Besök i helgen

2011-06-30 22:04:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Klockan är redan tio och jag har inte gjort något annat idag än jobbat. Kom hem för en timme sedan ungefär och är ganska mör och trött i kroppen nu.

Imorgon får vi besök av goda vänner från dalarna. Ska bli superkul! Imorgon hinner vi inte umgås så mycket då klockan kommer att vara ganska mycket när de väl kommer... men jag ser fram emot lördagen då vi har en heldag tillsammans. Bara att hålla tummarna att regnet inte öser ner hela dagen.

Tyvärr blir det inga bilder nu. kameran är på nedervåningen och jag är för trött för att hämta. Gonatt!

Sysslolös???

2011-06-29 19:33:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter här och vet för första gången på länge inte vad jag ska göra. Det går absolut inget roligt på tven och jag har inga sysslor som jag MÅSTE göra.
Maken är på fotbollsmatch (nej han spelar inte med näsan, bara tittar) och jag är ensam med barnen. En tradition är att båda brukar vägra sova när jag är ensam med dem... återstår om så blir fallet även idag. Än så länge är det tyst från Theos rum men låter inne hos Mira. De senaste två kvällarna har det varit tvärtom och då har istället Theo haft svårt att sova och varit uppe till framåt midnatt. Jag undrar om det är värmen eller nåt annat som gör att han inte kan sova.

Jag ska passa på att svara på några mail kanske och posta något inlägg på sybloggen... det var ett tag sen sist. Symaskinerna används tyvärr inte så mycket som jag hade önskat nu när jag jobbar mycket. Nya tag till hösten!
Har massa idéer och planer!


Fantastico!

2011-06-28 20:57:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Åhh vilken dag!

Vi tog sovmorgon, var ute och badade i poolen/lekte i sandlådan/solade och åt sedan en trevlig lunch innan det även var dax för ett besök på beachen. Barnen har varit glada hela dagen, jag har varit ledig och solen skiner.

Det är sådana här dagar som man minns när det blir höst och vinter igen.

Tack Mariam och grabbarna för sällskapet på stranden. Det var så mysigt att bara sitta och titta på barnen, fika och tjattra lite.

Nu har jag just tagit en skön dusch och ska strax placera mej i soffan för att slötitta på tv en timme innan läggdax.
Visst låter det som en bra dag!?:)

Smygtitt på familjefotografering

2011-06-27 22:06:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu finns en bild ute på Emelies blogg från vår familjefotografering igår. Min finaste lilla tjej. Helt underbar bild om du frågar mej!

Idag har jag jobbat hela dagen och ska genast hoppa i säng och vila upp mej lite. Imorgon är jag ledig och då ska jag och barnen glassa i solen! Gonatt vänner!


Smygtitt på outfit och nyckelpanik

2011-06-27 07:48:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Idag var vi uppe med tuppen jag och Mira. Jag hoppade upp ur sängen när Maken stängde dörren och sprang till bussen. Jag kom nämligen på att min väska låg i bilen och så även bilnycklarna och husnycklarna. Det skulle alltså betyda att om Maken redan gått till jobbet så skulle jag inte komma in i bilen och på så vis inte kunna ta mej till förskola och jobb. Panik! Jag rusade upp och ser när jag kommer till ytterdörren att nycklarna faktiskt ligger där... alltså la jag inte nycklarna i väskan innan fotograferingen igår utan lämnade dem hemma. Smart tjej.

Bilden ovan är en bild på en del av vår outfit igår vid fotograferingen. Jag och Maken var klädda i lite lila toner medans barnen var helt i vitt (+ jeansshorts på Theo som matchade med makens jeans) Jag är mycket nöjd med vår outfit och jag tror att kläderna kommer att göra sig bra på bild.

Nu ska jag se till att få fram frukosten så att vi sedan kan göra oss iordning för dagen.

Jobb och familjefotografering

2011-06-26 22:04:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag haft en hysterisk dag minst sagt. Jag tror hela stan valde att gå och shoppa idag trots det underbara vädret. Med två personal på så många kunder var det inte många sekunder att andas på.

Efter stängningen på jobbet så skyndade jag hem för att göra iordning mej själv och familjen för en fotografering vid stranden. Underbara Emelie busade med barnen och tog jätte fina bilder på oss alla. Barnen var trötta och lite svårflörtade, men jag tror att några bilder blev bra ändå. Theo stretade och drog ner mot vattnet hela tiden så till sist fick vi ge upp. Ska bli spännande att se bilderna sedan.

