Snö o slaskelände...

2008-10-31 14:32:27 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Jag HATAR snö! Jag vet att jag borde älska snö med tanke på att jag är uppvuxen i Dalarna och alltid varit ute o lekt i snö så länge jag kan minnas. Men jag avskyr det. Blött o kallt o tråkigt. Jag avskyr skidor. Jag avskyr skridskor.
Ja, jag är en av dom som alltid hade mensvärk när det nalkades vinteraktivitet på idrotten i plugget. Jag är också en av dom få här uppe som aldrig testat snowboard.

Idag har jag vart ute o traskat i yrvädret. Har man bebis och bebismage så är det inte bara att skippa att gå ut på sina promenader bara för att vintern kommit. Helst av allt skulle jag gärna gå i ide på vintern.... men det kan jag ju tyvärr inte göra.

Det var precis så kallt o så ruskigt som man kunde tänka sig. När det snöar ska man sitta inne med en kopp varm choklad o en bra bok. är snö ok.

Någon mer vinterhatare där ute??? I så fall vet ni hur jag känner just nu.

Det konstigaste av allt är väl ändå att jag valde att gifta mej på vintern... men den historien kan vi ta en annan gång.

3 dagar kvar...

2008-10-31 14:22:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Va fort denna veckan gått. Snart är den slut o då måste vi åka hem igen. Vill inte det!

Idag är det en riktig "träffa alla man känner dag". Dagen började med en promenad o fika date med Emmelie o Lilly. Nu snart kommer Linda o Tilde hit. Ska bli roligt o se hur stor magen blivit:)
Ikväll kommer förmodligen mormor hit o hälsar på sitt barnbarnsbarn o efter det ska vi träffa Emmelie o Anders igen.

Kanske blir det en IDOL kväll ikväll. Det gäller ju att hänga med i vem som är kvar o vem som åker så man vet vad alla snackar om när det börjar samtalas om IDOL. Annars har jag faktiskt tröttnat lite på IDOL. Det har nog gått i lite för många år utan några större förändringar.

Nu ska jag försöka få min lilla skruttis att somna. Hon är jätte trött men vägrar slå igen de små blå.

Ha nu en toppen helg kära vänner!


Sjukisar...

2008-10-28 20:05:56 Allmänt
» Kommentarer(1) «


Sitter här super duper trött o snorig. Förkyld är ordet. Inte så skoj. Ska strax gå o lägga mej trots att kl bara är 20.

Lilla Mirisen är också sjuk. Hon fick feber av sprutan igår och hade ganska hög feber i natt. Idag har hon vart bättre men väldigt ledsen o inte alls som vanligt. Har just gett henne lite alvedon för den onda kroppen och nu sover hon så sött.

Idag har vi vart o hälsat på lilla Lilly. Hon var minsann liten! Så liten har Mira aldrig varit. Blev lite sorgsen när jag insåg va fort Mira blivit stor. Vart tog min lilla bebis vägen??? Fast Mira är ju bra go hon också nu när hon skrattar o tjoar hela dagarna. Det är ju roligt också när de växer o utvecklas. I början är de ju "bara" söta:)

Imorgon blir det besök hos farfar o Karin.
Fullt upp när man är här uppe i dalarna. Många man vill hälsa på o hinna umgås med.

För att vara lite extra svensk måste jag ju också nämna lite om vädret. Fyyyy va det är kallt här uppe! Fryser!
Vintern är på väg det märks minsann. Det tycker jag inte om.

Nu ska jag som sagt gå o lägga mej. Fast kanske kanske att jag ska ta en kopp te först.
Hej svejs!


Stress stress o så kanske lite soft.

2008-10-26 19:41:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är maken hemma igen så ikväll blir det film o mys framför tven.
Så skönt att ha hela familjen samlade igen.

Jag har en lista med hundra saker....eller ok då inte hundra men massa saker, som jag måste fixa ikväll eller senast imorgon kl 9.30. Det betyder att jag antingen får skippa att se på tv nu eller att jag får gå upp jätte tidigt imorgon.
Jag har iaf packat Miras saker inför vår dalarna färd. Mina grejjer har jag däremot inte ens börjat med ännu.

Ja, imorgon blir det en späckad dag också.
Kl 10 ska vi infinna oss på bvc för fem månaders sprutan och vägning. Efter det bär det av upp till dalarna.
Lite orolig för hur Mira kommer att svara på sprutan. Sist fick hon feber. Med tanke på att hon inte vart hundra nu i helgen så är ju risken att hon får feber av den imorgon också då hennes kropp säkert är lite mindre motståndskraftig just nu.
Resan hem ska iaf bli rolig. Längtar efter alla så mycket!

