Jag fortsätter sy...

2010-06-30 20:19:36 Syhörnan
» Kommentarer(0) «



Som sagt, min tid räcker till mycket idag.

Ett par muddbyxor i st 80. Enligt mej mer en storlek 86 kanske. Får bli ett par knickers till storasyster. Visar bild när jag provat dem på henne.

  
De små bilderna är klickbara om ni vill se större format.


En scarf. Går att ha som "halsduk" eller på huvudet som "hårband".
Gjord för Mira men eftersom hon inte är hemma fick jag agera modell:)

Nu är det slutsytt för idag och jag ska istället sätta mej och smaska på god kycklingpaj med en bra film på datorn.


Linne *2

2010-06-30 15:46:25 Syhörnan
» Kommentarer(7) «



Syskonmatchning på hög nivå! Mina fina kommer att bli ännu finare.

 







(Märks det att jag har tråkigt idag eller? Hahaha)


Mitt första linne!

2010-06-30 13:52:57 Syhörnan
» Kommentarer(2) «




Vart är min lilla modell när jag behöver henne!?
Fy vad jag saknar henne nu.

Ett snyggt linne blev det iaf i den nästsista biten av det rosa fordonstyget. Skulle va snyggt med kantband också, men den här gången fick det bli dubblastickningar som dekoration runt kanterna istället.

Va tycker ni? Snyggt?

Nu är det bara att hålla tummarna att storleken passar. Ska inte va för litet iaf, men man vet ju aldrig. Mönstren i de olika tidningarna/böckerna kan skilja mycket i stolekarna.
Detta är storlek 3-4 år eller 98-104.


Nysytt!

2010-06-30 12:37:15 Syhörnan
» Kommentarer(0) «



Äntligen fick jag sätta saxen i det underbara blomtyget! Somrigt och fint.
Den gula mössan ska snart få lite tryck på sig också.

Solen är i moln och det betyder bara en sak - Symaskinen går varm!

Nästa projekt är ett par muddbyxor.


Planerar dagen

2010-06-30 08:58:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Theo ligger och sover och det är helt tyst i huset. Det enda som hörs är suset från bilarna på vägen genom det öppna fönstret.

Om en timme ska jag och Theo gå och hälsa på en kompis. Det ryktas om att hon ska baka rabarberpaj tills vi kommer. Mums!

Det skulle bli regn idag och jag hade hör och häpa nästan sett fram emot en dag med dåligt väder så att jag med gott samvete kunde sitta inne och sy istället. Jag har någon beställning som ska göras och sen ska jag sy ett par muddbyxor och ett linne till Theo. Mira ska också få ett linne ifall dom blir bra.

Men om solen tänker skina även idag så måste vi ju va ute en sväng iaf. Jag kanske hinner sy lite i eftermiddag när jag tröttnat på solen. Jag tror jag är beroende.
Hej, jag heter Therese och jag är solberoende.

Beslutsångest

2010-06-29 21:09:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag kan inte riktigt bestämma mej för om jag ska sätta mej vid symaskinen eller om jag ska se "Huset vid sjön" med Sandra bullock (visas på tv3). Jag älskar Sandra Bullock, men jag har sett denna filmen flera gånger tidigare. Kanske får det bli någon form av kombination... sy en stund och sedan se på slutet av filmen:)

Idag kom min syster hem från utlandet, ska bli kul att höra hur dom haft det! Ser inte lika mycket fram emot att jämföra bränna med henne, jag kommer att se ut som ett spöke i jämförelse.

Igår födde våra vänner en dotter! Stort grattis kära ni! Vi ser fram emot att hälsa på er och skåda underverket.

Nu ska jag stänga ner här och sätta mej vid symaskinen.

vad gör man?

2010-06-29 15:49:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Hjälp va varmt det är ute idag. Jag har suttit en stund i solstolen medans Theo sovit. Undertiden han varit vaken har vi försökt hålla oss inne eller i skuggan på altanen. Det märks att även Theo blir påverkad av värmen, han har sovit betydligt mera de sista dagarna.

Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 17 så att maken kommer hem och gör mej sällskap. Det är otroligt tyst och nästintill tråkigt här hemma utan min lilla Sessa. Jag saknar henne massor vid det här laget och vi får väl se om vi klarar en vecka till eller om vi åker och hämtar henne tidigare:)

Suck... jag har tråkigt. Antar att jag får ta tag i den där högen med tvätt som ska strykas. Förövrigt har jag städat hela huset idag. Duktiga lilla jag. Imorgon får jag nog försöka aktivera ej med något... såhär kan jag ju inte sitta.

Nya tvbordet på bild!

2010-06-29 10:08:14 Huset & Inredning
» Kommentarer(4) «




Lite dålig bild, men ni får ett humm om hur det ser ut iaf.
Ska iväg imorgon och köpa en matta jag har sett ut. Kommer att bli kanonfin i det här rummet.

Bordet kommer inte att stå vid denna soffan sen, det är bara tillfälligt tills vi hittar ett annat bord hit till övervåningen. Detta rum som ni ser på bild här är alltså vårt tvrum/gästrum/kontor.
Bordet ska sedan ner till vårt vardagsrum.

Jag är mycket nöjd över köpet!

Klara färdiga...

2010-06-29 08:38:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Theo sitter i soffan med sina tuffa clamdiggers (köpta på H&M)

Ny morgon, ny dag. Jag fick lite sovmorgon då maken tog med sig den tjoande Theo upp imorse. När han sedan gick till jobbet så somnade Theo om. Perfekt tajmat!

Idag skiner solen, jag har ingen bil hemma och inga andra aktiviteter planerade. Gissa själva vad det betyder... SOLA! LÄSA!
Fast jag måste kanske gå till Konsum och köpa mej en tidning för jag har slut på böcker att läsa nu. Dom kanske har någon trevlig pocketbok man kan köpa annars.

Känns som att det kommer att bli en bra dag. Fast innan jag går ut ska jag städa lite här hemma. Jag lovade mej själv att städa när Mira "flyttade ut" och sen njuta av att ha det så en hel vecka. Än så länge har jag inte tagit mej tiden till att göra det, så nu är det dax. Solen är ändå inte så varm innan klockan tio.


Tävling - skötväska

2010-06-29 08:27:56
» Kommentarer(0) «




Jag tävlar hos kidzmode om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också

Det här är en tävling jag verkligen, verkligen vill vinna!


Rea fynd och andra trevligheter

2010-06-28 22:48:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Theo och jag myste hela förmiddagen hemma på altanen. Han fick sitta bumbon en stund vilket han verkligen verkade gilla. 

Efter lunch gjorde vi oss iordning och åkte ner på stan en sväng. Mina soleksem ploppade fram igen så jag kunde ändå inte sitta i solen längre. Vi gick en sväng på stan och jag hämtade ut Theos liberoklubb paket. Alltid roligt med gratis grejjer. 

När klockan blev halv fem åkte vi och hämtade maken. Sedan rullade tiden på i rasande fart. Vi åkte till mediamarkt och kollade kameror. Hittade många, fick beslutsångest och bestämde oss för att sova på saken. Jag och Theo gick vidare till Mio, jysk och rusta medans maken åkte till Bygg max. När maken sedan hämtade upp oss igen bad jag honom hänga med mej in på Mio... och ut därifrån kom vi med ett nytt soffbord:)


....Detta bordet blev det fast i vitt såklart. Vi har kikat på det innan och nu kunde vi inte låta bli när de hade det med på rean. Kan kanske ta en bild på hur det blev här hemma hos oss imorgon.

Efter vår tripp på mio så blev vi bjuda hem till några vänner på grillkväll och det tackade vi glatt ja till. Vi åt gott, fikade på jordgubbar till efterrätt och begav oss sedan hem när ingen av våra barn ville sova som vi hade planerat. 

Efter en toppen dag kommer jag nu att sova gott. 
  

    


Tänk att ligga på förlossningen nu

2010-06-28 12:42:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


En god vän till mej är just nu inne på förlossningen. Jag tycker det är så häftigt när en ny liten människa kommer till världen att jag liksom inte kan fokusera på någonting annat. Jag bara går och väntar på det där smset att allt gått bra och att bebisen är född.
En sån här gång kan jag inte låta bli att tänka på hur det var när jag själv låg där på förlossningen för snart ett halvår sedan. För det första kan jag inte fatta att det redan gått ett halvår, men åt andra hållet känns det som att det var mycket längre sen än så. På nåt vis är det svårt att komma ihåg hur livet såg ut innan Theo kom. Han är en sån självklar del i vårt liv att det är konstigt att tänka att han inte alltid funnits här.

Min vän har verkligen några fantastiska timmar framför sig. Ja, eller så är det redan klart. Man vet ju aldrig hur fort det kan gå andra gången. Att föda barn är verkligen det häftigaste man kan vara med om samtidigt som det är det mest skrämmande. Än så länge är det alldeles för nära min förra förlossning för att jag skulle kunna säga att jag är villig att göra om det. Jag nöjer mej med att glädjas tillsammans med alla mina vänner som får sina bebisar i sommar. Jag skulle nog vilja säga att det är lite av en babyboom runtomkring oss.

Nu ska jag återgå till att hålla tummarna för våra vänner.
Theo viskade till mej att han hoppas på en liten grabbkompis... vi får väl se hur det blir med den saken.

Semester?

2010-06-27 22:46:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «



Mira tio månader, tillsammans med mormor och morfar

Jag är så tacksam att mina föräldrar kunde ta hand om Mira denna veckan. Tacksam att vi kan få chansen att vila ut och bli bättre föräldrar. Sakna Mira så mycket att det gör ont i oss och sedan få tillbaka henne med förnyad kraft och styrka. Jag inser att vi har det bra, att det inte är alla som har den möjligheten. Kanske inte alls som vill det heller.

Jag minns de somrar då jag och min bror fick åka till farmor och sova över hos henne. Vi fick alltid göra massa bus som man inte fick göra hemma, vi låg vakna till efter midnatt och pratade jag och farmor och alltid blev det nåt äventyr under dagarna vi var där. Som den gången vi tappade farmors husnycklar i sjön eller den gången mina kläder försvann på en badplats och sedan hittades i omklädningsrummet några dagar senare.