När vi sedan kom hem vid halvåttatiden var det läggdags för barnen och dax för mej att sätta mej vid nästa jobb. Nu någon timme senare är några mössor färdigsydda och det är en mycket trött Therese som ser fram emot sängen.

Imorgon blir det jobb igen.

En toppen dag på bondgården

2011-06-25 19:32:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Barnen och vi har haft en kanondag hos våra släktingar.

Det bästa om du frågar Theo var att de fick åka traktor.

Det bästa om du frågar Mira var att de fick gå in i hagen och hälsa på kossorna. Vi var in i ladugården också (vi diskuterade vilt om det heter ladugård eller laggård på svenska, här på bloggen får det bli "ladugården") och tittade på hur mjölkningen och matningen av kossorna gick till. Spännande dag helt enkelt.

Vi fick också en smarrig lunch och en underbar jordgubbstårta till efterrätt. Tack för en toppen dag!



Lite skeptiska kossor funderar på vilka vi är som kommer och stör dem i deras lugna tillvaro.



Med lite foder lyckades vi sedan "lura" dem lite närmare oss.


En lycklig och glad Mira vinkar från insidan av hagen.




Hur nära törs man gå?



Theo fick möta kossan på riktigt nära håll




Muuu

2011-06-25 13:07:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Nu ska vi åka och hälsa på Mickes släktingar och deras kossor. Barnen är helt extas och springer omkring och ropar Muuu.

Det blir nog en trevlig midsommardag för hela familjen.

Vår midsommarafton

2011-06-24 22:47:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Här är en bild på mamman alltså mig tidigare idag. Jag var arg över att regnet kom och förstörde vår lilla tur till stadsparken. Ännu argare över att jag inte kunde ta en massa fina bilder på barnen eftersom regnet öste ner. När det blev en stunds uppehåll tvingade jag maken att ta en bild på mig. Allt för att kunna lägga in den här på bloggen och visa att vi faktiskt klätt upp oss och firat midsommar idag...

... dvs att vi firade trots ändrade planer. Vi kom nämligen till midsommarfirandet där vi skulle vara med och dansa runt stången en timme för tidigt och fick vackert planera om eftermiddagen. Mysigt blev det ändå när vi sprang omkring en stund på statsparken och sedan åkte vidare till Mariam och Daniel på smarrig kvällsmat med frallor och massa pålägg. Det är svårt att inte älska smörgås.
Barnen lekte medans vi vuxna tjötade en stund.

Båda barnen somnade sedan gott när vi kom hem och efter det har vi spenderat kvällen framför tven med massa gottis.


Mira tittar lyckligt på sin lillebror som laddar för att hoppa i vattenpölen



"Mamma sa att jag inte fick blöta ner mig, men jag måste nog hoppa ändå, bara en gång"

Glad midsommar!

2011-06-24 14:01:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Vill önska er alla en glad midsommar med några bilder från vår förmiddag. Jag tyckte att det var dax att ta tag i detta med midsommartraditioner här hemma och startade dagen med att gå ut och plocka blommor med Mira. Blommorna blev sedan denna fina kransen ni ser på bilden ovan.
Att sedan båda barnen vägrar bära den behöver vi väl inte prata om.



Mamma i huset binder krans. En mindre entusiastisk tjej tittar på. 



Att plocka blommorna var iaf roligt och krävde stor koncentration.



Sax, solhatt, tjocktröja och gummistövlar. Utrustad för en äkta svensk midsommar.

Inatt har jag och Maken sovit ostörda i två timmar. Vi är ganska möra kan jag lova. Lyllos Theo sov får sova middag... det hade jag också gärna gjort. Får tröstäta jordgubbar istället och dricka många koppar kaffe så ska jag väl lyckas hålla ögonen öppna till åtminstone nio ikväll.

Nu ska vi åka och dansa runt en midsommarstång och vid halv fem ska vi hem till Mariam och Daniel. Blev så glad när vi fick en inbjudan till dem. Nu slapp vi sitta ensamma hela dagen iaf:)

Midsommarplaner

2011-06-23 10:54:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Ännu en jobbdag innan det är helgledigt. Till och med vår butik stänger i två dagar under midsommar.
I helgen hoppas jag att vi tar oss iväg på något trevligt firande med barnen. De sprang båda omkring tidigare i morse och hoppade och studsade och sjöng "Koackackack". Jag tror med andra ord att de skulle tycka att det va roligt att dansa lite runt en midsommarstång. 
 
