Happy weekend gott folk!

2011-09-30 21:31:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi hunnit med massor. Höjdpunkten blev besöket hos min käre vän Louise o barnen. Efter det besöket åkte vi och hämtade maken på jobbet. Att vi sedan valde att helgshoppa på maxi med resten av stadens befolkning skulle jag gärna vilja glömma. Ingen jätte trevlig shoppingtur med trötta hungriga barn.

Imorgon blir det för mig jobb hela dagen men jag hoppas ni alla andra får en härlig dag i sommarvärmen.


Dagen som varit

2011-09-29 23:02:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vi har haft en mysig dag jag o barnen. Dom är friska nu och det var full fart på benen från det att vi steg upp tills de lade sig igen. På nåt sätt kanske de kände på sig att jag inte mått helt hundra för de har överlag varit snälla både mot mig och varandra idag.

Imorgon blir det förskola en sväng. Jag hoppas lämningen går bra trots att vi varit hemma en vecka nu.

Jag är depp idag. Därför jag inte kan sova utan ligger o trummar på mobilen istället.



Poor me

2011-09-29 16:02:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag tycker jag synd om mig då huvudvärken redan på morgonen när jag vaknade var riktigt illa. Jag är rädd att detta kommer att bli en väldigt jobbig dag.

Samtidigt är det inte så synd om mig, jag har ju världens goaste ungar som ni ser på bilden. Syskonkärleken är stor idag.


Lika som bär

2011-09-28 22:55:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag har varit en mindre bra dag huvudvärksmässigt. Just nu har jag oerhört ont i rygg, nacke och axlar. Helt säkert att huvudvärken kommer därifrån idag.

Positivt idag har varit att Mira är feberfri. Det betyder att vi kanske är friska imorgon. Jag längtar efter att få gå ut en sväng och få lite luft. Får panik om vi måste vara inomhus en dag till. Även barnen börjar klättra på väggarna och bråkar mer än de leker.



Nya roligaste leken går ut på att stå på stolar framför en madrass. Ibland hoppar de ner på madrassen och ibland står de så här och tittar sig själva i spegeln medans de sjunger så högt de kan och dansar till skönsången.



Mira är så mysig på sin lillebror och här håller hon på att läsa favoritboken.

Det är så otroligt roligt att se hur mycket Theo kopierar sin kära storasyster. Varje liten rörelse ska göras likadant. Dessa dagar har hon även lärt Theo säga bajs och soppa. Viktiga ord att ha i ordförrådet.

Färgsprakande mössor

2011-09-28 14:32:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Igår blev det några mössor sydda medans barnen sov. Varför sitta still och ta det lugnt när man kan jobba:)
Visst är det en härlig färgklick!? Stjärnorna och molnen är absolut bland mina favorittyger. De kommer jag aldrig att tröttna på!

Idag ringde väckarklockan tidigt och jag befann mig på jobbet redan klockan sju för personalmöte. Kl tio var jag hemma igen och nu är det fullt fokus på mina sjuka små troll. Mira är feberfri idag, iaf än så länge. Theo har ingen feber utan bara en näsa som rinner, tyckte ändå det var bäst att han också fick vara hemma och kurera sig från förskolan.

Jag har hunnit fixa en del praktiska saker medans Theo sovit idag. Ringt försäkringskassan och annat roligt. Känns som att jag har hundra saker som ligger och väntar på att bli gjorda. Dygnets timmar räcker inte riktigt till.

Nu ska jag gå och se vad Mira målat för fint till mig. Hej så länge.

Testing testing

2011-09-27 22:07:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Testar blogg.ses nya iphone app. Än så länge funkar den bra. Underbart att äntligen kunna blogga via mobilen utan att det ska kosta skjortan.


En vagn bort, en vagn kvar

2011-09-27 10:36:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Igår fick jag äntligen sålt vår vagn. Kommer att sakna den mycket, men det används så sällan att det inte går att motivera varför den ska stå kvar i garaget. Tusenlapparna vi fick för den kommer att komma väl till användning. Maken tycker vi ska bygga en veranda av pengarna medans jag siktar på att de kommer att försvinna till vinterns elräkningar. Jag hoppas Maken är den som får sin "vilja" igenom denna gången.

Nu har vi bara vår babytravel vagn kvar. Är väldigt nöjd med den också så det känns ändå bra. Barnen åker så sällan vagn nu när vi jobbar båda två. Kommer att investera i en sulky också som Mira kan få åka i när vi är iväg på familjetrippar/semestrar.


Babytravel "liverpool" vagn.

Tre år har jag varit mamma och sex olika vagnar har vi hunnit testa och äga. Bäst av dem alla tycker jag helt klart att bugaboo cameleon var som singelvagn och phil & ted som syskonvagn.

