Jag tror han vill födas nu!?

2010-12-31 12:33:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag började känna den molande värken komma tillbaka. Sammandragningarna blev starkare och kom tätare och mer regelbundet. Jag talade om för Maken att det kanske var dax nu. Han förberedde sig för en lång natt genom att gå och sova någon timme (Ifall vi skulle få lov att åka in snart). Jag satt uppe i soffan med datorn i knät. För varje värk tryckte jag på knappen som räknade ut hur långt det gått sedan den förra. När värkarna kom med 15 min mellanrum knappade jag in mej på bloggen och skrev ett inlägg (länk till inlägget) om att det förmodligen skulle bli ett besök till förlossningen inom kort.

Detta var för ganska precis ett år sedan. Mitt inlägg publicerades en kvart innan det nya året. När raketerna satte igång och landet firade det nya året satt jag med en värk och ropade tyst ner till maken "Gott nytt år älskling".

En timme senare var vi inne på förlossningen... men inte förrän två dygn senare föddes den lille parveln som låg gömd i magen. 

Förra nyåret är ett nyår jag minns ganska väl men som inte var speciellt roligt i sig. Detta nyår ska vi fira med goda vänner och utan bamsemage och förvärkar. Låter som ett mycket bättre nyår i mina öron.

 

Fortsättning på historien om hur det kom sig att han inte kom förrän två dagar senare finns att läsa i bloggen ett år tillbaka. Ni som inte orkar bläddra får hoppas på en fortsättning framöver... om ni överhuvudtaget tycker att det är intressant.


läslus och invaderad säng

2010-12-30 14:17:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har jag haft en heldag i fotöljen med en kopp kaffe och en bok. Hur lyxigt får det bli!? Vi har det bra nu när vi är minst tre vuxna som kan se efter de små busarna. Idag har speciellt mamma varit gullig mot mej och låtit mej få läsa ur boken jag påbörjade igår. Jag är helt hopplös när jag väl börjar läsa...jag kan liksom inte sluta.

Vår lille grabb har kommit på hur mysigt det är att sova mellan mamma och pappa på nätterna. Något jag hoppas jag kan vänja honom av med när vi är tillbaka i stan igen. Igår kväll vaknade han vid tolvtiden när jag precis somnat. Det slutade med att han sov hos oss till klockan sju på morgonen. Tidigare nätter har han kommit in till oss i femtiden och sovit till sena morgonen (dvs halv nio)... mer ok att morgonslumra i vår säng än att sova hela nätter. Jag har både nackspärr och ont i ryggen efter den här julen. Fast jag ska erkänna att jag tycker att det är lite mysigt också och orkar just nu inte krångla med honom. När vi kommer hem sen blir det andra bullar och tillbaka till rutiner igen. Tror ni vi lyckas med det?

Min tid framför datorn har minskat drastiskt och jag hinner inte läsa alla bloggar jag brukar läsa. De jag kikat in hos verkar haft en mysig jul. Hoppas och önskar att ni alla får en härlig nyår också!

Min skatt

2010-12-29 14:00:00 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «




Tänk att vår gullgroda blir ett år om mindre än en vecka. Kan inte fatta hur fort detta året gått. Nu kryper han äntligen på riktigt och jag tror inte att det dröjer så länge innan han reser sig upp och går.

De senaste veckorna har Theo verkligen börjat visa en ny sida. Han har ett fruktansvärt humör och temperament när han sätter den sidan till. Han är en mycket bestämd liten kille som säger till vad han vill och inte vill. Att fika på en bulle och tro att han inte ska se det är en förgången tid.

Jag kan inte fatta att vi fått en så fin liten pojke. Mammas lilla gull är han minsann.


Ett pussel

2010-12-29 10:00:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Maken fick i julklapp ett pussel av sin syster och hennes pojkvän. Vi har nu i dagarna tre suttit med detta 1000 bitars pussel och försökt få ihop det i en vettig bild. Nu är det äntligen färdigt och vi kan stolta beskåda vårt fina verk.

Jag trodde aldrig att jag skulle ha tålamod att sitta och pussla i 10 timmar. Konstigt nog tyckte jag att det var riktigt avkopplande och roligt. Nästan så att jag skulle kunna tänka mej att göra ett till... fast jag måste nog vila ifrån det någon vecka iaf.


Julen 2010 i bilder

2010-12-28 19:30:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Äntligen har jag laddat över lite bilder från kameran till datorn. Det var ju på tiden kan man tycka.

Medans folk börjar sikta in sig på nyår så visar jag några bilder från vår jul 2010. Under tiden jag gick igenom våra bilder från i jul så inser jag hur dålig jag varit med kameran. Inga vettiga bilder alls på barnen och julklapparna.



Gullungen i sin juloutfit nummer ett.



Vi hade paketöppning med familjen innan huset invaderades av släktingar i massor.



Theo i sin söta outfit har precis öppnat ett paket med en låtande kamera i.


Mira i sin juloutfit nummer två. Här håller hon på att ha dansuppvisning för oss alla.


Mira inviger sin julklapp från mormor och morfar. En portabel dvd. Perfekt för våra långa bilfärder.