Dom äventyren jag fick vara med om tillsammans med mina syskon och den känslan jag har när jag tänker tillbaka på min barndom önskar jag också att mina barn ska få. Jag vill att Mira ska kunna se tillbaka på somrarna hos mormor och morfar och tänka på hur mycket roligt hon fick uppleva. Jag vet hur svårt det kan vara att hålla kontakten med sina mor och farföräldrar när de bor så långt borta och så länge jag får vara med och bestämma tänker jag se till att dom träffas så ofta som möjligt.

Det är inte alls så att vi ville bli av med Mira denna veckan, men jag tror att vi alla kan må bra av en liten semester. Hon får komma iväg och busa med morfar, leka med alla barnen och bli omhändertagen av världens bästa mormor. Jag får ägna min tid till att få ordning på Theos rutiner och bara äga mej åt honom under några dagar. Vilken lyx!

Nu har vi överlevt ett dygn utan vår lilla stjärna. Jag saknar henne hela tiden. Men det glädjer mej när mamma ringer och berättar om allt roligt hon har gjort och hur bra hon har det. För sakna oss... det verkar hon då inte göra än iaf:)


Va härligt det är!

2010-06-27 13:44:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag tog en liten paus från solandet. Det är just nu ruskigt varmt ute på vår altan. Hade varit skönt att åka till en badstrand och solat istället, vid stranden brukar det va lite svalare att ligga.

Maken är just nu ute i garaget och bygger på vår grind som vi ska ha ut mot vägen, Theo ligger och sover ute i vagnen.

Vi njuter alltså alla tre på varsitt håll.

Det där med att åka och kolla rean känns inte längre så roligt. Jag sitter hellre ute hela dagen och läser en bok. Theo tycker nog också att det är roligare att va hemma än att tryckas in i en varm bil i det här vädret.

Hoppas att ni också har det bra och att hela sverige bjuder på fint väder denna söndagen.

Varför spela förvånad?

2010-06-27 09:30:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



Theo har så skön frisyr nuförtiden. Det står alltid rakt upp:)

Jag ringde till min mamma det första jag gjorde när jag kom upp idag. Frågade hur natten hade gått och hur länge Mira hade sovit på morgonen. Natten hade gått bra och hon sov till HALV ÅTTA! Då blev hon väckt av katten, kanske hade hon sovit ännu längre annars?
Theo vaknade klockan sju och ville ha mat. Efter det var han kalaspigg. Det betyder alltså att vi fick gå upp tidigare än vad mina föräldrar behövde. Hur typiskt är inte det!? Skrattretande. Mira som ALLTID vaknar mellan 5-6.30 när hon är hemma.

Nu är iaf klockan halv tio och jag har nyss avslutat frukosten. Så lite sovmorgon kan man ju ändå säga att vi fick. Vi hade iaf möjlighet att ligga kvar och dra oss i sängen tillsammans med en tjoande Theo.

Idag är det fantastiskt väder ute och det tänkte jag fira med att sitta ute och steka hela dagen.
Kanske, kanske att vi ska dra iväg till Mio, jysk mfl och titta på möbelrean... få se hur mycket vi orkar/vill senare idag.
Theo han hänger bara på... jag hade glömt hur enkelt det var att bara ha ett barn:)


Götakanal

2010-06-26 22:13:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Idag lämnade vi av Mira vid götakanal. Vi passade även på att fika lite, kika på båtarna som tog sig genom kanalerna och sedan bara njuta av det vackra vädret tillsammans med familjen.

Det blev en supermysig dag innan vi sedan begav oss hemåt igen. Hemåt med en plats ledig i bilen. Hemåt i en betydligt tystare bil än vanligt.


Morfar och Theo kikar på båtarna i kanalen

 


Mormor och Mira vid hamnen

Mira är nu uppe i dalarna med mormor och morfar. Hon hade genast gjort sig hemmastadd genom att rusa in i lekrummet. "Offa" (morfar) ropas det titt som tätt och jag kan tänka mej att även mormor och morfar somnar gott i natt efter en dag med vår Sessa:)

Jag och maken har njutit av god mat och film. Theo har passar på att ta över här hemma och han har tjoat och låtit hela kvällen. Tror aldrig jag hört honom prata så förrut. Haha. Han som vanligtvis somnar prick klockan sju har passat på att ta vår uppmärksamhet fram till nio. När katten är borta dansar råttorna på bordet brukar man väl säga?:)

Nu ska jag starx krypa till sängs och sedan blir det sovmorgon imorgon (förhoppningsvis)

Midsommarafton i bilder

2010-06-26 22:12:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Dans runt stången


Pappa och Mira tittar på hönorna och de små kycklingarna

 


 
Fika hos vänner. Barnen hade eget bord och smaskade på jordgubbstårta så det stod härliga till. När blev min fina tjej så stor att hon fick sitta vid eget barnbord!?

Bye bye darling

2010-06-26 11:37:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Nu har det packats och ätits och fixats. Om en liten stund ska vi bege oss iväg. Sen har vi ca 2 timmars resa framför oss. Ska bli roligt att träffa mamma och pappa och iaf ge dem en varsin snabb midsommarkram.
Jag börjar få ångest över att vi ska lämna bort vår lilla Sessa. Fy. Det blir nog bra... hon kommer att ha kul iaf den här veckan. Värre är det väl med oss som är här hemma.

På torsdag ska vi iaf gå på teater jag och maken. Då har vi tom fixat barnvakt till Theo på kvällen. Fy va kul det ska bli. Det var en evighet sen jag gick på teater... o nu när vi har blivit bjudna och får gå gratis är det ju ommöjligt ännu bättre. Hihi. Om vi har en snäll barnvakt kanske vi tom får gå hemifrån lite tidigare och äta en mysig middag på tu man hand innan teatern börjar. Återstår att se hur det blir med den saken.

Nu ska jag iaf packa in det sista och ge Theo en sista skvätt mat... håll tummarna att alal bilolyckor och rattfyllerister håller sig långt ifrån oss idag.


Mysig dag

2010-06-25 22:50:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vi har haft en riktigt mysig dag. Nu sitter jag här mätt i magen efter god grillning och smarrig efterrätt. Maken och jag satte oss och såg på "Farsan" efter att kidsen somnat.

Imorgon blir det en hel del resande då vi ska lämna av Mira till mormor och morfar. Jag har packat och fixat en del idag, de sista detaljerna planerar jag att hinna med under morgonen. Det blir lite packning när man ska vara borta i närmare en månad. Hoppas att Mira inte kommer att sakna oss alltför mycket. En vecka eller nästan två kommer nog att gå fort. Jag hoppas det iaf:)

Mer om vår dag och några bilder kommer imorgon. Jag orkar inte ladda över bilderna nu.

Nu ska jag hoppa i säng. Antar att vi ska upp om några få timmar.



Glad midsommar!

2010-06-25 12:39:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Vill önska er alla en trevlig midsommar!
Hoppas ni har lika fantastiskt väder som vi har.





Firar lite halvt

2010-06-25 10:51:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Klockan är bara halv elva men för oss känns det som att den vore tre på eftermiddagen.

Idag är det midsommarafton och dans runt stången. Vi tänkte för Miras skull försöka ta oss iväg på något trevligt firande i närheten. Vi kommer att va ensamma under dagen så det blir väl lite trevlig grillning till kvällen och en mysig film framför tven. Midsommar känns inte för mej så värst speciell...det var länge sen jag firade den med pompa och ståt. Blir väl roligare sen när barnen blir större kanske och man kan bilda sina egna traditioner.

Imorgon åker vi och möter upp mamma och pappa för överlämning av Mira. Vi tänkte passa på och stanna och fika på ett mysigt ställe vid vattnet. Efter överlämningen bär det av hemmåt igen, säkerligen till ett betydligt tystare, lugnare och kanske tom tråkigare hem utan vår käre dotter.

Känner mej nästan lite deppig idag, måste vara brist på sömn som börjar ta ut sitt. Tänk att jag ska va så sömnberoende. Jag har egentligen ingen rätt att klaga... jag får ju ändå sova ostört under natten fram till fem. problemet ligger nog i att vi går och lägger oss alldeles för sent.

Nu ska jag dricka kaffe få se om jag piggnar till.

Att ta det lugnt som tvåbarnsmamma

2010-06-24 20:07:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har jag varit en äkta stekare. Jag har suttit och latat mej i solstolen varje liten minut det varit möjligt. När jag säger att jag suttit och latat mej i en solstol hela dagen så betyder det fortfarande att jag:

- Rest mej minst var 4:e minut och sprungit efter något av barnen
- lagat frukost, fika, lunch, mellis och middag
- Lagt barnen inte bara en utan fem gånger
- Bytt x-antal blöjor
- Busat med Mira på studsmattan
- Hämtat och plockat ihop leksaker
- Lekt med barnen
- Myst med Theo
- Tvättat två tvättar och hängt upp dessa
m.m m.m

Att "vila" har sedan man blev mamma fått en helt ny innebörd. 

Att ta det lugnt betyder numer att man endast tar hand om ett barn och maken det andra.

Att sova skönt en hel natt betyder att man endast blir störd två gånger och inte behöver gå upp före sex på morgonen.

Mycket har fått en helt ny innebörd sen man blev tvåbarnsförälder.

Nostalgi!

2010-06-24 19:50:40 Personligt
» Kommentarer(0) «


Idag var jag och hämtade hem en bumbo som vi ska få låna av en vän. Min kompiskompis som jag hämtade den hos bodde i samma trakter som vi bodde när vi först flyttade till stan. Jag måste säga att det var mycket känslosamt att åka förbi lägenheten där vi tidigare bott. Jag älskade verkligen den lägenheten!

Vi visste nog inte riktigt vad vi gav oss in i när vi flyttade till stan. Det enda jag visste innan vi flyttade var att lägenheten låg ca 5 min från stan. Jag visste inte åt vilket håll eller i vilket område lägenheten låg. Jag hade ingen aning om vi hamnade på ett bra ställe eller ett mindre bra. Det enda jag fastnade för och som fick mej att välja just den lägenheten var att den hade fönster som gick ner till golvet. Det var min dröm, min fantasilägenhet. Jag fick mina fönster och jag fick mitt barbord i köket.


