Rumpvärmare...

2009-01-31 19:54:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi vart o köpt en matta att ha i tvrummet så att Mira slipper bli kall i rumpan när hon sitter på golvet. Kanske kan hon äntligen bli av med förkylningen om hon slipper frysa.

Mira var glad som vanligt när hon får åka  kundvagn. Ja, ni ser ju det på bilderna nedan.

Jag satt o pratade med mamma härom kvällen. Helt plötsligt sitter Mira upp från att ha legat ner o lekt en längre stund. Snurrig som jag är så kunde jag inte dra mej till minnes om det var jag som hjälpt henne upp eller om hon satt sig upp själv.
Idag har jag fått beviset på att hon KAN dra sig upp till sittandes själv. Hjälp va det händer grejjer här!

En matta var en bra investering...men inte tror jag att Mira kommer att fördriva många minuter på den. Nu för tiden är hon ÖVERALLT hela tiden! Det var verkligen en lycka för henne att upptäcka att man kan ta sig framåt själv. En lycka för mej med om jag ska vara ärlig.




Hungrig!

2009-01-31 13:35:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag är en seg dag. Jag har inte lust med nåt. Just nu är jag hungrig också vilket ökar på mitt dåliga humör med typ 100 %. Borde inte terrorisera er med ett inlägg när jag är hungrig, trött o kinkig.... men jag har inget bättre för mej än att skriva.

Inatt vaknade Mira 2 ggr o ville ha mat, Enligt mej är det 2 ggr för mycket.
Hon vägrade även idag äta något till lunch. Till sist fick vi ge med oss och ge henne lite gröt så att hon skulle få nåt i magen iaf. Hon åt en halv portion.
Jag har fortfarande inte förstått vad som är felet. Ont i magen, tänder eller bara en åldersfas? Bli tokig snart på allt detta bök. Men jag antar att så är livet ibland med bebis. Det kan inte vara sockersött och en dans på rosor hela tiden.

Jag hade tänkt träna idag. Men det har jag verkligen inte lust med. Får bli ett pass imorgon istället.

Ikväll ska Micke jobba så jag o Mira blir ensamma. Blir nog TV för hela slanten.
Nä, nu ska jag pallra mej in i köket o skära lite grönsaker så att jag får i mej någon mat nångång. Kanske blir livet lite ljusare då.

Testing testing...

2009-01-30 21:27:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi testat att hålla Mira vaken från kl tre på eftermiddagen tills det att hon skulle sova för kvällen. Nu ska det bli spännande att se om hon sover bättre inatt. (I vanliga fall brukar hon ha en eftermiddagslur efter kl tre.)

Med tanke på att hon ätt dåligt idag igen kommer hon nog med största sannorlikhet att vakna inatt. Det brukar bli så.

Vad hände med solskenet?

2009-01-29 15:11:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag vet inte vad vi gjort för att förtjäna detta men vi har fått en mycket arg tjej de sista 2-3 dagarna.
Arg som ett Bi är hon mest hela tiden.

Det som gör mej så fundersam är ju att Mira verkligen aldrig varit så förut. Hon är den gladaste ungen jag känner. Alltid ett leende på läpparna.

Nu sover hon illa på nätterna och bara ligger och skriker. Hon är omöjlig att få o sova på dagarna och ligger även då o skriker bara. Det är inte otröstlig gråt direkt utan bara skrik.

Jag funderar på om det är mer tänder på gång då hon även äter dåligt. Hon åt dåligt vid båda de andra tänderna.
Att hon lärt sig snurra o åla gör ju inte det här med sömn lättare direkt. Pust o suck... jag längtar verkligen tills den här fasen är över.
Jag är helt slut både psykiskt och fysiskt.

Här är en bild på en mindre arg Mira igår när vi var ute och shoppade på Maxi.

Vart är lampan?

2009-01-27 23:14:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag vid lunch försökte vi lära Mira vart lampan sitter. Efter mycket pekande och plingande på lampan så tittade hon motvilligt upp emot den.

Ikväll när hon satt och åt sin kvällsgröt tänkte jag testa henne o se om hon mindes dagens lektion.
-Mira vart är lampan?
- Där, mamma. Svarade Mira då.

Nädå jag skojjar med er. Men tro det eller ej....Sötnosen vår tittade på lampan o log det största leendet jag någonsin sett.

Jag tror minsann vi skapat en ny Einstein. Hon lär sig fortare än blixten.
(Vi testade flera gånger, så kom inte o säg att det var en engångsföretelse!)

Ready steady, GO!

2009-01-27 15:35:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «



Åhh....en kamera, då måste jag passa på att visa vad jag kan.


Första position och nästan uppe...


Nu står jag redo att krypa iväg.
Nu gäller det bara att komma på hur man ska göra, utan att det bara går bakåt.


En glad Mira busar med pappa.

Vasaloppet nästa...

2009-01-26 20:28:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ikväll har Mira lärt sig krypa/åla!
Har väntat så länge på att hon ska lära sig att ta sig framåt men det har inte riktigt gått som hon har velat. Bakåt kan hon komma o runt men inte fram.
Jag skrev ju tidigare ikväll att jag skulle gå och ha lite  kvalitetstid med Mira, vilket jag hade. Vi satt och läste några böcker o sen tänkte jag att för skojs skull träna henne på att krypa. Om man nu kan träna någon till att börja krypa. Hur som helst så lade jag en bok på lagom avstånd så att hon inte nådde den och så höll jag min hand bakom hennes ben så att hon kunde sparka emot med fötterna mot min arm. På så sätt kom hon framåt.
Testade att efter några gånger ta bort min hand och tro det eller ej men flickan kom framåt ändå!
Det var som att hon helt plötsligt bara fattade hur man skulle göra. Nu har hon roat sig en hel timme med att åla omkring på golvet. Kan inte riktigt säga att det är att krypa ännu, för hon har fortfarande magen i golvet.... men ändå!

Viilken tjej!

Känns helt befriande att hon lärt sig åla. Nu kan hon hämta sakerna hon kastar iväg själv. Jag slipper leka bollkalle hela dagarna.

Passande att hon lärde sig detta dagen innan 8 mån också, lätt att komma ihåg:)

Vägning och mätning...

2009-01-26 18:57:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit till bvc med Mira. Hon var så pass pigg imose att jag bestämde att vi skulle gå dit. Febern har gett med sig till idag och nu är det "endast" näsan som rinner och hosta kvar.

Nu väger vår solstråle 9 kg! Jag trodde faktiskt att det skulle ligga över 10 kg denna gången... men det gjorde det ju inte. Blir till nästa gång det då:) 72 cm lång är hon. Långa tjejen!
Var kul att va till bvc idag då det är 2 mån sen vi var där sist. Kändes att det fanns mycket att prata om så som mat, hosta och sovtider. Vet inte hur mycket klokare jag verkligen blev.... men det är alltid skönt att ventilera om inte annat.