På söndag har vi bokat en tid med min favoritfotograf och ska ta några fina familjebilder som vi sedan kan göra förstoringar av. Längtar tills jag får se resultatet på bilderna! Förstår inte riktigt hur jag tänkt när jag vill ha bilder på hela familjen. Det händer ju aldrig att Mira och Theo kollar i kameran samtidigt och nu ska vi va två vuxna också som ska försöka se normala ut.

Jag har inte riktigt bestämt mej än vilka kläder jag ska ha på mej. Får nog lägga in en bild här under helgen så att ni kan hjälpa mej välja. Måste ju matcha hela familjen! Viktiga saker det där:)

Nu inväntar vi besök av min svägerska. Trevligt!

Pomp de lux = fantastiska!

2011-06-22 10:17:58 Shopping
» Kommentarer(3) «




Äntligen fick jag ett paket från mitt absoluta favoritmärke pomp de lux. Till hösten bara MÅSTE jag ha ett klädparty med det märket. Ska genast börja spara:)

Jag har velat och velat fram och tillbaka om jag skulle beställa något nu i vår eller inte. När jag väl bestämde mej för att beställa så kunde jag inte bestämma mej bland allt fint. Helt plötsligt blev det rea och då kunde jag ju bara inte låta bli. Tyvärr hade mycket tagit slut innan jag hann beställa men några guldkorn fick jag hem. Kolla så fin lillsessan blev i sina nya kläder!




Lillebror fick två par byxor. Ett par randiga och ett par mörkgrå i samma modell. Lite baggy och super snygga!


Tokigamamman är nöjd med sina inköp!:)

Happy! Nya glasögonen kommit!

2011-06-21 14:28:50 Shopping
» Kommentarer(4) «




Nu ska jag ut och köra bil, glassa på stranden och läsa sommarböcker i massor. Äntligen ett par snygga solglasögon med styrka i!



Mina nya glasögon. Ett av de två paren iaf. Jag hade inte ro att sitta hemma och vänta på alla tre paren, då jag visste att två av paren fanns att hämta ut. Nu ska jag gå till jobbet i dag och känna mej riktigt snygg i mina nya brillor. (Fast innan jag kan känna mej riktigt snygg måste jag nog vänja mej vid att glasögonen är mycket större än vanligt. Känner mej på gränsen till nördig)


Fått hem gubben igen

2011-06-20 19:53:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag fått hem min man igen efter en lång dag av oro och väntan. Hem kom han iaf lika snygg som alltid. Tur att det finns duktiga läkare. (Och då menar jag inte att Maken var ful innan utan hade bara en aningens krokigare näsa)

Ikväll blir det en slappakväll i soffan med en film och... utan chips.

Barnen var snälla mot oss och somnade gott båda två klockan halv åtta när vi kom hem från sjukhuset.

Imorgon blir det en dag med barnen och en kväll på jobbet.


Lång förmiddag

2011-06-20 10:31:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vår morgon höll på att börja innan fem imorse då Mira ropade på mej. Jag gick upp och satte henne framför bompa. När jag sedan slog på Tven och det visades en stillbild insåg jag att klockan inte var så mycket som jag trodde. Jag fick försiktigt tala om för Mira att vi fick lov att gå och lägga oss igen för det var ännu natt. Som tur var somnade hon om och vi fick sova till sju istället.

Nu har vi hunnit skjutsa Maken till sjukhuset (Han ska operera näsbenet tillrätta igen), tagit en förmiddagskopp med kaffe och varit ute en stund. Strax ska vi bege oss till förskolan och jag sedan vidare mot jobbet.
Det är sol idag och det känns lite halvroligt att stå inne en dag som denna. Hade hellre varit ute och solat mina bleka ben.

Hoppas ni alla får en mysig dag!


Bra dag

2011-06-19 22:16:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jaha...då var ännu en helg slut. Idag har varit en bra dag då vi fått lite gjort här hemma så som tapetsering och lite städning. På eftermiddagen hann vi också med att träffa Mariam och grabbarna, vilket vi alla tre uppskattade mycket. Barnen som annars brukar vara både högt och lågt roade sig med att läsa böcker, sitta i knä och kramas. Jag gissar att vädret även gjort dem sega. Jag gillar sådana här regniga dagar så länge jag får vara inne och har något att göra. Hatar när det är andra veckan på semestern och det fortfarande regnar som det gjort från semesternsstart. Under semester är inget regn välkommet! Idag var det helt ok då vi ändå planerat att vara inne och fixa med hallen.