Lockarna är borta!:(

2011-09-26 22:13:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Jag förstår Theos tårar. Jag stod nämligen också i tårar när lockarna åkte av. (Att Theo grät för att jag tog hans napp behöver vi ju inte berätta)

 

Här har ni min nysnaggade lillgrabb. Det blev kort. Men visst är han söt ändå!? Jag tror han växte ett halvår under tiden han blev klippt. Både i utseende och till sättet.

Jag måste nog lära mig att allt inte sitter i håret... men kan inte riktigt släppa att jag alltid önskat mig en långhårig pojke... nu är de drömmarna förstörda. Även jag inser ju att man måste tänka på barnet i första hand och inte mina larviga drömmar. Som sagt... Theo är ju en fantastisk pojk oavsett frisyr.

Här var det klippt

2011-09-26 21:38:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Har ni sett att jag klippt och färgat håret? Min fina syster klippte mig i torsdags, samtidigt som barnen också blev klippta. Bilden är från i lördags innan bröllopet.



Måste ju även visa en fin bild på det underbart vackra brudparet. Vi hade verkligen en toppendag i lördags och bröllopet var jätte fint. Maten var fantastisk och vännerna trevliga som alltid. Så roligt att träffa "alla" på en och samma gång.


På rundtur genom byn. Idag har vi åkt runt...

2011-09-25 13:56:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


img_8730 (MMS)

På rundtur genom byn. Idag har vi åkt runt och hälsat på i fyra hus. Så tråkigt när en helg går så snabbt och man måste hetsa runt till alla på så kort tid. Men hellre det än att inte ses alls. Barnen var pigga o glada tills det vi kom till farfar o Karin och Mira helt plötsligt blev jätte trött och knäig,  när vi sedan åkte därifrån en timme senare så hade hon feber. Nu ligger båda och sover en stund innan vi ska sätta oss i bilen och åka hem. Vill inte hem redan!


Påväg på bröllop. Det blev den tajta klänn...

2011-09-24 12:31:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


img_3189 (MMS)

Påväg på bröllop. Det blev den tajta klänningen. Det återstå att se om jag får lämna bröllopet pga andningsproblem:) just nu håller sig huvudvärken ganska låg så jag hoppas på en riktig trevlig dag.


Underbara hösttröjor!

2011-09-23 07:30:04 Shopping
» Kommentarer(1) «


 
Var in på lindex en snabbis igår och såg alla dessa tröjor. Vill ha! De två översta kan jag nog inte låta bli att köpa till Theo. Resten får vi väl önska oss i julklapp... det är väl jul snart?

 
 

Lovely kofta! Underbara färger.


Klädbekymmer till bröllop

2011-09-21 11:41:20 Personligt
» Kommentarer(14) «


 

Oledoledoff... bättre än så här blir det tyvärr inte. Jag älskar klänningen till vänster, aldrig använd, lite för tajt. Tar jag den på bröllopet så får jag skippa att äta nåt from. nu och fram till söndag. Kan va värt.
Den andra klänningen är fin, men inte lika fin.
Kavajen har jag hemma på lån. Det vill säga jag köpte den igår men vet inte om jag ska behålla eller ej. Länge sen jag hade kavaj! Hade alltid det för några år sedan. Tycker det är så snyggt på andra men när den hamnar på mej känner jag mig bara tantig... eller som en flygvärdinna.

... Vill helst va lite tuff. Har dock märkt att det är svårare att kämpa sig upp till tuff när man är tvåbarnsmamma. Det var lättare förr när man kunde sätta på sig ett par coola "hängjeans" o så var det fixat, eller en läcker klänning i st 36 o så var man snygg bara sådär helt plötsligt. Nu måste man tänka på att ha kläder som går att amma i (Gäller inte mig just nu, men ni fattar vad jag vill ha sagt), kläder som går att böja sig ner i och kläder som tål att tvätta i 60 grader. Har man för klassiska kläder blir man 15 år äldre och har man för "ungdomliga kläder" ser man för löjlig ut... Så är det för mej alltså... "alla andra" är ju jämt så läckra, oavsett antal barn och oavsett kläder. 

Usch...tror jag hamnat i 30 års kris.

Hjälp mig! Vilken klänning gör sig bäst?

Ny overall till både höst och vinter

2011-09-21 11:28:18 Shopping
» Kommentarer(0) «




Jag fyndade för någon vecka sedan en overall till Mira på tradera. Overallen är från Polarn & Pyret och är en skaloverall med uttagbart fleecefoder. Perfekt innan den "riktiga" vintern slår till och i vår när det är plus fem grader och slaskigt snöväder. Vattentät ska den va också, perfekt!