Har efter besöket idag kommit fram till att det rä dax att ge Mira två mål lagad mat om dagen nu. Det äter ju vi så varför skulle hon inte ha det då!? Falukorv, färdiga köttbullar och fiskbullar är ny mat  som hon får äta. Lite salt kan man börja introducera nu vid 8 mån. 
Jag måste börja med att laga lite mer egen mat till henne nu. Det blir mycket burkmat tyvärr. Det beror nog mest på att jag har svårt att komma på några goda recept. Det är ju sååå svårt att krydda utan salt i maten! 

 Imorgon fyller Mira 8 mån det ska jag fira med att lägga ut lite bilder här på bloggen. Ni får hålla utkik under dagen.

I övrigt har det varit en fullproppad dag idag. Sprang på en vän på stan som vi fikade med o sedan var det hem o fixa lunch till en hungrig tjej. Nu på eftermiddagen har jag tränat, vilket var riktigt roligt! Ikväll är vi ensamma hemma eftersom maken jobbar. Ska sätta mej med Mira nu o busa lite. Hon ligger o river sönder alla mina tidningar så det är nog dax att plocka bort henne från slagfältet hon lyckats skapa.
Hej så länge!

Sanna vänner kan man alltid lita på...

2009-01-26 14:08:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Har jag berättat att det värsta jag vet och som jag hatar över allt annat är lögner och falskhet. Jag hatar även att bli misstrodd och när folk missuppfattar mej.
Jag försöker leva mitt liv med att vara så ärlig jag kan mot mina medmänniskor. Jag erkänner att det finns stunder då även jag ljugit eller inte talat om hela sanningen. Jag hatar mej själv för dom tillfällena.
Ibland finns det situationer då man kanske måste dra en vitlögn för att skydda personen ifråga eller liknande... men jag brukar försöka undvika de situationerna. Nu är inte jag någon helylle människa som aldrig gör några fel, men jag försöker iaf.

En av de saker som sårat mej mest är när jag blev missförstådd på jobbet under min graviditet. Jag behöver inte gå in på detaljer mera grundligt... men de saker som sas då gör mej fortfarande ledsen. Att bli kallad lögnare och att höra att "folk" tycker jag är löjlig när jag kämpar för livet....gör ont.

Idag har jag fått reda på en annan sak som också gjorde mej ledsen och arg... (vill inte skriva vad) Ibland får man tillbaka för att man sätter sin tro till människor och deras gärningar. Ibland är det bättre att inte tro gott om alla och vara så fruktansvärt "blåögd".

Dagar som denna får mej att tänka extra på de goa vänner jag har som finns där i vått och torrt. De vänner som aldrig sviker och som menar vad de säger. De vänner som kan vara så ärliga att de kan tala om när jag gör fel och som älskar mej iaf.
Jag hoppas ni vet vilka ni är! Älskar er och behöver er!

Lugn söndag...

2009-01-25 17:44:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har jag o lilla Mirisen tagit det lugnt hela dagen förutom vår långpromenad imorse. Jag behövde gå till apoteket och köpa näsdroppar till Mira, passade på att köpa lite alvedon också i fall febern skulle komma smygandes. Lite varmare har hon allt varit lilla älsklingen idag. Hon har haft 38 som högst när jag har mätt, så ingen jätte hög feber....men ändå så pass att hon är mycket slöare o tröttare än vanligt.

Mira har sovit i stort sett hela dagen idag. 1½ timme på promenaden, 2 timmar efter lunch och nu sover hon igen. Antar att hon behöver sova bort all sjukdom.
Inatt när jag gav henne flaskan kl fem så kräktes hon upp allt igen. Denna gången blev verkligen ALLT blött. Jag var ju dum och satte henne upp så att hon lutade sig över täcket o allt när hon kräktes....vilket resulterade i att hon fick sova brevid mej resten av natten.
Jag hade ju tur som fick henne att somna om iaf efter att vi varit uppe och bytt kläder o allt.

Imorgon är det dax för bvc. Jag hoppas att hon är så pass pigg så att vi kan gå dit. Känner att jag behöver komma dit och prata av mej gällande hostan o mat o allt.
Det har hänt så mycket sedan vi var på bvc senast. Gissar att hon väger över 10 kg nu vår stora tjej.

Brukar försöka göra lite styrkeövningar genom att lyfta Mira, men jag orkar verkligen inte. Jag är sååå svag! Tur att lägenheten ligger en bit ovanför marken så att ingen kan se hur jag håller på o larvar mej på dagarna med mina styrkeövningar. Haha.

Nu ska vi snart åka o hämta maken som kommer hem från sin helg i storstan. Den här helgen har gått ganska fort och förutom nätterna så har det varit helt ok att vara själv med Mira.

Jag mår inge bra just nu.... magen är i uppror och det känns som att jag håller på att bli sjuk jag med. Hoppas INTE!

Kaos! (Känsliga läsare varnas)

2009-01-24 19:55:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag har precis plockat bort den tomma flaskan ut Miras säng. Hon ligger och hostar men det låter som att hon snart har somnat. Då får hon en hemsk hostattack och det låter som att hon spyr. Jag smyger dit i mörkret för att försöka känna om det blev någon spya. Brevid henne är det plaskblött. Jag tänder lampan och där ligger en nästan sovandes Mira med spyor i hela ansiktet, på hela kudden, i sängen och halva pyjamasen. Utan att överdriva så lyckades hon nog få upp hela flaskan med välling igen. Stackars lilla tjej!

Jag fick lyfta upp henne och försöka väcka henne lite för att sen sätta henne i duschen och skölja av henne allt. När jag duschat henne klart sträcker jag mej för att lägga handduken på skötbordet, då ser jag att hon medans jag tagit av henne blöjan och lyft henne ner till duschen så har hon kissat överallt. Självklart blir handduken full i kiss och jag får krångla fram en morgonrock som också ligger i badrummet som tur är.

Jag får henne torr och sätter på henne en ny pyjamas och går för att ta itu med kaoset i sängen.
Nya lakan, ny kudde och sedan kan Sötnosen äntligen läggas ner igen.

Nu har hon somnat men hostar fortfarande.
Jag ber till Gud att det inte är  magsjuka och att hostan ger med sig under natten. Det är hemskt att se lilla hjärtat sjuk.

Hjälp mej hålla tummarna.

Rea fynd...

2009-01-24 13:01:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har ju jag vart ute o fyndat en massa på rea de sista veckorna. Måste ju få skryta lite o dela med mej av vad jag hittat. Tycker själv att det är riktigt fina kläder. Det mesta har jag köpt för halva rea priset. Vilket är stort sett gratis!


Läcker klänning och vitkofta från lindex. Planeras att användas på Miras 1 års kalas.
(Det gäller att ligga steget före. haha)


Lila klänning från Kappahl. Är man dalkulla så är man=)

  
Kofta från H&M och bolero från Cubus. (Närbild på koftan på bilden till höger)

Tufft set från Lindex.


Dessa plagg kostade mellan 20-30 kr styck. Fynd!


Fin body från lindex och tuff kitty kjol från H&M

Så nu har ni sett hur en del av miras garderob ser ut.
Märks det att jag älskar kläder??
Ni får stå ut med sådana här inlägg ibland.