Nä...nu ska jag inte sitta här o fördriva mer tid. Ska vara lite effektiv nu i 25 min innan "ensam mamma" visas.



Saknar dej sis!

En hyffsad nattelinatt...

2008-10-26 08:32:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag gick vi upp 8. Vilket är en ganska bra tid om vi går efter gårdagensklocka.
I natt vaknade hon kl 4, somnade om med nappen o så vaknade hon nästa gång kl 6, då var det däremot svårare att få henne att somna. Jag kämpade till kl 6.30 sen fick hon sin mat. De här klockslagen är "gamal tid".

Känns fortfarande som att det finns hopp om att hon kan lära sig sova hela nätterna. Bara hon inte vaknar 4 första gången... för då är det för långt till kl 7.

Känns som att mitt liv kretsar kring bra o dåliga nätter just nu. Men det är bara för att jag är i sådant rungande behov att få sova en hel natt.
Ska bli spännande o se om hon blir påverkad av att sova uppe i dalarna nåt denna gången. Tidigare gånger har hon inte varit påverkad alls, men hon blir ju äldre o äldre.

Nu ligger hon i min säng o låter som att hon tröttnat på att inte bli underhållen. Ska väl ta o plocka upp henne o ge henne lite kläder för dagen.

Hoppas ni alla sovit gott i blåsten o regnet.

Big window...

2008-10-25 15:51:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Detta inlägg är tillägnat min moster.
Hoppas du kan få lite inspiration til vad du kan göra med ditt stora fönster.







(Sen kan ni ju bortse från de mindre fina orgideerna som som jag "gömt" bakom gardinerna. )

Ljuvliga natt!

2008-10-25 10:19:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Inatt somnade Mira om kl fem genom att jag stoppade in nappen några gånger. Kl sju vaknade hon igen och åt då för första gången sedan läggdax kl 22. Efter ett långt bjöjbyte med diverse jobbigheter (skriver inte ut vad som hände pga ev känsliga läsare) somnade hon iaf om ovh sov till 9.30!!! 
Idag är jag helt lycklig och har hopp om att det ska gå att vänja henne av med fem målet.

Mira mår även bättre idag. Inget rött öga, ingen feber. Lite snorig o nysig bara. Hoppas det inte blir sämre under dagen som igår. 

Idag har vi inga planer. Jag hade tänkt gå till torget, men det är ju ingen ide nu när vi vaknade så sent. Om jag inte ska hetsa o gå dit iaf. Vi får se...

Nu ska jag underhålla Mira lite som snart rivit sönder mitt block som ligger här intill datorn.  

Febrig sötnos...

2008-10-24 22:43:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mira fick feber idag framåt eftermiddag/kvällen. Hon är så otroligt tapper min lilla tjej. Trots feber, röd näsa som rinner, o ett högeröga som är knallrött o rinner konstant så är hon ändå jätte glad och skrattar hela tiden. Visst har hon sovit mera idag än vanligt, men hon har ändå varit glad hela dagen.
Vi var ju till och med och hälsade på jobbet idag. Hon var glad en stund hos Annica o en stund hos Ulla. Perfekt.

Ikväll har vi varit hos Jenny o Debora o sett på IDOL. Kvällens favorit blev Alice. Jag hoppas att hon får va kvar ett tag till. Den som däremot gärna får åka hem är Johan. Tragiskt nog så har han hela sveriges fjortisliga efter sig så han lär väl hålla sig kvar till finalen om jag har otur.
Ja just de ja, det är ju redan avgjort. *surfar till aftonbladet.se o tittar vem som åkte ut* Jaha, det blev Lou-lou. Ja hon var inte så bra idag. Men jag tycker nog ändå att hon skulle kunnat få en extra chans. Hon var speciell.

Nu ska jag sätta mej o slö titta på tv en stund tills Mira somnat helt o jag blivit trött,
Hoppas på en natt med lååååång sömn inatt. Hjälp mej hålla tummarna.

Gonatt!

Sjuka familjen...

2008-10-24 14:37:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Vi mår inge bra nån av oss i familjen Nordquist idag.

Micke har nackspärr o ont i ryggen.
Mira har blivit förkyld o kan ha fått ögoninflammation då hennes ögon är tokröda o rinniga.
Jag är slut i kroppen o ont i halsen.

Det är lite synd om oss idag. Eller hur!?

Mitt i allt har jag en liten rolig nyhet. Mira satt helt själv idag. Inte länge o inte så värst stabilt. Men hon satt iaf o jag hann tom få ett bildbevis på vår duktiga tjej.

      


Godmorning!