Ikväll har jag suttit vid symaskinen och gjort färdig några beställningar. Är lite snurrig i huvudet nu efter alla mössor:)

Imorgon ska Maken operera näsbenet och jag ska jobba. Hjälp oss hålla tummarna att de kan fixa till näsan och att det inte gör alltför ont.




En förväntansfull tjej innan klippning.



En glad och nöjd tjej efter klippning

Nytapetserat i hallen

2011-06-19 17:09:51 Huset & Inredning
» Kommentarer(3) «




Nu har vi premiärtapetserat. Första gången jag tapetserar själv. Jag, Maken och syrran var ett riktigt bra team och resultatet blev kanon. Inga bubblor och inga fula skarvar.

Ni får en liten smygtitt på hallen även om den inte alls är färdig ännu.


Nyfriserad kille

2011-06-19 17:04:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Första gången i frisörstolen. Storasyster tröstar och säger att allt kommer att gå bra. "Ingen fara Theo"




Vår duktiga frisör! <3



Nysnaggad och tuff. Mamman i huset fick ge med sig till sist och klippa de långa fina lockarna.
"Wow, nu ser han ju ut som en kille igen" Sa pappan i huset när det var färdigt

(Ännu tuffare hade han ju varit utan napp, men efter att ha ställt upp och suttit snällt i frisörstolen krävde han nappen när det var färdigt)

Nickduell och brutet näsben

2011-06-18 09:43:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Just nu hemma hos oss...

... barnen sitter och läser böcker och käkar vindruvor.

Gårdagskvällen blev inte riktigt som vi tänkt oss då jag fick ett samtal från Makens fotbollstränare att det hänt en olycka under matchen och min man nu låg och väntade på att bli hämtad av ambulans.
Han hade hamnat i en nickduell som slutade med att killen i motståndarlaget nickade Maken istället för bollen. Med ett brutet näsben blev det alltså besök på akuten under kvällen/natten.

Just nu sitter vi och väntar på ett samtal från sjukhuset att han ska få komma in på operation och rätta till benet i näsan igen. AJ säger jag bara.

Själv ska jag jobba ett kortpass mitt på dagen och jag hoppas att detta inte krockar med operationen.

Imorgon är jag ledig och då planerar vi att sätta upp tapeter i nya hallen. Spännande!

Utbrott. Behöver råd!

2011-06-17 10:28:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «




Hjälp mej vilken litet bi vi fått här hemma. Jag snackar alltså utbrott som det värsta treårstrotset. Theo gråter hela dagarna. Så fort han får minsta lilla motgång, vi säger nej eller ajaj eller om någon av oss tar en sak från honom så får han ett utbrott utan dess like. Han skriker, gråter och kastar saker. Detta händer också de gånger vi serverar fel mat eller om han inte får samma mat som Mira... och då menar jag att det ska se exakt likadant ut (för samma mat får de ju alltid). Igår tex skar Maken Theos mat medan han lämnade Miras spagetti hela och långa, tror ni inte Theo fick ett utbrott för detta också och vägrade äta innan hans spagetti såg likadan ut!?!

Mira har också haft perioder med sådana utbrott då hon skriker, kastar sig på golvet och det flyger saker runtomkring henne. Skillnaden är att henne kan man diskutera med och förklara vad som är rätt och fel. Hennes utbrott började inte innan tvåårsåldern. Kanske är det från henne Theo fått sitt beteende också, vem vet?

Det som känns jobbigast är att jag inte riktigt vet hur jag ska handskas med det. Självklart säger jag åt honom när han gör fel och när han gnäller. Men han är trots allt "bara" knappt ett och ett halvt år. Säkert förstår han mycket mer än jag tror men ändå... hur gör man? Klassiska metoder som "ta en timeout" känns det inte som att man kan använda på ett så litet barn. Eller?

Någon med erfarenhet som har lust att dela med sig av tips?

Förslappad

2011-06-16 10:32:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vilken underbar solig dag. Trots solen lyckas jag inte ta mej för att göra nåt. Timmarna går och jag bara går omkring och gör inget vettigt. Lyckas inte ens ta mej ut till solstolen.