Frukostkalas...

2009-01-24 11:57:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är vi precis hemkomna från frukostkalaset hos Lisa. Det var hur trevligt som helst med värsta frukostbuffen. Lika bra buffe som vilket hotell som helst i stan.

En mycket trött/övertrött Mira liger nu o snakar i sängen. Hon fick inte sova någon förmiddags lur idag så det slutade med att hon grät sig genom lunchen och fick i sig tre skedar. Jag fick ge upp o gå o lägga henne istället. Just nu var sömnen viktigare än maten.
Jag känner mej som en dålig mamma dom gångerna jag håller henne uppe fast jag vet att hon borde sova.... bara för att jag ska ha det kul på kalas. Att hon sen på toppen av allt är jätte förkyld också gjorde ju att jag kände mej ännu hemskare. Tvingar ut en liten trött förkyld tjej på kalas. Dumma mamma.

Nu är vi hemma igen iaf och det ska vi vara resten av dagen. Kommer nog inte att bli så mycket gjort denna helgen. Mira är som sagt jätte förkyld och hostig och det dröjjer nog inte länge innan febern tittar fram också. Tyckte allt att hon kändes lite varm nu när jag lade henne.
Vi var på Maxi kl nio imorse och köpte present till Lisa och rödsaft till Mira. Saft ska tydligen hjälpa mot hostan. Det är slemlösande har jag lärt mej. Värt att prova iaf.

Presenten blev lyckad också trots att det blev en sista minuten grej. En film som hon inte sett och sen lite löste. Te o film är ju aldrig fel i dessa tider=)

Nu ska jag ta o lägga ut lite bebiskläder på tradera. Dax att sälja lite så man kan köpa nytt istället. Hihi.

Förkylning och ensam fredá kväll

2009-01-23 18:25:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Lilla sötnosen här hemma har åkt på en förkylning igen. Näsan bara rinner o rinner och jag inbillar mej att även hostan blivit lite värre. Blir galen på den här hostan som aldrig vill ge med sig. Hon blir fortfarande väckt av hosta på nätterna. Jag tror hon har haft den sedan jul minst.
Det är väl tur att hon är pigg och glad iaf. Bara att hoppas att hon sover bra nu i helgen också eftersom jag är ensam hemma. Orkar inte med fler nätter som den som var till idag.
Mira vaknade kl 4 inatt och tyckte att det var morgon och lika bra att gå upp. Det tyckte inte jag. Medvetslös som jag var var det tur att Maken var hemma och kunde gå upp o fixa en flaska så att Mira till sist kunde komma till ro och somna om.

I natt vill jag att hon ska sova hela natten åtminstone till kl fem innan hon äter första gången. Är det för mycket begärt tror ni? I förrgår sov hon ju faktiskt så.


Ikväll blir det Le´t´s dance trots att jag inte gillar det programmet. Kl 21 tror jag att det började någon film så då tänkte jag bänka mej framför den. Förhoppningsvis sover lilla ängeln här hemma då.

Håll tummarna nu att förkylningen inte blir sämre under natten. Jag avskyr när hon är förkyld. Jag kan inte sova då för jag blir så orolig att hon inte ska kunna andas.

Nu ligger Mira på golvet här i sovrummet och har på något sätt lyckats riva ur en hel påse med tidningar så att det ligger tidningar utspritt över hela golvet. Jag tror att det är uppmärksamhet hon söker så det är väl dax för mej att avrunda nu.
Det är konstigt med Mira. Hon kan inte krypa ännu och inte åla direkt heller men ändå lyckades hon precis ta sig från ena sidan av rummet till den andra.

Jag bakade en helt fantastiskt god limpa nyss. Får ta o lägga in receptet på den här imorgon.

Trevlig helg!
'

Hit o dit o överallt...

2009-01-22 10:49:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår när vi kom i säng kl 23 var jag en hårsmån från att gå upp igen o sätta mej framför datorn. Jag var så skrivsugen. Behövde verkligen "prata" av mej. Att då ha en make som ska upp till jobbet dagen efter är ingen höjdare. Han var inge vidare sugen på att sitta o lyssna på vad jag hade att säga. Jag fick vackert somna utan att säga det jag behövde säga.

Idag är jag inte lika mycket i behov av att lätta mitt hjärta. Kanske var det bra att "sova på saken" som man brukar säga.

Igår hade vi en fullproppad dag. Vi började morgonen med att träffa mamma/barn gänget. Trevligt som alltid att träffa alla o bli lite uppdaterad hur det går för alla bebisarna.
Efter träffen med mammagänget åkte vi hem o käkade o sedan tog en promenad till stan. Jag hade ett ärende på banken.... vilket visade sig va ett onödigt ärende då jag lika gärna skulle kunna ha fixat det hemifrån. Lite bittert med tanke på att jag varit till stan 3 ggr o glömt eller missat öppettiderna på banken.
På kvällen var jag hem till en vän på lite tjejkväll. Lite lyxigt att ha en kväll utan Mira o bara få mysa med tjejerna o snacka lite "skit". Nu kan ni ju tro att min kväll slutade där....men inte då. Kl 21 kastade jag mej i bilen och åkte iväg på dansträning. Det var super skoj att dansa, men många svåra steg och verkligen en utmaning. Nu blir det till att öva här hemma varje dag framöver.

På tal om träning så var jag på mitt första pass på Friskis sedan jul i tisdags. Jag o J gick på ett stepup pass svårighetsgrad två. Jag trodde helt allvarligt att jag skulle svimma av flera gånger under passet. Hade hon kört en minut till så hade jag fått ge upp o gå ut. Det var SÅÅ sjukt jobbigt! Så var det med den konditionen....nere på noll igen. SUCK!

Idag ska jag o Mira bara vara hemma. Inte åka ut på nåt alls. Jag har tvättid hela dagen och hoppas få allt klart.... men det är inte det lättaste med en bebis kan jag lova er. Man får passa på när hon sover.


Mira busar med pappas tidningar. Även måttbandet är en favorit bland leksakerna.

I morgon åker maken iväg till sthlm på jobb. Vi blir ensamma hela helgen. Vet inte hur jag ska överleva det. Tur att det finns vänner som man kan ringa. Kan bara tänka mej hur jobbigt du måste ha det Sofia som är hemma själv så mycket nu. Bra jobbat!

Oj, det här blev ett långt inlägg. Hoppas ni orkat läsa ända hit. Kram på er!

Utmaning...

2009-01-20 23:10:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sofia utmanade mej på ett antal frågor. Här kommer svaren...