2008-10-24 09:50:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag är det fredag och alltså helg på intågande.
Om några timmar blir jag o Mira lämnade ensamma då Micke ska på innebandyhelg. Undra hur vi ska klara det. Jag hatar att bli lämnad ensam nu sedan vi fick Mira. 100% ansvar dygnet runt är ganska tufft. Det är sådana gånger man kan förstå lite hur alla ensamstående mammor har det.

Idag har jag iaf tänkt åka och hälsa på på jobbet. Det ska bli trevligt. Blir inte så ofta man är in o säger hej även fast det är så nära egentligen.

Annars har vi inga planer alls för helgen. Bara gå o vänta på att det ska bli måndag:)

Nu ska vi käka frukost här hemma. Kanske hörs vi mer framåt kvällen...

Tuggummihjärna...

2008-10-23 16:46:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag är jag trött. Ofantligt trött.
Tror att jag börjar bli sjuk. Huvudvärk, trött, slut i kroppen o ont i halsen.

Förmiddagen har vi spenderat hemma hos Jenny o Debora. Vi gick på en långpromenad och sedan käkade vi lunch. Efter det var jag och storhandlade och nu sitter jag här o funderar på hur jag ska klara av att vara vaken fram till kl 22 i kväll.
Vi får besök om 1½ timme så att gå o lägga sig o sova middag är heller ingen idé. Måste städa. O då sätter jag mej här istället. Ja, vid det här laget kanske ni känner mej så pass bra att ni inte blir förvånade direkt. Jag har en förmåga att alltid smita iväg till datorn när jag har andra tråkiga uppgifter som väntar på mej.

Imorgon är det fredag...sen helg.... sen måndag och bvc besök.... o sen efter det så åker vi upp till Dalarna! Jippi! Längtar såååå!

Vill träffa familjen, Lilly, Emmelie, Elin o tjejerna, Linda o Tilde o alla andra goa vänner där uppe. Saknar er mycket!

Nu ska jag överlåta datorn till maken.
Kram på er!

    

 

Lite kvälls bilder på en busig Mira...

2008-10-21 19:45:24 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «




Vi lekte lite framför spegeln tidigare ikväll. Det är ny favvis.
Den här bilden blev jag extra nöjd med.



Busungen min!



Läcker ögonfärg



Undra vad hon ser som är så häftigt???



Å så vi, lite dålig skärpa o lite dålig färg :)

Jympa jympa, hej å hå....

2008-10-21 13:56:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi vart på mammajympa. Mira skötte sig exemplariskt ännu en gång. Värre var det för mej då jag mådde illa typ hela passet och varje litet skutt var hemskt. Kändes som att maten skulle.... ja ni kanske förstår utan att jag behöver vara äcklig o beskriva mer i detalj.
Efteråt fikade vi och försökte överrösta alla trötta bebisar som var allt annat än glada. Mat spottades ut o det flög leksaker o blöjor hit o dit. Ja, ni kan ju kanske själva föreställa er kaoset.

Jag o Mira packade eftre en stund ihop oss för att komma ner till bilen och där upptäcka att vi fårr en parkeringsbot. BLÄ för böter! Jag som hade parkeringsskiva o allt. Ringde arg som ett bi till kärringen (ursäkta ordvalet men hon var verkligen en kärring) som gett mej boten för att fråga varför hon gett mej böter då jag har en skiva som gäller. Det visade sig att det inte var en kommunal parkering och därför gällde inte skivan. Varje dag ska man lära sig nåt nytt. Synd bara att lärdomarna ska behöva bli så dyra ibland. Hon sa att jag vackert fick betala mina böter och nästa gång vara mera uppmärksam. Önskade att parkeringsvakter kunde vara lite medmänskliga ibland. Men det är väl så att nån måste betala deras  löner också och idag var det min tur. Inte så skoj med tanke på vår krassliga budget.

Ikväll ska vi förhoppningsvis träffa Emil o Louise för ett parti bowling. Jag o micke har laddat med mat och peppning nu i en veckas tid. Vi kommer lätt att ta hem denna matchen.

Nu ska jag ringa några vänner som står med på min "to do" lista.

Hej hopp!

Ps: Passar på att länka till Emmelie o Anders lilla sötnos. Här kan ni ta en kik ni som inte sett henne än. Lilly ska hon heta. Fint namn, eller hur!

Pyjamasparty...

2008-10-20 17:12:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag o Mira bara softat hemma, Så skönt att ta en lugn förmiddag och inte ta av sig pyjamasen förrän 12. (Förlåt mamma att jag frångått dina regler)

Vi har busat och bytt kläder hela dagen. Mira har vart på sin bästa "kräkas hela tiden" dag.