Bild på en 4 år yngre Therese. I bakgrunden vår fina lägenhet.

I dagsläget är det lite andra saker jag tittar på när det gäller boende. Vi har ändrat kraven och förväntningarna. När vi bodde i lägenheten sa vi att vi aldrig skulle kunna flytta till något annat pga att den var helt nybygd och i toppskick. Vi skulle aldrig hitta något lika fint och bra.
Jag kan hålla med om att rent stilmässigt var lägenheten perfekt och jag saknar fortfarande den biten... men när det gåller storlek och den praktiska biten så var den inget att ha från den dagen vi fick barn.


Våra stora fönster. Anledningen till att vi flyttade?:)

Jag är överlycklig över att vi har det här huset. Jag trivs bättre för var dag som går. Det kändes "hemma" från start och jag hoppas att våra barn alltid kommer att se det här huset som deras hem. Huset dom växte upp i.

Visste ni att vi flyttade till stan pga att jag var trött på lantlivet? Visste ni att vi inte hade några jobb när vi flyttade utan chansade och det gick vägen?
Om ni bara visste va glad jag är över att vi verkligen gjorde det. Vi har hittat några av de allra bästa vännerna och det bästa livet för oss.

Är det sanning?

2010-06-24 11:04:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vilken härlig förmiddag vi haft. Morgonen började även i dag på tok för tidigt... men det tänker jag förtränga. Theo slog till med att sova 3 timmar på förmiddagen och har precis vaknat för lite mat. Jag passar på att skriva lite medans jag ammar.
Mira har precis gått och lagt sig för en middagslur. Jag hoppas och tror att hon kommer att sova till ett med tanke på hennes tidiga morgon.

Jag och Theo ska om en stund lägga oss på en filt i skuggan och busa lite. Det gäller att passa på att ge honom lite kvalitetstid med mamma när Mira sover.

Idag börjar midsommarhelgen och jag tittar förvånat på väderrapporterna och inser att det kommer vara sol hela midsommar. Jag kan inte minnas att det någonsin varit en midsommar utan regn!?

Nu ska det bytas blöja och sedan gås ut i solen. Datorn får mer uppmärksamhet ikväll istället.

Upp i det blå

2010-06-23 19:39:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «



Busungarna


Gissa vilken låt vi sjunger!?

Ännu en kväll...det är tyst i huset och maken o jag törs knappt andas. Kan det va så att hon somnade direkt? Kan det va så att hon sover fast klockan inte ens är åtta? Vågar inte tro det, vågar inte hoppas... återstår att se om en liten stund.


Spela boll

Idag har vi varit ute massor. Efter lunch och middagssovning åkte vi och hälsade på en kompis (Som by the way borde föda barn imorgon. *hoppas*.) och hennes dotter. Vi fikade, åkte ruschkana och gungade. Kvällen har vi sedan försökt överleva här hemma. Mira har varit i högvarv och bara gjort en massa tok. Hela dagen idag har hon varit speedad till max och bara gjort sånt hon inte får göra. Ibland undrar jag vad det är som gör att hon blir så jobbig vissa dagar.


Småtjejerna fikar

Den här dagen gjorde iaf att vi bestämde oss för att göra slag i saken och låta Miras mormor och morfar få sin vilja igenom. Dom har tjatat och tjatat om att få låna Mira en vecka i sommar och så får det bli. Antingen skjutsar vi dit henne under midsommar eller så blir det nästa helg. Vi får se... beror lite på hur länge vi klarar oss utan vår lilla älskling. Jag vet inte ens om jag överlever en vecka utan henne. Efter en dag kommer jag att gråta av saknad.


Mira ringer och planerar sommaren med mormor

Nu ska jag iaf krypa upp i soffan och läsa en bok. (Jag har blivit en bokoman på sistone)


Liten gullgroda sover åtminstone

På promenad med mina trötta coolingar. The...

2010-06-23 10:33:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


201006232250 (MMS)

På promenad med mina trötta coolingar. Theo aningens tjejig i syrrans brillor:) hoppas på att båda snart sover.


Uppe före tuppen

2010-06-23 08:47:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag var jag och Theo uppe redan klockan fem. Han som sovit så bra några veckor nu och inte ätit förrän tidigast sex på morgonen, har nu i två dagar vaknat klockan fem. Jag skulle inte klaga på det om det var så att han kunde somna om igen, men det är tyvärr det han inte gör. Så idag fick vi smyga oss förbi maken och Mira medans dom fortsatte snarka och så fick vi lägga oss uppe i soffan istället. Efter en timme somnade Theo om, lagom tills Mira vaknade och kom upp och hoppade på oss.

Behöver jag tala om att jag är trött idag?

Jag har nu på morgonen gått omkring och städat. Jag har sådana dar då jag får städryck och då gör jag allt, sen lugnar det där rycket ner sig o då låter jag hemmet förfalla i några dagar tills det är dax för storstädning igen. Ja, plocka undan grejjer det gör man ju mest hela tiden... men det tar liksom aldrig slut. Storstädningar är bra, för då blir det åtminstone skinande rent i några minuter... tills Mira dragit fram alla sina leksaker igen.

Idag har vi inga planer alls. Jag hoppas att de moln som är på himlen nu snart försvinner. Strålande sol vore skönt. Jag är på sol humör.

Perfekt tisdag

2010-06-22 21:07:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Idag har vi haft fullt upp. Jag och Mira började dagen med att åka till öppna förskolan med ett gäng mammor. Vi hade några trevliga timmar med lek, sång och fika innan vi begav oss hem igen.
Väl hemma var det lunchdax, sovtajm och sedan lite utelek innan solen gick i moln.

Jag och Theo passade på att sova middag mellan fem och sex. Mira busade under tiden med sin pappa. Det var otroligt välbehövligt att få sova en timme. Jag kommer nog utan problem att kunna lägga mej klockan nio iaf.

Nu har vi precis lagt barnen och man sitter som på nålar och väntar på att handtaget in till miras rum ska åka ner. Känns som en sån här kväll när hon kommer krångla massor. Jag var nyss in och bytte vällingen mot vatten istället. Hon får för sig så mycket när hon är på bushumör. Under tiden jag fyller på vatten hinner hon alltid rusa upp och springa in till Theo och väcka honom.


Jag skrev inlägget klockan åtta men det blev inte inlagt förrän nu då jag uppdaterat med bilder. Tro det eller ej men Mira somnade direkt efter påfyllningen av vatten. Trodde jag aldrig.


Hopp hopp

2010-06-22 21:02:33 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Idag har vi hunnit med att plocka fram Theos hoppgunga också. Det blev en favorit redan från start. Det dröjde inte länge förrän han fattade hur man skulle göra och började böja och sträcka på benen för att hoppa lite. Tänk att han blivit så stor min lilla gullgroda.

Gungan är placerad strategiskt mitt i hallen så att han har syn in i alla rum och spegeln mitt framför sig. Perfekt så att vi kan se varandra oberoende av vart jag befinner mej.




Rysligt tidigt

2010-06-22 06:33:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(11) «




Jag slår på tven och möts av dessa små filurer. Programmet heter för er som inte vet det "dömmarnas trädgård" och är det värsta, tråkigaste och mest värdelösa program som visas enligt mej. Jag hatar det! Mira däremot verkar ganska nöjd med att titta på det, så jag antar att de ändå lyckats göra ett program som passar de allra minsta. Jag får väl ändå vara glad över programmet på ett sätt då ett av de första orden Mira sa var "makapacka" vilket är namnet på en av filurerna i detta program.

Men det som slog mej idag när jag slog på tven och de visade drömmarnas trädgård var hur skrämmande tidigt jag är uppe. Jag brukar i vanliga fall missa det progammet och inte behöva gå upp förrän det är slut. Idag vaknade Theo kvart i sex och ville ha mat. När han ätit klart tog jag med mej en lycklig, pigg och busig pojk upp till tvsoffan. Mira kom nämligen in till oss inatt och kunde inte sova. Hon somnade till sist om brevid oss. Det var för att hon skulle få sova vidare som jag och Theo smög upp. Däremot funkade inte min plan så bra för 5 min senare satt även Mira brevid oss i soffan.

Så nu är vi vakna allihop och den enda som sover är Maken som egentligen är den som borde vara uppe och göra sig redo för jobb. Kan inte tycka annat än att det känns lite bakvänt att vi som är hemma hela dan är vakna först.

Tygbeställningar

2010-06-21 16:52:47 Syhörnan
» Kommentarer(12) «


Nu är det dax att beställa tyger igen.
Den förra omgången gick åt rykande snabbt.
Här nedan är några av de tyger jag funderar på att beställa hem.

Ni som sitter och funderar på att beställa en mössa eller scarf har nu chansen att välja bland massor av tyger. Om ni har några önskemål så tveka inte att höra av er. Kommentera inlägget nedan eller maila mej på [email protected]

Jag kommer att göra beställningen denna veckan så hör av er så snart ni kan.

Påminner än en gång om att jag tar 100 kr för en mössa och 40 kr för en scarf. Båda finns att få med valfritt namntryck eller mönstersymbol. Se mina tidigare inlägg under kategorin "syhörnan".







Uggel - Blå    Uggel - Grön

Ja, ni inser ju hur svårt det är att beställa tyger, det finns hur mycket fint som helst!

Bilder och tyger från Znok design, Stoff och stil, Jny design och mjuka tyger


Jag har vunnit!

2010-06-21 13:58:03
» Kommentarer(0) «




"Syskonkärlek" den finaste vardagskärleken av dom alla

Även den minsta lilla vinst är värd att fira. Jag är en sån som ALDRIG vinner tävlingar. Hur många jag än deltar i så har jag aldrig turen på min sida.

Idag fick jag däremot ett roligt besked. Jag har vunnit en tävling! Mam nappar hade på facebook en tävling i kärlekens tecken. Man skulle skicka in en bild på vad vardagskärlek betyder för en själv. Jag skickade in denna bilden (se ovan) som sedan valdes till vinnarbild av juryn. Nu väntar jag på att få en av de underbart fina napparna som vinst.