Theo ligger och sover. Äntligen kom en dag då vi är hemma fram till två så att han hinner sova innan förskolan. Han har varit så otroligt kinkig och trött de senaste dagarna. Att vara uppe till tolv har han verkligen inte gillat. Lite synd att hans sovtider rubbas när han går på förskolan. Det var verkligen inte lätt att ställa om och sova endast en gång om dagen... speciellt inte då han inte får somna förrän efter lunch. Här hemma lyckas jag aldrig ha honom vaken längre än till tio på förmiddagen.

Jag jobbar ett kortpass ikväll och därför blir det inte många timmar på förskolan heller. Vi ska på ett litet utvecklingssamtal innan jag börjar jobba. Ska bli intressant tycker jag. Första utvecklingssamtalet för både mej och barnen.

Imorgon är jag ledig så jag hoppas på en lika solig och fin dag då. Kanske kidnappa syrran och dra till en badstrand med barnen!?


Jobbiga lämningar

2011-06-15 07:26:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



En närbild från i lördags.

Just vaknat efter en god nattssömn. Fick sova hela natten inatt utan några avbrott. Fy va skönt det kan vara att sova ibland.

Denna dagen kommer att bli ganska lik gårdagen. Förmiddagen spenderas hemma med barnen innan det blir dax för förskola och jobb. Ikväll är det min tur att stänga och efter det blir det busstripp hem så jag är inte hemma förrän halv tio. Lite småsegt att bussen ska ta så lång tid på sig.

Gårdagens lämning på förskolan var inte alls rolig då Mira började redan på hemmaplan att säga att hon inte ville dit. När jag sedan skulle vinka av dem fick personalen blåhålla henne för att hon inte skulle rusa efter mej. De berättade iaf sedan att hon lugnat ner sig så snart jag stängt dörren och hade varit glad och sprallig hela dagen. Bara en protest alltså för att ge mej dåligt samvete.
Lite trist att Mira triggar igång Theo också till att gråta. Han som hade en så bra vecka igår. Lite synd att det ska förstöras redan och att han kommer in i "gamla mönster" igen.

Sommar i dalarna

2011-06-14 21:33:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Under släktmatchen i söndags passade jag på att ta några fina bilder på mina sötungar.



Sweetiepie<3



Hur kan man bli så lycklig över en liten vattenpöl? Hur kan man bli så blöt som de blev av en liten vattenpöl!?


Stundentfesten

2011-06-14 12:38:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Vackra Anna-Karin som tog studenten förra veckan. Firades med fest i lördags.

 



En glad kille leker med ballongerna. Visst är han cool i skjorta och jeansskjorts. Jag älskar hans sandaler som jag köpt på H&M!



Min sommartjej



Jag hade min härliga långklänning på mej på studentfesten. Klänningen är från Vila och köpt för två år sedan. Den har tyvärr blivit liggandes i garderoben efter att ha använts på endast ett bröllop och en utlandsemester. (Då hade jag Theo i magen och tyckte att den passade perfekt till min lilla kula)

På hemmaplan igen

2011-06-13 18:29:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu är vi hemma igen. Det var en lång seg resa hem med barn som inte ville sova som jag hade önskat. Sista timmen sov de iaf och då passade även jag på att blunda lite. Älskar att sova i bil!

Vi har haft en toppen helg som gick alldeles för fort.

Nu är grillen snart uppvärmd och köttet väntar på att bli grillat. Kan man få nog av sommargrillning?

Ikväll hade vi planerat att måla och fixa lite, men det blir en film istället och häng i soffan. Min mailbox svämmar också över så den ska jag ta tag i snarast.

Bilder och roligare inlägg kommer imorgon.

Tröttis

2011-06-12 14:19:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Fy va jag är seg idag. Jag kommer liksom inte igång hur mycket jag än försöker. Försökte sova en timme men efter det blev jag nästan ännu segare. Skyller på att det är vädret som gör mej trött. Längtar efter sol och värme.
Om en stund ska jag ställla mej och bre några smörgåsar sedan ska vi åka och fika med Makens släkt. Den stora matchen pågår just nu och vi fick dispans både jag och barnen att hålla oss borta fram tills fikat.

Ikväll har vi en inplanerad date med några vänner. Nice.

Imorgon åker vi hemåt igen och sedan blir det jobb resten av veckan. Dagarna går alldeles för fort just nu.

Kalas och studentfest

2011-06-11 22:10:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi haft en helt fantastisk dag i kalasandets tecken.

Började med en härlig morgon/förmiddag med min underbara familj. Det är verkligen livet att bara sitta ute i mamma och pappas trädgård och fika samtidigt som barnen springer omkring och busar.