Ikväll får vi besök av en massa vänner. Trevligt.
Då bjuds det på tårtan som blev över igår och kaffe för den som vågar dricka det på kvällstid.

Imorgon blir det mammajympa igen och ev. fika med gänget efteråt.

Bara en vecka tills vi åker hem till dalarna på besök. Längtar såååå!

Nu ska jag städa o fixa inför kvällen. Hej hopp

Tårtan

2008-10-19 17:00:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Så här blev resultatet av min tårta som jag tjatat så om. Den smakade kalas bra!





 


Barnvälsignelse andra ronden...

2008-10-19 16:52:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Kan man bli föööör välsignad? Nä, jag tror inte det va? Mira gillar att stå i centrum så för henne blev det två välsignelser. En för släkten uppe i Dalarna och nu en för släkten här nere i småland.
Det har gått jätte bra idag. Mira har vart så duktig så. Nu ligger hon helt utslagen i sängen och sover. Hon har sovit i 2 timmar nu lilla pigisen. Helt slutkörd. Det är jobbigt att va trevlig en hel dag. (Måste erkänna att det kan jag också tycka ibland, så jag förstår henne.)
Ikväll ska Micke jobba, så jag o Mirisen blir hemma själva. Men det blir en lugn kväll framför tven så vi kommer nog inte lida alltför mycket av att va själva.

Vilken häääärlig höstdag det är idag! Lite sorgligt att träden släpper sina löv nu. Det betyder ju att det snart är vinter....och den kunde jag lätt va utan.

Jag bjuder på lite bilder från idag.

  
Mira innan mötet. Laddar genom lite bitgympa och stågympa.



Mira blir välsignad av Lasse

      
Suddig bild tyvärr... men visst är det                                                                          
skrämmande lik Simba i lejonkungen. :)                                                                    

                                                      

Barnkören, Lasse, Vi och Fam Hedströms med lilla Debora


En deckad Mira 5 min efter mötets slut


Fika hemma i vårt kök efter mötet



En mycket lyckad o trevlig dag!

Lovely cake...

2008-10-18 13:48:18 Allmänt
» Kommentarer(0) «


Varför hade vi inte denna tårtan på vårt bröllop???


Första gången ever!

2008-10-17 17:43:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag glömt bort att äta! Det har aldrig hänt förut i hela mitt liv! Jag måste äta. Jag måste äta minst var 4 timme, annars dör jag.
Ni som känner mej vet hur jag är.
Stackars Malin som gick omkring med en banan konstant i väskan när vi var i Tunisien. Ja, hon hade ju hört talas om den Therese som tittar fram om maten dröjjer för länge.
Idag var det micke som frågade mej kl 17. "Therese har du verkligen ätit idag". Nä, det hade jag inte.... o jag dog inte... O jag skadade ingen i min närhet heller.

Konstigt.
Jag är fortfarande chockad.

Nu längtar jag verkligen till kl 19 då jag o Malin ska äta paj.
Mums!

Helgbilder Mira

2008-10-17 17:40:00 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


Här kommer en lite blandad kompott bilder på Mira.

Mira i badet

  
Mira vid bordet.                                              Filuren Mira




Happy face

Besök hos sjukgymnasten...

2008-10-17 16:28:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi äntligen besökt sjukgymnasten pga Miras nacke. Hon tyckte inte alls att det var någon större fara och det hennes lite platta bakhuvud skulle absolut rätta till sig av sig självt. Men trots det så ska vi dit om tre veckor igen o se om det blivit bättre. Vi fick bara lite tips på vad vi ska tänka på. Som att hon alltid ska sova på vänster sida och att hon ska ligga på mage så mycket som hon orkar i vaken tid.
Det känns skönt att hon inte bedömde det allvarligare än så.

En annan rolig sak att berätta är att Mira lärt sig stå under natten. Hon måste ha drömt om att springa maraton eller nåt. Sköterskan skulle kolla om hon kunde stå upp idag o både jag o Micke sa i mun på varandra att det kunde hon inte så det är ingen ide att testa. Hon testade iaf och det resulterade i att Mira stod hur länge som helst. Under hela dagen idag så har hon stått upp längre stunder. Visst blir benen fortfarande spagetti ibland. Men hon kan stå iaf.
Vår duktiga lilla tjej.

Idag fick jag iaf prata med Emmelie om hur förlossningen hade gått. Så nu behöver jag inte sitta inne o stirra på telefonen längre. Nu längtar jag bara tills dom skickar en bild på underverket också.
Hon skulle tydligen va jätte söt. Som att inte alla föräldrar tycker det. Haha.

Ikväll ska jag o Malin underhålla varandra då båda våra män är på sina respektive jobb. Vi ska äta paj och se på IDOL och kanske blir det lite godis till efterätt om vi är riktigt snälla.