1. Fullständigt namn?- Sofia Therese Nordquist
2. Ålder? - 24
3. Vart bor du? - Jönköping
4. Bor tillsammans med? - Maken Micke o Mira 8 mån
5. Färg på ditt hus? - Gult
6. Hus eller lägenhet? - Lägenhet.
7. När är du född? - 6 maj
8. Klass? - I gymnasiet gick jag Estet, musikal inriktning
9. Vilket år tar du studenten? -Hmm...03 tror jag det blir
10. Något jobb? - Mammaledig just nu men annars säljare på guldfynd
11. När gick du upp i morse? - kl 9
12. När ska du sova? - Nu???
13. Duschat idag? - ja 2 ggr... tränat idag därav en extra gång
14. Kramat någon idag? - Mira o Maken
15. Pussat någon idag? - Mira o Maken
16. Vad har du ätit idag? - Kyckling, sallad, fläskfile och yoghurt
17. Dagens klädsel? - Jeans, linne o kofta (som alltid)
18. Dagens smink? - Maskara, rouge, puder o så lite ögonbrynspenna:)
19. Dagens sötnos? - Mira såklart
20. Dagens roligaste? - Mira, vem annars??

SOCIALT:
22. Hur många har du kysst? - Vad räknas som en kyss?
23. Vem kramade du senast? - Mira
27. Har du pojk-/flickvän? -Gift
28. Vem pratade du med i telefon senast? -Mamma
29. Vem fick du senast sms ifrån? - Jenny

SENASTE:
41. Personen du tänkte på?- Jenny
42. Personen du kysste?- Maken
43. Gången du spydde? - usch o fy... under graviditeten
44. Gången du grät?- Hmm...vet inte. Var nog ganska länge sen
45. Pizzan du åt?- Under jul
46. Gången du va i Göteborg? - Jenny när var det? Hmm...köpte ny vagn då. Innan jul nångång. Höstas helt enkelt.
47. Gången du var i Stockholm? - Måste ha varit under graviditeten på ultraljudet i v 28
48. Gången du drack alkohol?- Läääänge sen


ANTINGEN ELLER:
51. Svart eller vitt? - Svart.
52. Hund eller katt? - Katt
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Hemma o mysa.
54. Tvspel eller datorspel? - TVspel.
55. Spindel eller orm? - spindel
56. Natt eller dag? - Dag
57. Lunarstorm, helgon eller Playahead?-????
58. Ragga eller bli uppraggad? - Uppraggad.
59. Big Brother eller Paradise hotel? - Paradise hotel
60. Blont eller svart hår? - Blont
61. Har du blåa ögon eller bruna? - Gröna
62. Choklad eller lakris? - Choklad.
63. Göteborg eller Stockholm?- Stockholm
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Höger
65. Coca cola eller fanta? - Fanta
66. Pizza eller kebab? - Pizza
67. Randigt eller prickigt? - Randigt
68. Älska eller älskas? - Båda såklart!
69. Leva eller dö? - Leva

ANTAL:
70. Personer du älskar? - Många
71. Personer du hatar? - Jag hatar ingen, men jag ogillar en del (Fick lov att sno ditt svar där Sofia)
72. Gånger du varit full? - Aldrig
73. Personer du hånglat med inom en 24 timmars-period? - En
74. Glassar du ätit på en dag? - Ingen aning, men jag har nog aldrig lyckats med mer än 2 tror jag.
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Ingen
76. Gånger du haft minnesluckor? - Minnet sviker för det mesta. Men stora feta luckor har jag aldrig haft.
77. Gånger du varit hög? - Never!
78. Personer, djur du saknar just nu? - Massor! Familjen i dalarna. Sötnos o Molly. Vännerna i Järna. Puss på er alla!
79. Gånger ditt hjärta brustit? - Lite ledsen har man blivit men riktigt brustet vet jag inte.

VEM:
80. Vill du kyssa nu? -Maken:)
81. Ska du träffa imorgon? - Mammagruppen, tjejkompisarna o dansgänget.
82. Sjöng du senast för? - Mira
83. Hade du senast en msn-konversation med? - jenny
84. Spelade du tvspel med senast? - Maken
85. Vill du ta med på resa nu? - min familj!
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - Ingen
87. Förtjänar att dö? - Ingen
88. Är söt? Mirisen! Alltid!
89. Vill du sova jämsides med i natt? -Maken

VAD:
90. Gör dig glad? - Min familj, vänner o att dansa. Massa mer också... men orkar inte skriva allt:)
91. Gör dig ledsen? - Lögner och folk som inte litar på mej
92. Vill du helst göra nu? - Sova
93. Önskar du att du slapp göra? - Sova
94. Vill du ha nu? - Digital system kamera. Hihi
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? -Se ovan
96. Längtar du till? - Sommaren!
97. Tycker du om dina betyg? - Gillade de jag fick.
98. Ångrar du i ditt liv? - Nä... det är ju mitt.
99. Är det bästa som hänt dig? - Mira!
100. Hur mycket är klockan? - 23.07!!! Vad gör jag uppe nu???


Nytt bus...

2009-01-20 10:32:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Miras nya grej är nu att vända på sig i sängen när hon inte vill sova. Att vända tillbaka igen eller att somna på mage skulle hon inte drömma om. Nä, vår tjej är smartare än så. Hon vet att vi kommer o ger henne uppmärksamhet när hon vänt sig på mage. Detta nya trick är jag säker på att Mira kommer att berätta för alla sina kompisar. Det riktigt syns hur nöjd hon är när hon kommit runt o man kommer fram till henne för att vända tillbaka henne.



Inatt/morse (beror på vem man frågar) kl fem vaknade Mira och bestämde sig för att vara vaken till kl sex. Först försökte jag typ 20 min att få henne att somna om utan mat. Till sist fick hon som hon ville o ammade lite. När jag sedan lade ner henne igen hade hon varit vaken så länge att hon blivit pigg. Vilket INTE hennes kära föräldrar var.
Lyckan över att hon sovit till kl fem förbyttes ganska snart till olycka över att hon inte kunde bli tyst och somna om.

Idag är vi hemma hela familjen. Jag är lite shopping sugen... men har inte direkt jätte mycket pengar till att shoppa loss så här precis innan löning. Jag har blivit så grymt snål också sedan jag fick Mira. Allt till mej själv över 200 kr ser jag som ett rån. Att sen Mira kan få hur mycket kläder som helst är en helt annan femma. Haha.

Dax att hoppa i duschen nu när Mira äntligen somnat om och sen blir det nog en promenad efter lunch.

Ny vecka, nya möjligheter...

2009-01-19 11:33:19 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


Natten blev sådär.... men med tanke på sovmorgonen till kl nio så gör det inte så mycket. Det är helt underbart nu när vi börjat ge henne en flaska välling kl sju för då somnar hon om igen o sover till nio. Att vi inte kommit på det knepet innan!

Tänkte bjuda er på några bilder idag igen.



 


Dagens Outfit
(Från Lindex och Kappahl)


Här kan man se de två tänderna om man tittar väldigt noga

Mira ska bli cirkusprinsessa eller primaballerina när hon blir större.
Hon är vig som få.


En inte så vanlig kväll hos familjen...

2009-01-18 23:17:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira ligger och dricker sin kvällsvälling i sängen och jag går ut för att lämna henne ensam en stund. Jag hör hur vällingen tar slut och tre sekunder senare har vi en hysterisk Mira vrålandes i sängen.
Ibland brukar hon göra så för att sedan tvärt tysta och somna om... men ikväll är inte en vanlig kväll. Mira fortsätter skrika och jag bestämmer mej för att gå in till henne för att se vad som är fel.