HÄR kan du "gilla" Mam på facebook och få en gratis napp. Har själv fått den och den används frekvent här hemma. Supersöt napp med en liten grön groda på.




Nu kommer sommarvärmen!

2010-06-21 09:04:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev en tidig start på dagen idag, vilket är svaret på min nuvarande trötthet. Mira sitter och plockar med kalle pocketböcker och Theo sover. Jag passar på att smita undan och kolla datorn en stund.

Kikade just in på vädret och ser att sommarvärmen är på ingång. Midsommarhelgen ser ut att bli toppen. Det gör mej glad i hjärtat att se att det nu blir sommar på riktigt. Det är ju redan mitten på juni och vi har inte ens premiärdoppat oss ännu.


(Bild och info från yr.no)

Min syster som nu är i grekland säger att det är så varmt att de knappt kan va ute. För en själv som är här hemma i kalla sverige låter ju det fantastiskt... fast att ha det så varmt att man inte ens kan ligga och sola är ju lite trist när man är på en sk. "solsemester".

Idag har vi som jag nämnde tidigare inga planer alls. Det återstår att se vad vi hittar på. Nästa punkt på schemat är kaffe och efter kaffet kan jag kanske börja tänka igen.

Söndagmyskväll

2010-06-20 22:17:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «



(Bild tagen tidigare i veckan)

Idag har vi som jag nämnde tidigare umgåtts med våra goa vänner hela dagen. Vi käkade på Jensens och åkte sedan hem till dem. Väl hemma hos dem mumsade vi på tårta medans barnen sov. Jag tror vi alla njöt lite extra av det speciella lugnet som kom för en stund. Det var väl två år sen vi fick chansen att sitta ner i lugn och ro och fika bara vi vuxna  utan något barn. Med tre barn i familjerna så är det alltid någon som är vaken och kräver uppmärksamhet.... vilket har sin charm det också. Men just idag var det mysigt att få en liten stund av vuxensnack:)
 
Under kvällen har vi roat oss på varsitt håll jag och Maken. Jag i soffan på övervåningen läsandes en bok, han i soffan på nedervåningen tittandes på fotboll och nattandes små barn. Mira krånglade massor ikväll och kom inte i säng förrän efter nio.

Imorgon är det ny vecka och nya tag så att säga. Inga planer finns än så länge och det enda jag hoppas på är fint väder.


Bröllopstalet som fick tårarna att rinna

2010-06-20 08:13:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag vaknade upp av en känsla av att ha varit på fest hela gårdagen och natten. Sanningen är att vi var hemma hela dagen bänkade framför tven. När klockan blev tio orkade jag inte hålla mej vaken längre och missade dräför en hel del höjdpunkter från bröllopsfesten. Det första jag gjorde nu efter frukosten var att sätta mej och titta på klipp från festen.
Gosse, vilket tal prins Daniel höll igår till sin prinsessa Victoria! Tårarna bara sprutade. Roligt att äntligen få höra honom uttala sig också. Det är inte många ord man hört honom säga i intervjuer och annat.
Jag känner mej stolt som svensk en sådan här dag.

Ni kan själva höra talet HÄR


Vår dag idag kommer vi att fördriva tillsammans med våra vänner och fd grannar L&E. Vi planerar att äta på någon trevlig restaurang nere på stan och sedan åka hem till dem och mysa på eftermiddagen. Känns som att det kommer att bli en trevlig dag.

Berättade jag att Mira somnade direkt igår!? Klockan 20.00 sov hon sött. Jag törs inte ens spekulera i vad det beror på. Idag kommer hon inte hinna sova middag alls så det ska bli spännande att se hur kvällen artar sig då.

Ha nu en fantastisk "dagen efter"!

Haremsbyxor i jeanstyg

2010-06-19 17:12:40 Syhörnan
» Kommentarer(2) «


Varvar bröllop med symaskin. Däremellan leker vi med barnen. Theo är även idag en ganska missnöjd liten grabb, Mira är också hon gnällig pga förkylning.

Det blev ett par jeans till Theo i harembyxmodell idag när jag satte mej vid symaskinen. Tyvärr blev de för stora och för tjejiga enligt min åsikt. Det dumma är att de är för små för Mira. Så nu har jag bestämt mej för att sälja dessa jeans till den som vill.
Är du intresserad är det bara att maila mej eller lämna en kommentar till inlägget. Finns ingen spekulant här på bloggen kommer jag att lägga ut dem på tradera så småningom.
Byxorna är i st 80-86. Skulle gissa att de passar ett barn som är runt ett år.
Muddarna går att vika ner vid både mage och ben, perfekt då de gör att man kan använda byxan under en längre period. (Kan ju nämna att Theo har st 74 i vanliga fall)





     
Färgen på byxorna skiftar väldigt på bilderna pga dålig mobilkamera.
Jag skulle säga att de översta två bilderna visar den mest korrekta färgen.

De små bilderna är klickbara om ni vill se dem närmare.

Tuffa blev dom...synd att de inte passade som jag tänkt.


Mysig bröllopslördag

2010-06-19 10:15:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Sitter här och ser på "inför bröllopet". Dom gör det bra som har samtalsämnen att diskutera en hel dag. Själv tycker jag inte att detta är jätte intressant, blir roligare sen när bröllopsgästerna börjar anlända.

Det blev en tidig morgon här idag, men jag tänker inte klaga, vi fick åtminstone sova hela natten.

Förrutom bröllop händer det inte så mycket här idag. Skulle gissa att jag hamnar vid symaskinen en stund. Är lite sugen på att göra en byxa eller klänning eller nåt. Ett litet avbrott från alla mössor och dregglisar:)

Vad har ni för er idag?

Fredagsmys i varsin soffa

2010-06-18 21:23:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag har inte sett på nåt "inför bröllopet" program. Ikväll halkade jag in på festkonserten som visas på ettan. Det var perfekt program att vika tvätt till. Nu är alla mina 5 maskiner vikta och jag kan stryka det på min "att göra" lista. Skönt.

Va fin hon är Victoria! Jätte vacker. Fanns en hel del andra guldkorn på festen också... och då menar jag inte människorna utan klänningarna. Fy vad jag önskar att jag också kunde få ha en sån klänning för en kväll. Tyvärr blir vi aldrig bjuda på sådana där tillställningar... undra varför?

Imorgon blir det såklart till att följa bröllopet på tven. Känns som en sån där sak man "borde" sett.

Om en liten stund ska jag sätta mej i soffan, kika med ett halvt öga på konserten/festen och med ett halvt öga läsa min spännande bok. Ska även unna mej ett glas mineralvatten och vattenmelon:)

Mira somnade by the way direkt vi la henne ikväll. Klockan blev 20.30 innan vi testade med då stupade hon direkt och det efter att hon sovit 3!!! timmar efter lunchen idag. Konstig tjej vi har. Måste bero på att hon inte mår hundra. Ingen feber än men snorig och hostig och så vägrar hon äta nåt. Allt hon fått i sig idag är en grillkorv och några strips. Stackars liten.
Theo är fortfarande gnällig och har ont i kroppen. Hoppas det går över till imorgon.

Trevlig helg alla ni! Kram

Symaskinen går varm

2010-06-18 17:08:48 Syhörnan
» Kommentarer(4) «



Några fler beställningar sydda igår/idag. Första grejjen jag syr i det oranga molntyget. Tycker personligen att det blev jätte fint som dregglis! Testade att sy två djungelscarfs med gul baksida. Läcker kombination!


Theo fick sig en mössa och dregglis av den bit tyg som fanns kvar. Populärt tyg det här... dax att beställa hem mer!


Gullgroda är han minsann.

Säger korten verkligen allt?

2010-06-18 11:51:09 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Jag sitter och beklagar mej över att jag haft en jobbig morgon...
sen plockar jag fram bilderna jag tagit under förmiddagen och möts av detta...

Ja ni kan ju själva avgöra hur jobbigt det måste ha varit. Pinsamt.


Glad kille efter alvedonen


Utslagen hjälte myser med mammas tröja
(Hur goa lår får man ha:))


Fika med sockerpåfyllning


"oppar" på sockerkicken:)


Sjukstuga

2010-06-18 11:23:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Åhh hjälp vilken morgon vi har haft här hemma.
Theo stackaren fick feber och ont i kroppen efter sprutan. Han har vaknat hundra gånger i natt och gnällt. Efter en skvätt alvedon på förmiddagen blev han betydligt piggare och nöjdare. Nu sover han gott.
Miras näsa började rinna igår kväll och efter en miss då vi glömde stänga hennes fönster inatt så har inte förkylningen blivit bättre direkt. Känns som att det kan vara feber pågång och hon hostar en hel del.
Med två sjuka, gnälliga barn så kan ni ju kanske tänka er hur min morgon varit.

Nu sitter jag här efter 2 koppar kaffe och känner mej lite piggare. Mira sover också gott i sin vagn så jag njuter en liten stund av det tysta huset.

Jag har just klickat hem en prenumeration på en sömnadstidning. Nu hoppas jag på fina roliga mönster som jag kan få användning av framöver.
Ska nog sätta mej och sy en och annan mössa nu. Det är skön avkoppling innan sjukstugan fortsätter här hemma.

Torsdag kväll

2010-06-17 20:13:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vilken härlig dag vi haft idag! Varit ute och gottat oss i solen hela eftermiddagen. Jag och Mira busade medans Theo sov:)
Klockan 18 åkte vi och hämtade hem en efterlängtad make och pappa. Så skönt att ha honom hemma igen. Jag fixade ju de här dagarna bra, men det känns alltid bäst att vara två. Man blir fruktansvärt trött efter en dag med två små huliganer. Just nu kan jag inte för mitt liv fatta hur jag skulle orka med tre barn någongång i framtiden. Haha.

Jag sitter nu här solbränd och mosig i kroppen. Blir nog en tidig kväll ikväll skulle jag tro. Lite synd att jag läser en sån spännande bok, det tar liksom emot att lägga ifrån sig den varje gång annat kallar. Inatt låg jag vaken till midnatt innan jag lyckades lägga ifrån mej den.

