My Willvin skötväska!

2010-08-31 17:12:17 Shopping
» Kommentarer(4) «


Kommer ni ihåg att jag blingade en Willvin skötväska för någon månad sedan. Nu ligger den ute på tradera för försäljning. Ni kan gå in och kika på annonsen HÄR.

Jag har redan fått ett bud. Hur spännande som helst det här!:)

Pengarna kommer oavkortat att gå till barncancerfonden. Ta tillfället i akt att buda på min eller någon av de andra blingade väskorna och låt dina pengar gå till till ett bra ändamål.
De andra väskorna kan du hitta HÄR

Finns jätte många fina väskor till fynd priser. Alla startar på 1 kr så missa inte det här tillfället!
Nedan ser ni en bild på hur min väska blev att se ut till sist.
Klicka för att stänga fönstret

Tyger och beställningar HÖST 2010!

2010-08-31 11:26:10 Syhörnan
» Kommentarer(11) «


Nu ska jag visa er vilka tyger som jag har hemma och vilka jag tänkt beställa.

Flera av de tyger jag har hemma finns även i andra färgkombinationer att beställa hem. Om det är någon speciell färg du är ute efter så är det bara att höra av sig så ska jag kolla upp vad som finns.

Jag påminner än en gång om mina priser:
Mössa 100 kr
Scarf/dregglis 40 kr

Jag har både text och figurer som jag kan trycka med svart färg på både mössorna och scarfsen. De bokstäver jag har finns i lite olika storlekar, men det kan vi prata mer om när ni gör er beställning.
De figurer som finns är Bil, blommor, och flicka. (kika under katagori syhörnan för att se hur mössorna ser ut med tryck på)

För att inte detta ska bli ett jätte långt inlägg så gör jag bilderna små men klickbara. Vill du se dem i större format är det alltså bara att klicka på bilden.

     

     

De randiga tygerna längst till höger är alla vävda och tillverkade här i småland. De tygerna är även lite tjockare och funkar längre in på vintern än vad de andra tygerna gör.
Övriga tyger är i tunnt trikåtyg, men eftersom jag gör dem fodrade (dubbelsydda) så passar de perfekt som höst och vår mössor. Även som "sova i vagn mössor" på vintern tycker jag.


Tygerna på denna bild är sådana tyger som jag tänkt beställa hem snarast.


Vill du göra en beställning
så mailar du mej på
[email protected]
eller lämnar en kommentar nedan
så tar jag kontakt med dej.

Jag behöver barnets huvudomfång eller storlek på mössa samt dina kontaktuppgifter.
Glöm inte heller att skriva vilket tyg du är intresserad av! :)

Jag kommer att göra tygbeställningar innan denna vecka är slut. Vill du vara säker på att få det tyget du önskar bör du göra beställning så snart du bara kan.


Ännu en sak till höstgarderoben

2010-08-31 10:49:21 Shopping
» Kommentarer(4) «




Fick hem Maxis reklamblad igår och fick givetvis lov att nappa på detta erbjudandet.

Ett par fodrade gummistövlar för 99 kr.

Kommer bli perfekt de lite kyligare dagarna nu i höst.


Ny modell - Fleecemössa

2010-08-31 10:40:46 Syhörnan
» Kommentarer(2) «


 
Min sötnos kan göra miner hon.





Nu har jag testat att sy en ny modell av fleecemössa. En mössa som kommer att funka kanon till vintern. Än så länge är jag inte nöjd med mönstret... men efter några fler test kommer det att bli en bra modell tror jag.


Tisdagmorgon

2010-08-31 07:48:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Det blev en tidig men mysig morgon här hemma. Jag sitter nu med en kopp kaffe här framför datorn medans barnen leker för fullt inne i lekrummet. Jag älskar att sitta här och lyssna på deras skratt och bus. Mira älskar att underhålla sin bror och höra honom skratta.

Idag är maken borta precis hela dagen. Från det att barnen gick upp tills det att de ska gå o lägga sig. Kommer att bli en lång och tuff dag... men det ska vi väl klara jag och mina små godingar. Tur att vi har lekparken i närheten och skogen och andra roliga utflyktsmål.

Idag ska jag äntligen ta tag i och fota alla de tyger jag har hemma. Det kommer ett inlägg lite senare om vilka tyger jag har och vilka som är beställningsbara. Vet att det är några av er som är sugna på att beställa mössor och dregglisar nu till hösten. Jag blir så otroligt glad varje gång jag får en förfrågan om det går att köpa det jag syr. Jag verkligen älskar att sitta framför symaskinen och pyssla när barnen gått och lagt sig. Kan jag samtidigt glädja någonannan också med mina saker så är det ju bara ännu roligare.

Tjihoo

2010-08-30 21:58:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Titta in HÄR så får ni se vilken rolig nyhet jag fick när jag klickade upp jennys blogg idag.

Jag blev så otroligt glad!

Nu ska jag bara försöka välja mitt pris... blir svårt.

Marknadsförsäljning, bilstolar och andra planer

2010-08-30 21:53:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har varit en fullspäckad dag. Vi fick lite sovmorgon (till kl sju), käkade frukost och gjorde oss sedan redo för öppna förskolan. Det var som vanligt roligt att vara där och Mira fick leka av sig sin energi. Hon lekte så bra att hon sedan somnade gott efter lunchen.
Medans båda barnen sov middag så fick jag besök av Malin. Vi satt och planerade lite inför hösten. Jag har nämligen tänkt sälja mina mössor och dregglisar på lördagstorget här i stan. Nu har vi planerat ett datum och jag ska köra igång med att sy upp en massa mössor inför det. Om det blir mycket "syhörnan" här på bloggen framöver så vet ni varför.
Malin driver ett smyckesföretag där hon säljer kanonfina halsband m.m. Kika in på hennes HEMSIDA om ni är nyfikna. Hon ska alltså sälja sina smycken samtidigt som jag säljer mina mössor. Vad tycker ni om den idén?

När Malin sedan åkt hem så packade jag in barnen i bilen och åkte till Maxi för en storhandling. Efter det hämtade vi maken och begav oss iväg till babayproffsen och 1klass för att kika in deras bilbarnstolssortiment. Theo börjar bli för liten för sitt babyskydd och därför bör vi snart köpa en ny stol till honom. Just nu lutar det åt att köpa en stol som Mira kan ha nu och även sedan när hon ska sitta framåtvänd. Återstår att de vad det blir.

Nu ska jag försöka slita mej från datorn. Hörs imorgon igen:)

Betällning

2010-08-30 18:40:37 Syhörnan
» Kommentarer(7) «



En beställning färdig (Plus en stjärndregglis till Theo.) Leveraras inom kort till beställare.

Fina tyger, eller hur!?


NOKA - Min vän för en vecka

2010-08-29 20:03:25 Personligt
» Kommentarer(0) «




Jag lovade att berätta mer om "mitt nya liv" idag...

Det roliga paketet jag väntade på i fredags var det som visas på bilden ovan. Två paket med NOKA måltidsersättning. NOKA är en milkshake-diet som påstås vara betydligt godare än motsvarande dieter. Den bibehåller även sunda energinivåer som gör att du inte känner dej trött och orkeslös, ett stort plus är också att den bränner fett och inte muskler.

Jag gillar att man kan träna samtidigt som man äter enligt dieten utan att man blir trött och hungrig.

Jag har fått möjlighet att testa NOKA under en vecka för att se om den håller det den lovar. Nämligen en varaktig, säker och effektiv viktnedgång.

Följ mej den närmsta veckan med start imorgon och se om jag lyckas gå ner de sista envisa graviditetskilona.

Här kan du själv gå in på NOKAs- facebooksida.
"Gilla" dem och få ett eget prov av
deras milkshake i valfri smak.


HÄR kan du som är nyfiken läsa mer om NOKA




Tack snälla Eva på scandinavian health and beauty
för chansen att testa detta.
Kanske är det steget som behövs för att jag ska
gå ner de sista kilona och bli nöjdare med min kropp.


Meandi shopping

2010-08-29 17:15:25 Shopping
» Kommentarer(9) «


overall with dotty mushroom



Ni känner väl mej vid det här laget??? Jag kunde såklart inte hålla plånboken stängd.

Det här fina svampsettet kommer snart att ligga i min käre sons garderob. Han kommer att bli höstens sötaste! (Jag tog iofs en så stor storlek att han kommer att drunkna i det. Kanske Mira som får ha det på sig i höst istället. Haha)

Närmare jul planerar jag att ha ett Me & I party här hemma. Någon som vill komma? Kan ni hålla er borta?

Me & I party

2010-08-29 15:01:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är jag laddad för en mysigt Meandiparty. Min skjuts kommer snart och hämtar mej i ösregnet. Det var meningen att vi skulle gå men jag är glad att det blev beslutat att ta bilen istället.

Syrran och Lojs har åkt hem nu och det är ganska tomt här i huset. Ikväll har vi laddat upp med två skivor "solsidan" avsnitt. Kommer nog bli en skön kväll i soffan:) Mira som inte har sovit middag idag somnar förhoppningsvis gott redan klockan sju.

Nu blev det dax att rusa.


Höstproblem

2010-08-29 09:32:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Solen skiner och det är söndag. Snart har ännu en helg gått. Syrran åker hem idag. Det har vart några mycket mysiga dagar när vi haft tjejerna på besök. Jag hoppas det inte dröjer alltför länge innan de gör om det igen.

I eftermiddag ska jag på Me&I visning. Ska bli roligt att se den nya höstkollektionen. Tyvärr har barnen det mesta de behöver just nu... så någon jätte shopping kommer det inte att bli. Men som sagt alltid mysigt att komma ut och träffa vänner och kika på massa fina barnkläder.

