och jag har ungefär 45 min på mej innan mina troll ska hämtas.

Jag tror jag skiter i packningen...



... mycket roligare att fixa naglarna.

Ps: Imorgon fyller jag år... undra om jag får paket då?:)

Garderobsrensning inför sommaren

2011-05-04 11:27:38 Shopping
» Kommentarer(6) «


Jag har hundra saker att göra idag, men ändå kör jag igång med projektet garderobsrensning. Om det är något jag tycker är roligt så är det just att gå igenom barnens alla fina kläder. Jag är lite knäpp jag vet. Tyvärr är det så att jag inte bara tycker att kläder ska vara praktiska och bekväma. Jag tycker även att kläderna ska vara fina. Jag älskar att klä upp mina barn och smygsyskonmatcha innan de går till förskolan. Larvigt? Ja, kanske. Andra har bilar som sin hobby, jag har kläder. Inte alltid det blir en så billig hobby (Även om jag börjar bli något av en rutinerad halvapriset-rea-shoppare), men som alla hobbysar... smakar det så kostar det (eller vad det nu är man brukar säga).

Idag tog jag iaf tag i att rensa bort sådant de växt ur och sådant som är murrigt och vintrigt. Fram med alla vår och sommar plagg. Som jag nyss skrev är jag numer en expert på att shoppa på halvareapriset... detta resulterade förra sommaren i att jag köpte på mej x-antal plagg till denna sommaren. Det gäller att tänka lite framåt såklart. Inte så svårt att räkna ut att Theo skulle ligga runt st 86 medans Mira behöver st 104 denna sommaren. (Tack o lov gissade jag rätt i storlekar)

När kartongen med kläder (oanvända + sommarklänningar och short som Mira kan ha ännu från förra sommaren) kom fram insåg jag att helt plötsligt skulle garderoben bli fylld igen.
Mira har kläder så att hon både kan klä sig fint till sommarens kalas samt busa i sandlådan i sina coola shorts. Theo däremot hade inte så mycket då storasyster mest använt klänningar och rosa plagg föregående år. Saker att ärva är alltså inte så många. Därför blev det lite shopping för att fylla på hans sommargarderob. Jag sålde en kasse med plagg på en bytardag i lördags, de pengarna jag fick därifrån fick nu investeras i ny garderob till gullgrodan. Visst känns det bra när man kan sälja begagnat och få nytt utan att lägga ut en enda extra krona:)



Man skulle kunna tro att jag blivit sponstrad av H&M... men det har jag inte. Lyckades bara hitta en massa fint och bekvämt just på H&M. Skorna är en favorit!



Mina föräldrar hade med sig några plagg till Theo också när de var här under påskhelgen. Mamma som vet att jag älskar villervalla hade köpt en tröja till Theo och en matchande kjol till Mira som var just från villervalla. Alla plagg var jätte fina. Tack snälla! (Den gröna t-shirten har jag köpt själv.) Den gul/orangerandiga är från maxomorra, det märket har jag aldrig testat innan, ska bli spännande att se om de är bra.

Nu är vi redo för sommar! Värme, du är välkommen hit nu!

Klänningsbekymmer till gala

2011-05-03 21:33:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Sitter och pratar med Jenny som är min "dejt" till mammagalan på lördag. Vi pratar klänningsproblem. Mitt problem är inte att jag inte har någon klänning. Jag har två jag skulle kunna använda. Mitt problem är att jag har två klänningar som är för små. Jag får igen dem... men det är inte snyggt direkt. Jag har lite ångest över detta. Jag har verkligen försökt att få tag i en större storlek, men utan lycka.

Mina alternativ just nu är:

1. Sy in en kil i klänningen så att den blir lite luftigare över magen
2. Låtsas att klänningar ska sitta så tajt, suga in magen och bita ihop. (Bara att hoppas att jag inte svimmar efter förrätten)
3. Köpa en ny klänning
4. Inte äta något resten av veckan och hoppas att det ger resultat på mage och rumpa
5. Stanna hemma från galan.

Inget alternativ som jag egentligen gillar... jag återkommer om hur det blir

Eller så går jag helt enkelt efter vad Mira sa när jag stod och provade min klänning imorse.
"Mamma väldigt fin nu" och så kom hon fram och kramade mitt ben. Mitt lilla hjärtegryn vet när mamma behöver en extra komplimang.

Måndagkväll

2011-05-02 22:05:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Sitter och ser på "en unge i minuten". Jag klarar fortfarande inte av att se på förlossningar. Trots att det gått ett år sedan sist så är alla minnen fastetsade i min kropp. Både positiva och jobbiga såklart. Att vara med om en förlossning är verkligen det häftigaste jag kan komma på, men samtidigt det jobbigaste. Vi behöver inte gå in på detaljer... men att programmet drar fram en massa känslor är då ett som är säkert.

Ikväll har jag suttit och sytt en del... mellan det att jag jagat Mira som inte velat sova. Maken kom just hem från fotbollsträningen, lagom tills Mira precis somnat. Jag fattar inte varför hon ska krångla just när det är jag som är hemma ensam på kvällen. Jag vet anledningen till att hon inte sovit, men ändå är det sjukt jobbigt när hon krånglar på kvällen. Spelar ingen roll att jag var inställd på det, humöret sviktar ändå.

Klockan är redan efter tio och jag ska väl också hoppa i säng strax.

Ville bara kika in och säga hej. Gonatt!

Vårrea hos Mirasmamma!

2011-05-02 13:35:34 Syhörnan
» Kommentarer(1) «


Nu har jag äntligen lagt upp min rea som jag lovat er.

Kika in på sybloggen för att se alla produkter som är till försäljning.


Mössor från 80 kr/st


Scarfs/dregglisar 45 kr/st


Haklappar 40 kr/st