Fick en smärre chock när jag öppnade paketet igår och såg att overallen var ceriserosa och inte röd som jag tolkade bilden på tradera. Stackars lillebror som får ha en rosa overall nästa år:)

Mira vägrade att prova den på sig igår, men jag lägger upp bilder sen när den används live så att säga. Om ni är intresserade av att se hur den ser ut på...

 

Picknick, bröllop och läggningskrångel

2011-09-20 23:05:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






Igår efter förskolan så gick vi på en promenad till skogen här i närheten. Första gången jag vågade mig på att upptäcka skogen häromkring. Det var inget vidare ställe att gå med vagn så därför avslutade vi vår tur med att käka mellis på en bakgård nära ett hus. Jag hoppas det inte satt någon arg tant i ett fönster och muttrade åt att vi slagit oss ner på hennes tomt.

Idag har jag jobbat tre timmar. Tre timmar som gick i rusande fart och jag hann nästan inte fatta att jag var på jobbet förrän jag skulle gå hem igen. Huvudvärken har varit under kontroll idag och jag hoppas hoppas hoppas att det betyder att jag är på bättreingsvägen. Jag rycker varje halmstrå av hopp.

Imorgon blir det en lite längre jobbdag och barnen ska vara på förskola. Bara tre dagar kvar tills vi åker upp till dalarna på bröllop. Länge sen vi var på bröllop nu så det ska bli jätte roligt. Ser också fram emot att komma hem till familjen... det gör Mira också milt sagt. Hon pratar om att hon ska åka och sova hos mormor och morfar ungefär 275 gånger om dagen. Inte lätt att va liten utan tidsuppfattning.

Mira har krånglat massor senaste veckan/veckorna vid läggning på kvällen. Idag försökte jag mig på en ny taktik att lägga henne 45 min tidigare än vanligt och ge henne lite längre tid för att sitta och läsa själv i sängen. Halv åtta sov hon, Istället för efter nio som det varit på sista tiden. (Sju är deras normala läggningstid) Testade detta på grunderna att hon kanske hinner bli övertrött innan sju och därför behöver lägga sig tidigare så att hon slipper bli övertrött och istället bara trött. Verkar funka. Återstår att se om det var en engångsföreteelse eller ej.

Så gick det...

2011-09-19 20:26:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


magnetkamera MRT.gif

Det gick bra på röntgen idag. Det var oerhört olustigt med det höga ljudet och dunkandet. Stundtals skakade hela maskinen och det höga ljudet i hörlurarna(musik) kom inte ens fram genom det höga ljudet i maskinen. Jag hoppas jag aldrig någonsin behöver göra detta igen. Jag är glad att det "bara" tog 8 min att göra undersöknignen.

Nu är det bara att sitta och vänta i en vecka eller två på resultatet. Lite tungt, men nu är undersökningen gjord iaf.
Imorgon är det dax att jobba igen efter att jag nu varit ledig i tre hela dagar.

Jag laddar upp med ett avsnitt Idol och lite popcorn och hoppas huvudvärken är bättre imorgon. Hoppet är det sista som lämnar oss, visst är det så. Gonatt på er!



Påväg på röntgen

2011-09-19 09:03:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «


Nu ska jag strax bege mig och lämna barnen på förskolan sedan bär det iväg till sjukhuset på röntgen. Nerverna är på helspänn, känns inge vidare roligt det här inte.

Ni kan väl hålla en tumme för mig idag på förmiddagen?


Gladfisar och MRT röntgen

2011-09-18 22:14:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Idag har jag och barnen haft en innedag på hemmaplan. Maken har spelat fotboll och varit borta största delen av dagen. Mira har klättrat på väggarna och haft en "reta upp mamma dag" medans Theo har varit gnälligare än gnälligast. Jag tror inte ens på mina egna ord när jag ser de söta bilderna ovan. Kan verkligen de där underbara barnen vara gnälliga och dryga? Nej, dom kan nog bara vara söta och världens underbaraste.

Jag roade mig en stund medans Theo sov med att sitta och beställa hem några förstoringar på bilder som tagits det senaste året/åren. Därav nostalgibilderna ovan på barnen när de är ungefär ett halvår gamla. Gladfisar är och var de båda två.

Jag försökte få kontakt med Mira idag när de busade som mest (ville att hon skulle plocka ihop på golvet lite), då får jag som svar "Mamma, jag bara skrattar lite åt Theo. Han är så rolig. Jag städa sen när vi skrattat färdigt". Gullungar. Det är verkligen en lycka i mammahjärtat att se dem leka och ha roligt tillsammans. Tyvärr slutar det inte alltför sällan med att någon gråter eller slår sig... men det är en annan historia.