Nu ska jag klippa till några beställningar som jag sedan ska sy i helgen.
Åhh va roligt det är att sy! Är så glad att flera av er gillar det jag syr och att ni gör beställningar på både mössor och dregglisar. Jag har snart slut på tyger igen. Dax att beställa hem mer i helgen:)


Vi har det ganska mysigt om du frågar mej....

2010-06-17 14:34:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


201006172113 (MMS)

Vi har det ganska mysigt om du frågar mej. Trist att poolen är så liten bara. Jag hade gärna hoppat i själv också. Va underbart det är att ha eget hus!


Bvc besök - 5 mån

2010-06-17 13:06:33 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Idag var det alltså dax för sprutan igen. Vet ni vad min käre son gör när han får första sprutan? Han skrattar. Skrattar åt storasyster som spelar synth på golvet nedanför. När han sedan fick andra sprutan så huade han lite och det kom en tår. Men lika fort som sticket kom lika fort gick snyftandet över och han blev glad igen. Vilken hjälte till son. Han är en riktig tuffing!

Större blir han också minsann
Vikten låg idag på 8450 g och längden på 70 cm
Min bamse bebis:)

Nu ligger båda änglarna och sover och jag ska även idag passa på att njuta en stund i solen. Blir bara en timme idag max annars kommer jag aldrig att få Mira i säng ikväll.

Nä, nu vill jag inte sitta här längre och spilla tid. Måste fortsätta på min spännade bok.



Godmorgon bloggen!

2010-06-17 08:49:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Kvällen igår gick ok. Båda somnade i åttatiden och även om jag hade hoppats på sju så får jag nog ändå vara nöjd med det resultatet.

Imorse blev det en tidig morgon. Theo som annars brukar sova till åtminstone sex, vaknade strax efter fem. Vid halv sex tiden var han pigg som en mört och låg och tjoade intill mej. Det tog inte lång stund innan han väckt även storasyster.

Nu håller vi på att göra oss iordning. Jag har just lagt några beställningar i brev som ska postas idag. Om en stund ska vi åka en väng med bilen och sedan ner till bvc. Jag måste sysselsätta oss idag för att vi inte ska somna alla tre:)

Måste bara berätta att Theo vände sig från rygg till mage för första gången igår. Bättre sent än aldrig. Hihi. Han har även börjat resa på rumpan i nästan krypställning när han ligger på mage.


Dålig bild men ni fattar hur jag menar med rumpan.

Nedvarvningen har startat

2010-06-16 17:16:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(10) «






Idag påbörjar jag läggningen tidigt. Vi har nyss käkat middag och nu sitter Mira i badet. Det behövdes kan jag lova efter ett litet missöde med vattenslangen då hon råkade spruta i ett jordhål så att all jord sprutade upp över henne. Jag hoppas att badet kan få henne att varva ner och bli trött. Om två timmar ska det sovas... inte en minut senare:)

Ikväll ska jag se på den spännande upplösningen/avslutningen på Greys anatomy och sen ska jag sy lite.

Imorgon är det dax för Theos kombinerade 5-6 mån kontroll med läkarbesök och spruta. Stackars liten. Jag hoppas att han inte känner av sprutan som sist... då hade han ont i kroppen och var jätte gnällig i 2-3 dagar efter sprutan. Vi får ha en lugn kväll imorgon då vi bara är hemma och kan ta hand om gullgrodan. Tur att Maken kommer hem runt sju tiden iaf så att jag får lite hjälp med barnen.
Det är första gången imorgon som jag ska försöka mej på att ta med både Mira och Theo till bvc samtidigt. Blir spännande att se hur det går.

Nu ropas det att det är "färdigt" i badet.

Lite spänning i tillvaron

2010-06-16 11:23:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Nu är jag precis hemkommen från en promenad i solen. Båda barnen somnade gott i vagnen och jag ska sätta mej i solen och läsa lite. Igår läste jag ur Camille Läckbergs "olycksfågeln", idag ska jag börja på Kepplers "Hopnotisören". Känner att jag är på deckar humör så jag fortsätter på den stigen.

Kaffet väntar nu i bryggaren och sololjan på altanen. Hoppas ni har det lika gott som jag (och att min dag fortsätter så här bra)

Fler beställningar gjorda

2010-06-16 09:42:59 Syhörnan
» Kommentarer(5) «




Här har det hänt grejjer. Dessa mössor och dregglisar gjorde jag igår och en del imorse. Vi har ju varit uppe och klädda från halv sju, så den här morgonen har jag hunnit med mycket redan.

Hoppas beställningarna hamnar hos nöjda kunder.

Det var ju typiskt att vi fick lov att väcka Mira imorse. Hon som alltid vaknar före sju annars sov så gott när hon blev väckt kvart i. Jag har fortfarande inga planer för dagen. Någon som vill träffas? Hör av er i så fall:)
Jag är glad att solen skiner så att man åtminstone kan vara ute idag. Utomhus tickar klockan på lite snabbare.


Hur ska det gå?

2010-06-15 22:48:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ikväll har inte Mira varit på det mest samarbetsvilliga humöret direkt. Hon somnade runt halv tio... på tok för sent om du frågar mej.

Jag har suttit och sytt hela kvällen medans maken jagat barn. Jag har världens bästa man!

Har jag berättat att jag blir ensam imorgon. Maken åker på jobbmöte i sthlm och stannar över natten. Två hela dagar och en natt ska jag vara ensam med mina busungar. Är faktiskt lite nervös över hur det ska gå. Jag kommer att va så fruktansvärt trött imorgon kväll! Hoppas jag kan få tag i någon kompis som vill leka med oss... tror inte jag fixar att vara ensam hemma båda dagarna utan sällskap.

Nu är klockan alldeles för mycket för även mej. Dax att hoppa i säng.
Gonatt vänner!

Tisdag eftermiddag i solen

2010-06-15 17:29:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har vi precis haft besök av en vän till mej och hennes son John. Alltid lika mysigt att träffas. Vi hade lite att prata om och barnen sprang omkring oss och körde med sina dockvagnar. Tur att vi hade fler än en vagn så att de slapp slåss om dem.
Det var så härligt att sitta ute på altanen i solen och dricka en kopp kaffe. Nu hoppas jag verkligen att solen är här för att stanna så att vi får vår efterlängtade sommar någongång.

Om en stund kommer maken att komma hem och då ska jag bege mej till närmsta mataffär för lite shoppping. Kylskåpet gapar än en gång tomt. Konstigt det där hur fort det kan gå.

Mira har sin eftermiddags sittning framför bompa innan det är dax för mat och bad. Theo ligger i vagnen och tjoar. Jag trodde han ville sova, men som det låter på honom är han alldeles för pigg för det. Får istället bli att hålla honom vaken till klockan sju... då kommer det inte att låta lika glatt från hans håll.

Fy va tråkigt att vi inte har någon kamera...annars had ejag kunnat bjuda er på många fina bilder idag. Istället frå det bli ett tråkigt inlägg utan bild...




Lösningen

2010-06-15 12:38:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Skattjakten avslutad. Mysteriet löst. Jag som lånat så otroligt många sytidningar borde ju veta att till varje sytidning hör ett mösnsterblad som också det räknas som en "utlåning". Så det var för det första inte 8 tidningar som var försvunna utan 4 st. Hittade dom gjorde jag också. På en stol vid köksbordet. En stol som jag trodde att jag tittat på. Så nu går jag med svansen mellan benen och skäms. Skäms över mitt dåliga minne och skäms över att jag skällde ut maken då jag trodde att det var han som städat bort mina tidningar.

Efter att jag hittat tidningarna tog vi en sväng till bibblan (det var där jag fick reda på att mönstren och tidningarna utlånas var för sig), jag gick även in en snabbis på lindex och kappahl.

Hittade ett par super tuffa byxor till Theo. Ett par mjukisar med skinnsidor:) Nu när jag va in på kappahl och letade bild hittade jag även leggingsen med motorcyklar på. Coola dom med!



Nu sover båda barnen så jag ska sätta mej och läsa lite i en bok jag håller på med. Theo kommer nog att vakna vilken minut som helst för lite mat.

På skattjakt... typ

2010-06-15 08:45:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har jag i en timmes tid gått skallgång i huset efter 8 sytidningar jag lånat på bibblan. Dom finns ingenstans!? 8 tidningar kan ju inte bara förvinna hur som helst eller hur!?
Jag gissar att vi städat undan dom till kalaset vi hade för Mira... nu är bara frågan, vart? Vi har inte så många rum i huset inte heller så många garderober och jag har nu letat överallt. Törs inte ens tänka på hur mycket jag får betala för de tidningarna om jag inte hittar dem. Det borde ju va minst en hundring per tidning eller nåt. Hemska tanke.

Nu ska jag klä på barnen och gå ut en sväng. Kanske kan jag hitta tidningarna i garaget... fast va skulle de göra där inne???

Dumma minne.


Vad ska man hitta på?

2010-06-14 15:45:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Jag sitter och planerar vad vi ska äta till middag idag. Min fantasi är inte topp och jag skulle gissa på att det slutar med att det blir en köttfärssås eller nåt annat simpelt.

Vi håller på att dö av tristess över det tråkiga vädret. Pga regnet tog vi oss aldrig ut idag. Mira skulle nog kunna klättra på väggarna vid det här laget. Jag satte på ett avsnitt med "bananer i pyjamas" så att hon skulle ha något att göra för en stund iaf.

Theo ligger i sin säng och tjoar. Hon var trött och ville gå och lägga sig, men när jag lade ner honom kom visst energin tillbaka och han blev jätte pigg. Busen!

Nu ska jag gå in i köket och gräva fram nåt ur frysen.

Vill du beställa?

2010-06-14 12:59:09 Syhörnan
» Kommentarer(9) «


Fick en förfrågan igår på vilka tyger jag har hemma just nu. Här kommer en liten uppdatering.




Alla tyger är i mjuk och tunn trikå. Passar perfekt som vår/sommar/höst mössa.



Alla tyger går att få namntryck på. Jag har endast svart färg. Syns ej på tex djungeltyget men på de övriga borde det funka bra.