Jag har bestämt vad det ska bli för tårta som jag ska baka imorgon.  Det blir en med dumefluff och hallongrädde. Visst låter det mumsigt! Tack Carro för tipset!

Ha en trevlig helg nu alla läsare!

Tårta på tårta...

2008-10-16 17:24:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag berättade väl att vi får besök på söndag av Mickes släkt här från småland. 15 st i vår lilla lägenhet. Undra hur det kommer att gå.

Hur som helst så har jag iaf tänkt baka en tårta tills då.
Nu är det så att jag har två förslag på fyllning till gräddtårtan. Egentligen gillar jag inte gräddtårta så värst, tycker det är mycket godare med marsipan tårta. Men jag tror inte att jag orkar grångla med att göra en prinsesstårta. Det får bli till Miras ett års kalas sen istället:)
Ja, åter till de två fyllningarna. Jag behöver er hjälp. Vilket tycker ni låter smarrigast?

Alt. 1:
Grädde, sylt, vaniljsås, bär (Blir antingen en blandad kompott med hallon, blåbär, jordgubb eller så en av de tre sorterna)

Alt. 2:
Grädde, rivenchoklad, vaniljsås, banan. (Frågan är väl vad man ska garnera denna med)
Kanske kan va gott också att byta ut vaniljsåsen och den rivna chokladen mot chokladfromage istället???

Jag vet inte.
Så...Hjälp mej nu!


Uppe med tuppen...

2008-10-16 08:10:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ja, här sitter jag. Klockan är 8.00 och jag är vaken...o hyffsat pigg. För vaken kl 8 brukar jag vara men inte riktigt så pigg att jag orkar sitta här vid datorn.

Fick ett underbart sms nu på morgonen av min älsklings vän Emmelie. Dom hade kl 5 i natt fått en liten tjej.
Det roliga är att jag pratade med Emmelie i går kl 14 och då hade hon inte en tillstymmelse till känning. Kl 17 får jag ett sms att vattnet gått och att dom är på väg in. Så konstigt. På bara 3 timmar så förändrades allt. Ytterligare 12 timmar senare så är prinsessan född.
Nu längtar jag som en knu tills vi ska åka upp till dalarna om en vecka så man får se underverket.



 

Grattis till tjejen vänner!!!


De lyckliga tu.

Jaha, nu ska man gå o vänta o vänta o vänta innan Emmelie ringer och talar om varje liten detalj. Jag hatar att vänta!


Mira är också uppe med tuppen. Som alltid. Fattar inte hur hon orkar. Nu sitter hon upp i spjälsängen och biter på en leksak. Tur att det är lätt att roa småbarn.

(Hoppas innerligt att jag med detta inlägg inte berättar Emmelie o Anders överraskning för någon som dom vill berätta själva för. Om dom ringer kan ni väl spela som att ni inget visste. *blink, blink*)


Dansdax...

2008-10-15 19:36:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ikväll är det dax för en träff med dansgruppen igen. Få se hur det nu går. Sist dansade jag inte alls,,,, men det kommer jag ju att göra lite mera idag.
Lite nervöst... men jag hoppas det kommer att gå bra.

Just nu sitter Mira i mitt knä. Hon har kommit på hur roligt det är att trycka på alla tangenterna. Så jag får sudda halva meningarna hela tiden då hon lyckas trycka in en massa bokstäver som inte alls hör hemma här på inlägget.

På tal om Mira så har vi fått tid till sjukgymnast på fredag. Ska bli spännande att höra vad dom säger. Förmodligen får vi lite övningar som vi ska göra med henne så att hennes högersida av nacken blir lite starkare.

Idag har vi vart o fikat med "mammagänget". Kul att se hur bebisarna utvecklas från gång till gång. Mira fick testa majskrokar. Det var en favvorit på en gång. Hon gallskrek när kroken var slut och hon fick lov att återgå till att bita på sin leksak igen. Får nog åka till maxi imorgon och införskaffa en påse. Roligt att se hur intresserad av mat hon börjar bli. Idag när jag satt o åt lunch satt hon o smackade o gjorde massa "äta ljud". Hon kunde inte slita ögonen från min gaffel. Det är roligt också att det går så bra med samkisarna nu, hon har inte sagt nej till någon smak än så länge. Fast idag när  hon fick katrinplommon gjorde hon en lite bitter min innan hon började svälja o gapa. Hon tyckte nog att det var lite konstig smak ändå.

Nu ska jag ta o umgås med min familj lite innan jag ska iväg på dans.