Shoppingutflykt och julledighet

2010-12-28 15:39:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Märker ni att jag har semester? Semester från både vardag och dator tydligen. Vi har pusslat, träffat släkt och vänner, myst i soffan med en godispåse och bara varit med familjen. Vi har det verkligen bra trots nordpolenkylan som slagit in över sverige. Barnen har varit otroligt snälla mot oss och bjudit på sovmornar fram till halv nio varje morgon. Tyvärr har de inte lagt sig speciellt tidigt och inte heller sovit hela nätter... men sovmornarna har ändå varit sköna.

Strax ska vi åka och hälsa på ett par goda vänner till oss. Det ska bli roligt.

Igår var jag och mamma på mellandagsrea. Ja, vi lyckades faktiskt ta oss ut till ett köpcentrum några mil härifrån. Halt var det på vägen...men vi tog oss både dit och hem utan olycka. Jag fyndade lite till barnen och en del smycken till mej själv. Nu när jag börjat jobba lite insåg jag va dåligt med smycken jag samlat på mej under mammaledigheten. Det var verkligen dax att fylla på förråden lite.

Nu ska jag fixa till mej och sedan ska vi fara. Hej så länge

Rea miss och tjockis problem

2010-12-25 18:52:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Jag kommer att missa mellandagsrean i år med. Det stör mej! Förra året var jag för fet för att ta mej ut och i år är jag fast i buschen. Jag får plocka fram springskorna och plånboken tills det att jag är tillbaka i stan och de sänker till halva reapriset istället... den shoppingen är ju ännu roligare än mellandagsrean som startar imorgon.

Förutom det negativa med att missa rean så har vi haft en toppen jul här i "skogarna". Jag skriver skogarna bara för att jag vet att det retar folk som bor här. Många vill nämligen inte kännas vid att det är ett litet lantisställe;) Jag älskar jul hemma hos mamma och pappa och gårdagen blev precis så mysig som jag hoppades att den skulle bli. God mat, trevligt sällskap och fantastiska julklappar. Tack alla!

Att Maken vann bordshockeyturneringen gjorde kvällen om möjligt ännu bättre. Hihi. (Ganska internt jag vet)

Idag har vi myst och ätit mer god mat och godis. Jag har ångest över min växande mage som för blotta ögat ser att att vara gravid i femte månaden. Va skönt att veta att det blir ett nytt år snart med möjligheter till nya tag. Intressant ändå att se på vågen hur den skenar iväg så snart jag bara tänker på något onyttigt. Ungdomensdagar när man kunde äta vad som helst är för länge sedan förbi och jag lär acceptera att efter två graviditeter svarar inte kroppen på samma sätt som innan.

Jaja, nog babblat om allt o inget. Hoppas ni haft en toppen jul och att resten av året blir precis lika bra.

God- Jul

2010-12-24 11:23:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Jag vaknade upp i chock på julaftonsmorgonen. Klockan visar halv nio och Theo har just vaknat. När jag kommer upp möts jag av en sprudlande glad Mira som kastar sig i mina armar. Det visar sig att även hon vaknat endast en kvart tidigare. Det var tydligen skönt att sova mellan mormor och morfar i natt:)

Nu ska vi njuta resten av dagen och mysa med släkt och familj.

Vi önskar er alla en riktigt God-Jul!

Ps: Resan upp gick jätte bra men tog lite längre tid än vanligt. Fram kom vi iaf utan olyckor på vägen och snöstormar.

Tyvärr har jag inga bilder på denna datorn så ni får nöja er med ett tråkigt textinlägg. KRAM

I drömmarnas land

2010-12-21 23:05:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Klockan slår 23.00 här i huset och jag ropar ner till maken (Han blev förpassad ner till soffan tidigare ikväll eftersom jag skulle slå in paket) om vi ska gå och lägga oss snart eller inte. Jag får inget svar så jag trippar ner för trappan för att fråga honom öga mot öga. När jag kommer ner finns ingen i soffan, men från sovrummet hörs två snarkningar. Där inne ligger far och dotter och sover så sött. Mira somnade alltså till sist i vår säng med pappa brevid sig... skönt måste det ha varit då maken också blev kvar i drömmarnas värld.

Nu ska jag gå ner och göra familjen sällskap.


Julstressen har anlänt

2010-12-21 22:20:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jösses vilken dag. Fullt upp är väl det minsta man kan säga att vi haft på jobbet idag. Jag är oerhört trött nu och längtar till sängen. Tyvärr la jag precis ner vår lilla sessa som vägrar sova... och innan John Blund hälsar på henne lär inte jag heller få sova.

Idag fick jag på posten äntligen ett par skor som jag vunnit på tradera till Theo. Nu hoppas jag att han får ner sin tjocka fot i dessa så att han slipper frysa mer i vinter. Om vi ska upp till det 30 grader kalla dalarna så behövs det ett par rejäla skor att värma fötterna i. Någon mer som har barn med knubbiga fötter som kan rekommendera något märke som passar knubbiga fötter? Jag tycker det är jätte svårt att hitta några bra.