Jag har även två nya stämplat som går att få på mössorna/scarfsen

 

Just nu har jag inga beställningar som ligger och väntar så det är bara att beställa på. Jag tar gärna emot lite jobb:)

Prislista:
Mössa med eller utan tryck 100 kr inklusive frakt
Scarf/dregglis med eller utan tryck 40 kr inklusive frakt

Kolla gärna under kategori "syhörnan" för att se vad jag sytt tidigare.

 
(Tyvärr usla bilder då de är tagna med mobilen)

Vill du göra en beställning? Maila mej då på [email protected] eller skriv en kommentar nedan så tar jag kontakt med dej.


Måndagstips - fantastiska barnkläder!

2010-06-14 12:04:54 Shopping
» Kommentarer(2) «


Hittade genom ett tips på en blogg jag läser till en fantastisk sida med snygga barnkläder.

Klädmärket heter POMPdeUX och har hur mycket fint som helst i webshoppen.

Titta in själva och fynda. Nu har de dessutom rea så priserna passar även den minsta plånboken. Jag kunde inte låta bli att handla lite till mina små troll. (Dels den grå kappan och den gröna jackan på bilderna nedan)

 

 

 


Uppe med solen

2010-06-14 08:12:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är vi uppe igen och en ny dag har tagit sin början. Idag har vi inga planer alls. Jag tänker ta det lite lugnt här hemma, packa ur väskorna, tvätta och förhoppningsvis gå ut en stund.
Känns lite tomt att helt plötsligt inte ha några projekt framför oss. Tur att jag har barnen som ändå sysselsätter mej till 100%.

På tal om barnen så börjar det bli kaos runtomkring mej. Mira har just tröttnat på bompa och Theo vill sova. Dax att rusa till undsättning innan Mira äter upp sin lillebror:)

Hem, kära hem

2010-06-13 23:13:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är vi äntligen hemma efter en mindre rolig resa. Jag vet inte vad som hänt riktigt. Resorna brukar inte vara något problem alls annars. Mira brukar nöja sig med att leka lite med sina "billeksaker" och Theo brukar sova. Idag vände turen vi haft med oss och båda barnen var vakna och missnöjda nästan hela vägen. Theo sov första halvan, Mira somnade när vi hade en kvart kvar hem... däremellan gnälldes det. Bara att hoppas på att nästa gång vi åker långt går bättre.

Nu ska vi hoppa i säng om en liten stund. Självklart är vi trötta... men det är lite svårt att lägga sig direkt när man kommer hem så här. Helst hade jag satt mej vid tven och sett en film eller nåt... tyvärr skulle jag inte kunna hålla mej vaken en kvart ens.

Just nu sitter Maken och busar med Theo i soffan. Han skrattar så han kiknar. Gullgrodan! Pappa är verkligen roligast i världen och oftast skrattar Theo bara han ser skymten av sin pappa. Härligt att höra och roligt att se. Mira somnade tack och lov om direkt när vi bar in henne till sängen. Jag hoppas hon sover bra i natt... men tvivlar på det. Brukar alltid krånglas när vi har åkt någonstans på kvällstid.

Nu ska jag sluta snurra och gå och lägga mej istället.




5 mil kvar hem. Klockan är 21.32. Två vakn...

2010-06-13 21:34:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


201006132042 (MMS)

5 mil kvar hem. Klockan är 21.32. Två vakna barn. Båda missnöjda och stundtals ledsna. Två trötta föräldrar. Fyra längtar hem.


Avslutar helgen på ett bra sätt

2010-06-13 10:06:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag blir det fika, fika och fika. Efter att vi fikat så att magen nästan sprängts bär det av hem till stan igen. Den här helgen gick i rasande tempo och det känns lika tråkigt som vanligt att åka hem igen. Nu längtar jag tills semestern då vi kommer hit för att bosätta oss lite längre än vanligt.

Så här efter skolavslutningarna då sommarlovet börjar blir livet alltid lite speciellt. Ingen öppna förskola att besöka, mammakompisar som åker på semester och lusten till att ta tag i projekt försvinner. Den svenska semesterandan infinner sig och man vill bara ha lata dagar på stranden. Känner ni igen det?

Nu ska jag sätta mej vid bordet för dagens första fika av tre. Vi hörs igen när jag landat i stan.


Studentskiva

2010-06-12 20:56:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Det sägs att vi är lika, själv kan jag inte se vilka likheter ni/dom hittar.


Syrran i sin fantastiskt fina klänning

Idag har vi firat syrran här hemma med en dunderfest. God mat, efterrätt och tårta bjöds det på. Vi har fixat och grejjat hela dagen och nu när det är över känns det lite tomt.

Nu är det slut på kalasande för en lång tid framöver. Iaf kalas som jag själv måste vara med att planera och fixa till. Ska bli härligt med sommar nu. Sommar med lata dagar på stranden. Nu saknas bara solen som försvunnit för några dagar.

Kvällen kommer att spenderas i soffan framför en film... om jag nu inte hinner somna innan den ens börjat. Hoppas du får/har en riktigt mysig lördagkväll.

Väntar in festligheterna

2010-06-11 19:22:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «





Mira har klivit upp på scenen och agerar förband åt studenterna. Hon dansar och busar och fick iaf oss att dra på smilbanden.

 

För vi har firat studenten

2010-06-11 19:08:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Nu har vi kommit hem efter en heldag i falun med firande av min systers student. Det har varit en riktig toppendag med snälla barn, glada studenter och härlig stämning. Min syster var så fin i sina nya kläder och det riktigt lyste glädje i ögonen. Barnen har varit nöjda och glada hela tiden trots mycket väntande.

Ikväll ska vi grilla med familjen och ha det mysigt.

Det är bara regnet som drar ner den goda stämningen en aning.

Imorgon firas syrran av släkt och vänner här hemma i huset. Det blir stort kalas med mat och tårta. Men innan dess ska jag sätta mej ner i soffan och andas ut lite... efter två intensviiva dagar är jag ganska trött i både huvud och kropp.




Just nu önskade jag verkligen att man kund...

2010-06-10 20:23:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


201006102028 (MMS)

Just nu önskade jag verkligen att man kunde vrida fram klockan. Mira sitter och skriker mamma så högt hon kan. Ibland varvar hon med att skrika "mer" istället. Detta har hon gjort nu i över 2 timmar. Jag har huvudvärk och är fruktansvärt trött. Men vad kan man egentligen förvänta sig efter en sån här dag. Jag förstår att mira har spring i benen just nu. Hon ser snäll ut på bilden...ibland kan skenet bedra:)


Familjen på nordstan. Theo sträcker på ryg...

2010-06-10 16:05:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


201006102024 (MMS)

Familjen på nordstan. Theo sträcker på ryggen i bärselen. Jag får istället ont i ryggen. Mira käkar russin i vagnen. Muta:) vi åker snart uppåt.


Snabb uppdatering

2010-06-10 06:34:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu blir det två hektiska timmar där vi ska försöka få barnen färdiga, packningen färdigpackad, bilen packad, oss själva iordninggjorda m.m.
Jag har just hoppat ur duschen och sitter just nu i ett helt tyst hus. Båda barnen plus maken sover gott. Om en liten stund kommer det däremot att vara mindre tyst. Jag fattar inte hur barn kan bli så pigga direkt man väcker dem. Mira studsar upp som en studsboll på två sekunder, sen är det full fart tills det att hon lägger sig på kvällen. (Hon somnade föresten efter tio igår. suck.)

Jag hoppas ha tid med att skriva ett inlägg eller två under helgen... men vi får väl se hur mycket tid som blir över.
Passar på att önska er en trevlig helg, antar att många av er har någon student, examen eller annan festligtillställning att gå på.

Blä

2010-06-09 22:15:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Fy bubblan vilket hemskt Grey´s avsnitt denna veckan. Jag hatar sådana avsnitt. Inte de minsta roligt, kärleksfullt eller positivt. Nu blev jag ju inte mindre deppig direkt.

För tyvärr känner jag mej lite allmänt deppig just nu. Jag har kämpat med packning, städning och massa annat hela dagen. Känns inte som att jag får ordning på nåt och packningen känns halvpackad även om jag inte kan komma på vad vi kan ha glömt. Mira är fortfarande vaken, vilket också får mej på dåligt humör.
Jag vill gå och lägga mej, men kan ju inte lägga mej före henne.

Jag försöker tänka på det positiva, att jag ska få komma till storstan och shoppa lite imorgon. Det blir nog inte så mycket hadlat, men det är hur som helst roligt att komma iväg och titta runt lite. Alltid kul när man åker till göteborg eller sthlm där det finns lite annat utbud på butiker än det gör här.

Nu ska jag gå ner och se hur det går för maken med läggning av Mira. Låter inte alltför hoppfullt.
Önska oss lycka till. Det blir en tidig morgon imorgon.

Han går i storasysters fotspår...

2010-06-09 19:58:40 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «



Theo gungar här för första gången. Verkade som att han gillade det. 


 


Gröt är gott, gröt är kladdigt och gröt är överallt.

Språkmaskin

2010-06-09 13:51:04 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Nu ni händer det grejjer. Idag har Mira härmat varje litet ord mina meningar slutat på. Kanske är det borta imorgon... eller så börjar det släppa nu... Spåket alltså.
Hon har absolut inte rätt uttal men bara att hon vill härma är ju ett steg i rätt riktning.

Nya ord för dagen är fika, färdig och pussel. Ni kan ju gissa vad vi gjort idag:)

Nu ska jag gå och fortsätta prata med min dotter.

Mössor och dregglisar i mängder!

2010-06-09 13:10:25 Syhörnan
» Kommentarer(3) «


Känner ni igen er beställning så kan ni ju glädjas åt att den snart är påväg.
Finns några av er som beställt samma saker, med jag gör era beställningar i den ordning de kom till mej.

Jag kommer att skicka nåt brev redan idag. Saknar adresser till några av er också. Kolla er mail om ni fått något mail från mej senaste dagarna. Ju snabbare ni svarar desto snabbare får ni ert paket.