En sockerbagare här bor... *trallalallalaaaa*

2008-10-14 19:16:07 Allmänt
» Kommentarer(2) «


Idag har jag bakat inför helgen. Hittade ett härligt recept på Chocolate chip cookies. Dom blev kanon goda! "Länk till receptet" Absolut värt att testa!
Vi ska ha bjudning här på söndag. Lite kalas för Mira för den del av släkten som inte kunde komma på barnvälsignelsen uppe i dalarna.

Jag bakade kanelbullar och kakorna ovan.
Jag o maken festade loss här hemma nyss. Finns det nåt godare än varma bullar med ett glas kall mjölk till? Mums!

Jag bestämde att jag gott kunde unna mej lite fika idag då jag tränat på förmiddagen. Jag och Mira var på mammajympa idag igen. Det var ofantligt drygt idag.... men jag överlevde o det kändes underbart när passet var slut.

Nu ska jag bänka mej framför tven och äta kvällsmat med maken.






Dålig natt

2008-10-13 10:19:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Inatt har Mira sovit dåligt igen. Undra om hon är i nån tillväxtfas. Hon äter tätare både på dagarna o nätterna.
Jag som just konstaterat att jag inte skulle orka med att amma en gång om natten länge till o så börjar hon med att vakna flera gånger o ropa efter nappen plus att hon vill äta två ggr istället.
Hoppas det går över snart och återgår till det normala... helst redan idag.

Ensamma igen...

2008-10-12 16:06:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har familjen åkt hem igen. *snyft* Så tomt o tyst här utan alla.

Idag har vi lagat god mat o gått på en liten promenad i solen o förevigat Mira genom att ta en massa bilder. Man kan aldrig få för mycket bilder. Eller  va säger ni? Hihi.


Vi har verkligen haft en toppen helg och det är lite sorgligt att det är måndag igen imorgon. I veckan som kommer har vi inte så mycket planerat. Någon träff med en god vän kanske men annars bara ta det lugnt. Träna ska jag göra minst 2 ggr. Mår så bra nrä jag får träna lite. Och så gäller det ju att passa på medans inspirationen finns där. Jag är rädd att dagen kommer då jag inte är så sugen på att träna längre.


Jaja... nu ska jag lägga mej o läsa o kanske sova lite middag. Det behöver jag efter en natt med massa vaket. Mira ville inte sova alls bra inatt och åt två gånger istället för en. Kanske inte så mycket tycker vissa....men nog mycket för att jag ska va skittrött idag.


Trevlig söndagkväll önskar jag er alla!

   

   

 




Lördag o främmat.

2008-10-11 22:21:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag blev det inget skrivande här.
Har inte hunnit.
Har ju besök nu.
Då måste jag va trevlig:)

Idag har vi shoppat.
Imorgon blir det soft.
Nu ska jag sova.

Kram o gonatt!

Helg besök

2008-10-10 19:05:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Snaaaart kommer mamma, pappa, Millie och Molly! Längtar sjukt mycket!
Ska börja med maten nu. Ikväll bjuds det på tonfisksallad. (Förutom syrran som får köttbullar istället:))

Typiskt att Mira sover. Ingen som kan hålla mej sällskap sista timmen. Det är konstigt va sakta tiden går när man längtar till nåt.

Trevlig helg!

En ny torsdag...

2008-10-09 16:57:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Imorse gick vi upp kl 8. Lite sovmorgon kanske ni tycker men usch vad jag inte tyckte det då! Var sååå trött. Kan bero på mitt nattsuddande framför tven igår kväll iofs.
Micke spelade in Grey´s Anatomy till mej igår medans jag var på dans. Så jag tog en tekopp o satte mej o såg på det kl 22.30 igår kväll. Betyder att jag inte kom i säng förrän halv tolv. Fy skäms!

Kl 11 träffade vi Jenny o Debora för att ta en promenad. Vi "råkade" hamna inne på A6 o gick o kikade på lite smått o gott., Självklart blev det mest tittande på barnkläder. Konstigt att det är så mycket roligare att gå o kika där än åt mej själv. Jag som älskar att handla till mej själv "i vanliga fall".

Titta va söta våra gullungar var i dag.



Dom är ju stora tjejer nu ju. Vart tar tiden vägen???

Efter min "date" med Jenny så åkte jag o Micke och köpte fåtöljen som ni såg i förra inlägget. Helt perfekt kom den hit med tanke på att vi får besök av mamma, pappa o syrran imorgon. Jippi! Ska bli såååå roligt att se dom. Molly ska också följa med så klart.

Har nyss bokat ett danspass på gymmet som börjar ikväll kl 20. Ska bli skoj att dansa lite. Har fått värsta träningsinspirationen nu o skulle kunna träna varje dag om det vore så att tiden räckte till. Det är bra. Bara att hoppas att det håller i sig mer än en vecka.