Nästa vecka går vi in i september, vilket känns i luften. Trots att solen skiner och det är varmt så blåser det kyligt och det är helt omöjligt att klä både sig själv och barnen i bra kläder. Höstjackorna/overallen är införskaffade och det enda som saknas nu är ett par vattentäta skalbyxor till Mira. Är det bara polarn o pyret som är helt vattentäta??? Finns det inga billigare varianter av vattentäta skal/överdragsbyxor? Hjälp mej ni rutinerade mammor!


30 års kalas

2010-08-28 21:04:31 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




Ikväll har vi varit på 30 års kalas jag, maken och Mira. Theo fick vara hemma med Syrran och Lojs och sova istället.
Det bjöds på god varm smörgåstårta med bacon. Mums! Tack vänner för en trevlig kväll!

Nu vankas det film på tven. Popcornmaskinen går varm och jag ska smaska på mumsiga dill och gräslök chips. Snart börjar jag ett nytt liv, så det gäller att njuta nu i helgen:) Mer om det imorgon.

"Bröllopsfotografen" here i come.

Hoppas ni alla får en mysig lördákväll!


Bra filmval!

2010-08-28 10:59:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


Inception var riktigt bra! Spännande handling, bra skådisar och grymma scener med coola effekter.
Gå och se den om ni får tillfälle. Fast det krävs såklart att man gillar den typen av filmer.

Just nu är jag och barnen lämnade ensamma hemma. Maken jobbar och syrran är på shopping. Jag ska också shoppa lite senare när jag ska åka och hämta tjejerna.

Tänkte just skriva att Theo sover gott och Mira leker bra med tågbanan... men jag hör nu att Theo vaknat och att Mira är påväg ner till honom. Dax för även mej att rusa. Jaja... tittar in senare istället.

Titta vad jag hittade!

2010-08-27 17:53:34 Shopping
» Kommentarer(0) «




En bild på mina två stjärnor från igår.

Vi satte oss som sagt i bilen och begav oss ner på stan. Barnen var nöjda och glada och sov båda två i omgångar. Jag fick lite shopping gjord och framför allt fick syrran och kompisen ut sina ansökningar. Bra jobbat tjejer!

Ikväll ska jag och maken gå på bio som jag nämnde tidigare. Fy va lyxigt det känns att få fixa iordning sig och sedan åka iväg för att äta nåt gott och gå på bio bara vi två. Vi har två biopresentkort som har gått ut bara för att vi inte har haft möjlighet att gå på bio på 2 år!? Galet va.
Tack för alla era kommentarer angående filmval. Det blir som de flesta av er tipsade - Inception. Jag hoppas den är bra. Har inte gillat dicaprios senaste filmer... men en chans ska jag ge honom iaf. 


Dagens shopping:


5-pack bodys från h&m 50 kr. Mycket bra slit och släng bodys när de är så billiga.


Tröja från kappahl, mössa/hatt från H&M och en kofta i 100% cashmire från H&M. Koftan har tidigare kostar 349 kr, nu kostade den 50 kr. Jätte mjuk o go. Hoppas Mira kan ha den ett tag trots att den är i 86/92 och att sedan Theo kan ta över den. Visst passar den både killar och tjejer, eller va tycker ni? Tröjan är också i Miras storlek, men tänkt som arvegods till Theo sedan:)



Vinter stövlar/boots till Mira och Tuffa kängor till Theo. Båda från Skopunkten.



Bioval????

2010-08-27 09:55:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(10) «


Någon som sett sen här:



eller den här:




???? Jag och maken ska ha barnvakt ikväll och lyxa till det med bio.

Vilken film ska vi gå på? Hjälp oss!


Göra stan idag

2010-08-27 09:47:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är syrran och hennes vän på plats här hemma. Vi håller på att göra oss iordning för en dag på stan. Syrran ska gå runt och söka jobb medans jag och barnen fördriver tid i affärer. Jag hoppas dom kommer nöja sig med det. I andra fall får vi väl ta oss till någon lekpark eller så och sitta där och vänta:)

Mira vaknade med tuppen klockan sex idag även fast hon var uppe lite längre igår kväll. Hon har svårt att komma till ro när vi har besök här hemma...vilket är väl förståeligt.

Imorse fick jag världens roligaste sms när jag vaknade. Nämligen att våra vänner fått sin efterlängtade dotter inatt. Jag längtar som en tok tills vi får träffa underverket. Du kan hitta mamma Emmelies blogg HÄR. Stort grattis vänner!

Nu ska jag fortsätta packa skötväska och sen ska vi bege oss. Roligare inlägg med bilder kommer senare.

Påminnelse

2010-08-26 11:45:24
» Kommentarer(0) «


Ni missar väl inte tävlingen jag har på bloggen nu va?



Klicka på bilden eller HÄR för att komma direkt till tävlingen

nattkrångel

2010-08-26 07:15:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det här var den jobbigaste natten på väldigt länge. Theo har vaknar minst en gång i timmen hela natten. Den enda förklaringen jag kan komma på är att han är hård i magen eller att det är fler tänder på gång igen. Alltid sak det vara nåt, så är det bara. Jag som var så glad över att Mira slutat krångla på kvällarna och nätterna.

Idag har jag stora städardagen här hemma och ni kan ju bara gissa hur roligt det känns med sprängande huvudvärk. Jag tror jag säger upp mej från mina åtaganden idag, lägger mej på soffan och drar täcket över huvudet.

Dagens shopping

2010-08-25 22:11:46 Shopping
» Kommentarer(0) «




En liten tjuvkik på vad jag har beställt ikväll. Kommer att bli kanonfint på gullgrodan.
Fler bilder får ni se när han har det på sig. Jag hoppas det hinner komma i början på nästa vecka.

Paketet jag väntade på idag kom tyvärr inte. Nu får jag stå på lådan imorgon när brevbäraren kommer istället.

Imorgon kommer ävenen annan rolig "sak" på "posten", nämligen min syster! Det kommer bli skitkul att ha henne här över helgen. Undra om hon tycker det är lika kul att komma hit till vår ostädade lya med två tokiga barn?:) Hennes kompis som också är med kommer att få en chock. Stackars tjej.


Familjen mys - pappa mys

2010-08-25 20:02:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


 
"Är man stor måste man va snäll också"





 



Vi har haft en go dag idag tillsammans jag och barnen.
Trots lång middagsvila somnade de båda i tid ikväll.
Nu sitter jag och kikar runt på olika webshoppar och drömmer om en ny höstgarderob.
Har hittat ett par sparkbyxor till Theo som jag måååste köpa. Återkommer med bild och om det blev något köp eller inte.

Hoppas ni har en fin onsdagkväll.


Väntar paket

2010-08-25 12:33:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



Mallig tjej när hon får gå själv. Minen säger allt:)

 

Det var roligt att gå till öppna förskolan idag. Det tyckte både jag och barnen. Theo somnade självklart inte, men lyckades hålla humöret uppe ändå hela förmiddagen. Duktig pojke.

Nu ligger båda mina älsklingar ute i vagnen och jag passar på att sitta här en stund. Tänkte fota några fler plagg som ska läggas ut på tradera och sedan ska jag packa de sista paketen som ska skickas.

Vi får väl se vad som händer i eftermiddag. Det kom världens störtskur när vi gick hem från Öf. Nu skiner solen. Lustigt väder som gör det omöjligt att spå om vi kommer att va inne eller ute idag.

Idag väntas det en massa roliga paket på posten. Fy va spännade. Berättar mer sen!


Snabbis

2010-08-25 09:05:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu klär vi på oss höstjackorna och beger oss iväg till öppna förskolan. Vi behöver lite sysselsättning en sån här dag.

Håll tummarna att Theo somnar i vagnen.

blabla

2010-08-24 20:48:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Vi tog oss iväg till gymmet och vi körde på som tokar:) Jag körde ett danspass först och sedan blev det en timme på gymmet. Är helt mör i kroppen nu och tycker att jag är värd en kväll framför datorn/tven.

Barnen kom i säng i tid ikväll igen och nu håller vi tummarna för att de sover gott hela natten. Jag orkar inte vara uppe inatt.

Ni får ursäkta men jag är för trött för att skriva nåt mer. Gonatt!

Snart träning

2010-08-24 16:36:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag laddar upp inför dubbelträningen genom att inte göra nåt. Eller ja, nåt gör man väl hela tiden med två barn inom husets väggar... men vi gör så att säga inget speciellt.

Jag känner egentligen inte alls för att gå o träna längre. Nattens vakentid har satt sig i min kropp i form av huvudvärk. Jag hoppas jag kan shaka bort det på kvällens danspass. Blir det värre får jag väl gå därifrån helt enkelt. Det är tur att jag har bokat träff med Louise, annars hade jag nog skjutit upp träningen till imorgon istället. Nu kommer jag ju dit iaf och väl där brukar det gå bättre än man tror.

Barnen leker bra själva inne i lekrummet. Jag är glad att dom kan göra det, även om det inte går lång stund innan jag kikar till dom med jämna mellanrum. Jag törs ännu inte lite helt på att Mira inte gör nåt dumt på lillebror. Givetvis vill hon inte vara dum, men ibland är hon mer hårdhänt än vad som är meningen.

Kanske tittar jag in senare ikväll!

Tisdagsplaner

2010-08-24 10:55:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «




Natten till idag var ingen höjdare alls. Mira kom in till oss någongång innan tre och låg sedan och vände och vred på sig hur länge som helst. Till sist vaknade även Theo och ingen av dem somnade om förrän efter fyra.
Att jag har huvudvärk och känner mej allmänt trött idag är väl kanske inte så konstigt. Jag hoppas jag kan få Mira att sova middag idag, det tror jag hon behöver.

Förövrigt är det en seg dag här hemma och vi har inga direkta planer. Det blir väl en promenad efter lunch för att få Mira att sova. I eftermiddag har jag lovat Mira att gunga, så då blir det en tur till lekparken.