I söndags sydde jag det sista som skulle levereras innan jul. Det blev dels dessa namnscarfs och en snuttefilt med rosa djurtyg.




Jag har nyss slagit in några paket till Maken som fyller år imorgon. Kan inte vara något vidare kul att fylla just imorgon då jag jobbar hela dagen fram till kvällen och sedan kommer att ha hundra saker att göra när jag väl kommer hem. Jag jobbar på att komma på något roligt som vi kan hitta på till kvällen som gör att det känns lite mera som en födelsedag.

Nu ska jag sätta mej en liten stund i soffan och bara andas. Imorgon blir en lång dag.
Gonatt bloggen

Tisdag och det närmar sig jul...

2010-12-21 10:19:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu drar jag till jobbet... tjingeling!




Adventstid

2010-12-19 21:46:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är det nedräkning i dagarna tre innan vi åker uppåt landet. Jag kommer att jobba som en galning nu tre dagar framöver. Långa dagar, många kunder och en hel massa julklappar. Hur jag ska hinna med tvätt, städ och packning vet jag inte riktigt. Det får bli sena kvällar och långa dagar nu framöver. Vila får vi göra i jul. Ska bli skönt.

Ikväll var vi och hälsade på en liten nyfödd krabat. En söt liten grabb som vi ser fram emot att lära känna. Vi käkade våfflor och barnen busade. Hjälp va Theo och Mira kan röja när man är på bortaplan. Theo ryckte upp alla skåp och lådor i köket och Mira sprang omkring med gåvagnen och körde på allt och alla i sin väg. Inga blyga barn här inte.

Nu sitter vi och ser på Filip och Fredriks program. Jag hoppas på läggdags efter det. Vad gör ni en söndagskväll som denna? Kanske borde man korka upp en flaska glögg... det är ju ändå fjärde advent idag.

Julhälsning från oss till er!

2010-12-19 21:40:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Nu har alla julkort förhoppningsvis landat i brevlådorna hos dem vi skickat till... så nu tänker vi också önska er på bloggen God-Jul.


Inlindat och klart

2010-12-19 11:10:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Igår kväll satt jag och Maken uppe och slog in julklappar till klockan ett på natten. Man får väl skylla sig själv antar jag när man börjar ett sådant projekt klockan elva.
Nu är nästan allt inslaget iaf och vi hade roligt bland alla saxar, papper och snören. Vem som gör snyggast paket har vi också insett.

Idag ska jag jobba några timmar. Det blir ett kort pass idag, vilket passar mej ganska bra. (Med tanke på min "att göra" lista som hänger som ett berg över mej.) Efter jobbet ska vi åka och hälsa på en nyfödd liten krabat som äntligen fått se världen. Åhh va jag längtar. Kommer nog än en gång att inse när vi träffar lilla bäsen att vår bäse inte är så liten längre.

Theos ett års presenter slogs också in igår och jag förundrades än en gång över hur snabbt ett år går. Det var inte länge sen jag satt här med tjocka magen.

Nu ska jag dricka en kopp kaffe sedan bär det av mot work. Hej på er!


Julafton förra året & en höggravid mamma.

Kan själv

2010-12-17 22:15:53 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Idag bestämde sig Theo för att det fick vara nog med matning. "Mamma, från och med nu ska jag äta själv" basunerade han högt ut. Efter det gallskrek han och knep ihop munnen (ja, verkligen en bedrift att både kunna skrika högt och bita ihop samtidigt) så snart jag försökte ta en sked och mata honom.

Högst upp på min julklappslista står en handdammsugare att ha stationerad i köket. Jag blev helt förstummad av att se röran på golvet min son lyckades skapa efter endast en måltid. Det är nämligen så att Theo inte kan äta själv. De gånger han får in skeden och det fortfarande ligger mat kvar på den är en ren lyckträff. Att äta med handen är inte heller Theos grej. Nej, min son är en mycket fin liten pojke. Han äter med sked och anser sig själv ha ett mycket fint bordskick. Hans mamma är av en annan åsikt.

Imorgon är en annan dag, jag hoppas att han sovit på detta och vaknar med en ny åsikt imorgon och att jag får mata honom som vanligt.



Hittade en bild på Mira när hon var 11 mån och alltså lika gammal som Theo är nu. Hon behärskade detta med att äta själv aningens bättre än vad Theo gör. Men även hon blev arg som ett bi när man försökte hjälpa. (Jag hittade videobevis på det) Undra vart mina barn fått sin envishet ifrån???;)

Hoho

2010-12-17 12:21:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Hallå på er! Saknat mej? Ja, jag är medveten om att det blivit dåligt med bloggande de senaste dagarna. Orken och tiden har inte funnits.

Här hemma räknar vi ner inför vår tripp till dalarna under julen. Det ska bli otroligt mysigt att komma "hem" till mina föräldrars ombonade julhus. Älskar att komma hem och se ljusslingan runt verandan, det välkomnande tända ljuset i ljuslyktan och lukten av kaffe o saffransbullar (Ja mamma, jag förväntar mej saffransbullarna i år också, de där goda du vet).

MEN, innan vår resa så är det oerhört mycket som ska fixas. Jag har en enorm lista med saker "att göra". Bäst att börja beta av den redan nu. Uppgift nummer ett: Vika fem tvättar med kläder.