Jag böjer mej ner över sängen men eftersom det är mörkt i rummet ser jag ingenting. Mira har tystnat sedan en stund tillbaka då hon såg/hörde att jag kom in i rummet. Jag närmar mej  kudden med handen för att klappa henne på kinden och säga att hon ska lugna ner sig och sova istället. Min hand rör sig från höger till vänster, upp och ner. Ingen Mira på kudden!
Jag hör henne i närheten så jag för min hand neråt i spjälsängen. Då känner jag plötsligt ett huvud någon decimeter ner från kudden. Men vänta nu... ansiktet pekar inte uppåt.... och va högt upp hon ligger trots att hon inte har någon kudde.

Jag går och tänder lampan i fönstret och ser till min förvåning att där ligger Mira på mage med huvudet så högt upp hon kan. Ja kära vänner...så gick det till när Mira vände på sig från rygg till mage självmant för första gången.

Gissa vilka som kommer att  sänka spjälsängen det första vi gör imorgon förmiddag. Nu står det nog inte på förrän hon står upp i den när hon inte vill sova.

För er som fortfarande undrar om Mira somnade till sist så kan jag berätta att hon fick en halv flaska välling till o så somnade hon utan ett pip.


Lyckliga familjen...

2009-01-17 16:59:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Fick sova hela natten utan att gå upp inatt. Min snälla make tog Mira de två gånger hon vaknade under natten o så snäll som hon var så somnade hon om kl sju så både jag o Micke fick sovmorgon.
Det var verkligen så behövligt med en sovnatt.

Idag har vi haft en mysdag hela familjen. Vi har gått omkring på stan med Debora o Jenny o så käkade vi lunch på Sesam. Insåg då att det enda jag kan äta ute på restaurang för tillfället är sallad. Inte så roligt. Valde en räksallad i dag då det är lite festligare iaf och en sak som vi aldrig gör hemma själva.

I eftermiddag har jag suttit och grejjat med lite bilder plus att jag gjort om här på sidan. Inte hundra procent nöjd, men det får duga så länge. Vad tycker ni?

Ikväll blir jag ensam hemma då maken jobbar. Vet inte riktigt vad jag och Mira ska hitta på. Äta någon god mat ska vi minsann göra iaf.
Idag är Miras sov och ät tider helt konstiga. Vilket kommer att betyda en jobbig natt inatt. Hon är så otroligt rutinkänslig och blir det fel på dagen så blir det fel på natten.

Nä...nu ska jag kanske gå o vara lite trevlig mot maken innan han försinner iväg,

Sjukgymnast besök

2009-01-16 17:05:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det gick bra hos sjukgymnasten och hon tyckte att allt såg bra ut nu. Vi blev utskrivna, så nu hoppas jag att vi slipper ta kontakt med dom fler gånger.
Tråkigt att vi blev skickade till sjukgymnast så pass sent med Mira. Att hon var sne o stel i nacken märkte vi ju redan från födseln. Hade vi blivit det tidigare så hade det kunnat rätta till sig mycket fortare och hon hade kanske inte alls varit platt i bakhuvudet längre.

Med nästa barn ska jag försöka vara mycket mera envis med att hon/han ska ligga på mage vid vaket tillstånd och vända på huvudet så att bebisen ligger åt olika håll när den sover. En bra kudde är verkligen super viktigt nu när bebisarna ska ligga på rygg. Ett tips till er som har små bebisar hemma.

Vår solstråle...

2009-01-16 11:20:56 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Mira skiner ikapp med solen. Enligt mej så vinner hon med hästlängder.


Många kläder i Miras nya 74garderob går i rött. Passar henne perfekt.






Hon har tekniken, men kommer ändå inte iväg. Hmm...fattas det inte nåt... Jo ett ben!


Strålande solsken...

2009-01-16 10:43:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag blev jag helt lycklig när jag vaknade. Ja, dels för att solen skiner men främst för att natten var helt ok ör omväxlingsskull.
Mira vaknade första gången kl 4.30. Då hon ammade och sen somnade om. Nästa gång hon vaknade var kl sju och då fick hon som ett litet test en flaska välling i sängen. Lä'nge lät det som att hon var super pigg och ville upp. Hon låg där o kvittrade o pratade med gosedjuren. Men så helt plötsligt blev det tyst och nästa gång jag vaknade med ett ryck var kl nio! Värsta sovmorgonen Mira bjöd mej på idag. Tack för den!

Idag ska jag ta en låååång promenad i kylan (minus 10 ungefär), känner att idag är dagen då jag ska rycka upp mej och försöka piggna till lite.

Kl tre ska vi till sjukgymnasten med Mira. Förhoppningsvis blir vi utskrivna idag. Tycker personligen att hon är mycket bättre i nacken nu. Det märks inte alls längre att hon är stel. Bakhuvudet är fortfarande aningens platt, men det är jag säker på att kommer att rätta till sig snart.

Nu ska jag sätta på mej kläder och göra mej iordning. Helt underbart att jag sitter i pyjamas fortfarande och klockan är elva. Hihi.
Önskar er alla en toppen dag!

Nope..

2009-01-15 08:42:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nej, jag fick inte sova inatt heller. Känner att jag hakat upp mej på det här med nätterna. Det gör mej onödigt arg. Vi har det ju så bra på alla andra punkter. Dagarna är ju toppen o jag njuter varje sekund med vår pärla. Men.... nätterna... jag kan inte släppa det  tyvärr.
Undra om det är för att jag är trött som jag glömde lämna tillbaka en biblioteksbok igår och nu kommer få betala en skuld idag? Jag hatar böter. Det är så förfärligt onödigt!
Idag behöver jag springa runt huset tre gånger.... kanske skulle det skaka bort lite frustration.

Slut på nattsudderi...

2009-01-14 22:53:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det är snart 15 timmar sedan jag skrev mitt förra inlägg. 15 timmar! Vad har jag gjort uppe så länge? Det betyder ju att om jag skulle lägga mej nu o vakna samma tid imorgon så får jag bara sova i 8 timmar. Jag behöver mer än 8 timmar. Jag är ingen vanlig medelsvensson. Jag behöver 10 timmar för att va glad o funka hela dagen.
Nu får det va slut med de här sena kvällarna. Mornarna kan jag ju inte rå för tyvärr.

Idag har jag proppat i Mira mat från det att hon vaknade på morgonen tills hon somnade för kvällen. Mamma brukar säga att hon har en teori om att det oftast beror på maten om man har dåliga nätter med bebisen. Alltså maten på dagen. Det hjälper kanske inte alltid att trycka i de små 2 portioner gröt på kvällen. Det som betyder nåt är den sammanlagda matransonen under dagen. Inatt kommer beviset på den teorin. (Mamma håll tummarna!=))
Tyvärr gnällde Mira till nyss, vilket kan betyda att hon även i natt kommer att sova oroligt. Jag hatar den här perioden!