Det blev ett härligt pusskalas när vi sa godmorgon till Mira imorse. Så underbart att få träffa Sessan äntligen. Jösses vilka historier hon har berättat idag. Hon gestikulerar, ropar och skrattar medans hon berättar om sina roliga dagar tillsammans med mormor och morfar (även farfar och Karin såklart som hon också träffat).

Vid lunchtid begav jag mej iväg till min vän Emmelie som hade lunchkalas för ett gäng tjejkompisar. Det bjöds på underbart god smörgåstårta och härlig rabarberpaj. Vi satt ute på altanen och åt medans solen gassade och värmde. Underbara sommar!

Vid fyra tiden blev det sedan dax att ge sig iväg på nästa kalas, denna gång var det min svägerska som skulle firas. Grattis till studenten Anna!
Även där bjöds det på god mat i form av potatissallad och kallskuret. Studenttårta till efterrätt. Behöver jag säga att magen har varit nöjd hela dagen iaf:)

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och ser på film. "Derailed" visas på fyran.

Imorgon blir det släktmatch. Året viktigaste fotbollsmatch om du frågar min man och hans släkt. Frågar du mej så skulle jag vilja påstå att...
...AJ! kan inte skriva mer nu... fick helt plötsligt väldigt ont i både fingrar, rygg och ben. Hoppsan... kan nog inte vara med och spela imorgon. Synd. Jag som verkligen sett fram emot matchen detta året.


Äntligen ska vi åka!

2011-06-10 07:35:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag vaknade jag när Maken gick till bussen klockan 06.00. Efter det låg jag en stund och försökte somna om men det gick inte. Nu är klockan 07.25 och jag har suttit uppe i en timme ungefär. Jag har hunnit packa det sista inför vår resa till Dalarna. Har jag berättat att vi åker upp idag? Min svägerska tar studenten så vi ska fira henne i helgen.
Det är första gången sedan nyår som vi åker "hem". Fy va jag har längtat!

Allra mest längtar jag efter min lilla tjej. Sen i lördags har vi varit utan henne nu. När jag ringt och pratat med henne under veckan har hon knappt hunnit prata med mej. Alltid är det något hon har bråttom till. Det är verkligen roligt att hon trivs så bra hos mina föräldrar. Nu känns det bra att lämna både henne och Theo någon vecka i sommar också... nu när jag vet att hon inte längar hem.

Idag ska jag jobba långpass. Jag stänger butiken sedan åker vi direkt efter det. Om allt går enligt planerna så borde vi vara framme någongång mellan ett och två inatt. Ni kan väl hålla tummarna att Theo sover hela vägen och inte vaknar när vi kommer fram. Håll några tummar också att jag och maken kan hålla oss vakna. Jag lånade en ljudbok på bibblan igår så nu har vi lite sysselsättning iaf.

Trevlig helg passar jag på att önska er!


Shopping

2011-06-09 18:18:00 Shopping
» Kommentarer(3) «




Köpte ett par nya shorts idag.

Jag är egentligen mer en kjoltjej... men dessa shorts gillade jag plus att de satt skönt. Nu ska jag bara få lite bruna ben också.

Shortsen är från H&M och linnet från laredoute

Nya hallen - uppdatering

2011-06-09 14:29:56 Huset & Inredning
» Kommentarer(3) «


Jag vet att jag lovat bilder, men som vanligt när man renoverar så tar det ibland lite längre tid än man tänkt. Just nu ligger det kartong över hela golvet för att taket nyss har målats. Tapeterna ligger och väntar på att elen ska dras så att de kan sättas upp. När vi väl kommit så långt är det dax att visa er lite bilder. Tills dess får ni nöja er med att se vilken tapet jag valt och vilket golv vi ska ha.



Medaljongtapet i gammeldagsstil.


Golvet - som är mörkt grå (inte alls rosa ton som på bilden)

Detta kommer att matchas med möbler i vitt. Kommer bli kanon!


Mamma/son kvalitetstid

2011-06-09 14:10:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Idag har jag och Theo fördrivit vår förmiddag på stan. Vi avslutade vår lilla shoppingtur med en glass och lite häng vid en parkbänk. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag tänkte tillbaka på mitt liv för 3 år sedan.
"På den tiden" bodde vi centralt nere i stan, Mira var nyfödd och jag njöt av mammaledigheten. Nästan varje dag var jag ute och gick medans Mira sov i vagnen. Inte alltför sällan blev det fönstershopping och jag njöt av vår fina stad. Vattnet, shoppingen och kaffe.