Kaos

2010-12-16 13:35:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu ska jag snart iväg till jobbet. Den här dagen har gått i full fart. Jag och barnen tog oss ut i snöstormen och gjorde ett besök på biblioteket samt hittade en julklapp. Nu har vi ätit, barnen leker i lekrummet och jag andas ut några minuter vid datorn.


Första badet

2010-12-15 19:30:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Vi kom iväg till badhuset jag, syrran och mina två busungar. Jag ska erkänna att det faktiskt var första gången som Mira satte sina fötter på ett badhus också. Det har helt enkelt inte blivit av förrän nu. Som jag anade så älskade hon det. Hon var verkligen som en fisk i vattnet och hoppade hit och dit. Stora rutschkanan var inget som skrämde min lilla tös minsann.

Theo däremot var inte lika förtjust över mitt påhitt att åka och bada. Hemma i badkaret är han som en liten fisk som kastar sig hit och dit. I det stora badkaret på bortaplan blev han som en blodigel på sin mamma och klämde sig fast på mej mage mot mage, kind mot kind. Där satt han tills vi åkte hem.

Sammanfattningsvis kan vi säga att vi har en fisk som älskar vatten och äventyr oavsett temperatur och en finlirare som trivs bäst i bubbelpoolen och värmen.

Jag hoppas vi snart sätter våra fötter på badhuset igen. Det här var en typisk sådan sak som jag efter vårt besök frågade mej själv varför jag inte gjort tidigare.
Theo får några gånger till på sig att älska det han med... klart man måste vara lite skeptisk mot nya saker.

Julklänning och ettårspresent

2010-12-15 08:48:41 Syhörnan
» Kommentarer(4) «




Detta är då klänningen jag nämnde att jag sydde igår. En söt liten klänning att ha till jul. (Fast den funkar såklart att ha resten av året också)

Det är lite spets även på fickan vilket inte syns på bild tyvärr.



Theo fick i dag även testa en dress han ska få i ettårspresent. Jag fyndade även denna på meandis rea.



Underbar färg och underbar mjuk och härlig kvalitet! Min lilla 70-tals bebis:)




Sytt

2010-12-14 22:21:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Gillar verkligen denna scarfen. Den blev en favorit och ett måste i Theos garderob!

En massa mössor ligger nu på lådan och förväntas dimpa ner hos folk under morgondagen. Jag satt nämligen hela kvällen igår och tryckte namnmössor.

Ikväll har jag sytt en julklänning till Mira i ett rött tyg med vita hjärtan. Den blev jätte söt! Hoppas nu att den passar. Har inte haft någon modell vaken som jag kunnat prova på och mönstret gjordes ikväll... så det kan bli hur fel som helst. Uppdaterar er med bilder imorgon.

Nu är det dax att hoppa i säng och hoppas på en mysig och snäll dag imorgon. Syrran, jag och barnen planerar att ev åka till badhuset på eftermiddagen. Jag hoppas att det blir av.

Tisdagkväll

2010-12-14 19:13:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Pust vilken dag. Jag kan tyvärr inte säga att den blev speciellt mycket bättre efter mitt förra inlägg heller. Lite vände det när min älskade syster kom och överraskade oss. Utan henne hade jag inte överlevt. Vi åkte ner till syaffären i centrum och köpte nya nålar till min maskin och så åkte vi till Willys och handlade lite. Jag är glad att jag slapp åka ensam med mina busungar.

Nu ligger båda och jag hoppas Mira följer i lillebrors fotspår och somnar inom kort.
I natt var Theo vaken mellan tre och fyra ungefär och både jag och maken var ganska less när han till sist slog igen sina blå. Jag håller tummarna att det inte blir någon repris på det inatt.

Kvällen ska jag fördriva vid symaskinen och försöka få klart de sista beställningarna jag har nu innan jul. Om någon av er sitter och funderar på att köpa en mössa så är sista dagen för leverans innan jul på fredag.

Nu hoppas jag att Maken kommer hem från jobbet snart... det känns som att jag är i behov av en kram.

glömma

2010-12-14 11:16:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag vill jag dra täcket över huvudet och sova till nästa morgon. Ingenting har blivit som jag önskat idag och både jag och barnen är fruktansvärt trötta på att vara hemma och stirra oss blinda på dessa tråkiga väggar.

Jag är sugen på att sätta oss i bilen och dra ner till stan. Gå och shoppa, leka i lekland och bara vara. Men jag är rädd att jag även kommer att ångra den strapatsen. Att åka själv ner till stan med de här vildningarna är ju ingen höjdare.

Jag tycker synd om jag själv idag. Såhär helt utan giltiga anledningar egentligen.

Luciafirande med familjen

2010-12-13 15:16:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «



Vi försökte oss på ett familjekort. Lättare sagt än gjort. Alltid någon som inte ser riktigt klok ut:)
Bör kanske tilläggas att Maken inte var seriös i sin stjärngosseutstyrsel

 

Sötaste tomtetjejen dansar runt granen






Godispåse av tomten. Mira var inte alls rädd och vinkade glatt åt tomten.