Imorgon är det röntgen. Jag är nervös. Mest nervös för själva undersökningen. Bara att ligga där och veta att någon tittar med magnetkamera i min hjärna känns olustigt. Att jag ens ska behöva gå igenom den här undersökningen. Tacksam att syrran följer med och håller mig i handen.

Klädbytardag och klagovisa

2011-09-17 14:48:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Idag for jag på klädbytardag det första jag gjorde på morgonen. Kom lite sent så när jag ställde mig i kö var det miljoner med shoppingsugna mammor och pappor framför mig. När jag väl kom in och började leta hade det redan blivit ganska urplockat så det slutade med att jag åkte hem igen med en tom kasse. Jag hade verkligen laddat för klädbytardagen och hoppats fynda både kängor och regnställ till Mira, men det blev som sagt inget av det. Tyckte ärligt talat att det var alldeles för mycket som såg urtvättat och 10 år gammalt ut. Alla skor var välanvända och noppriga/slitna. Nej, ingen hit helt enkelt. Jag som var så nöjd i våras när jag varit där. Då fyndade jag massa fint, både kläder och skor.

Bättre lycka en annan gång.

När jag kom ut från lokalerna där bytardagen hölls började min migrän att stega sig igen. Nu har jag galet ont men sitter här på ren trots. Jag är så less. Ska det verkligen va så här!? Hur länge ska jag behöva ha så här ont? Det funkar inte i längden att gå på jobbet o må skit och när jag sedan blir ledig bara orka ligga i soffan och ta igen mig för att orka nästa jobbpass. Det konstiga är att det är lågsäsong på jobbet just nu, jag jobbar halvtid och känner mig inte ett dugg stressad... ändå fixar jag inte den lilla extra ansträngning det behövs för att ta mig dit och göra mitt jobb utan att få 10 gånger värre huvudvärk.

Nu ska jag vika tvätt... för det är ju tyvärr så att även om jag mår skit så vandrar vardagen på och sysslorna läggs på hög. Tur för mig att jag har en fantastisk make som verkligen gör allt han kan för att underlätta för mig när jag mår dåligt. När tvätten är vikt (det sista på städalistan) har vi ett skinande, renstädat hem och då kan jag iaf lägga den stressen åt sidan och bara slappa resten av helgen.


Påväg hem från jobbet.  Sjukt jobbig dag i...

2011-09-16 20:42:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


img_3344 (MMS)

Påväg hem från jobbet.  Sjukt jobbig dag idag då jag fick världens migränattack efter halva jobbpasset. Jag kämpade på o är nu påväg hem... Levandes. Ledig hela helgen. Behövligt. Nu hem o kurera mig.


Höstmössor i stora lass!

2011-09-16 12:28:42 Syhörnan
» Kommentarer(4) «


Nu är jag igång igen med att sy en massa höstbeställningar på mössor. Så roligt!
Ligger en hög med massa mössor som väntar på att bli klara imorgon.

Ni vet väl om att jag har en syblogg där ni kan beställa mössor?
Klicka på bilden i vänstra spalten (den med mössorna på), då kommer ni till bloggen.



Detta fina settet sydde jag till Mira imorse.

Teaterapa

2011-09-14 12:23:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Fy va glad man blir när man träffar männskor som kan sitt jobb och som verkligen bryr sig. Jag har fått en kanonbra sjukgymnast och jag tycker så mycket om henne redan.
Hon har verkligen hittat mina "problem" och jag hoppas att hennes behandlingar kan hjälpa mig att komma på fötter igen.

Idag fick jag ytterligare en behandling med nålar (akupunktur alltså) och så drog och och klämde lite på de hemska punkterna i nacke och tinningar.
Hjälp va ont det gjorde! Nästa gång ska jag få nålar även i ansiktet på punkterna uppe i tinningarna/pannan. Lite läskigt... men det blir nog bra.

När jag åkte därifrån var jag så avslappnad att jag var en fara för trafiken. Tur att jag inte hade så långt hem igen.

Imorgon ska jag testa jobba igen. Jag har kommit till den punkten då jag inser att jag nog kommer att få leva med detta ett tag. Då är det bara att bita i det sura äpplet och försöka hitta ett sätt att leva med huvudvärken. Mina migränanfall har ju gett sig och kommer inte dagligen längre iaf. Yrseln kände jag att var lite bättre igår så jag hoppas att den håller sig i chack framöver. Det är nu jag får plocka fram mina teaterkunskaper från gymnasiet och spela den pigga, glada, friska tjejen tills jag lyckas lura mig själv.


Trötter?