Ikväll har jag varit o dansat med min dansgrupp "Born to be". Roligt att dansterminen startat igen. Vi ska göra en afrika/orientalisk inspirerad dans denna gången. Skit svårt men skoj.

Nu ska jag gå ut till maken o se om inte filmen han ser på slutar snart. Dax att hoppa i säng tror jag bestämt.

Kan man sova sittandes???

2009-01-14 08:07:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Trodde inte man kunde vara så här trött som jag är nu! Jobbig natt med massa vaknande. Mira ville inte sova bra i natt.... just nu känns det som att det är lite varannan natt bra varannan dålig.
Min högsta önskan är bara att få sova en hel natt. Är det för mycket begärt???

Blir verkligen ingen  mammajympa idag även om jag bestämt mej för det. Alldeles för trött!
Jag får nog va glad om jag orkar ut på den dagliga promenaden.

Min själviska sida...

2009-01-13 17:07:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vill sätta mej o läsa, men har ingen ro i kroppen. Har massa pyssel att göra, men har ingen ro att sätta mej ner o göra det.
Vet inte vad jag vill riktigt och varför jag är så rastlös.

Har vart ute på promenad idag och träffat en god vän o fikat. Mycket nice. Men, med tanke på promenaden så borde jag ju tycka att det skulle vara skönt att bara sätta sig ner o ta det lite lugnt. Vilket jag skulle vilja....men som sagt, min kropp vill inte riktigt som jag vill.

Idag är en sån här tänkardag. Kanske därför jag inte kan slappna av riktigt.
Funderar på framtiden och hur det kommer att bli efter mammaledigheten. Funderar på vad jag vill göra med mitt liv och vilka drömmar som finns kvar.
Finns så mycket jag vill göra... men jag ska alltid göra det så svårt för mej.
Önskar ibland att jag kunde göra det lätt för mej och välja ett jobb som tex. sjuksköterska. Inte så svårt att välja plugg till det, o så har man sin utbildning och förhoppningsvis ett jobb ganska så snabbt efteråt.

Ibland hatar jag den kreativa, kulturella esteten inom mej som vill göra en massa konstiga saker.
Fotograf, Journalist, Inredningsarkitekt, musikalstjärna, öppna egen butik, bröllopsplanerare.... Det är några av de yrken/sysselsättningar som tilltalar mej.
Varför skulle inte jag få syssla med det jag brinner för? Varför är jag en sämre fotograf/bröllopsplanerare än någon annan? Varför kan inte jag bli min dröm?
Jo, det ska jag tala om för er. Jag har alldeles för dålig självkänsla o tro på mej själv för att våga satsa.

Vem vågar förresten satsa mitt i samhällskris???

Är man en dålig mamma för att man är självisk och tänker på sina egna drömmar ibland? Jag hoppas inte det. Känns som att jag blir en bättre mamma till och med om jag mår bra o lever efter mina drömmar. Fast gränsen är hårfin.... mellan självisk på ett bra sätt och självisk på ett dåligt sätt.

Sovmorgon...NOT!

2009-01-13 10:28:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag var det makens tur att få sovmorgon (jag fick min i söndags). Självklart valde Mira att vakna o vara pigg o grinig redan kl halv sju. NEJ, jag tycker inte att det är ok att gå upp så tidigt. Men inte har jag nåt att säga till om den saken, Vill MIra upp den tiden så kommer hon upp.
Natten har vart ok iaf. Hon sov från halv åtta på kvällen till strax innan fem, då hon ammade första gången för natten. Lite skillnad om man jämför med gårdagens natt då jag ammade 3 ggr.

Nu ligger Mira o sover igen och maken har vaknat. Det var väl tur det, Började få slut på sysselsättningar ute i vardasrummet. Behövde datorn helt enkelt.
Tänkte tidigare imorse sätta mej o läsa lite, men Mira ville ha uppmärksamhet o mina ögon kladdade igen så det var ju lönlöst. Blev en lååång frukost istället och sen lite pyssel med de nyss framkallna korten. Har börjat lite smått med att sätta in i album. Det tar sin lilla tid minst sagt.

Idag är vi hemma hela familjen och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på. En promenad kanske.... o så borde vi hitta på nåt skoj.... inte så roligt bara då vädret är som det är. Grått o trist.

Nu ska jag göra mej iordning innan Mira vaknar igen. Hej så länge!

Kan man bli sötare???

2009-01-12 13:35:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag fick Mira (Och jag) agera lite fotomodeller. Får ju lov att visa upp lite nya kläder som Mira har på sig=)



Kan man bli annat än glad när man ser den här stjärnan?

   

Mira står på knä i sängen. Nä, hon kom inte upp själv. Men det står nog inte på är jag rädd.


Mira har börjat med ett nytt leende. Ser liiiite fake ut!



Busfrön är vi allihopa...



Mamma o Mira på en ljus bild. Jag kan ju inte låta bli att trixa med bilderna lite.

Det var vårt bildmaraton idag. Hoppas ni gillade det.

Bilsspel på vår älskling

2009-01-11 15:42:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu kommer ett litet bildmaraton igen. Blandade bilder från julen fram tills igår.


 
En glad men sjuk Mira smilar inför kameran. På det högra kortet är Mira uppklädd till julkortstagning.




Försökte ta några fina bilder ute i snön



Dessa två bilder är de enda bilderna vi fick Mira att le på.
När hon får på sig sin overall så är det presis som att allt stängs av. Hon blir stel som en pinne o jätte allvarlig. Haha.
Sitta kunde hon bara köra en stund sen blev det för svårt i den stora klumpiga overallen.
(Jag har lekt en del med bilderna och därför är de ljusare än i verkligheten)




      
Mira i busfrisyr. Hon hade här sovit 2 timmar ute i vagnen och när vi kom in var håret helt lockigt och svettigt av värme. Det ska vara varmt och mysigt när man sover ute på promenad. =)


Idag är en typisk söndag och vi har ännu inte gjort nåt alls känns det som. Ätit o busat med Mira.
Jag ska nu ta hand om tvätten från igår och sen ska jag sätta mej och läsa Liza Marklunds nyaste bok. Hoppas den är lika bra som hennes andra böcker.

Lördag som i städning och gemenskap

2009-01-10 22:36:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi städat o tvättat o diskat o plockat undan julen o burit upp massa på vinden o städat lite till osv osv.
Och allt detta innan kl 13! Vi slog nog rekord i att städa fort tror jag. Tur att Mira var snäll på oss och sov nån timme iaf.

Jag gillar inte detta att Mira börjat med att gå upp kl sju på mornarna. Jag är mer en morgonmänniska än en kvällsmänniska, men att gå upp kl sju tycker jag inte alls om.
Fast just idag var det bra att hon väckte oss sju, för då började vår tvättid.