Ikväll ska jag iväg till gymmet en sväng. Tänkte gå på danspass och sedan köra lite maskiner uppe i gymmet. Jag är så glad över att jag kommit igång med träningen nu. Jag hoppas den ger snabba resultat. Vågen har jag vid det här laget kastat ut ur huset, så det är kläderna som får utvisa hur väl gymmet ger resultat.

Nu ska jag sätta mej och underhålla en uttråkad tjej.

Dagens jag

2010-08-24 10:44:39 Outfit
» Kommentarer(2) «




Idag är det jag som bjuder på en dagens outfit

Tunika från lindex. (Fyndat på tradera för 11 kr:) Ett bra köp då tom lapparna satt kvar på)
Leggings H&M (Beiga med svarta skinnknän)


Det här med att sluta amma...

2010-08-23 22:31:06 Personligt
» Kommentarer(9) «


Jag trodde jag hade slutat amma. Idag hade jag så ont i ena bröstet att jag inte kunde krama barnen. Efter en liten stunds fundering bestämde jag mej för att ge lillplutten en till "sista" slurk. Han blev nöjd och jag blev nöjd. Undra hur många gånger till det kommer att bli en "sista" amning.

Ni som har ammat era barn i flera månader och sedan slutat tvärt. Hur gick det för er? Smärtfritt? Några tips?

Jag trodde inte att jag hade nåt kvar alls i brösten... men tydligen fanns där en del iaf. Kul att veta.


Svåger fångad på bild:)

2010-08-23 19:42:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Theos käre farbror Daniel suckade lite när jag bad honom le och titta in i kameran. Jag vet inte om han suckade mest över mitt uppställda foto eller att han visste att det så småningom skulle hamna på bloggen:)

Vi fick besök av min svåger igår kväll. Han har just flyttat till stan och ville förvara några grejjer här hos hos tills han fått ordning på sitt boende. Theo hörde såklart att vi fick gäster och ville absolut komma upp trots att klockan var mycket och han borde sova. Vid halv tio fick vi honom i säng sen. Jag får tacka svågern för sovmorgonen i morse. Tack!

Idag har vi haft en intensiv dag, men kanske tack vare det så somnade mina små änglar direkt ikväll. Maken är på fotbollsträning och jag ska snart ta och sätta på en film.

Mina traderaauktioner är avslutade nu, så nu är det en massa efterarbete som ska göras. Packade och skickade iväg en hel hög med kläder idag. Snart kommer det upp mer kläder på tradera också, ska bara avsluta denna omgången först.

Dagens outfit

2010-08-23 19:31:27 Outfit
» Kommentarer(0) «



Dom får aldrig nog av syskonmys, mina godingar

   

(Kolla in Miras ögonfärg! Jag tror att tunikan tog fram hennes ögonfärg väldigt bra.)

Theos outfit består av en body från Me&I, hemmasydd scarf med fordonstyg och jeans från H&M.

Miras outfit syns inte så mycket men hon har på sig en tunika/klänning från Polarn o pyret och ett par leggings från kappahl.

Öppnis och soverier

2010-08-23 12:49:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Tjihoo idag öppnade ö.förskolan igen! Vi var massor med mammor (en pappa) och massa massa barn där idag. Jag tror att det är fler än vi som saknat att gå dit på vardagarna. Mira kastade sig över leksakerna och ville aldrig gå hem.
Theo var nöjd med att sitta i babypölen och bita på leksakerna.

Mira vägrade att somna idag när vi gick hem med vagnen. Jag hade verkligen hoppats på att hon skulle sova lite idag. Gårkvällen och eftermiddagen var inte rolig alls och jag vet inte riktigt om jag orkar en till sådan dag själv. Hon fixar inte att vara uppe från 6- 19. Det är knappt så att jag orkar det. Tur att det finns kaffe till mej, synd att inte Mira kan dricka det också:)

Härligt att solen skiner idag! Kanske kan vi ta oss ut i eftermiddag och leka i lekparken... tiden brukar gå lite fortare när man är där.

Nu ska jag fixa lunch till mej och Mira. Hej så länge!

Fotoshoot inne

2010-08-22 20:20:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «











Fotoshoot ute

2010-08-22 19:45:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


 
Skärpa trots rörelse

 
Svart/vit funktion



 


Porträttinställningar


Nöjd

2010-08-22 19:25:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


   

Kvällsmys innan läggdags. Hur goa får man va?!

Det blev en tidig kväll för våra kära barn idag. Mira har inte sovit middag alls idag trots att hon vaknade klockan sex imorse. Theo har även han sovit dåligt och behövde komma i säng tidigare än vanligt.

Nu sitter vi här ensamma jag och Maken. Jag sitter och går igenom alla bilder jag tagit med vår kamera idag. Åhh vad jag älskar att äntligen ha en kamera! Än så länge är jag otroligt nöjd med den. Tar ett tag att lära sig vilka inställningar som är bra osv, men även i autoläge är den grym!

Nu ska jag sätta mej och fixa till några av bilderna, sedan ska jag visa er skillnaden mellan att ha en värdelös mobilkamera mot att ha en riktigt bra kompaktkamera.

Ny kamera! Äntligen!

2010-08-22 13:30:59 Shopping
» Kommentarer(3) «




Det blev en kamera till sist. Idag bestämde vi oss för att det fick va slut med velandet och så åkte vi till media markt. Hem kom vi med en ny "familjemedlem". En Nikon coolpix s8000, jag hoppas den inte gör oss besvikna.

Hur tråkigt är det inte när man packar upp kameran och är såå sugen på att använda den och så visar det sig att man självklart måste ladda batteriet i 4 timmar innan start. Så trist!
Ikväll ska jag ut och fota iaf. Stackars barn:)

Nu har vi precis käkat lunch och barnen sitter i lekrummet och leker för fullt. Båda är nöjda och glada och leker själva för en gångs skull. Man får ta vara på de minutrarna och passa på att få något gjort själv. Jag hamnade såklart här istället för att ta tag i någon annan "hussyssla".

Söndag idag... det känns. Huvudvärk, trött och seg. Funderar på att ta mej till gymmet ikväll... det vore kul.


Award!

2010-08-21 21:17:57 Personligt
» Kommentarer(3) «




Jag har fått denna fina award av tre tjejer vars bloggar jag ofta läser. Tre tjejer som även dom skriver om sina barn och sin vardag. Tack snälla Petra, Sandra och Stine! Roligt att ni gillar min blogg.

REGLER:
Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den. 
Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av. 
När man får den så ska man skriva 7 intressanta saker om sig själv
och sedan 
ge awarden till 7 andra bloggare
(Skriv till dem att de fått award).

Sju "intressanta" saker om mej själv:
- Jag har alltid hatat att sy, allt jag sydde i syslöjden slängdes för att det var så fult. Helt "plötsligt" blev jag mamma och då kunde jag helt plötsligt sy. Nu är det bland det bästa jag vet!

- Jag hatar att se sport på tven och kan endast tänka mej att se om det är någon svensk eller något svenskt lag som håller på att vinna någon stor titel.

- Jag planerade tidigt att den dag jag ska gifta mej så ska det ske på sommaren pga att jag hatar vinter. När det sedan blev dax för bröllop blev det i februari, i 15 graders kyla och med häst och släde.

- Jag var kär i min man redan när jag gick i trean. Även om jag drömde om att gifta mej med honom kunde jag nog aldrig ana att det verkligen skulle ske 12 år senare:)

- Jag äter inte fil, blodpudding eller pölsa (Inte musslor heller för den delen)

- Jag älskar att läsa och läser i omgångar flera böcker i månaden.

- Att vara mamma är det bästa jag vet

Jag skickar awarden vidare till några av mina favoritbloggar:

Jenny
Marlene
Emmelie
Carolina
Cecilia

Malin
Anna


"Dagens" och "dagen"

2010-08-21 20:15:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «



Byxor från H&M
Skjorta från Logg H&M
Slips från lindex



Klänning från lindex

Idag har det varit full fart och jag har inte varit hemma många minuter... vilket känns i både kropp och knopp. Jag är glad över att det är min sovmorgon imorgon och förhoppningsvis får jag ligga till åtminstone åtta.

Förmiddagen startade med ett besök till torget där jag och Louise letade efter fynd. Jag köpte inget:)
Efter torget blev vi bjudna på lunch hos våra vänner och sedan umgicks vi en stund på eftermiddagen.
Efter det blev det snabbt hem för att göra oss iordning till 30 års festen. Theo hade vid det läget inte sovit sedan klockan 11 på morgonen och det var knappast uppladdat för kalas. Mycket riktigt så fick vi åka hem innan sju pga av en gråtande Theo. Stackars liten som inte sovit nästan alls på hela dagen. Han är så otroligt känslig nu för tiden på att sova. Han kan bara sova riktigt bra i sin egen säng med stängd dörr så att han inte störs.

Både Mira och Theo somnade direkt när vi lade dem för en stund sedan. Nu ligger köttet på grillen och potatisen är i ugnen. Jag hinner inte in och läsa mina favvobloggar ikväll och inte svara på era kommentarer heller... men det kommer! :)

Kram o hoppas ni alla har en mysig lördag kväll!

Molnmössa *2

2010-08-21 07:14:57 Syhörnan
» Kommentarer(0) «




Nysydda molnmössor från igår.
Användbara på 4 olika sätt.
Gul insida som även går att ha utåt.



 

Mössorna är sydda till Mira och Theo.


Tidigt

2010-08-21 07:02:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag är det jag och Theo som sitter här i ottan.  Theo vaknade givetvis inatt och krånglade. Det slutade med att jag ammade honom till sömns. Har typ inget kvar i brösten nu. Det gjorde bara ont när han tuttade. Efter det somnade han iaf om och sov till strax innan sex. Då fick jag vackert palla mej upp.