2011-09-13 20:49:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Det är jag och Theo som är de trötta här i familjen. När man hämtar Theo på förskolan så får han utbrott direkt han fått på sig sina ytterkläder och så kräver han tutte och snutte. När vi sedan kommer hem klättrar han upp i soffan och så får han ytterligare ett utbrott fram tills jag satt på bompa på tven. Där sitter han sedan tills jag tvingar honom att aktivera sig eller tills han fått mat i magen. Efter lite mat får han ytterligare en stund energi innan det är dax att sova.
Jag tror att hans trötthet mycket beror på att han inte får sova så länge på förskolan som han gör hemma om dagarna. Sen är det såklart jobbigare att vara i den miljön än hemma med mamma o pappa.

Just nu sitter jag och slötittar på Idol med datorn i knät. Ett helt ok tidsfördriv.
Ska snart gå och lägga mig. Imorgon hoppas jag att det är sista dagen jag behöver vara sjukskriven. Inte för att jag mår bättre idag egentligen utan jag hoppas mer att akupunkturen ska göra underverk imorgon. På måndag blir det röntgen. Nervöst.


Filmtajm för sjuklingen

2011-09-13 14:02:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Hyrde en film efter att jag lämnat barnen på förskolan idag. Unnade mig två timmar framför tven och det känns bra. Är man sjukskriven så är man. Typiskt mig att aldrig kunna ta det bara lugnt utan alltid måste hitta på något projekt eller liknande att ta tag i. Det finns en förklaring till varför jag säljer mössor på min fritid. Jag har bra svårt med att bara sitta och inget göra. Även när jag ser på film måste jag ta små pauser. Kolla mailen, hämta mat, springa ut och hämta posten, hänga tvätten. Ja ni hör ju hur det låter...
Idag försökte jag iaf bara att sitta still... och det gick väl sådär;)

Nu är det en timme kvar till hämtning på dagis och jag sitter och funderar på vad jag ska göra. Städa lite eller passa på att sitta här en stund till.

Har väldigt ont i nacke och rygg idag. Måste ha varit nåt rejält system som brummade igång igår av akupunkturen. Känner mig som överkörd av en buss. Migrän har jag idag också. Konstaterar för mig själv att själva migränen utan tvekan är hormonstyrd. Som ett brev på posten en gång i månaden... ja ni fattar. Spänningshuvudvärken och yrseln däremot återstår att ta tag i och hitta varifrån den kommer. Nytt besök hos sjukgymnast imorgon.

Kanske ska roa mig med att leta vinterkängor till Mira och vantar till båda småttingarna. Snart är det vinter vänner. Hur känns det?


Sjukgymnast och ackupunktur

2011-09-12 19:55:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag fick en tid hos sjukgymnasten redan idag vid lunchtid. Hon konstaterade att jag var väldigt stel i nacke och axlar. Enligt henne kunde absolut både huvudvärk och yrsel bero på spänningarna i nacken. Jag fick testa ackupunktur, vilket jag tyckte var ganska obehagligt men spännande. Intressant att se om det kan hjälpa mot huvudvärken. Just nu känner jag mig sämre än jag gjorde när jag gick dit. Förhoppningsvis är det pågrund av att det börjat röra på sig i de stela områderna. Huvudvärken är hemsk ikväll och det blir nog en tidig läggning för min del.

Jag och barnen är hemma ensamma ikväll. Maken bad Mira innan han åkte att vara snäll mot mig ikväll och somna på en gång. Hela kvällen gick hon och sa "Jag ska vara snäll ikväll och inte komma upp och krångla" Lillstrumpan. Snacka om att vara medveten om vad mamma och pappa inte tycker om på kvällarna vid läggning. När jag sedan lade henne vid sju ville hon läsa en bok och sedan blev det knäpptyst från rummet. Är det så lätt att få henne att sluta tjata om mjölk, mat, "bara sitta uppe en liten stund" m.m så fattar jag inte varför vi inte gjort det tidigare!?

Nu ska jag se på Idol sen blir det sängen. Gonatt vänner!

Pyssel och sjukskriven

2011-09-11 08:43:01 Syhörnan
» Kommentarer(3) «




Jag är sjukskriven några dagar igen. Försöker komma på benen. Hade en lugn dag igår vilket var tur för yrseln var värre än vanligt. Idag har jag ännu knappt någon huvudvärk. Tänk om det börjar bli bättre nu!? Vore ju underbart. Fast vi tar inte ut något i förskott, än är det bara morgon. Yrseln känner jag redan av dock.



Jag satt och pysslade lite igår och sydde varsinna plyschbyxor till barnen. Ibland är det bättre att sitta och göra något litet än att bara ligga i soffan och känna hur världen gungar.



Nu ska jag hoppa in i duschen och försöka starta upp den här dagen.