Jag diggar verkligen djungeltyget. Mössorna blev kanon söta!

 
Gullgrodan agerar modell. Visst kan väl killar också ha rosa???


Konsten att roa ett barn

2010-06-09 12:56:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag vet inte om jag törs lägga ut bilder på allt jag sytt den här morgonen, då kommer ni att undra vad jag har gjort med mina barn. Den enda förklaringen jag har är att jag har väldigt snälla barn och att jag denna morgon låtit Mira göra en massa bus. Hon har diskat och blött ner hela köksgolvet plus sig själv. Hon har även målat med tuschpennor, strött ut pussel över hela golvet och överallt... ja allmänt stökat till det medans jag suttit och sytt. Frågan är väl om jag tidsmässigt egentligen tjänade på att göra det nu med tanke på all städning det medförde:)

Nu sover Mira middag och Theo ammar. Jag har även hunnit med att packa barnens resväska under den senaste timmen.

Har jag berättat att vi åker upp till dalarna i helgen? Min syster tar stundenten så vi ska fira henne i dagarna tre. Ska bli riktigt skoj!
Vi åker redan imorgon, därav min packning idag.

Innan vi bär av uppåt landet ska vi först åka lite västerut, närmare bestämt till Göteborg. Maken ska dit på ett jobbmöte imorgon så jag och barnen passar på att åka med på en liten shoppingdag. Efter några timmar shopping åker vi sedan uppåt och beräknad vara i dalarna framåt midnatt (förhoppningsvis lite tidigare). Vi har laddat upp med lite planering inför studentfesten och en deckare på ljudbok. Kan behövas när man åker så långt. Vi planerar att barnen ska sova hela vägen upp så då kan vi vuxna roa oss själva med en bok.

Nu ska jag gå och ta nåt foto på mina syalster och lägga upp det här på bloggen.


Beställningar färdiga och fler påväg!

2010-06-08 22:03:11 Syhörnan
» Kommentarer(3) «


Nu ni har syverkstaden öppnat på riktigt. Idag kom en hel hög med läckra tyger i min brevlåda. Ikväll fick jag klar 4 st mössor, fler tillklippta men ej sydda. Imorgon ska jag göra några fler så att jag sedan kan skicka iväg några beställningar innan helgen.


Färgerna överstämmer inte till 100%. Eftersom inte min kamera funkar är dessa tagna med mobilen = kass kvalitet.

Hoppas dessa mössor hamnar hos nöjda köpare.


Sovrutiner för en tvååring???

2010-06-08 12:46:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(11) «


Just nu är det helt knäpptyst i huset och jag njuter av en stund framför datorn. Mira ligger ute i vagnen och sover och Theo ligger i sängen i rummet brevid.
Vi har haft en helt ok förmiddag med en promenad till affären, lek i sandlådan och "kafferep" i lekrummet.

Mira sov hela natten i sin säng och vaknade inte förrän sju, det var tacksamt. Theo däremot som de sista nätterna sovit förbi fem-målet med mat, vaknade idag och ville ha en slurk. Han somnade iaf om direkt trots att det var ljust i sovrummet.

Ikväll hoppas jag få Mira i säng lite tidigare än igår... men det finns tyvärr aldrig någon garanti.

Det var en av er läsare som undrade över våra rutiner med Mira när hon somnar så sent. Våra rutiner ser oftast ut likadant som de gjort nu i flera månader... med undantag för de sista tre veckorna då vi försökt förändra olika saker för att se om det hjälper Mira att sova bättre.
Hon vaknar mellan 5-7 på morgonen. Beroende på när hon vaknar så somnar hon mellan 11-12 och sover sedan i 1-2 timmar. Jag har som regel att hon aldrig får sova till efter två. När jag väcker henne (vilket jag alltid får göra) blir hon jätte ledsen och jag vet att om hon fick sova så länge hon ville skulle hon utan problem kunna sova uppåt tre timmar. Vi har testat att skippa middagssömnen, men då krånglar hon ännu mera på båda kvällen och natten. Så jag har kommit fram till att sova behöver hon iaf. Frågan är väl när och hur länge.
Lägger sig för kvällen gör både Mira och Theo klockan sju... och det har alltid funkat bra. Tills nu på våren då det blev ljust på kvällen. Nu varierar det kraftigt. Ibland somnar hon direkt klockan sju och ibland inte förrän efter tio.

Berätta gärna vad ni har för rutiner på era barn. Kanske kan jag få nåt tips på vad vi skulle kunna ändra i Miras rutiner.

Äntligen

2010-06-07 22:25:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Klockan är 22.24 och lillsessan har just somnat brevid mej i soffan. Nu har jag 4 minuters ensamtid innan jag också kommer stupa i säng.

Godnatt!

blankt

2010-06-07 20:59:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Jag önskade jag hade lite tid att sätta mej ner och bara ta det lugnt. Se på film eller blogga en stund. Men livet som tvåbarnsmamma är inte alltid så underbart.
Mira är fortfarande vaken och jag är så trött att jag snart lägger mej ner på golvet och gråter.

Hur överlever ni ensamstående mammor???

Kan inte jag få vinna den här gången!?

2010-06-07 15:06:07
» Kommentarer(0) «



”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!

*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!


Klantrumpa

2010-06-07 14:50:57 Shopping
» Kommentarer(7) «


Skit, skit, skit skit!!!!!!!!!!!

Jag tappade just vår kamera i trappen. Jag och Mira var påväg ner för att se på film. Jag balanserade kameran på datorn (Skulle ladda över bilder och blogga lite medans Mira såg på film), helt plötsligt stannar Mira och vill att jag ska bära en grej åt henne. När jag böjer mej ner så halkar kameran av datorn. Dumt!? Sååå otroligt klantigt. Nu är den helt paj. Hur ska jag överleva utan en kamera???? Har inte råd att köpa någon ny heller:( Fy va ledsen jag är just nu.

Skitdag.

Vart tar den vägen?

2010-06-07 08:36:14 Syhörnan
» Kommentarer(0) «


....tiden alltså. Jag hinner inte med hälften av allt jag vill hinna med! Igår fick bloggen noll tid i mitt liv. Jag ville så gärna men så vips så var klockan 23 och det blev dax att gå och sova.
Kvällen spenderades framför symaskinen, varvat med att springa efter jobbiga barn. Mira somnade till sist ute i vagnen och då var klockan efter 22. Då hade vi försökt det mesta från klockan halv åtta. Det jobbiga med att inte Mira blir lugn är ju att hon hinner väcka Theo också flera gånger. Stackaren blev jätte ledsen när han blev väckt.

Idag är jag "fast" här hemma med barnen hela dagen. Maken har bilen och kommer inte att komma hem förrän seeeent ikväll. Vällingen är slut och jag har lite ångest över hur jag ska göra med handling. Vi har ett konsum inte så långt härifrån, men regnet hänger i luften så jag vet inte ens om jag hinner mej bort dit innan himlen öppnar sig. Sådana här dagar önskar jag ibland att man kunde trycka på snabbspolningsknappen.

Vi hade en jätte mysig nationaldag igår iaf... bilder från den kommer senare.


Två dregglisar. Saknas tryckknapp, men annars färdiga.


En beställd mössa påväg till en förhoppningsvis glad köpare.
Jag hoppas lilla Felicia blir fin i sin nya mössa. Du kan hitta Annas blogg HÄR

Kungen av blommor

2010-06-05 17:50:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «




Jag har inte tid att sitta vid datorn längre. Det är väl ändå positivt. Jag blir tokig när det är sol ute. Jag måste utnyttja solen varje liten sekund jag har möjlighet till. Ja... det är väl därför jag sitter här med kliande soleksem också. Någon som har något tips hur man lindrar klådan? Jag har smörjt med kortisonsalva.

På förmiddagen idag tog vi en tur ner på stan och lördagsmarknaden där det fyndades blommor i massor. När jag sedan kom hem därifrån har jag roat mej med att planetera alla blommorna och försöka få lite ordning i våra rabatter. Nu känns det äntligen lite mera hemtrevligt här ute på gården. Det dumma med att inte ha någon koll alls när det gäller blommor är att jag förmodligen kommer att döda alla blommor innan det ens har blivit sommar på riktigt. Jag har satt en del blommor i krukor och en del i rabatterna... förmodligen har jag satt helt fel blommor i krukorna och så kommer dom också att dö pga av att de inte fixar att växa i en liten kruka. Jag gillar inte att ligga och rensa ogräs. Jag hatar alla spindlar, myror och småkryp som finns bland blommorna och buskarna. Jag tvivlar på att det är enbart mitt eksem som kliar. Jag har säkert minst 10 småkryp som festar loss på min rygg. huuuuha. (Jaja, jag är lite divig jag vet. Men jag har iaf jord under naglarna än och det stör mej inte alls)





 


De vita blommorna på denna bild bara lade sig nrä jag planterade om dem, vi får väl se om de reser sig annars får jag köpa nya.

Så vad tror du mamma, är det nåt jag måste plantera om?

Fredagkvällens funderingar

2010-06-04 20:36:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag har vi haft ytterligare en härlig dag tillsammans jag och barnen. Solen skiner fortfarande och vi håller på att förgås av värmen här inne i huset. Jag tror att vi har köpt sveriges varmaste sommarhus.
Jag har bränt mej ännu mera idag och är numer röd som en kräfta. Soleksem har jag fått på bröstet också... jag får alltid det på försommaren. Brände mej där en gång för flera år sedan och sen dess kommer det alltid tillbaka de första gångerna jag solar varje år. Så lär av mina misstag och använd STARKT solskydd.

Vi har badat i barnpoolen, hoppat studsmatta, kladdat med vatten och sand, läst, solat och busat hela dagen.

Mira och Theo sover äntligen och det känns skönt att få iaf 2-3 timmar för oss själva innan vi också ska sova. De senaste kvällarna har vi inte fått Mira i säng förrän tidigast 21. Jag har inte varit alltför glad över det.