Miras sover fortfarande vilket jag tycker är bra. Hon behöver sova till sju för att orka med dagen. Vi ska ju på kalas till kvällen och då vill man ju att hon ska vara pigg och glad.

Det ser ut att bli en halvbra dag rent vädermässigt och jag har ingen aning om vad vi ska hitta på under dagen. Det där med ny kamera hänger fortfarande över oss. Tänk att det ska va så svårt!? Nu har vi kommit till den punkten då vi snart bara tar första bästa som någon erbjuder oss i en affär.

Jag är trött och har träningsvärk. Behöver frukost. Återkommer senare under dagen.


Fredagkväll

2010-08-20 21:02:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag och Louise tog oss iväg till gymmet tidigare ikväll. Kändes bra att komma dit och få jobba lite innan fredagsmyset i soffan. Jag har laddat upp med en påse nötter till kvällen. Det ska bli gott. 

Nu är det helg igen. Den här veckan gick verkligen i racer fart. Vi har inga direkta planer för helgen förrutom ett 30 års kalas imorgon kväll. Ser fram emot att få klä upp sig lite och gå iväg på fest. Inte ofta vi går på kalas nu för tiden. 

Nästa vecka känns det som att hösten börjar på allvar. Skolorna har börjat och det kommer att bli tomt på barn här ute på gatan. Öppna förskolan startar igen och det ser jag verkligen fram emot. Mira har haft sådan överskottsenergi denna veckan pga att vi varit dåliga på att sysselsätta oss. Vi har varit hemma alla dar utom en, eller alla dar utom en eftermiddag rättare sagt. Jag hoppas på att träffa många på öppna förskolan som man kan umgås med i höst.   

Nu ska jag öppna påsen med nötter och bänka mej framför någon film på tven.
Trevlig helg!

Tävling dregglis/scarf!

2010-08-20 13:07:46
» Kommentarer(12) «



Jag tävlar om en molndregglis/scarf hos Mirasmamma.
Var med och tävla
HÄR du också.


Nu drar jag igång en tävling här på bloggen!

Vinsten är en hemmasydd scarf i orange molntyg.
Den som vinner får välja valfri tryckt text på scarfen. (Går självklart att få även utan text)

Tävlingen pågår till och med den 1 september och reglerna är enkla.

För dej med blogg:
- Kopiera bild och den kursiva texten och lägg upp det på din blogg. Skriv sedan en kommentar nedan att du är med och tävlar och bifoga då länk till inlägget på din blogg.

För dej utan blogg:
- För dej som inte har en blogg går det lika bra att maila 3 vänner och berätta om tävlingen. Skicka även en kopia på mailet till mej. Skriv sedan en kommentar nedan att du är med och tävlar.

Lycka till!


Såhär kan det se ut med text på dregglisen


Dagens Mira outfit

2010-08-20 10:35:19 Outfit
» Kommentarer(4) «



Mössverkstad

2010-08-20 10:33:54 Syhörnan
» Kommentarer(3) «




Mössorna med stjärnor på är till Mira och Theo, de andra två är beställningar. Roligt när man kan syskonmatcha!
Det bästa med hösten är att jag får krypa in till symaskinen igen och sy en massa fina mössor och annat kul.


Mira provar mössa


Morgonmodeller i pyjamas

2010-08-20 08:44:48 Syhörnan
» Kommentarer(4) «



Jag som trodde att byxorna skulle bli för stora, fick mej en chock när jag provade dem och de nästan var för små på gullgrodan.



Ska ändra mönstret lite till nästa gång och göra den lite smalare på sidorna upptill. För övrigt tycker jag att det är en rolig modell som går att göra snygg med applikationer på.


Förbereder för vintern

2010-08-19 22:32:31 Syhörnan
» Kommentarer(0) «




Ikväll blev det ett par fleecebyxor och en mössa i ny modell (även den i fleece).
Båda hoppas jag att Theo kan ha i vinter. Smidigt när man kan göra egna byxor och slippa köpa... fleeceöverdragsbyxor brukar ju inte vara så värst speciella i butik heller. Lite trist med enfärgat och lite ful grönfärg... men jag tror det blir bra "hemmabus" plagg.

Ska prova dem på Theo imorgon. Lägger ut "live" bilder då. Risken finns att han kommer att drunkna i åtminstone mössan.

Gonatt!




Torsdagkväll

2010-08-19 19:26:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Klockan är tjugo över sju och båda mina troll sover gott. Mira var påväg i säng strax efter sex ikväll men vi lyckades hålla henne vaken en stund till. När jag sedan skulle lägga henne strax innan sju så protesterade hon såklart, men det gick över ganska fort.

Idag kan ha varit sista dagen jag ammade. Eller kanske blir det någon morgonamning fram till helgens slut eller så, men den är det över. Jag har bestämt mej för att sluta nu. Även om han inte fått amma på hela dagen idag så har han inte visat något missnöje alls. Theo är alldeles för intresserad av mat för att vilja dricka bröstmjölk nu för tiden. Han har hittat något som smakar hundra gånger bättre:)

Om en timme går några av mina auktioner på tradera ut. Klicka dej vidare på den här länken om du är nyfiken på vilka grejjer jag säljer.

Nu ska jag sätta mej och klippa till några mössor. Blev lite sysugen:)


Promenad och mammatankar

2010-08-19 13:56:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «




Det blev en liten promenad efter lunch. Eftersom Mira varit uppe sedan tidigt så behövde hon en liten middagslur idag för att orka hela eftermiddagen och kvällen.
Theo som vaknade precis innan lunch var pigg som en lärka och underhöll mej hela vägen med sin sångröst. Tur att storasyster vant sig med gullgrodans ljudvolym och kunde somna ändå.

Även om det här är den jobbigaste perioden av min mammaledighet så här långt så är det även den mysigaste och härligaste. Theo är i en sån härlig ålder då han börjar förstå mer och mer, ger oss gensvar och umgås med oss på ett annat sätt än tidigare. Allra bäst är hans kramar som han börjat med:)
Mira är även hon i en rolig ålder. Jag vet att jag klagar mycket på att hon är trotsig och bråkig på oss, men även en trotsig tvååring har sina fina sidor. Hon har under sommaren börjat prata mycket mera och härmar oss hela tiden. Det är så mysigt att få höra hennes fina lilla stämma. Hon är som hon alltid varit väldigt kramig och mysig mest hela tiden. Helt underbart när hon helt plötsligt kan komma springande mot en och kasta sig i famnen med massor av kramar och pussar.

Att få va hemma och se sina barn utvecklas för var dag är verkligen en förmån.
Tänk att jag har så fina och duktiga barn. Förundras över det varje dag. Vi måste ju ha gjort nåt rätt iaf även om man tvivlar på sina uppfostringsförsök ibland.

Kaffe är min räddning

2010-08-19 08:26:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Klockan är strax efter åtta och det känns som att jag varit uppe i flera timmar. Theo vaknade vid fem tiden och fick då en flaska välling. Efter den somnade han om direkt och vi fick sova till strax efter sex då systeryster vaknade istället. Det har varit en intensiv morgon med mycket trots och bråk.

Just nu sitter Mira och ritar medans Theo sitter på golvet och smaskar på leksaker. Vi har inga planer alls idag och jag är redan uttråkad. Det regnar och att gå ut känns inte som ett alternativ just nu.

Är det ok att dricka sin första kopp kaffe redan vid halv nio? Jag tror att det är ett måste idag.

Nya hösttyger

2010-08-18 12:31:01 Syhörnan
» Kommentarer(0) «




Här ovan ser ni några av de tyger jag redan fallit för i de nya höstkollektionerna.
Bilderna är lånade från "stoff och stil" och "znokdesign".

Grodtyget var ju bara så gulligt. Måste bli en tröja och kanske en mössa till Theo!

På tal om mössor så upptäckte jag igår att jag inte har någon mössa som Theo kan ha. Här sitter jag och syr en massa mössor på beställning och så har jag inte ens lyckats få till en mössa till min egen son:) Jag får skylla på att han växt otroligt mycket över sommaren och att de mössor han hade i våras är på tok för små. Under sommaren har vi mest använt solhattar.

Vad tycker ni om tygerna? Något ni gillar?

Jag påminner nya läsare om att man kan beställa mössor av mej. För att se modellen och vilka varianter jag gjort hitintills kan ni kika under kategori "syhörnan".

Pris per mössa är 100 kr och en dregglis/scarf kostar 40 kr.

Maila eller skriv en kommentar nedan om ni är sugna på att beställa. Kommer ett inlägg senare om vilka tyger som finns hemma eller som jag kan beställa hem.


Sweet dreams

2010-08-18 11:12:54 Syhörnan
» Kommentarer(4) «


Åhh nu är det en massa nya hösttyger påväg in överallt. Ikväll kommer ett inlägg med några av de tyger jag fallit för och måste beställa hem.

Kanske behöver ditt/dina barn en ny höstmössa? Passa på att beställ av mej nu när jag gör en massa tygbeställningar. Då kan du få precis det tyget du själv vill ha.

Jag berättar mer i ett annat inlägg. Nu är det dax för mat och sedan ska vi hem till en kompis i eftermiddag.

Hej hopp

Theo 7 mån

2010-08-18 09:55:05 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «




Ett litet klipp på Theos nya färdighet. Spela på munnen med fingrarna.
Efter en stund kommer även Mira in och pratar med oss.

Dagens outfit

2010-08-18 09:01:09 Outfit
» Kommentarer(1) «




Body - Meandi husvagnar (fynd från tradera)
Byxor - H&M
Strumpor - Kappahl (rea)


En suddig tokbild. Vi har världens busigaste grabb.
Så kul att se hur medveten han börjar bli om saker och ting.
Nu kan han busa och han vet att han är rolig.