Ta hand om er vänner! Kram

Hämtat fåtöljen...

2008-10-09 16:35:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi vart o hämtat vår fåtölj. Äntligen!

Se va fint det blev. Mira var den som fick inviga stolen först.


   



Höstpromenad...

2008-10-07 16:21:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag var vi på höst promenad....då blev det lite kort tagna. :)


"Jag sitter själv! Men mamma...skynda dej ta nu då innan jag ramlar"


  
                                
     Jag flyyyyyger!!!


      


    
"Haha, det var det roligaste jag hört på länge"

 

                      



                
           

Underbar natt!

2008-10-07 08:04:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


I natt sov Mira mellan kl 20.30 till 7.00!!!
Nu är hon vaken så klart efter att ha ätit och är jätte utvilad. Fast jag kan allt höra en aningens trötthets skrik från vardagsrummet där hon sitter med pappa sin o ser på tv:)
Tänk om det är så att hon börjat sova lite längre på mornarna nu!!?! Igår sov hon ju till kl 6.00. *Hoppas, hoppas, hoppas*

Nu på förmiddagen ska vi på mammabarnjympa. Ska bli kul!



Alla sätt är bra utom de dåliga :)

Mira

2008-10-06 22:32:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu tänkte jag skriva ett inlägg som enbart handlar om min lilla prinsessa.
Drygt 4 mån har gått sedan hon kom den där fina majdagen och det har hänt en hel del sedan dess.
Hon har fått en egen liten personlighet och hon utvecklas verkligen varje dag.

Så vad har vi nu lärt oss om vår lilla gullunge? Tänkte göra ett litet klotterplank med ord som beskriver vem Mira är. Kan vara roligt att se om några månader hur mycket som ändrats eller hur mycket som fortfarande stämmer.



Har säkert missat en massa ord som beskriver Mira

Söt som godis...

2008-10-05 10:54:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag är det söndag o helgen är snart över.
Alltså lyssna på detta...Jag har inte ätit godis på hela helgen! Jag har suttit o sett på film både fredag och lördag kväll och har inte haft något godis hemma! Ja, självklart resulterade det i att jag åt det jag kunde hitta i skåpen istället. Hårtbröd, te med massa honung, mariekex osv. osv. Men ändå...inget godis. Tyvärr måste jag ju meddela att jag inte kommer att kunna klara mej även ikväll. Nej, någon måtta får det vara på plågerierna.

På tal om godis...kolla in vår lilla godis som vi har här hemma. Hon har redan lärt sig modellposen med armen bakom huvudet. Det är ju inte helt förgäves hon sett på alla topmodel avsnitt denna säsong.



En annan söt bild där hon ser ganska röj ut är denna:



Nu ska jag städa lite här hemma.

Den perfekta bäbisen...

2008-10-04 15:39:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Såg på reprisen av "Älskade låtsas-bebis" idag.
Handlade om kvinnor som köper dockor som är nästan identiska med en riktig bebis. En av kvinnorna hade tom specialbeställt sin docka så att den liknade hennes barnbarn.
Skrämmande! Jag skulle nästan bli lite rädd om jag skulle se någon på stan stå och gulla med en sådan docka.

En av kvinnorna i dokumentären sa att hon var alldeles för pedantisk för att ha ett riktigt barn. Riktiga barn skriker, bajsar och lortar ner sina kläder, menade hon på.
Personligen tycker väl jag att det är det som är charmigt med små bebisar. Dom ska lukta lite, vara lite kladdiga o låta lite. Att få gensvar av en liten bebis är det bästa du kan få. Ett litet leende eller ett uppmuntrande joller. Helt underbart!

Bebisar är väl ingen accossear heller! Det är skrämmande att tänka på hur många det är som verkar skaffa bebis bara för att det är "inne" och "trendigt".
Det är jätte roligt att köpa små gulliga kläder, vagnar, vaggor o andra små prylar till våra älskade barn. Men det är väl ändå inte därför man skaffar en bebis?

Jag anser mej ha den "perfekta" bebisen oavsett hur hon ser ut, hur mycket hon skriker och hur mycket hon lortar ner. Hon är min och det kan ingenting ändra på.
Jag önskade att de här kvinnorna på dokumentären (som inte ville skaffa barn pga av att dom inte är perfekta) skulle få känna den känslan o den kärleken som man kan känna för ett äkta barn.



Skulle du välja denna bebis framför en riktig?
(Bild från tv4.se)

Ensam igen...

2008-10-03 18:39:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Fredag kväll o jag är "ensam" hemma. Skulle ju inte påstå direkt att det hör till ovanligheterna då min man jobbar varje fredag.