Miras första luciatåg. Mira är den lilla till höger.



Sötaste tomten läser psalmboken.

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt mysig luciadag!

(Bilderna är från i lördags när vi firade lucia i kyrkan.)


Trött i bollen

2010-12-12 19:29:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ledsen hörni men jag blir inte roligare än så här. Jag är helt galet trött och orkar inte ens tänka klart.

Det har gått bra på jobbet idag trots att det var hysteriskt med folk stundtals. Men jag måste ha gjort slut på den sista droppen energi som fanns på lager. Nu vill jag bara gå och lägga mej... och ska nog så göra.... snart iaf.

Några bilder orkar jag inte lägga in.
Det som skulle sys ikväll får vänta tills imorgon.
Det som bör fixas här hemma får vänta till en annan dag.

Nu blir det lite tv, lite gott och något varmt i koppen.

julfest x2

2010-12-12 09:35:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Gårdagen gick i rasande fart och jag hann knappt kika på datorn ens.

Under morgonen och förmiddagen sydde jag lite, klädde granen med barnen och gjorde oss alla ordning för julfest nr 1. Mira skulle nämligen vara med i sitt första luciatåg. Vi tog oss till kyrkan om än lite försenade och fick en rolig eftermiddag med barnen. Mira gick in fint med tåget och var på scenen i kanske 10 min innan hon ropade högt mellan två låtar. "Mamma kissa nu", sedan rusade hon ner till mej och ut på toaletten. När vi sedan kommer in igen rusar hon mittgången fram och skriker till sin pappa som också han står på scenen "Pappa, Mia kissat färdigt nu! Jag hör ett fnissande sorl bland publiken. Efter det hade hon ingen ro att stå kvar i tåget utan gick ner till lillebror och mej i bänkraderna. Efter luciatåget blev det lite dans runt granen och tomten kom med godispåsar till barnen. En lyckad dag helt enkelt. Mira njöt varje minut.

När festen var slut, begav jag mej iväg till nästa fest. Vi skulle hem till chefen och ha lite personal julfest med jobbet. Å vilket hus hon bodde i! Fantastiskt fint. Kanske kan man själv få drömma om ett sådant hus någongång i framtiden???
Vi åt gott, badade och pratade halva natten.

Nu sitter jag här laddad inför en jobbdag bland alla julshoppingtokiga. Jag gissar att det kommer att bli en dag utan dess like. Det är väl denna helgen de flesta är ute och handlar julklappar skulle jag tro. Kul ska det bli iaf. Jag fick sovmorgon till nio idag så batterierna hann faktiskt laddas upp trots sen natt.

Bilder kommer senare.Hinner inte det nu,

Vinnare i tävling

2010-12-10 21:26:31
» Kommentarer(2) «


Nu har jag dragit en vinnare i tävlingen om valfri bok.

Grattis....

Linda! (Klicka på namnet för att komma till lindas blogg)

Hoppas du får god användning av din "Mitt år bok" och att du blir glad över att äntligen få vinna något;)

Linda skrev så här: 

"Jag vill ha mitt år boken och jag vill vinna eftersom jag aldrig har turen att vinna.. SÅ tänkte försöka iallafall.. :)"

















Maila mej på [email protected] så ska du få din vinst.

 


Fredáförmiddag

2010-12-10 13:16:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vi drog iväg till öppna förskolan idag. Efter en hel vecka på hemmaplan så behövde både jag och Mira komma ut lite. Theo hade kanske önskat att vi stannat hemma då han gick miste om sin skönhetssömn. Nu sover han iaf och jag hoppas han passar på att göra det några timmar till. Om Mira tillåter så ska jag passa på att sy lite.

Hoppas ni har en härlig fredag!

Jag återkommer...


Vi har en förstoring på Mira när hon leker i spegeln. Nu försöker jag få till en liknande på Theo för att förstora även den. Jag inser att jag borde gjort detta för ett halvår sedan. Min busunge vägrar göra som mamma säger. Men söt är han ändå!

Fyndat Meandi och drömmer om vår

2010-12-10 13:03:27 Shopping
» Kommentarer(1) «


 

Kan man ha för många koftor?
"Nej" blev mitt svar innan jag beställde hem denna underbara kofta från MeandI
Jag har kollat in den sedan kollektionen kom ut i början på hösten.
Nu var det en säljare jag har kontakt med som sålde ut den för halva priset.
Perfekt tyckte jag och kunde inte låta bli.



Även Mira fick en klänning (även den för halva priset).
Den kommer hon att bli fin i till våren, tror ni inte!?
För att pigga upp mej i vintermörkret shoppar jag lite vårigt och tänker att snart är väl snön ändå borta.


Härlig vinterförmiddag

2010-12-09 11:42:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Sitter här och kikar ut genom fönstret och myser åt det härliga vintervädret. Solen börjar titta fram och det är vitt överallt. Vi kom just in efter en liten pulkaåktur och gårdsskottning.