I killed you

2010-08-17 20:06:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Tjihoo, jag tror viruset är väck. Törs inte hoppas riktigt än... men nu funkar iaf internet igen och inga popupfönster kommer fram.

Vi är nog världens bästa team jag och maken. Helt själva klarade vi det. Måste ju få skryta lite:)

Nu ska vi ladda hem ett nytt antivirus program sen blir det filmtajm.



Gissa film?

Önskar det var jag som hade virus å inte datorn

2010-08-17 18:21:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har jag fått hem makens bärbarajobbdata och självklart hoppar jag in på bloggen direkt. Va glad jag blir av alla era kommentarer. Tack snälla!

Nu är det en timme tills barnen ska i säng och strax startar kvällrutinerna. Matas, bytas på och sedan i säng.  Låter inte som så mycket men det tar sin lilla tid:)

När barnen kommit i säng ska vi sätta oss och försöka få bukt med viruset. Vi har fått några tips på vad som kan göras och jag hoppas att det funkar. Jag har verkligen tagit detta med viruset personligt och det känns som att någon är inne och snokar i mitt privatliv. Tur att vi egentligen inte har så mycket av intresse på datorn... det enda jag bryr mej om är alla bilder. Vad vi har läst oss till så ska det inte vara någon fara med hårddisken eller så iaf. Viruset verkar inte vara inne på att radera hela vår dator... mer ett virus som bara stör och irriterar folk.
Jag önskar jag va dataproffs.

När vi väl fått bukt med viruset väntar film och lite kvällsmys framför tven innan det är dax att sova igen. Hjälp va fort dagarna går! Vissa dagar fylls bara av att laga mat, mata och natta barn. Livet som tvåbarnsmorsa:)

Jag uppdaterar er om läget med datorn, annars får jag nöja mej med att ha data enbart på kvällarna framöver. Kanske en bra träning för mej... jag som är något av en databeroende. Jag sitter inte så länge åt gången, men desto oftare.

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

Hittade en söt bild på mobilen som jag vil...

2010-08-17 08:38:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


20081016452 (MMS)

Hittade en söt bild på mobilen som jag vill dela med mej av. Vi har fått virus på vår dator. Jag blir så fruktansvärt arg på de idioter som sitter och hittar på virus. Nu är det bara att hoppas att inte allt förstörs på datorn. Hur mycket jag kommer att kunna blogga framöver vet jag inte. Datorn ska väl lämnas in någonstans nu o så tar det både tid och pengar innan vi får tillbaka den:(


Dagens outfit- polarn o pyret

2010-08-17 08:32:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


201008173642 (MMS)

Dagens outfit- polarn o pyret


Amma eller inte amma?

2010-08-16 13:51:26 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Detta med att amma eller inte amma är en fråga jag ställer mej allt oftare här hemma.

Theo är så otroligt nyfiken nuförtiden att han aldrig har ro att bara ligga still och äta. Den senaste veckan har det bara blivit två amningar per dygn. En på morgonen när han vaknar och en precis innan han lägger sig. Igår drog han och slet i bröstet så jag trodde det skulle gå sönder. Konsten att äta samtidigt som man tittar på allt annat är en sak Theo försöker sig på allt oftare.

Amningen är inget varken jag eller Theo njuter av längre.

Kanske är det då dax att sluta upp helt. Göra en sista amning och sedan säga "Nu är det stopp".

Med Mira slutade jag från en dag till en annan. Hon ifrågasatte aldrig det. Även hon blev till sist väldigt ointresserad och nyfiken på omgivningen. När Mira var 9 månader bestämde jag mej för att det fick räcka. Då var det helt rätt beslut....är det lika rätt nu med?

Jag vet egentligen inte varför jag tvekar. Kanske är jag rädd för insikten om att min lilla bebis blivit en stor grabb helt plötsligt. Kanske gör det lite ont i mammahjärtat att han inte är lika beroende av mej längre. Nu börjas det...frigörelsen. Snart har han hittat en flickvän och vill flytta hemifrån.

Stanna tiden en liten stund... jag hinner inte med!




Leker

2010-08-16 13:24:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det blev en sväng till lekparken under förmiddagen. Bilderna säger sitt...

 




Dagens outfit

2010-08-16 09:18:16 Shopping
» Kommentarer(3) «


Detta kommer att va en ny grej på bloggen. Jag vet att det är många bloggare som lägger ut dagens outfit, inte speciellt nytänkande att börja med något sådant:) Men... som ni vet älskar jag kläder och mode, speciellt när det gäller att klä mina barn. Kanske är det nån av er som kan tycka att det är roligt att se vad barnen har på sig om dagarna. Själv tycker jag att det är roligt att ta kort på speciellt de plagg som är favoriter här hemma, barnen växer ju så fort och snart är det dax att plocka undan dom. Sådana gånger är det kul att man kan få njuta av de fina plaggen åtminstone på bild.

Hissa eller dissa.



Jag börjar med en gårdagens outfit.

Theo har på sig: Egensydd T-shirtJeans Ge-kås (Finns likadana på H&M), strumpor Kappahl och jacka från kappahl

Mira har på sig: Tunika från polarn o pyret, svarta blanka leggings från H&M, jacka från mykidoo och skor skopunkten

Måndagsfunderingar

2010-08-16 07:50:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Ny vecka, ny morgon, tidig morgon. Theo vaknade strax efter sex och hade då självklart gjort världens lass i blöjan, bara att palla sig upp och byta på honom. När vi väl var uppe vaknade även lillskruttan och så var det full fart här hemma på några sekunder.

Idag måste vi åka till bibblan då jag har några ljudböcker som har sista inlämningsdag idag. Beöket dit får nog ändå bli i eftermiddag tror jag. Förmiddagarna brukar gå ganska fort och Theo ska ändå sova snart... det brukar bara bli stressigt att åka ner till stan/centrum på förmiddagarna.

Nästa vecka startar öppna förskolan igen. Fy va jag längtar! Ska bli kul att träffa lite folk igen och roligt för Mira att få komma iväg och leka någon förmiddag i veckan.

Nu är det väldigt tyst i det rummet Mira befinner sig. Så tyst att det skulle kunna betyda bus. Måste kila.


Tradera

2010-08-15 19:58:29 Shopping
» Kommentarer(1) «


Nu har jag lagt ut en massa kläder på tradera. Mer kommer framöver, men detta var vad jag hann med idag.

Titta gärna in. Kanske hittar ni något som passar era små?

KLICKA HÄR FÖR ATT SE MINA ANNONSER

   

Framöver kommer jag också att lägga in några av mina mössor och dregglisar på tradera.


Söndag

2010-08-15 09:38:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Mira sitter utanför i sandlådan. Theo sover. Kaffet håller på att kokas.

Vi har en lugn förmiddag här hemma.

Jag tänkte ta tag i en kasse med kläder som ska läggas ut på tradera. Förhoppningsvis hinner jag pyssla lite med det till kvällen eller när barnen sover middag.

I eftermiddag ska jag försöka ta mej till gymmet. Just nu har jag väldigt ont i magen och håller det i sig blir det ingen träning. Om jag tar mej iväg så planerar jag att stå på crosstrainern minst en halvtimme och sedan köra armar, mage och rygg på maskinerna.

Hoppas du har en mysig söndag trost att vädret inte är det bästa (Iaf inte i min del av landet)

Första grynet!

2010-08-15 07:04:49 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Idag är vi uppe med tuppen. Båda barnen vaknade strax efter sex. Just nu sitter Theo och pratar med sina leksaker i babygymmet medans Mira ser på Tingeling. Jag passade på att sätta mej här en stund. Fy va jag är trött!

Igår upptäckte jag den första lilla tandsingen i Theos mun. Kanske är det förklaringen till både förkylning, mammighet och kinkighet. Om jag tänker tillbaka på de gånger Mira fick sina tänder så har det här varit väldigt lindrigt ändå. Mira vägrade alltid äta i långa perioder när hon fick tänder... Theo har nog ätit mer än vanligt istället:)



Att tugga på saker är gott när man håller på att få tänder.

Varför bloggar jag egentligen?

2010-08-14 16:34:25 Personligt
» Kommentarer(12) «


Jag har börjat ställa mej frågor som:

Varför bloggar jag egentligen?
Vem är det som läser min blogg?
Varför läser folk min blogg?
Vad ger det mej att skriva?
Vad ska jag skriva om?

Min besöksstatistik ökar stadigt hela tiden och ni blir fler och fler som läser. Samtidigt frågar jag mej varför? Några av er kommenterar, de flesta av er läser men skriver aldrig något tillbaka.

Jag behöver er hjälp!

Vad tycker ni om att läsa om på bloggen?
Vad tycker ni är ointressant att läsa?

Jag startade bloggen för att jag ville ha en "dagbok" att gå tillbaka och läsa själv. Läsa om de första åren av mina barns liv. En annan orsak var att jag ville ha ett ställe dit mina vänner och familj uppe i dalarna kunde kika in och uppdatera sig om vårt liv. Se bilder på barnen och ändå vara med i utvecklingen trots det långa avståndet mellan oss. En tredje orsak till bloggandet är att jag älskar att skriva. Har alltid skrivit dagbok och detta är ett sätt att få mina tankar på print... istället för i pappersform nu i digitalform.

Jag har alltid varit väldigt personlig i bloggen, jag skriver om våra dagar, mina tankar kring livet, barnens utveckling, livet som tvåbarnsmamma, mina syalster, mina shoppingfynd, huset och inredning m.m.
Vad ska jag ta bort, vad vill ni ha kvar?

Jag kan inte låta bli att förundras över att någon överhuvudtaget kikar in på min blogg. Är vi verkligen så intressanta att läsa om? ;)

Ta dej gärna tid och skriv en kommentar. Jag behöver lite respons! Hjälp mej göra bloggen bättre och hjälp mej radera tankerna om att jag kanske borde lägga ner bloggen helt.