Idag insåg jag att sådana här dagar som jag och Theo har idag hade jag alltid med Mira när hon var liten. Vi njöt av livet och myste omkring förjämnan.
Attför sällan har jag kvalitetstid med bara Theo...alltför sällan sätter mej ner med honom och leker utan att någon annan stör eller åker någonstans bara vi två.

Jag förstår att det är så livet med två barn är. Det är svårt att få tiden att räcka till till både sömn, mat, lek och kvalitetstid med barnen en och en. Kanske är det inte heller något barnen lider av? Kanske trivs Theo bäst då även storasyster är med? Han vet ju inget annat egentligen.

Lite sorgligt är det ändå när man tänker på att de här stackars "tvåorna" aldrig kommer att bli några "ettor" i den bemärkelsen att de får vara ensamma med mamma/pappa... om det nu är något negativt. Vad tycker du?

Ja, lite funderingar blev det allt idag där på parkbänken medans Theo med stora ögon tittade på alla fordon vid byggarbetarplatsen mittöver där vi satt.


Glasögon äntligen beställda!

2011-06-09 13:53:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 

Nuni har jag äntligen bestämt mej vilka glasögon jag ska ha. Dessa två ovan blir det. För ynka 1500 kr blev de mina (båda två alltså för det priset). Nu hoppas jag att kvaliteten är lika bra som priset.
Jag ser inte klok ut på bilderna. Fick ta bilder i butiken men undertiden smög det en tant runt bakom mej som förmodligen undrade vad jag gjorde med min rosa snygga mobil. Kan inte rå för att det kändes lite olustigt att le åt sig själv medans hon tittade på.

Själv tycker jag att glasögonen är betydligt snyggare live. Bilderna säger nada. Jag hoppas iaf att det är så... annars kan man ju undra om det var ett så smart val trots allt.

Ett par solglasögon har jag också beställt. Även de med styrka i. ÄNTLIGEN (!!!) säger jag bara. Nu ska jag också få läsa bok på stranden (utan att kisa ihjäl mej), köra bil i solljus (utan att få ont i båda ögon och huvud) och se sådär cool ut som alla andra gör på sommaren (pilotbrillor here I come!).

Happy Therese!

Kort

2011-06-08 23:08:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Har just sett den sämsta film som gjorts.

Har haft en tuff, lång, mycket lång dag på jobbet.

Har världens bästa son och make som gjort min kväll betydligt bättre än vad den hade varit utan dem.

Är enormt trött och ska nu hoppa i säng.

Är imorgon ledig och ska njuta av en hemmadag tillsammans med Theo.


Duktiga stora killen

2011-06-07 22:20:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ni anar inte hur glad jag blev då jag lämnade Theo på förskolan idag och han inte sa ett pip. Inte en tår inte ett gnäll och inget "springa efter mamma".
Enligt personalen på förskolan hade han varit strålande glad och busig hela dagen. Jag trodde han skulle få en jobbig dag utan storasyster. Kanske är lillebror tuffare än vi trodde?

Det är första gången på 2 månader som jag lämnar min älskling och han inte gråter. Jag är så otroligt lättad att det verkar ha vänt nu och att han accepterat och tycker förskolan är rolig. Jag hoppas att sommaren inte sabbar allt nu med långledigheten.


Älskar er, fina fina barn!

Ikväll har jag sytt en hel del och sett på bachelorette avsnittet jag missade i söndags. Lite kärlek i vardagen är ju aldrig fel, eller hur:)

Nu...dax att sova. Imorgon jobbar jag från tidig morgon till sena kvällen. Håll tummarna att min migrän försvinner under natten och håller sig borta imorgon.

Phewhhh...

2011-06-07 10:32:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag är det otäckt hett ute. Jag ska som sagt jobba och har redan svettats igenom tre outfits. Vad har man på sig en dag som denna? Det är kvavt, varmt och gassande sol. Det pratas om regn och åska idag, men än så länge syns inga tecken på något sådant.

Theo är också svettig och går omkring här med tutte och snutte. Ingen bra uppladdning inför dagislämning att redan vara trött. Förstår honom dock att han blir helt slut i den här värmen.

Sommar är underbart. Speciellt de dagar man är ledig och sitter plaskandes i en sjö.

På egna ben

2011-06-07 08:21:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vilken mysig morgon jag och Theo har haft. Jag njuter av mamma/son tiden. Just nu sitter han i mitt knä och halvsover samtidigt som han småsneglar på bompa. Min lilla goseplutt.