Jag blev så glad idag då min vän Louise ringde och frågade om hon och dottern fick titta över en sväng på förmiddagen. Trots ostädat hem så tackade jag ja till det besöket. Vi myste med lite fika och lek. Tjejerna fick även gå ut en sväng medans Theo sov. När Louise sedan åkte hemåt igen så vaknade även Theo och fick komma ut en sväng. Nu hoppas jag att resten av dagen blir lika bra.

Vi ska strax värma lite matrester, men myser en liten stund till framför "lilla djungelboken" först. Theo roar sig med att kasta leksaker efter golvet och leka tittut vid skynket in till vårt sovrum.

Tyvärr blir det ingen bild till inlägget men jag lovar att skärpa mej på den fronten framöver.

Lite bitter

2010-12-08 21:36:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Det här var ingen rolig dag. Jag ser klart på Grey´s och hoppar sedan i säng. Laddar batterierna och hoppas på en bättre dag imorgon.

Imorgon måste vi sysselsätta oss på något sätt. Både jag och barnen blir tokiga på att vara hemma och inte göra nåt vettigt. Jag längtar till sommar och sol!


skinntajts och hemmahäng

2010-12-08 10:51:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




De senaste veckorna har verkligen blivit några hemma veckor. Jag vet inte om det beror på bristen av vänner eller lathet.
Idag är jag frutansvärt sällskapssjuk och vet inte hur jag ska överleva tills maken kommer hem ikväll. Mira sitter just nu i sitt rum och dukar upp för "fika". Theo ligger nere i sitt rum och sover. Han har verkligen kommit in i en sovrutin på förmiddagarna nu och det gillar jag, även om jag hade önskat att han kunde sova sin långa stund på eftermiddagen istället. Man blir så låst hemma när han ska sova mellan 9-11.30 varje dag.

Jag har roat mej med att sy ett par tajts till Mira undertiden Theo sovit. Nu springer hon omkring här i sina nya tuffa skinnleggings. Tajts är verkligen något som går åt här hemma. Jag sydde ju ett par tajts till mej själv också i det tyget, har ännu inte tagit mej tid att fixa till dem bara... de blev tyvärr för korta så jag måste göra någon smart lösning... förmodligen blir de till att förlänga dem över knäna. Miras tajts gjorde jag av tygbiten som blev över. Ekonomiskt och bra:)

Mammatips!

2010-12-07 14:05:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Dagens tips: Vill du ha det lite lugnt medans du dricker ditt förmiddagskaffe?
Låt ditt barn pyssla under tiden!










Julbeställningar - Upp till 30 % rabatt

2010-12-07 09:26:28 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


Nu har ni sista chansen att beställa mössor och scarfs innan jul. Denna veckan är sista veckan som jag tar emot beställningar och kan garantera leverans innan jul.

Eftersom jag vill ha många paket av tomten så är jag lite extra snäll så här inför jul. Passa på att beställa några av mina julerbjudanden:

Enfärgade mössor med svart tryck (Gäller alltså inte mössor med vit textfärg) 80 kr

 

 

Mönstrade mössor
utan tryck 80 kr

Fleecemössa
med toffsar 100 kr

Liten scarf/dregglis
Köp 3 st för 150 kr

Stor scarf/halsduk
Köp 2 st för 150 kr



Tygerna och mer info hittar ni på min syblogg HÄR


Stel som en pinne

2010-12-07 08:50:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Ännu en tidig morgon i vårt hus. Jag börjar bli mer och mer säker på att Miras feber (som hon inte längre har), matvägran och gnällighet beror på tuggtänder som är påväg upp. Hon har blivit på det viset förut när det varit tänder pågång.

Jag börjar bli trött på att vakna klockan fem av barn som vill upp. Man får vara tacksam att Theo lärt sig sova lite längre åtminstone. Förhoppningsvis går Miras krångelfas snart över också.

Idag har vi inga planer. Ingen öppna förskola är öppen och vi har ingen playdate inbokad. Vi får försöka roa varandra jag och barnen. Förhoppningsvis håller sig vädret såhär och då kan vi nog gå ut en sväng på eftermiddagen.

Jag körde ett träningspass igår med barnen. Ja, ni vet situps, armhävningar, plankan och lite benböj... idag har jag sjuk träningsvärk. Hur otränad är man inte då på en skala! Verkligen skandal att få träningsvärk efter ett pass på golvet i lekrummet. Nu blir det skärpning och förutom crossen måste jag plocka fram min pilatesboll och träna lite varje kväll. Startar med det redan ikväll.

Tävla om en bok!

2010-12-07 08:31:34
» Kommentarer(0) «


Ni missar väl inte tävlingen här på bloggen där ni har chansen att vinna "bebisboken", "Mitt år" eller " Till mina barnbarn"

Det enda ni behöver göra är att lämna en kommentar till inlägget HÄR och motivera varför just du ska vinna.