Varför läser du min blogg?

Presenter

2010-08-14 15:05:16 Shopping
» Kommentarer(0) «


 

Här har ni Miras nya trehjuling på bild.
Lite rostig och väldigt använd, men funktionsduglig.
För ynka 25 Kr tyckte jag att den var ett fynd ändå. Mira sken upp som en sol och har åkt på den nu i en timme.

Mira vill rikta ett tack till Farfar och Karin för den försenade 2års presenten (Försenad pga att vi inte hittat någon trehjuling förräns nu).

Förutom trehjulingen blev det ett par snygga jeansleggings för presentpengarna.





Nu är Miras höstgarderob räddad! Snygga leggings och tunikor/klänningar blir det massor av i höst.


Fyndat

2010-08-14 09:08:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Om en liten stund ska vi åka och hämta en trehjuling till barnen. Vi hittade en på blocket till sist. Jag hoppas den är fin, eller åtminstone åkduglig.

Dagen är räddad och jag antar att vi kommer att va ute så länge regnet håller sig borta.


Tempo

2010-08-13 19:58:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Den här dagen har verkligen gått i hundra. Det började tidigt med att jag begav mej ner till stan och brottades med regnet. I med barnen i bilen och sedan ut, i vagn, gå, ur vagn, åka hämta maken, luncha med kompisar, i och ur vagn och bil några gånger till, skjutsa tillbaka maken, i och ur bil igen, tillbaka till shopping, gå, i och ur vagn och bil, hämta maken som slutat jobbet, handla mat, ur bil, hem, laga mat, söva bebis, laga mat, söva barn, upp och ner för trappan. Ja, jag tror att jag fått min dagliga motion idag.

Jag fick sitta inne med Mira några minuter tills hon somnade ikväll. Jag förundras verkligen över hennes tillvägagångssätt när det gäller att varva ner. Rullar hit och dit, sparkar i väggen, upp och ner med täcket, fram o tillbaka... ja ni fattar grejjen. Jag blir helt slut bara av att titta på henne. Helt plötsligt vänder hon sig om och så sover hon på två sekunder. Konstigt.

Nu ska jag se på film jag hyrt och äta lite nötter.



Trevlig helg!

Älskade barn!

2010-08-12 20:00:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mina barn gjorde kvällen. Utan ett knyst somnade de båda innan halv åtta. Precis vad jag behövde efter en sån här dag... Tydligen dom också.

Love!


En tvåbarnsmammas vardag

2010-08-12 14:56:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


(Detta är inget inlägg för en känslig svåger, så Tomas sluta läs NU)

Jag vill inte klaga... men ändå är det precis det jag tänker göra. De här sista två dagarna har varit riktigt jobbiga. Barnen är kinkiga, mammiga och klängiga. Helt plötsligt har båda gått in i en "Jag vill vara med mamma konstant" fas.

Theo är nöjd på golvet en liten stund sen börjar han tjuta och vill sitta i knä. Jag har precis försökt natta honom i 2 timmar (!!!) och han bara gråter och gråter. Theo som annars bara är att lägga ner själv i sängen och så somnar han på 1 min. Jag fattar inget.

Mira drar i mej hela tiden och säger "Hom" (Läs: Kom"). Sitter jag inte brevid henne när hon ska leka så gråter hon och blir jätte arg.

Att hinna med lite städning eller andra måsten är helt omöjligt. Tur att jag hade lunchen färdig sedan igår!

Just nu är inte livet sådär jätte enkelt. Jag önskar jag kunde dela mej i tio bitar och vara alla till lags. Att jag själv är konstant trött gör väl inte saken direkt bättre.

Jag önskar jag kunde sänka de andra kraven. Låta disken stå, strunta i de skitiga golven och använda kläderna som engångskläder... men hur skulle det se ut?

Om en så där 3 år kanske livet börjar lugna ner sig... då ska jag njuta. Just nu är det bara att kämpa på. Jag har ju ändå fått det bästa i livet. Två helt fantastiska barn som gör livet värt att leva varje dag... oavsett hur jobbigt det kan va ibland.

Om ni undrar vad "de jobbiga" barnen gör just nu så kan jag berätta att Theo till sist somnade och Mira sitter och ser på mekar micke. Vi behövde en halvtimmes lugn framför tven både hon och jag. Snart dax att åka och hämta maken på jobbet. Fart o fläkt hela tiden.

Torsdagmorgon

2010-08-12 07:03:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Theo har nu vaknat klockan sex tre dar i rad. Vilket jag tycker är en helt ok tid att gå upp så länge man fått sova hela natten. Igår slog någon form av superförkylning ut hos oss. Barnen har båda väldigt rinnande näsor och Theo hostar för fullt. Jag trodde att förkylningen och febern som Theo fick uppe i dalarna var på väg att vända... men inte då. Ingen har feber för tillfället iaf. Så trist med förkylning när jag är så otroligt sällskapssjuk. Ingen som vill umgås med oss nu när vi är lite krassliga:(

Mira ropade nyss ner mej och det visade sig att hennes täcke låg tokigt i sängen. Jag fixade till det och hon lade sig ner och somnade om. Tokiga tjejen. Hon brukar ju aldrig undgå att höra att vi andra är uppe (Läs jag och Theo). Skönt iaf så länge hon vill sova. Hon behöver sova till åtminstone sju för att orka med dagen.

Idag har vi inga planer alls. Vika tvätt och städa lite är väl sådant som egentligen står på mitt schema... ett schema jag gärna struntar i.
Jag trodde jag skulle vara helt slut av träningsvärk idag... men jag känner bara lite i axlarna. Kanske kommer det imorgon istället?


Så här kan man också sova... eller inte.


Syskonmys. Bilden tagen igår när de precis vaknat från middagsvilan.

Nu gäller det!

2010-08-11 20:28:07 Träning
» Kommentarer(4) «




Hör och häpna! Jag tog mej iväg till gymmet ikväll. Jag har planerat det i flera dagar men inte vågat säga det till någon. Jag vet hur ombytlig jag är. När det gäller träning är jag en känslomänniska helt och fullt. Jag kan inte gå och träna om jag inte känner för det... förrän idag.

Idag har det varit en jobbig dag här hemma. Det beror på många saker som jag inte orkar eller vill rabbla upp. Jag har varit helt slut och inte orkat nåt. Med det humöret viste jag redan på förmiddagen att det inte skulle bli någon träning.
När maken kom hem halv sex bestämde jag mej ändå för att ge det ett försök. Åka ner, stå på crossen i fem minuter och sedan åka hem om jag inte orkade. Det blev crosstraining i en halvtimme och gym en halvtimme. Duktiga jag:)

Jag kom hem till ett tyst hus med sovande barn. Jag tog ett bad och nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli nio. Förhoppningsvis börjar nåt roligt på tven då som jag kan slötitta på.

Framöver blir det träning minst var tredje dag. Ni får peppa mej så att jag håller det "avtalet".

Nytt från PoP och Meandi

2010-08-11 15:26:45 Shopping
» Kommentarer(0) «



Fordonsklänning från Polarn o Pyret               Blomklänning från Meandi

Just nu behöver inte Mira fler klänningar i sin garderob.
Men dessa skulle jag inte tacka nej till om jag blev bjuden på:)
Superfina!


Äntligen vann JAG!

2010-08-11 14:09:05
» Kommentarer(0) «




För några veckor sedan vann jag en tävling på Matildas blogg. Idag fick jag äntligen vinsten i brevlådan. Tänk vad några små prylar kan göra en glad! Det här var precis vad jag behövde en dag som denna.

Tack Matilda och tack babybjörn!

Jag ser fram emot att prova alla produkterna. Lovar att berätta sen vad jag tyckte. De verkar väldigt rejäla och genomtänkta iaf.


Egen mat eller burk?

2010-08-11 08:09:03 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Igår bestämde jag mej för att börja göra egen mat till Theo. Jag testade för några veckor sedan med då ratade han den helt, så jag gav upp. Den här gången verkar det gå mycket bättre och han är inte alls lika kinkig på konsistensen som Mira var. Jag är övertygad om att det kommer att bli en del burkar framöver också, speciellt då man åker iväg någonstans. Men så länge vi är hemma och jag lagar mat så ska jag försöka få till nåt till Theo också.

Igår lagade jag kyckling och potatis till honom. Jätte enkelt! Kokade upp små bitar av potatis och kyckling i ca 10 min. Kryddade med örtkrydda (utan salt), peppar och en liten nypa curry. Mosade sedan detta med en stavmixer och använde vattnet med kryddorna som en sky. För att få till en bra konsistens krävs en del vatten/sky.
Vad jag glömde helt igår var såklart grönsaker... men det är är bara att blanda i tex fryst broccoli, ärtor, majs eller annat man har i frysen.

Man får passa på att göra storkok när man väl håller på. Perfekt att frysa in eller spara någon dag i kylskåpet.

Mammig och kramig - Bildbomb!

2010-08-10 20:48:42 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «


Idag har Theo varit ovanligt mammig. Jag skulle väl kunna säga att det är första gången nästan som han protesterar och vill upp i knät. Efter eftermiddagsluren fick jag inte sätta ner honom på golvet en sekund. Då skrek han i högan sky.

Idag är också dagen då han lärt sig kramas. Flera gånger under tiden han varit i famnen har han vänt sig emot mej och slagit båda armarna runt mej och sedan gosat in sig. Kan en sjumånadersbebis ge en riktig kram? Jätte mysigt var det iaf och jag förundras än en gång över vilken stor grabb vi fått i huset.

Jag längtar redan tills imorgon då barnen vaknar och kan ge mej en varsin kram. Det bästa i världen!