Hemma från akuten

2011-09-09 20:51:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Besökte läkaren klockan elva i förmiddags. Klockan halv tolv satt jag på akuten och inväntade ev röntgen. Det fanns en grej som läkaren på vårdcentralen ansåg vara nog avvikande för att kollas upp en extra gång, därav skickade hon mig till akuten. Väl på akuten fick jag ganska snart ett bås i korridoren och där fick jag sitta/ligga. Timmar gick och timmar kom.

När en sköterska kom in och frågade om jag hade en syster som hette Emilia och att hon virrade omkring på sjukhuset och letade efter mig kom tårarna.
Det finns inget ställe som man kan känna sig så ensam som att ligga på sjukhus. Jag hatar det! Blev så otroligt glad när Sis kom och jag hade aldrig orkat vara där de åtta timmarna om hon inte hållit mig sällskap.

Klockan halv åtta ungefär fick jag åka hem igen. Då med en remiss om att få komma på röntgen i nästa vecka. Även AT läkaren såg samma avvikelse som läkaren från vårdcentralen... så för att ta det säkra före det osäkra och kunna utesluta att det skulle vara något allvarligt som spökar i min hjärna så blir det röntgen.

Jag tänker även ta kontakt med sjukgymnast i veckan och hoppas få hjälp därifrån. Är det spänningshuvudvärk och någon nerv i kläm som gör att jag får yrsel kanske det kan lösas innan röntgen.

Jag känner mig lite nervös, lite orolig men mest less på att må dåligt och inte få diagnos och hjälp. Någon som kan erbjuda en quickfix?

Nysytt och nervositet

2011-09-09 08:34:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «






Har jag visat er den senaste tröjan jag sytt till Mira? Här kommer två bilder iaf. Har ni redan sett den så får jag väl skylla på att jag är lite snurrig i bollen för tillfället:)

Sitter och försöker att inte tänka på dagens läkarbesök. Förmodligen kommer jag inte att vara så mycket klokare efter att jag varit där. Att ha ont i huvudet verkar vara lika hopplöst som att ha ont i magen när det gäller att få en diagnos.
Jag tar inte ut nåt i förskott och går dit med öppet sinne.

Nu ska jag göra iordning barnen för förskolan. Hoppas ni får en fin dag i solen!

Akuten, skallröntgen och funderingar

2011-09-08 22:24:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Igår jobbade jag hela dagen och när jag kom hem blev det raka vägen i säng. Jag fick världens migränanfall så det var bara att bädda ner sig. Sen sov jag som en klubbad säl hela natten och uppfattade knappt att Theo kom in till oss mitt i natten (Tur att maken var mer vid medvetande än jag).

Idag har jag också jobbat ganska lång dag och känner mej väldigt trött och sliten just nu. När jag sätter mig ner och andas såhär efter jobb blir huvudvärken o allt hundra gånger värre.

Jag hade telefonsamtal med min läkare idag. Hon blev lite bekymrad över min yrsel  och ville att jag skulle komma in på en undersökning igen imorgon. Eventuellt skulle hon skicka mig vidare till akuten för en skallröntgen. Känns helt overkligt att hon ens överväger tanken att skulle kunna vara något så allvarligt som orsakar min huvudvärk. Själv tror jag verkligen inte att det är något sådant, men kanske är det bra att få ett negativt svar så att man kan stryka det från "listan" och söka vidare efter svar på vad som verkligen är orsaken.



Nu ska jag sova och försöka att inte tänka på huvudet mera.
Det ordnar sig till sist. Jag har världens underbaraste familj, ett hus att bo i och mat att äta... varför vara ledsen då?

Mina coolingar.  Sitter på jobbet o längta...

2011-09-07 15:02:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


img_3256 (MMS)

Mina coolingar.  Sitter på jobbet o längtar efter busungarna.  Har bokat telefontid med en läkare imorgon. Jag hoppas hon lyckas nå mig mellan alla inbokade möten imorgon.   Första besöket imorgon är på BVC och en treårskoll för mira. Det ska bli roligt tycker jag. Länge sen vi va där nu.  Nu ska jag återgå till jobbet då rasten snart är slut.


Mitt i natten

2011-09-06 22:45:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vet inte riktigt varför jag fortfarande sitter uppe. Jag hamnade i soffan och tog mig inte riktigt upp sen. Har sett mitt första hela avsnitt av House ikväll. Jag gillar honom, riktigt skön karaktär.

Imorgon blir det jobb. Mira ville hellre åka till badhuset än förskolan imorgon. Lillstrumpan, vi måste verkligen ta oss iväg till badhuset igen snart. Hon älskade det där stället. Nästan varje kväll ber hon mig snällt "Snälla mamma kan vi åka till badhuset imorgon och åka rutschkana?".
Jag funderar på tal om badhus om det skulle vara bra för mig att börja simma. Då rör man ju på hela kroppen, kanske en lagom skonsam träning för min stackars rygg och axlar. Tåls att fundera på.