När vi var klarar med lägenheten dök Louise o Emil upp. Vi har haft en jätte mysig dag med Max och "Settlers". Dom åkte nyss hem o nu sitter jag o maken i varsitt rum o fördriver tid tills vi kan gå o lägga oss. Ser nu att kl iaf blivit halv elva och då är det ju helt ok att gå o lägga sig trots att det är lördag.

Vi hörs imorgon kära läsare...kanske kan jag bjuda på lite bilder då....börjar bli dax, tycker ni inte?

Utveckling...utveckling..

2009-01-09 13:21:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev en bra natt. Tro det eller ej. Mira sov från kl sju på kvällen till kl fem på morgonen du jag ammade. Sen somnade hon om och sov till kl sju. Vågar man hoppas att detta var något annat än en engångsföretelse??? Hoppas, hoppas, hoppas! Har hon väl börjat att bara vakna en gång, så trro jag inte att det dröjer länge tills hon hoppar över att äta kl fem också.
Ska försöka få henne i säng kl sju ikväll också o se om det blir en likadan natt som igår. Spännande.

Nu sover älsklingen, snacka om att det är skillnad på ljudvolym nu när hon sover än då hon är vaken. Mira har nämligen kommit på att man kan skrika. Hon skriker när hon är upphetsad o glad och hon skriker då hon är arg eller vill ha uppmärksamhet. Jag som inte trodde hon skulle börja med sådana ljud men tji fick jag.
Får nog åka och köpa öronproppar tror jag. Haha. Jag fattar inte hur hennes öron orkar med sig själv.

Hur som helst var det skönt med en tupplur just nu för både mej och mira.
Jag behöver få lite gjort här hemma, vilket jag inte får när hon är vaken!

Det är en lite jobbig period just nu måste jag få säga. Dels tänder och matvägran men sen är Mira också så fruktansvärt frustrerad när hon sitter på golvet. Jag förstår henne. Hon är så otroligt nyfiken, men kommer inte dit hon vill. Jag längtar tills hon börjar krypa så att hon kan ta sig dit hon vill själv. Nu måste jag sitta och underhålla hela tiden eller flytta de saker hon vill ha närmare henne.
Måste vara jobbigt för Mira också allt detta. Stackars lilla tjej. Kanske därför hon är jätte mycket i behov att sitta i knä på kvällarna. Hon skriker så fort vi går ifrån henne eller sätter henne på golvet nedanför soffan. Det enda som håller henne lugn är att sitta brevid eller på oss i soffan och käka kex. Konstigt.

Tidig kväll ikväll...

2009-01-08 19:28:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu sover vår lilla prinsessa. Testade med att lägga henne kl sju idag få se hur natten nu kommer att arta sig. Idag har hon sovit tre pass. 2 timmar på förmiddagen och två korta pass på en timme vardera på eftermiddagen. Tyvärr åt hon dåligt vid lunch, närmare bestämt ingenting. Jag är rädd att det kommer att visa sig inatt.

Undra om vi nångång kommer att få en lösning på de här nattproblemen? Känns väldigt långt borta.
Läste en bok idag om utvecklingen runt 7 mån. Stod där att det är vanligt att de börjar vakna på nätterna igen. Tydligen är det pga av oro, nyfikenhet och bearbetning av dagen som varit. Att hon sover oroligare har vi iaf märkt. Minsta lilla viskning i sovrummet gör att hon börjar röra på sig. Förrut kunde vi pratat som vanligt o hon sov ändå.

Utveckling är det stora ordet just nu iaf. Det händer ju nåt varje dag verkligen. Gäller att hålla ögonen öppna för att inte missa nåt.

Nu ska jag sätta mej framför tven en stund. Hej så länge! (Håll tummarna att Mira sover bra inatt!)

Rutiner rutiner...

2009-01-08 13:19:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag har lite problem med att få ihop alla rutiner här hemma. Funderar på om det skulle hjälpa Mira att sova bättre på nätterna om jag ändrade på rutinerna på dagtid.

Just nu ser det ut så att hon vaknar mellan 7-8 på morgonen, sover 2 timmar på förmiddagen, sedan lunch, sedan sova 2 timmar på eftermiddagen/dagen, sedan gröt och om hon är jätte trött får hon sova en sväng på tidiga kvällen men längst till kl 18. Sedan lägger hon sig kl 20 ca och innan dess är det kvällsrutiner o välling.

Jag funderar på om det skulle kunna hjälpa att låta henne gå upp kl 7 för då blir hela dagen lite bakåtflyttad. Då hinner hon sova två långa pass o så lägga sig vid sjutiden istället på kvällen. På så sätt skulle vi få bort kvällsluren som hon ibland måste ha.

Mira är så otroligt runtinkänslig. Får hon inte sova så mycket som hon behöver så blir allt jätte fel och hon sover dåligt på natten också.
Känns som att man blir mer o mer fast här hemma. När hon var liten kunde man ta med henne överallt bara man hade vagnen eller insatsen med. Hon somnade överallt utan problem. Nu är hon betydligt mera nyfiken och kan inte slappna av om vi är borta.
Hon kan inte heller amma bland folk längre. Om jag vill att hon ska amma så måste jag stänga in oss i ett mörkt rum som är helt knäpptyst.
Vill man göra nåt som att ta en tur på stan eller träffa en kompis får man antingen göra det när hon sover eller de få timmar hon är vaken och nöjd. Vill man träffa en vän får man bjuda hem istället för att fika på stan.

Dagarna bara rusar iväg. Det ska sovas och ätas hela tiden o så vips så är det kväll.
Den här mammaledigheten är snart slut... galet va fort det går! Börjar gå upp för mej att det kommer att bli ännu svårare att få ihop allt sen när man jobbar också. När hinner man sitta ner och bara ge all uppmärksamhet till barnet? Hmm...ja detta tåls att fundera på. Jag har ett år på mej att kommma på en bra lösning.

Någon som har nåt tips? Hur ser era rutiner ut för era 7 mån bebisar?

Mitt nya liv...

2009-01-07 21:56:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag har börjat ett nytt liv nu. Nu ska minsann de här envisa graviditetskilona bort.

Dels har jag o en kär vän en tävling. Vi ska se vem som kan hålla sig borta från godis/snacks/fika/socker längst. Envis som jag är vägrar jag ge mej innan henne. Tyvärr är jag rädd att hon är lika envis som jag.

Jag har även börjat med GI-metoden igår. Nu blir det till att köra hårt 2 veckor för att få bort kolhydrat abstinensen. Fattar inte riktigt hur det ska gå till med tanke på att jag typ bara äter kolhydrater i vanliga fall. Korkat av mej att välja den metoden som tar bort det jag gillar mest... fast o andra sidan hoppas jag ju på att det just därför kommer att synas/märkas resultat ganska fort.

Men... jag tänker inte tjata om detta i den här bloggen. Är ni nyfikna hur det går för mej på den här fronten så får ni hänga med mej till min andra blogg.

Ni kan läsa den bloggen  HÄR

Kanske ses vi där eller så hörs vi vidare här... andra ämnen, andra toner.