 



 


Kappjakt

2010-08-10 14:03:40 Shopping
» Kommentarer(0) «


 


Jag är ute efter en kappa till Mira. En som hon kan ha i höst/vinter. Gärna i Ull. Någon som har något tips på butiker med snygga kappor? Dessa är de enda jag hittat än så länge. De två översta från Ellos och den rutiga från H&M. Den prickiga är helt fantastisk... men jag blev lite snål. Får hoppas att Ellos kommer ut med någon 40 eller 50% rabattkod snart:)


Lite impuls och annat gott

2010-08-10 13:53:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev ett impuls besök till en vän istället i förmiddags. Fick ett smserbjudande om lek och fika och det kunde vi  såklart inte motstå:)
Barnen lekte bra och Elin och jag pratade om livet som två/trebarnsmammor.

När vi sedan kom hem blev det lite kaos innan magarna var mättade. Barnen har verkligen ärvt mej när det gäller att äta. Får de inte mat på sekunden då se blir hungriga så blir det gnäll och gråt meddetsamma. Jag är likadan. Har lärt mej att alltid ha en banan och några kex i väskan när vi är ute någonstans... bra för både mej och barnen.

Efter maten begav vi oss ut på en promenad. Theo sover inge bra i vagnen nu för tiden så honom fick jag lägga in i sängen när vi kom hem. Nu sover iaf båda gott och jag sitter och har lite ångest över att kvällen med största sannorlikhet kommer att bli hemsk. Mira får inte sova så här länge egentligen.

Idag kom nya Amelia i brevlådan. Efter en tripp till bibblan nu i eftermiddag ska jag sätta mej i soffan och läsa tidning. Jag kan ju iaf drömma om att det skulle kunna bli en verklighet. Det är många timmar kvar tills klockan är halv sex och maken kommer hem.

Solen drar upp humöret

2010-08-10 08:40:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Härligt att vakna upp och se solen skina. Idag ska vi va ute och leka massor!

Natten har varit bra och jag känner mej pigg och utvilad. Duktiga oss som gick och lade oss strax efter tio.

Just nu ligger Theo och övar sig på att åla på golvet. Det går än så länge bara runt, runt och bakåt. Kul att han börjar röra sig mer och mer tycker jag. Just nu är han i en mycket frustrerande ålder och han blir arg för minsta lilla. Han vill så mycket men kroppen hänger inte med.

Mira sitter och plockar med några leksaker. Känns som att hon är på betydligt bättre humör än hon var igår. Det var nog en "dagen efter" för henne igår. Kan inte va lätt att komma hem från mormor och morfar där man fått uppmärksamhet hela tiden och sen helt plötsligt lämnas ensam med enbart lillebror och mamma.

Idag ska vi som sagt va ute, men först ska jag packa in oss alla i bilen och åka ner till bibblan. Jag har en bok som måste lämnas idag. Lite bökigt att åka med båda barnen... men det får gå som det går.


Sydda muddbyxor

2010-08-09 20:53:24 Syhörnan
» Kommentarer(0) «




Idag blev det ett par muddbyxor i turkost plyschtyg sydda. Länge sen jag sydde ett par byxor nu så det var riktigt roligt. Tyvärr hade jag en för liten tygbit så dessa passar inte Theo. Ska säljas eller ges i present. Byxorna är i storlek 62.

Mira tyckte jag var tråkig som satt vid symaskinen så hon lade sig i soffan och såg på bompa. Fick lov att ta ett kort på hennes sköna stil.


Hjälpsam syster

2010-08-09 20:47:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Jag stod och lagade mat medans Maken skulle ge Theo sin kvällsgröt. Helt plötsligt märker jag att en ingrediens fattas och säger åt maken att genast åka och köpa hem den. Där sitter Theo med en oäten gröttallrik. Vad gör man då? Jo, man tar väl vad man haver. Storasyster fick hjälpa till medans jag gjorde färdig maten. Duktig var hon också även om det hamnade gröt både på kläder, golv och stol. Man får inte ha så höga krav en sån här gång.

Jag gissar att det kommer att vara någon som står och blir hysterisk nästa gång hon inte får hjälpa till fast hon vill.






Just nu:

2010-08-09 08:11:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «




Såhär ser det ut hemma hos oss just nu.

Mira kom in till oss redan kl 24 inatt, så natten har inte varit någon höjdare. Vi sover alla tre så otroligt dåligt när hon ligger mellan oss.
Theo sov iaf hela natten fram till klockan sex. Skönt det.

Nu ska Theo få sova en sväng sen ska jag packa in oss i bilen och åka till Maxi. Dax att storhandla igen.

Håll tummarna för oss idag. Med en jobbig natt och en mycket tidig morgon så lär inte det här bli någon vidare dag. Mira är redan trött och gnällig.


Hemma

2010-08-08 18:22:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är vi hemma igen. Det var en hel del trafik och kön inne på mcDonalds var inte att leka med, så vi kom hem lite senare än planerat. Många som slutar semestern nu verkade det som.

Både jag och maken har sprängande huvudvärk så det verkar bli en lugn kväll här hemma. Bara att hoppas på att barnen somnar när dom ska.

Jag har varit duktig och packat upp all vår packning redan. Skönt att ha det gjort. Nu är det bara tvätten kvar till imorgon.

Känns konstigt att maken ska till jobbet imorgon. Vi har varit så bortskämda nu när vi haft honom hemma. Än så länge är det två veckor tills öppna förskolan startar så riktigt "höst" är det inte än på ett tag. Jag hoppas på några fina soldagar denna veckan så att vi får ett härligt avslut på den här sommaren. Lättare att ladda batterierna till hösten med en fin bränna på kroppen som talar om att man haft en bra sommar. Just nu har all färg jag en gång hade försvunnit. Känns som att det var många veckor sedan vi sist såg solen "på riktigt".

Dax att fixa lite mat sedan är det läggning för barnen.

Semestern är slut

2010-08-08 09:31:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Söndag idag och sista semesterdagen. Imorgon kör hösten igång hemma hos oss.

Efter det här inlägget ska jag köra igång med packningen, sedan bär det iväg hemåt igen. Jag har ingen lust alls att packa men det är sådant som måste göras.

Theos feber var borta imorse när jag tempade honom. Skönt att han är på bättringsvägen. Natten har inte varit rolig alls och vi har varit vakna mer än vi sovit. Nu är det bara att hålla tummarna att inte febern kommer tillbaka under dagen.

Mira är ute och busar med morfar. Jag tror hon kommer tycka det är tråkigt att åka hem igen. På nåt sätt är det här huset som ett andra hem för henne vid det här laget.

Är det fler av er som har sista semesterdagen idag?

Sjukling med feber

2010-08-07 21:14:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Medans jag var på shopping har barnen spenderat dagen tillsammans med Mormor och Morfar. Barnen blev bjudna till Orsa grönklint för att se på björnarna och alla andra djuren i parken. Mira älskade att titta på djuren och visade stolt upp sitt isbjörnsgosedjur när vi kom hem igen.

Theo har tyvärr fått feber nu på kvällen. Jag som hade hoppats på att förkylningen skulle ge med sig idag. Det verkar lätta lite i näsan iaf och nu rinner det istället. Hellre det än att han ska va så täppt att han inte kan andas. Fösta gången som Theo är så sjuk. Vi har annars haft tur med sjukdomar i familjen. Hoppas att febern släpper och att den inte går upp mot 39 grader mer. Stackars liten!

Nu ska jag krypa upp i soffan och se på "Angel". En film som gått förbi mej och som jag ännu inte sett. Får passa på nu när den visas på tven.


Shopping i gott sällskap

2010-08-07 18:54:57 Shopping
» Kommentarer(5) «


Vilken härlig dag! Jag och Elin har gått omkring och myst i affärerna hela dagen. Det blev lite handlat även om jag mest var med som sällskap.

Dels denna koftan/boleron hamnade i min ägo. (Från VeroModa)



Dessa skor köpte jag till Mira. Vinterskor med goreTex. Kommer att bli perfekta nu i höst innan snön kommer. Ett väldigt bra reafynd förövrigt. Kostade endast 199 kr (Ord. pris 699 kr) Går att köpa via hemsidan HÄR.
.
ADIDAS RHYOLITE GTX MID CF I BLACK1/MLEAD

Det var otroligt nära att jag även köpte en ny mobil. Det får bli på i början på nästa vecka när jag är tillbaka i stan igen. Ett svårt val detta med mobiler. Finns ju hur många olika modeller som helst. Någon som vill rekommendera en mobil? Vad har du för modell? Jag vill ha en mobil med bra kamera och som går att surfa på, annars kvittar övriga finesser.

Just nu funderar jag på några av dessa modeller:

Sony Ericsson X10  HTC Legend Apple iPhone 4 16 GB

Sony Ericsson X10                             Htc Legend                        IPhone 4

Shopping och bra läggningar

2010-08-06 22:53:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


En till dag har nått sitt slut. Även om jag "råkade" somna med Theo i eftermiddag och sov två timmar till ljudet av hans snarkningar så är jag ändå jätte trött ikväll. Jag ska snart ta och hoppa i säng. Gäller att ladda batterierna till morgondagens shoppingtur. Jag och Elin ska åka en sväng under dagen och shoppa lite. Barnen får va hemma med sina morföräldrar. Ska bli mysigt att åka iväg och umgås med en god vän, äta mat och strosa omkring... precis så som vi alltid gjorde förr.

Mira somnade för tredje kvällen utan problem. Antingen är det dalaluften eller att hon håller igång i 100% från morgon till kväll när vi är här uppe som gör att hon somnar direkt. Hoppas det håller i sig när vi kommer hem. Theo är fortfarande krasslig, men jag hoppas att han kan andas lite lättare inatt än igår. Stackars pojken har sovit nästan hela dagen.