Igår var vi och badade på förmiddagen. Åhh va mysigt det var att sitta vid sjökanten någon timme. Theo var lite badkruka men vi njöt ändå av fika och trevligt sällskap.




Idag ska jag jobba. Theo ska alltså lämnas på förskolan själv. Undra hur det kommer att gå? Hoppas han inte känner sig alltför otrygg utan storasyster vid sin sida.

På egen fot i vida världen

2011-06-05 19:50:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Hjälp va fort dagarna går. Jag hinner ingenting och allra minst sitta här vid datorn. Mina föräldrar har just åkt hem och tagit min Mira med sig. Mira ska bo hos dem i veckan och så åker vi och hämtar henne nästa helg då vi ska hem på min svägerskas studentfest.

En hel vecka utan Mirisen kommer att bli tufft. Jag saknar henne redan och sitter nu och funderar om hon frågar efter oss i bilen där hon sitter just nu. Hon har tjatat hela helgen på att få åka till mormor och morfar. Varje morgon har hon frågat "Nu åka mormor, moffa?". När jag satte henne i bilen nu när de skulle åka ställde jag mej och pratade med henne, pussade på henne och var sådär mammig som man bara kan va och till sist fick jag kommentaren "Mamma, flytta dej nu. Jag ska åka mormor morfars hus nu så du måste stänga dörren". Jahapp... så var det med de tårarna och "snälla mamma jag vill stanna hemma".

Vår tjej är en modig, trygg och självständig tjej. Jag är riktigt stolt ska ni veta.

Imorgon hoppas jag att vår inplanerade baddejt med Mariam och grabbarna blir av. Theo älskar vatten så jag tror att han kommer att stornjuta av att åka till en sjö tillsammans med mamma och två busungar till. Inte varje dag jag har ensamtid med Theo heller.

Nu ska jag slå på tven och njuta av tystheten i huset.

Ps: Vår hall blir sååå snygg!

"Förebilder" på hallen

2011-06-04 08:54:49 Huset & Inredning
» Kommentarer(2) «




Vi har en son som springer omkring hela dagarna med antingen en hammare eller skruvmejsel i handen. Sådan far sådan son brukar man väl säga?



Såhär såg vår ingång till huset ut i torsdags. Här har de redan spacklat golvet. (Innan låg det en gräslig grön matta över hela golvet)



Såhär såg vår trånga lilla hall ut i torsdags. Allt som får plats är en pall, skohylla och några jackhängare. Ni kan ju tänka er hur trångt det är att klä på två barn sina vinterkläder i den här lilla hallen. Så fort bara en liten dagisväska ligger på golvet kan man knappt ta sig fram.

Tanken är nu att dörren ska flyttas och det kommer då att bli ett stort hål där dörren sitter nu. Hallen kommer alltså att gå som ett L med start där trappen på utsidan går upp nu.

Igår flyttades ytterdörren och idag ska det läggas golv och sättas gipsskivor på väggarna. Snart kommer jag in i bilden med målning, tapetsering och "piffning".

Nu ska jag göra mig iordning för jobb. Imorgon får även jag vara ledig och arbeta med familjen här hemma. Längtar!

Fredag

2011-06-03 09:46:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tittar in en snabbis. Fullproppad helg denna veckan.

Renoveringen fortsätter i bra takt. Idag ska dörren flyttas. Spännande.

Själv ska jag jobba. Långdag idag. Börjar om en timme och jobbar till stängning klockan åtta. Lite trist att jobba när man vet att familjen sliter och fixar i huset samt att solen skiner som aldrig förr.

Hörs senare! Då kanske jag hinner lägga in en "före" bild från hallen.


Renovering, äntligen!

2011-06-02 09:39:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är stora byggardagen. Idag påbörjar vi renoveringen och utbyggnaden av vår hall. Något jag verkligen sett fram emot och längtar tills står klart.

Jag, mamma och barnen ska snart åka till IKEA och drömma om vilka nya hallmöbler vi ska köpa.

Hoppas ni får en fin dag i solen.


Muddbyxor med namnapplikation

2011-06-01 12:34:39 Syhörnan
» Kommentarer(1) «




Mira får vara modell till ett par muddbyxor som skickats till en liten Ines idag.



Jag har suttit en stund vid symaskinen medans Theo sov och Mira lekte själv i sitt rum.
Nu har jag några paket som ligger här och ska skickas till sina nya ägare idag.