Inser när jag tänker tillbaka på alla fredagar sedan Mira föddes att jag suttit hemma själv varje fredagkväll.
Undra om det är ett tecken på att jag är otroligt dålig på att ta kontakt med mina tjejkompisar??? Skrämmande tanke.
Nästa fredag ska jag se till att inte sitta själv. Dax att ta tag i sina relationer o träffa de vänner jag inte sett på länge.

Jag är nyss hemkommen från ett träningspass på Friskis. Gick på "danspasset" idag. Sjukt roligt! Om man överdriver o bjuder lite på sig själv så blir det dubbelt så kul trots töntiga rörelser.

Nu vaknar min lilla ängel.

Ha en toppen fredag alla!


Man blir ju lite lite sugen...

2008-10-03 12:39:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «






Gulligt barnrum eller hur! Jag blev då minsann helt förtjust.
Bild från smallstuff

Det är farligt va mycket fint det finns till de små.

Kan man få en repris, tack!

2008-10-03 08:43:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Inatt ammade jag första gången kl 6! Jag o maken gick o lade oss kl 21.30, vilket betyder att jag sovit 8½ timme inatt! Heeeelt underbart!

Antal besökare stiger :)

2008-10-02 15:11:28 Allmänt
» Kommentarer(6) «


Nu har jag suttit och knåpat ihop en besöksräknare. Den är inte så värst flashig men bara att jag fick in den på bloggen tycker jag var duktigt gjort.
Det är verkligen många som besöker min blogg nu för tiden (många med mina mått mätt). Jag som trodde att det bara var mamma o pappa som skulle tycka att det var intressant att läsa om vad jag gör om dagarna.

Vilka är ni allihopa??? *nyfiken*

Vore roligt med lite fler kommentarer.
Fråga mej nåt så svarar jag :)

I Nattmössan...

2008-10-02 08:24:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är inte jag o Mira bästa vänner. Inte nu innan jag fått i mej nåt att äta iaf. Nu undrar ni så klart varför jag sitter här o skriver istället för att gå o äta om det nu kan vara vår relationsräddare.
Jo, för att om jag går o sätter mej i köket så kommer jag att få springa miljoner gånger för att stoppa in Miras napp. Det är iaf aningens närmare att springa här ifrån datorn och till sängen.

Inatt har Mira vaknat två ggr och med tanke på hur ofantligt mycket jag skulle behöva en hel natts sömn så var liksom två ggr på en natt dödsstöten.
Vi försökte allt vi kunde andra gången hon vaknade att få henne att somna om igen utan mat  (Bara 2½ timme sedan hon fick mat) men hon bara grät o grät. Så det var bara att ge henne lite käk o så somnade hon om efter en stund. Att hon sen vägrade ta sovmorgon stör mej också. Nu när hon väl fått upp mej o jag tänkte leka med henne lite då vill hon lägga sig o sova igen. Pust o suck.
Nu är jag aptrött och vet inte hur vi ska klara av att vara trevliga på fikat idag kl 10. (Vi ska träffa ett gäng mammisar från stan.)

Nu tror jag faktiskt att min lilla snuffsa somnat så jag ska nog försöka få i mej den där efterlängtade fruksosten nu.

Det går rykten om att bebisar kan ha en 4 mån fas som kan innebära lite strul med rutiner osv. Antar att det är det Mira börjat komma in i lite. Hon har nämligen börjat bli lite svår att få o sova i sin säng på dagarna.

Ja, vi får väl se var det här leder:)

Mysig höstdag idag...

2008-10-01 19:02:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har jag o Mira haft besök av Jenny. Vi har gått på A6 o shoppat lite sedan blev det stan för att få i oss lite lunch. Efter det tog vi en promenad hem till oss o fikade på den morotskaka som blev kvar efter Malin o Johns besök igår. (Malin: Jag tror att fårfällen är helt ok nu. Syns inget o luktar inget:))
En jätte mysig dag trots regn o rusk.

Bildbevis:

  

(Jag är ledsen Jenny men man kan inte komma hem till mej och bli fotograferad
o sen tro att man inte hamnar i min blogg.)

Jag sitter här o är överlycklig efter att ha läst på tv.nu att Grey´s anatomy börjar ikväll. Jippi!
Jag gillar inte att vara fast i serier egentligen, men den här serien älskar jag. Jag såg ett avsnitt sen var jag fast med stort F.
Vilken toppen kväll jag kommer att få ikväll. Först topmodel final o sedan Grey´s!

Nu ska jag ladda lite genom att äta kvällmat o lägga Mira. Jag har en timme på mej:)