Det blir nog "cast away" med Tom Hanks ikväll. Var år sedan jag såg den sist.
Just nu sitter jag och sappar mellan Talang och Så ska det låta. Ja, ni märker ju att jag inte har mycket roligt att skriva direkt... dax att hoppa till soffan:)

Matglad och pusselfärdigheter

2010-06-03 19:17:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «


Sitter här med en liten gullgroda i knät. Han tjoar och skriker åt bilderna som visas på datorn. Just nu blev det lite tråkigt när jag började skriva. Han har just fått amma lite. Portionen med gröt som han fick för en stund sedan räckte tydligen inte. När tallriken var slut så började han stortjuta. Verkligen roligt att han är så förtjust i mat. Det enda som är lite läskigt hitintills är fruktpurén som han fick smaka häromdagen. Den grimaserade han illa åt. Vet inte om det var pga av den lite sura smaken eller att den var kall. Han har ju faktiskt aldrig fått smaka något kallt innan.

Jag måste bara få berätta en liten rolig sak jag kom på nyss. Mira har inte bitits på varken hela dagen igår eller idag. Trots att Theo låg på golvet i hennes rum så lyckades hon hålla sig ifrån honom. Stolt mamma!

Vi har varit ute hela dagen idag. Var till lekparken en sväng på förmiddagen, sen tog jag en promenad medans båda barnen passade på att sova. På eftermiddagen sen har vi varit ute på gården. Jag har solat kombinerat med att leka med Mira. Vi har byggt pussel i massor! Mira fick ett "riktigt" pussel utan knoppar på av mina föräldrar när hon fyllde år. (Det var med sex bitar.) Efter att vi lagt det ungefär 15 gånger började Mira fatta hur man skulle göra. Hon tyckte det var jätte roligt de restrerande 10 gångerna medans jag gärna hade gjort något annat efter de första 5:)

Just nu har jag ont, väldigt ont! Har bränt mej på armar och axlar. Dumt.

Svar till "Barn som bits"

2010-06-03 11:53:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Tack för alla kommentarer till mitt inlägg om "barn som bits".

Tråkigt att en del av er väljer att vara anonyma. Vet jag inte vilka ni är så får jag ju aldrig chansen att svara på era kommentarer.

Jag vill förtydliga för er att jag absolut inte tycker att det är ok att Mira bits! Jag säger ALLTID åt henne när hon gör det och försöker ge henne en konsekvens av sitt dåliga uppförande. Där är väl kanske den biten jag tycker är svårast. jag har nämligen testat massor av olika konsekvenser och inget verkar bita på lilltjejen.
Just nu testar jag att gå ifrån henne. Säga nej bestämt och förklara att det är fel att bitas och sen går jag och Theo ifrån henne. Hon blir lika ledsen varje gång och försöker alltid följa efter. Vi testar denna "motod" ett tag få se om det funkar.
Innan körde vi bland annat att hon fick gå in på sitt rum. Det funkade sådär. Hon grät en skvätt, kom ut och sa förlåt och 10 minuter senare kunde hon bitas igen.

Jag ger henne alltid massor med beröm när hon är duktig. Jag tvivlar på att hennes beteende handlar om att hon vill ha uppmärksamhet. Jag tror snarare att det är som jag nämnt tidigare ett sätt för henne att tala om att hon är missnöjd med något. (Vilket såklart ibland kan handla om att hon vill ha min uppmärksamhet)
Kan ofta se tendenser till att hon vill slåss eller bitas när hon inte får som hon vill, eller när jag inte förstår vad hon försöker säga.

Jag tror bestämt att Mira förstår att det är fel att bitas men gör det ändå. Som många av er säger... Dom förstår mer än man tror.

Jag kommer att fortsätta att säga nej och testa olika konsekvenser tills något hjälper. Vad jag läst mej till hos vissa "experter" så påstår de att man inte heller ska förstora upp beteendet. Det kanske räcker med att säga ett bestämt nej och sedan distrahera barnet till att göra något annat.
Det finns hur många olika "metoder" som helst när det gäller barnuppfostran... sen är det väl upp till var och en som förälder att komma fram till vad man tycker är rätt och vad som funkar bäst på ens egna barn.

Jag är glad att ni svarade på mitt inlägg oavsett om jag höll med om allt eller inte. Det är väl genom att lyssna på andras erfarenheter som man kan lära sig själv också.

Säg gärna till om ni tycker det är nåt jag missar eller om ni har fler tips. Jag kommer inte att ge upp förrän Mira gör det. Det är ju hemskt att man inte ska våga träffa vänner pga av att Mira bits... ni som är mina vänner och som jag träffar ibland... våga säg till om ni tycker jag gör nåt fel.




Vår dag i bilder

2010-06-03 09:16:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


 
Förmiddagen spenderades på altanen med fika och lotto


Medans storasyster sov middag busade Theo i skuggan på altanen.
Det busades så mycket att han till sist somnade av utmattning...




När storasyster vaknat bjöd vi in till picknick. Nallen och Bebisen var inbjudna.



 

Mellis vid köksbordet. Theo nöjer sig med att äta på en kloss medans Mira hugger in på sin macka.



Kvällen vill jag inte prata om. Den gick skit.
Men nu är en ny dag och nya tag. Solen skiner och skjortsen sitter på.


Vad händer?

2010-06-02 11:34:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Solen skiner och det är helt fantastiskt skönt ute... vad händer då? Jo, Mira som älskar att vara ute och aldrig vill vara inne vägrar helt plötsligt att gå ut. Eller en halvtimme var vi ute sen tröttnade hon. Det har som sagt aldrig hänt förrut att hon velat gå in självmant o så händer det en sån här dag då jag vill vara ute hela dan. Sååå typiskt:)

Kan inte låta bli att fundera på om hon börjar bli sjuk lillpluttan. Nåt mycket konstigt är det iaf.

Ska laga lunch nu sen hoppas jag att Mira vill vara ute efter att hon sovit middag. Jag tänker iaf sitta ute och sola medans hon sover. Theo får ligga på en filt brevid mej i skuggan om han tänker vara vaken medans Mira sover.

Redo för sommarvärmen!

2010-06-02 07:59:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «



Theo i sina söta levis hängselshorts.




Mira provar Theos keps...aningens för liten.

Du är en hemsk mamma

2010-06-01 22:38:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(10) «


Satte mej för att googla lite på tips på vad man gör med en bitande tvååring. En sak har jag lärt mej av att kika runt på flera olika föräldraforum är att männsikor kan vara så otroligt elaka mot varandra och då talar jag inte om den lilla tvååringen som bits.

En tjej skrev till en orolig mamma att hennes son som bits var en hemsk människa som inte borde få gå på dagis och skada andras barn. I ett sådant barn som bits finns inget gott och hon kunde inte förstå hur mamman kunde beskriva honom som världens finaste pojke med ett lite dåligt beteende.

En annan tjej skrev till en annan bekymrad mamma att det enbart är föräldrarnas fel om barnen blir trotsiga och bits och slåss. Citat: " Många föräldrar är alldeles för slapphänta och låter sina barn styra och ställa för mycket. Du är en sådan mamma".

Skulle jag enbart gå efter de här två tjejernas råd och tips så skulle jag kunna sammanfatta det som att jag är alldeles för slapphänt och utan regler och gränser och att Miras dåliga uppförande beror enbart på mej. Gällande Mira så skulle hon vara ett hemsk barn (Hon jämförde tvååringen med en mobbare i tonåren) som det inte finns något hopp för.

Jag är helt övertygad om att Mira kommer att komma ur även denna fas i livet. Hon bits inte för att hon vill någon illa. Troligtvis är det hennes brist på tal som gör det. Jag skulle också bli frustrerad av att inte kunna tala om hur jag känner. Jag tänker inte säga att det är ok att hon bits för det är det verkligen inte men ingen ska få komma och säga att min underbara lilla tjej är ett hemsk barn bara för att hon inte lärt sig hur man ska handskas med livet på rätt sätt.
Även om deras inlägg inte var riktade mot mej och min familj så blev jag ledsen av deras ord. Kan bara tänka mej hur mammorna som startade forumen kände sig.


Vad gör man med barn som bits?

2010-06-01 22:00:48 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Sitter och ser på ett avsnitt av "The Mentalist". Alltid lika trevligt.

Idag "vann" jag äntligen mot Mira och fick henne att somna i sin säng. Jag satt på en stol utanför hennes rum. I en timme bar jag henne till sängen och sa godnatt varje gång hon smög sig upp. Hon grät inte och hon var inte speciellt arg, bara otroligt envis. Men ikväll var jag snäppet envisare. Imorgon blir det samma visa igen. Nu ska vi få henne att somna i sin säng igen.

Hela dagarna går ut på att sätta gränser och försöka hantera en trotsig tjej. Jag är helt slut på kvällarna när hon lägger sig. Slut på att hålla 100% koll på henne och Theo hela tiden och slut på att säga nej och "slåss" om allt hela tiden.

Idag träffade vi Mariam och grabbarna. Trevligt som vanligt. Tyvärr bet Mira Noah när hon blev arg över att han hade en grej som hon ville ha och efter det var det inte lika roligt längre. Vi lyckades vända Miras tråkiga inställning genom att gå ut och leka istället. Ute fanns det inga leksaker att bråka om.

Är det någon som känner igen sig? Fler tvååringar som vägrar dela med sig av sina leksaker? Någon mer med barn som bits? Vad ska man göra åt det? Jag känner mej helt maktlös. Verkar inte hjälpa vad jag än säger och hur jag än gör.

Jag blir så ledsen av att se vår underbara, glada, fantastiska lilla tjej bitas och göra sina kompisar illa. Jag vet ju att hon egentligen inte menar nåt illa, hon vet bara inte vart hon ska göra av sina känslor.

Spela lotto

2010-06-01 08:39:23 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Max Lotto



Mira fick detta lotto när hon hade kalas i söndags. Hon satt flera gånger igår och plockade med spelet. Jag visade henne hur hon kunde para ihop bitarna med figurerna på plattorna och vips så fattade hon hur man gör. Nu sitter hon här på golvet och spelar lotto för sig själv.

Jag trodde faktiskt inte att hon skulle fixa det efter mitt misslyckade försök med att få henne att para ihop sina strumpor häromdagen. Hon kan mycket mer än vad jag tror ibland.