Bildkompott 2

2009-01-07 15:19:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Om pappa har misslyckats eller gjort detta med avsikt ska jag låta vara osagt...
men lite udda bilder blev det allt.



Bus Mira o Jag. Jag tror om jag minns rätt att det är Mormor Mira lipar åt=)




Miras nya favorit "leksak". Hon blev helt galen i dammsugaren när den plockades fram.
Såg så roligt ut när hon slängde sig fram med hjälp av gåstolen och följde
dammsugaren runt hela huset.

Bildkompott

2009-01-07 15:14:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu blir det ett lite blandat inlägg med några bilder.  Bilderna har jag snott av pappa.
Så det är inte jag som tagit dessa bilder.



Ett juligt och vintrigt hemma. Saknar det redan.
Här i stan är det knappt  någon snö alls.



Ett isigt fönster



Den här bilden är till dej Jenny. Du ville se en bild på familjen och den här var den bästa jag kunde hitta.
Bara syrran som fattas, men henne har jag visat på tidigare bilder.



Söta tomtar, eller hur!? =)

Hur gör man???

2009-01-07 08:45:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Hemska nätter. Usch o fy!
Jag är en människa som behöver sova. Har jag alltid varit. Jag kan somna när som helst, var som helst. Vet inte hur många gånger jag blivit retad av maken för att jag "råkade" somna under en guidad tur i bussen på Hönö. Personligen tycker inte jag att det var någon vidare merit bland oss "sova var som helst" människor. Gissar att det finns många värre exempel.

Hur som helst så har jag inte sovit alls så mycket som jag velat i natt. Jag lade mej tidigt i går för att jag skulle få sova några timmar i sträck iaf. Gissa om inte Mira valde att vakna första gången redan kl 23. Fy va arg jag blev då.  Jag testade det mesta men inget hjälpte förrutom mat. Nästa gång hon vaknade var kl innan fyra någongång. Försökte även då att låta henne gnälla av sig lite för att sen somna om. Helt omöjligt. Efter en halvtimme då jag provat allt igen gav jag upp o gav henne mat.
I förrgår natt valde Mira att vakna varannantimme hela natten. Det har hon aldrig gjort förrut! Jag hoppas innerligt att detta bara är en fas nu under tiden hon får tänder och att den dumma vana hon fått in med att äta på nätterna snart går över.

Jag orkar inte vara vaken på nätterna längre! Jag blir så otroligt otrevlig. Bäst för alla inblandade att jag får sova mina timmar.

....Men jag antar att detta är att bli mamma. Man får vackert lägga undan sina egna behov och leva helt för att denna vackra lilla varelse ska må bra o vara glad.

Nu sitter Mira på golvet och är inte alltför glad. Bästa att avsluta innan hon river ur alla kläder ur de ouppackade väskorna på golvet. Dax för morgongröt, sen promenad till bibblan.
Vi hörs senare idag vänner!

Back in town...

2009-01-06 16:46:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är vi hemma igen! Skönt att va hemma i sina saker igen. Mitt kylskåp o mina garderober.

Resan hem gick bra. Mira sov några korta stunder och var nöjd när hon var vaken. Fast det hade ju aldrig gått att åka själv med henne hem. Jag är evigt tacksam att mamma o pappa skjutsade ner oss. I vår bil måste vi ha Mira bak o hade jag då kört själv hade hon ju inte fått någon underhållning alls, o det hade hon nog inte gillat.

Idag har vi en slappar dag. Mamma o pappa åkte hem efter lunch. Micke är och hyr en film nu till kvällen. Ska bli mysigt.

Vi har massor av väskor o påsar som behöver packas upp...men det bara orkar jag inte ta tag i idag. (Pappa du hade rätt) Det får bli imorgon. Då ska jag packa upp och städa här hemma. Sen ska jag gå till bibblan, det har jag saknat! Miras och mitt veckobesök till bibblan.
Sen blir det nog en sväng tll Gina tricot också för att kika på deras rea om de har nåt.
Fast sen får det nog vara slut på planer.... annars hinner jag inte städa o packa ur o det vore inte bra. =)

Nu kom maken hem med filmen så nu ska jag gå o kika vad det blev för spännande.

Sista dagen...

2009-01-04 10:16:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Imorgon åker vi hem till stan igen. Det är med blandade känslor.

Pga av hemresa imorgon består denna dagen av packning och att försöka hinna träffa så många som möjligt för att säga hejdå. Jag har en 4-5 besök jag borde hinna med.... vi får väl se hur det går.

Gårdagen spenderade jag hemma med mamma o pappa. Emmelie kom och hälsade på en sväng och vi spelade yatzy o hade det trevligt:)
På kvällen blev det körslaget där vi konstaterade att rätt person åkte ut. Fast magnus var inte heller bra igår!

För att till sist nämna nåt om Mira kan jag ju berätta att det händer massor HELA TIDEN. Andra tanden är nu påväg (Har jag berättat det redan?) Hon äter lite dåligt och sover lite dåligt. Jag hoppas innerligt att det kan komma en 4 tänder nu o sen bli lite uppehåll.
Det verkar som att hon snart kommer börja krypa, eller iaf ta sig framåt på nåt sätt. Har aldrig sett en så vig bebis som Mira. Hon har armar o ben åt alla håll och når allt i sin närhet. (Även fast det i mina ögon inte ser ut att vara "i närheten")

Jag fattar inte riktigt vad vi gjort för att få en så glad o rolig tjej. Hon skrattar verkligen hela tiden och busigare tjej finns inte. Hon hittar på en massa rackartyg hela tiden. Ja, jag har dragit slutsatsen nu att hon visst vet vad hon gör...även om det låter otroligt att en 7 mån bebis skulle kunna hitta på bus.
Vad vore livet utan Mira??? Inget.

Nyårspartaj...

2009-01-02 08:14:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi hade en kanon kul nyårsafton!

Maten blev super,

Sällskapet var trevligt,

Tiden gick fort,

Barnen var snälla,

Stämningen var på topp

och vi lyckades hålla oss vakna till kl tolv. (Åkte tom inte hem förräns kl var ett=))



Uppklädda och färdiga för avfärd



Elin o Sötis Birgit posar för kameran

     

Micke, John och Malin



Mysstämning vid brasan. Här väntar vi tålmodigt på tolvslaget


Maken och jag

Måste....måste...måste sova.

2009-01-01 23:55:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Åhh...har inte hunnit skriva idag o det känns ju som att jag har massor att berätta.

Tyvärr är klockan alltför mycket nu för att jag ska kunna hinan skriva nåt mera. Jag får ta hela historien imorgon.

Vi har just sett på "Flood". Helt ok film för att vara engelsk.

Imorgon åker maken jobb o lämnar mej o Mira själva under helgen. Eller vi är ju fortfarande kvar hos mamma o pappa.... men vi kommer ju ändå att sakna vår älskling så klart.
....Därför ska jag nu lämna datorn och gå o lägga mej samtidigt som min käre man eftersom vi knappt kommer hinna säga hejdå imorgon.

Jag lovar att uppdatera o sätta in lite bilder imorgon. Go natt med er!