Start på veckan

2010-12-06 09:20:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Igår hade Mira feber helt plötsligt. Hon kom upp vid femtiden och jag tyckte redan då att hon inte riktigt kändes som vanligt. Mycket riktigt visade det sig när jag tempade henne efter frukosten att hon hade 38. Sen låg det runt 38 hela dagen. Det märktes inte så mycket på henne mer än på humöret och tålamodet och att hon vägrade äta. Idag låg tempen på 37 innan frukosten, men hon känns ändå inte som sig själv. Hon vägrar äta och är otroligt grinig. Lite rinnig näsa har hon men annars är hon inte "sjuk" på några vis. Konstigt att helt plötsligt få feber på det viset. Vi får väl se om tempen stiger nåt under dagen. Ska vi vara sjuka så är det ju skönt att det kommer nu iaf och inte under julhelgen.

Idag blir det med andra ord inga utflykter någonstans, även om Mira inte har feber just nu. Vi stannar hemma och tar det lugnt idag. Jag har lite pyssel kvar att göra innan jul så det blir nog bra med en hemmadag tror jag. Jag ska börja med att klippa till några bordstabletter som jag tänkt sy.

Hoppas ni haft en trevlig helg och att ni är laddade för en ny vecka!

Fantasi

2010-12-05 22:17:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






Måste bara visa två bilder på vår tokfia. Hon är så sjukt skicklig när det gäller bollar. Hon kastar längre och längre och träffar sådant jag aldrig skulle träffa. Idag har hon farit omkring med stolarna, sina hinkar och bollar och kastat hit och dit. Kul att se att hon kan roa sig själv och att hon hittar på en massa nya "trick" hela tiden.

Kanske blir hon fotbollsspelare trots allt och går i sin fars fotspår??? Jag som hade hoppats på en balettdansös. Mitt hopp ligger nu hos Theo;)

Nyttigaklubben

2010-12-05 17:45:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Hjälp va vi har varit nyttiga idag. Nyttiga i den bemärkelsen att vi fått otroligt mycket gjort här hemma.

Jag satt några timmar på morgonen och gjorde en väggalmanacka som vi ska ge bort i julklapp (samt ha kvar själva) Det var inte det lättaste att välja ut så få bilder bland alla fina vi har på barnen.
Jag blev färdig iaf och kunde stryka det och julkorten från listan "att göra".

Efter lunch tog vi tag i våra förråd. Vi plockade fram alla vinterkläder och packade ner och hängde in höstkläderna. Vi rensade också lite bland barnens urväxta kläder. Fick ordning i både garderober och förråd.

Mitt i allt hann jag också trycka text på några beställningar och sy det sista som jag inte orkade göra igår kväll.

Nu är jag ganska trött efter allt slit och av att ha varit uppe sedan fem imorse. Jag hoppas det går något trevligt på tven ikväll som vi kan sitta och slötitta på. Det är vi värda, tycker ni inte?

Imorgon ska jag ta tag i ett sista lass som ska ut på tradera innan jul och sen ska jag vila resten av december... haha... I wish.

Alltför tidigt

2010-12-05 07:49:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mira valde att gå upp klockan fem imorse. Detta efter att hon somnade först klockan nio eller nåt igår kväll. Självklart var det min morgon idag också så det var bara att pallra sig upp. Nu sitter jag här och mår illa, geggig i ögonen och är sjukt trött. Jag behöver lite mer än 5 timmars sömn för att fungera som jag ska.

Får nog bli en kopp kaffe redan till frukost idag.

Idag har vi ett fullspäckat schema med både städning, syjobb och ev en date med goda vänner. Det gäller ju att pressa in så mycket som möjligt när det är helg.

Just nu sitter jag och håller på med en fotoalmenacka. Inte lätt att välja ut 12 bilder bland alla miljoner bilder vi har på våra sötnosar.

Jobbdag

2010-12-04 11:37:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Fick sovmorgon och känner mej riktigt utvilad. Har klippt mössor och scarfs hela morgonen. Nu ska jag göra mej iordning för jobb sedan ska jag alltså fördriva resten av min dag bland alla julshoppingsugna människor. Ikväll är det symaskinen och lite fotoredigering som gäller. Just idag hade jag nog önskat att dygnet hade några fler timmar. Morgondagen kommer nog att bli lika hektisk den även om jag inte jobbar då.

Nu ska jag som sagt göra mej iordning... känns som en tuff uppgift just idag då mitt hår ser för bedrövligt ut.

Trevlig helg!


Underbara december dag

2010-12-03 17:36:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Vilken julstämning det var idag nere på stan. Mycket folk, snökaos, barn som sov i vagnen, julklappsshopping, svettigt och alldeles underbart. Jag älskar verkligen julhandeln. (Undra om jag kommer att säga samma sak imorgon efter jobbet?:)) Det är lite sorgligt att det inte blir varken stockholm eller göteborg denna julen. Jag brukar alltid försöka att komma iväg och julhandla i någon av de städerna. Då är det verkligen stämning!

Ikväll ska vi vara hemma hela familjen och njuta av att det är fredag och helg. Även om jag jobbar några timmar imorgon så ska det ändå bli skönt med helg nu. Jag ska försöka hinna med och rensa lite i förråden tänkte jag.

Tyvärr har jag inga bilder att bjuda på. Hade bara mobilen med mej och jag har inte hunnit lära mej hur jag får in de bilderna på datorn än.

Ute i kylan och snön

2010-12-03 09:42:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «






 
"Vi som älskar snö"


En egengjord (Av maken, inte mej) pulkabacke på vår gård. Lagom stor för barnen.