I övrigt har vi haft en lugn dag här hemma. Jag har inte orkar göra nåt alls och varit världens tråkigaste mamma hela dagen. Blev så gald av att se mina små älsklingar leka tillsammans på eftermiddagen. Mira leder och berättar vad de ska göra sedan går lillebror som en svans efter henne och gör exakt likadant. Just nu är det leka affär, hoppa i bollpoolen eller baka som är favoritlekarna.

Tyvärr blir det ingen bild till detta inlägget heller. Jag är för trött. Måste sova. Godnatt!

Snurrigt värre

2011-09-06 12:26:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är jag ledig, vilket är välbehövligt trots att jag bara jobbat tre dagar. Igår mådde jag väldigt dåligt och var otroligt yr på jobbet. Gick och svajade och fick flera gånger hålla i mig i kassadisken för att inte ramla ihop på golvet. Läskigt värre!
Idag är jag också yr. Har varit illamående och yr tidigare under veckorna men inte lika mycket som jag är nu. Riktigt otäckt är det. Jag måste hålla ihop. Måste jobba. Måste ta hand om barnen.
Vill inte vara dålig längre!

Igår ringde jag runt till de kiropraktorer som finns i stan. Ingen som hade tid förrän tidigast i slutet på nästa vecka. Känns som en evighet tills dess. Får se om jag hittar på nåt annat eller om jag tar den tiden. Borde ringa doktorn också och höra hur jag ska göra med tabletterna jag äter nu. Skulle äta dem en vecka o sen skulle det bli bra trodde hon. Pyttsan heller!
Tabletterna samlar vatten. En av biverkningarna tydligen. Har gått upp 3 kg på en vecka typ. Kul! Tog ingen tablett igår kväll (ville se hur illa det skulle bli utan), gick på toa i morse och satt där en kvart o kissade. Vägde 2 kg mindre när jag ställde mig på vågen (jämfört med samma tid morgonen före). Konstigt hur kroppen kan bete sig.

Theo ligger och sover och Mira myser en stund framför en film. Ska väl ta tag i lite städning snart... om jag orkar. Försöka få Mira att sova middag med mig kanske? Det vore skönmt om något! :)


Värre igen, igen o igen

2011-09-04 21:30:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


En dag räckte det att jag jobbade för att huvudvärken skulle bli värre igen. Idag har jag inte alls mått bra. Sitter här nu och har galet ont i huvudet och illamående. Tur att jag bara jobbade tre timmar idag. Imorgon däremot jobbar jag heldag och min kropp bara måste hålla ihop då. Måste ta tag i att boka tid hos massör eller kiropraktor. Vet inte vad som är bäst. Någon som har tips?

Barnen har varit feberfria idag så de får gå till förskolan imorgon, skönt att de bara hade feber någon dag och sedan blev friska igen. Tycker fortfarande att det är konstigt att de inte ens blev förkylda. Theo har iofs varit lite snorig idag... men inte så mycket att han behöver vara hemma imorgon.

Ikväll har jag roat mig med att sälja lite kläder på facebook. Roligt när det kan vara så enkelt att få lite sålt. Nu är det däremot dax att sova en stund. Jag hoppas båda barnen sover gott hela natten. Det har varit en hel del spring på nätterna när de varit sjuka, plus att Mira drömt mardrömmar en längre tid. Stackars liten vaknar och är helt bedrövad om nätterna. Inatt trodde jag aldrig att hon skulle sluta gråta. Man känner sig ganska maktlös sådana gånger.

Gonatt vänner!

Fantastisk heldress/ "one piece"!

2011-09-03 20:07:50 Shopping
» Kommentarer(2) «




Får man be sin son sluta växa? Bara stanna lite på samma ställe en liten liten stund extra.

Idag hittade jag en underbart fin heldress (även sk. one piece) på kappahl. Jag kunde bara inte låta bli. Tyvärr fanns den bara i "bebisstorlekar" så Theo fick en i st 86. Lyckligtvis var den väldigt stor i storleken så den passade perfekt. Jag hoppas han kan ha den hela hösten/vintern åtminstone.



Klart man måste ha en mysdress när man äter popcorn och har "lördagsmys".



Vanligtvis får inte barnen stå på bordet, men när mamman i huset är desperat på att ta en bild så kan ibland reglerna ruckas aningens.


Polarn o pyrets skalkläder = bäst!?

2011-09-03 07:15:44 Shopping
» Kommentarer(1) «



En bild från i maj. 