Den här helgen är sista helgen av semestern. Jag kan inte fatta att "allvaret" börjar redan på måndag. Hjälp va fort den här sommaren gick!

Lika som bär?

2010-08-06 10:30:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Vi har länge undrat vem Theo är lik. Nu behöver vi inte undra längre. Maken gick igår igenom sina föräldrars gamla förråd med kort. Likheterna är slående!

Bilder på min käre Make när han var liten:

 

Bara att titta på kläderna som bars "på den tiden" är ju fantastiskt roligt.
Hur lätt kan det vara att gå när man är instoppad i den stickade dressen?:)


Kolls in dockvagnen!




 
Jag har alltid sagt att Theo ska ha långt hår. Så här kommer han att se ut om två år. Underbart!


Sjuka barn

2010-08-06 09:56:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Gårdagen flöt på i rasande tempo. Till och med så snabbt att jag aldrig hann in på bloggen.

Förmiddagen började med en tripp till lekparken med några av mina kära mammakompisar här i byn. Barnen lekte och hade det toppen. Vi morsor fick i oss en varsin kaffekopp och hann tjöta lite innan barnen blev hungriga och trötta.

Eftermiddagen spenderade jag med Emmelie. Vi åkte en sväng till byns centrum. Theo har helt plötsligt blivit jätte snorig och täppt i näsan så vi var i stort behov av nässpray. Därav blev det ett besök på apoteket sedan i en klädaffär och en inredningsbutik... det är väl i stort sett vad som finns i byn:)

Under kvällen umgicks jag också med Emmelie, men hemma hos mina föräldrar. Theo var gnällig och ledsen hela eftermiddagen/kvällen och förkylningen blev bara värre och värre. Natten har inte varit någon höjdare. Jag har sprungit fram och tillbaka mellan vår säng och Theos säng hela natten. Jag hatar när han är så täppt att han knappt kan andas. Att använda nappen blev omöjligt och att somna utan napp var lika omöjligt det. Vi kom till sist igenom de jobbiga timmarna och nu är vi alla vakna. Tyvärr inte speciellt pigga. Theo är lika krasslig och även Mira har börjat snora. Återstår att se hur det här utvecklar sig.

På plats

2010-08-04 17:04:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Ännu en resa har gått bra och jag förundras över våra snälla barn. Det är så otroligt skönt att de finner sig i att åka den långa vägen mellan hemma och "hemma".

Ikväll finns inga planer på schemat och jag skulle gissa att det blir en lugn hemmakväll med familjen. Maken tänkte åka iväg och se på herrarnas fotbollsmatch... jag väljer att skippa den tillställningen. Ni som känner mej vet att fotboll inte är ett av mina största intressen direkt.

Mira fann sig direkt till rätta här i huset...som alltid. Just nu är hon ute och cyklar på trehjulingen.

Theo har redan gått och lagt sig för att sova en liten stund. Jag skulle gissa att båda barnen kommer att vara uppe lite längre än vanligt ikväll. Det brukar bli så när man precis kommit hit... omställningen gör att det är svårare att komma till ro och sova.

Bvc besök - 7 mån

2010-08-04 09:16:23 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «




Igår var jag som jag berättat tidigare till bvc med Theo. Han fick träffa farbror doktorn och allt såg bra ut. Han utvecklas precis som en liten 7 månaders bebis ska.

Lite kul var det att se hur mycket han växt. Nästan ett kilo på bara drygt en månad:)

Vikt nu: 9690 g
Längd nu: 73 cm

Kul att jämföra mad Mira när hon var 8 månader (Alltså en månad äldre än Theo)
Vikt: 9040 g
längd: 72 cm

När Mira var 11 månader vägde hon lika mycket som Theo väger nu vid 7 månader. Hihi. (Bör tilläggas att Mira aldrig varit direkt liten hon heller)





Nu packas det för fullt och om lite drygt en timme bär det av mot Dalom. Känns som att jag glömt nästan allt denna gången. Jag har bara kastat ner några plagg lite här och där i väskorna... inte igenomtänkt alls. Bådar inte gott.


Tävling - Skötväska

2010-08-03 21:20:31
» Kommentarer(2) «


Jag tävlar om en Willvin skötväska HÄR, var med och tävla du också eller håll tummarna för mej att jag vinner:)

För en extra vinstchans tävlar jag också hos HildeM om en likadan väska.



Visst är dom snygga!?


Sista semesterdagarna

2010-08-03 21:08:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Haft en härlig dag tillsammans med Louise och Emil. Barnen lekte bra, vi åt en massa gott och pratade tills alla var så trötta att svetten rann och ögon gnuggades frenetiskt.

Vad vi däremot inte fått gjort idag är packning inför imorgon. Nu åker vi upp till dalarna igen. Makens sista semesterdagar ska självfallet firas in i det sista. Vi ska njuta med släkt och vänner och vila upp oss det sista innan hösten kör igång på allvar. Jag fattar inte riktigt att semestern redan är över. Hjälp va fort det gick! Jag har knappt hunnit fatta att det varit sommar. De få veckorna som var varma hade gärna fått vara lite längre. Förhoppningsvis blir det varmt i augusti, september också... bara det här regnet får dra över.

Tack o lov somnade barnen direkt ikväll och jag har redan hunnit packa deras väska till imorgon. Min egen väska tar jag hand om imorgon förmiddag. Vi räknar med att åka innan lunch... så det blir en intensiv förmiddag.

Det är härligt att vi har grannar som villigt hjälper oss se efter huset när vi är borta. Vilken trygghet det är att veta att man har goa pålitliga grannar.


Grill och bvc

2010-08-03 12:34:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det blev en sväng till bibblan och maxi på förmiddagen. Nu sitter jag och väntar på våra vänner som ska komma och grilla med oss. Det luktar redan grill från altanen och magen kurrar högt. Ska verkligen bli gott. Gäller att passa på att grilla innan sommaren försvinner.

I eftermiddag är det dax för läkarbesök på bvc med Theo. En rutinkoll bara så inget allvarligt eller så. Ska bli spännande som vanligt att se hur mycket han har växt sen sist.


Gullgrodan

2010-08-02 22:01:39 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Idag firar vi gullgrodan som blir 7 månader. Stora pojken nu ju!

 
Käkar majskrokar. Mums!

 
Att tugga på saker är det bästa. Tappar jag det så skriker jag på en gång. Då får jag oftast tillbaka leksaken på nåt vis. Syrran har fattat vad jag vill.

(Högra bilden: Kläder från kappahl. Vänstra bilden: T-shirt från Pop och jeans från PompDeLux)

 

Jag gillar gåstolen, men har inte riktigt fattat hur man tar sig framåt.


Syrran är fortfarande bästa kompisen. Om hon är nära så är jag alltid glad.


Ny plats att skapa på

2010-08-02 10:56:54 Huset & Inredning
» Kommentarer(10) «




Nu har det blivit färdigställt på vårt nya skrivbord. En plats för symaskinen och för datorn. Måste nog inviga den nya syhörnan med att sy något fint idag. Kanske dax att börja sy höstmössor till barnen? Som vädret varit de två sista dagarna kan man ju tro att hösten är på ingång redan.

Nu piper det från lillebror nere i sovrummet. Hej så länge!

Blä

2010-08-02 07:39:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är en pissig morgon. Jag har inte sovit många minuter sen klockan fyra. DEn lilla stund jag har sovit har varit då Theo inte sparkat mej i ryggen eller legat och tjoat. Han har för övrigt också varit vaken sen klockan fyra. Precis när han lyckades somna hlav sju så vaknade Mira och så var det full fart igen.

Jag känner att jag kokar just nu och mitt tålamod är i botten. Huvudvärken gör inte det hela så mycket roligare. Jag antar att Mira känner det på sig att jag inte är på bra humör för hon har gjort allt för att göra livet ännu värre. Kanske lite frukost kan ordna upp vårt soliga humör? Värt att testa iaf.

Bra start på en ny vecka...

Smart förvaring

2010-08-01 20:44:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


I eoch en halv timme fick jag hålla på och försöka natta Mira ikväll. Theo somnade på två röda. Jag hoppas att Maken är hemma de flesta kvällar i höst för jag kan tydligen inte lägga Mira längre. Hon kommer mycket lättare till ro när det är Maken som nattar.
Ikväll är jag ensam hemma. Maken spelar fotbollsmatch... han kommer hem någongång efter tio. Kanske två timmar kvar. Undra vad jag ska hitta på? Läsa mer i min bok kanske?

Idag har vi återigen koncentrerat oss på förvaring. Förvaring är viktigt. Jag har kommit fram till efter en hel del flyttande under mina senaste år att det krävs några månader på det nya stället innan man vet hur man vill ha saker och ting. Nu har vi bott här i ett halvår och varje dag kommer vi på fler fiffiga lösningar i hemmet. Idag åkte vill till IKEA för att köpa en större bordskiva till vårt skrivbord. Nu ska även min symaskin få stå framme dagligen. Äntligen ska min älskade vän få en egen plats i hemmet. Ovanför skrivbordet har vi spikat upp två hyllplan att ha mappar, lådor och annat smart. Inne på toaletten har det också kommit upp två nya hyllor. Hyllor för blöjor, tandborstar och annat smått. Grejjer har vi minsann, det gäller bara att komma på smarta lösningar som gör att det inte syns att man har så mycket saker.

Imorgon är det ny vecka igen. Undra vad den har att erbjuda?

Ny Söt klänning!

2010-08-01 13:00:58 Syhörnan
» Kommentarer(8) «




Hittade ett nytt tyg på IKEA igår. Tänkte först att det skulle bli kuddar i sängen, men det blev en klänning istället. Söt modell tycker jag. Axelbanden kunde ha blivit lite bättre... men man kan ju inte alltid kräva att man ska lyckas på första försöket.





Mira verkar gilla den iaf. :)