Ni ska vi snart göra oss iordning för en sväng ner på stan. Theo ska bara få sova en liten stund till. Mira och jag latar oss så länge.

Leka

2010-12-02 21:40:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




   



Syskonen leker tillsammans. Inte alltid med ett leende från båda dock;)

Vi har haft en bra dag idag... mycket trots men med rätt underhållning har det ändå gått ganska bra. Vi var ut en sväng mitt på dagen. Theo fick sitta i snön för första gången i sin nya ärvda overall. Den passade bra även om han ser ut som en liten köttbulle i den. Hihi. Jag får lägga ut någon bild från vår utetripp imorgon.

Jag ser fram emot morgondagen då vi ska träffa en vän och hennes dotter för en lunchdate. Ska bli kul att komma hemifrån en stund. Hoppas barnen är snälla på mej bara så att vi får en rolig stund nere på stan.

Nu planerar jag att hoppa i säng och läsa några nya tidningar som ligger och väntar på mej. Sweet dreams...



Theo 11 mån idag!

2010-12-02 10:35:32 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Idag blir min lilla stjärna 11 månader. Om bara en ynka månad kommer det att firas för fullt här hemma. Det här året rusade verkligen förbi i väldig fart. Kan inte förstå att han redan är ett år. Lillebror som en gång var så liten att han fick plats att sova i badbaljan uppe på köksbordet.





Vi har fortfarande en lika stolt storasyster här hemma. Varje gång Theo vaknar är hon först in och skriker "Hej Theo" nästa mening är alltid "Mamma, Theo natar nu" ("Theo vaknat nu") Det kramas och pussas hela dagarna. Jag trodde verkligen att den där "första kärleken" skulle svalna efter några veckor men så är inte fallet här hemma. Syskonen älskar vekligen varandra och det ser vi bevis på hela tiden. Sötungarna!

Theo 11 månader kan en massa saker.
Nytt för denna månaden är att han reser sig upp mot allt.
Han går runt möbler och kan gå själv med gåvagnen
Han kan krypa riktigt, men ålar hellre då det går fortare.
Han vinkar
Klappar händerna
Säger "mamma", "Pappa", "Tack" och "Där"
Han är en envis liten grabb som får utbrott så fort man tar något från honom som han vill ha.
Han skrattar och är för det mesta väldigt glad och nöjd.
Han sover hela nätter och äter allt
Han kramas gärna och är ganska mammig när han vet att jag är i närheten

Han är 80 cm lång och väger ca 11 kg (minns inte vikten riktigt och hittar inte bvcboken just nu)
St 80/86 passar bäst på kläder.

Månaden vi har framför oss ser jag extra mycket fram emot. Ska bli mysigt att fira jul med barnen och familjen. Ska bli roligt att se om det blir något första steg denna månaden eller om Theo väntar med det lite längre.

Älskar dej min prins!

Gör inte mitt misstag

2010-12-01 22:01:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Vilken dag det blev.

Fick trevligt besök av Jenny och tjejerna sedan bar det iväg ner till köpcentret i stan för en retur och lite julklappsshopping. Jag ångrade redan när jag kom innanför dörrarna att jag åkt dit ensam med två vildingar. Mira skulle absolut gå själv och Theo var inte nöjd att sitta still i vagnen.

Efter en hetsig runda till de butiker jag planerat att besöka hämtade vi upp maken och åkte sedan till coop på en matshoppingrunda. När vi väl kom hem var Theo mastodont övertrött och somnade på två röda efter flaskan och ny blöja. Mira hade lite svårare att somna, men till sist kom även hon till ro och det blev tyst i hennes rum.

Nu ska jag gå och krypa ner brevid maken och läsa en bok. Va gammal jag börjar känna mej... Jag och maken ligger på varsin sida i sängen och läser en varsin bok medans våra två barn sover sött i sina sängar. Man är inte sexton längre:)

Gonatt

Det lider mot jul...

2010-12-01 11:08:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi haft en mysig första december morgon. Theo började sin morgon med att stå och kika på bompa. Hans nya favoritställning är nämligen att stå. Idag drog han sig tom upp vid en liten fönsterkarm. Snart går han väl efter väggarna också kan jag tänka mej.

Är det någon mer än vi som oftast har det såhär på bord, soffa och golv??? Ljusstakarna är omkullvälta och gnagda på. Filtarna ligget huller om buller på både soffa och golv och kuddarna inte alls så där fluffiga och välplacerade som i inredningsmagasin:)



Mira fick äntligen öppna första luckan på sin adventskalender hon fått av mormor och morfar. "Om" var hennes betyg på det ("Tycker om" alltså).




Theo har nu sovit i 2 timmar, så jag och Mira har haft en mysig morgon ensamma. Vi passade på att fika på pepparkakorna vi bakade igår och en kopp kaffe (mira fick ett mer barnvänligt alternativ såklart)

Om några timmar får vi besök av vänner. Ska bli roligt. Hoppas tjejerna kan leka bra tillsammans och att Mira kan acceptera att det kommer en kompis som också vill leka med hennes saker.