Det händer att jag köper märkeskläder ibland. Speciellt till barnen. Däremot tycker jag att det är löjligt att de kläderna ska vara dubbelt så dyra som lika fina plagg från kappahl och lindex. De gånger jag köper "märkeskläder" till barnen så är det oftast på rea. Tyvärr är det nämligen så att även om det kanske är bättre kvalitet på me&i mot en tröja på H&M så blir ju kläderna lika fort smutsiga och fulla med fläckar som inte går bort. De kronorna man då tänkt få tillbaka när man säljer plagget på tradera (För ja, jag gillar att sälja vidare kläderna) är ju redan förlorade. Jag köper märkeskläder när de är finare än "vanliga" märken. Jag skulle inte gå och köpa en randig tröja på polarn om det fanns en identisk på kappahl. Så nu vet ni hur jag tänker om märkeskläder... om det var någon som brydde sig:)

Anledningen till detta inlägg är att jag måste få tipsa er om Polarn o pyrets skalkläder.
Finns det något vi satsat lite extra på när det gäller barnens kläder så är det ytterkläderna. Säkert är det många föräldrar som håller med mig om att ytterkläderna är väldigt viktiga. Tyvärr också väldigt dyra. När man får två barn blir man varse om hur dyrt det blir med en höst och alla de ytterkläder som ska vara. Skalkläder, stövlar, kängor, vinteroverall, vantar o mössor. Det tar aldrig slut på listan och tusenlapparna skulle kunna försvinna ganska lätt.
Jag gillar att fynda på rea och brukar alltid vara först i kö när polarn o pyret har 50%. Jag älskar nämligen deras skalkläder. På bilden ovan har Theo en skaloverall. Båda har också en varsin jacka och byxa.

I början på veckan när jag lämnade Mira på förskolan så fick jag lov att erkänna för personalen att Mira tyvärr ännu inte fått ett regnställ som passar i storlek denna hösten (upptäckte i måndags att det var st 92 på hennes regnset istället för 104 som hon har nu). Därför sa jag åt dem att sätta på henne pop skalkläderna om de skulle ut i regnet. När jag kom och hämtade henne så stod hon ute i spöregn, i en vattenpöl grävandes med en spade i vattnet. När vi kom hem och jag tog av henne kläderna som det bara rann av så var hon snustorr innanför. Det ni måste jag säga är ett bra betyg.
Theo hade också när vi kom hem från förskolan (fortfarande spöregn)gått och hoppat ett tag i en pöl på gården. Han ramlade tom och satte sig en gång. Även han var helt torr på kläderna innanför. Topp betyg!
Kanon att det alltid finns att få tag i dessa plagg på tradera för åtminstone halva priset.

Vilka skalkläder använder ni? Är de bra?

Förra året hade vi en vinteroverall från Gekås- Ullared. Mira var alltid torr och varm. Så inget ont om billiga kläder egentligen. De kan nog vara minst lika bra. Just skalkläder har jag bara testat två andra märken tidigare och de var inte bra.

Fredag på hemmaplan

2011-09-02 19:27:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Idag överraskade världens bästa moster med massa paket när hon kom för att hälsa på oss en sväng. Barnen blev överlyckliga och Theo stod och stampade för att han inte kunde bärga sig innan paketet var öppnat och bilarna urplockade. Vilken överraskning! Tack snälla gulliga syster!

Nu är systeryster på affären och ska hyra en film åt oss. Vi ska mysa framför tven hela kvällen med en skål popcorn och lite LOKA.

Barnen sover redan. Mira hade lite feber ikväll trots att hon varit feberfri hela dagen. Stackarn bad om att få gå och sova och låg redan innan tänderna var borstade. Alla hennes "krav" som att läsa bok, dricka vatten, sjunga m.m hördes inte alls ikväll. Även Theo somnade efter en tuff eftermiddag med mycket gråt och elände. Inte lätt att vara liten och sjuk ibland.

Imorgon ska jag rycka upp mig och gå till jobbet. Jag är trött på att vara hemma och trots att inte huvudvärken gett sig så ska jag göra ett försök med att jobba. Jag hoppas det kommer att gå bra och att min migrän inte kommer tillbaka. De värsta migrän anfallen har faktiskt gett sig och nu är det "bara" huvudvärken kvar.


Presentöppning

2011-09-02 19:04:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


img_3356 (MMS)

Presentöppning


sjuklingar i triss

2011-09-01 10:48:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Klockan halv tio somnade mina två gullungar om igen. Båda ligger i varsin säng/soffa med feber i kroppen. Vi är med andra ord tre sjuklingar hemma idag. Jag hoppas de somnar en sväng på eftermiddagen också annars kommer det bli en väldigt lång dag detta.
Var inte alls beredd på att det skulle komma feber idag. Båda två var pigga och friska igår, inte ens snoriga näsor. Konstigt va snabbt barn kan bli sjuka.

Nu ska jag sätta mig brevid dottern i soffan och läsa en stund. Mys.