Nysytt

2010-03-31 13:07:46 Syhörnan
» Kommentarer(6) «



Fick en beställning på mössa. Här är den redo för leverans.
Mycket bättre storlek än den första jag sydde. Om tyget räcker får jag nog göra en ny till Mira.



En tröja jag gjorde till Theo igår. Tyg från stoff och stil.
Vita muddar vid armsluten. Fick inte till halsen riktigt som jag ville... så den ska jag nog göra om. Annars tyckte jag att den blev riktigt söt. (Egenritat mönster)


Först var det roligt sen blev det tråkigt...

2010-03-31 13:01:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag vaknade både jag och Maken med ett leende på läpparna. Mira vaknade vid sjutiden och gick för andra gången upp ur sängen själv. Hon knatade ut i vardagsrummet och stannade upp i vår dörr. "Hej!" ropade hon där. Går inte att beskriva det roliga i det hela men man kunde på hennes lilla hej höra både en stolthet i rösten att hon tagit sig upp själv och en glädje över att se oss samt glädje över att det var morgon.

Maken drog sig upp och satte på Disney klassiker (Miras favvo dvd), efter det somnade vi om och vaknade inte förrän klockan åtta (!) då dvden var slut och Mira kom in till oss igen. Så länge har hon aldrig suttit och kikat på film själv.

Jag tyckte fram till för en liten stund sen att det var fantastiskt att hon lärt sig gå upp själv. Anledningen till att jag ändrade uppfattning var då vi skulle lägga henne för att sova middag för en stund sedan. Arg som ett bi var lilltjejen. Efter att hon klättrat ut och gått ut ur rummet 10 ggr så gav jag upp. Nu sitter hon och varvar ner framför tven och jag hoppas på att kunna lägga henne om några minuter igen. Hur gör man annars? Hoppas det var en engångsföreetelse att hon inte ville sova middag!

I eftermiddag blir det en lugn dag här hemma. Inget planerat mer än att åka till postlådan med ett gäng traderapaket.

Och sen kom kvällen...

2010-03-30 21:45:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag var så stolt över mina små idag när jag klockan åtta satt och sydde i lugn och ro. Båda mina älsklingar sov och kvällen hade gått jätte bra.

Sen var det som att trycka på en knapp. Theo vaknade och började gråta. Jag försökte ge honom mat men han bara gallskrek. Jag har aldrig hört den lilla grodan gråta så högt och så mycket. Mitt i ett andetag då han var tyst hör jag hur Mira också vaknat och gråter en trappa ner. Jag tar med mej Theo (som gallskriker) ner till Mira som också gallskriker vid det här laget. En fin liten kör samlades i Miras säng och jag lyckas få ut dem båda till soffan. Där tystnat Mira och somnar nästan där hon ligger på kudden. Theo blir också lugn efter en stund och jag kan lägga ner dem båda i sina sängar.

Nu sover Mira igen men Theo vill inte komma till ro. Maken har iaf kommit hem nu och vi kan med gemensamma krafter försöka underhålla Theo tills han stupar i säng.

Man ska aldrig ta ut segern i förskott.

En dag man blir glad av

2010-03-30 16:53:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi haft en riktigt mysig dag. Alla har varit pigga och glada. Ingen tvåårstrots och ingen ledsen bebis. Är barnen nöjda är mamman glad.

Förmiddagen spenderade vi med mysteriet kring vår torktumlare. Vi bestämde oss för att testköra den för att se om den fungerar och för att se vart vattnet kan tänkas komma ut någonstans. Den fick stå kvar i förrådet och så slängde vi i några våta handdukar från den senaste tvätten. Den körde igång och brummade så fint, men något vatten såg vi inte röken av. Till sist ringde vi svärfar som förklarade att det inte behöver komma ut något vatten utan enbart vattenångor. Aha!
Så nu har vi en fungerande torktumlare och jag slipper mina kartongsstela haddukar framöver. Tyvärr verkar det som att den får stå kvar ute i förrådet så länge, men det ska nog gå lika bra.



Inte alla som har torktumlaren ute:)
 
 

Efter att torktumlarmysteriet var löst käkade vi lunch och jag passade sedan på att sy lite medans Mira sov.

När Mira vaknat begav vi oss ut till lekparken där vi bokat date med en granne.


Mira bygger sandslott med Noah


Jag och Mirisen. Mira i sina nya vårkkläder. Skaljacka från Pop (tradera fynd) och byxor från lindex. (Fleecen på bilderna ovan är också från pop (tradera))

När vi sedan kom hem efter turen vid lekparken tyckte jag att vi skulle gå in, men Mira ställde sig genast och stortjöt när vi öppnade dörren. Så vi käkade mellis ute och fördrev en timme ute på gården också. (Mira grät igen när vi skulle gå in, blir hon aldrig nöjd!?)
Undrar ni vart Theo varit under tiden? Sovit såklart! Han älskar att ligga ute och sova i sin nya vagn.



Nu sitter jag här och Mira vilar lite framför sin nya favorit dvd med musses vänner. Ett lyckat köp som jag gjorde på maxi. 29 kr för en riktigt bra dvd. Mira skrattar högt när hon ser på den och det hör inte till vanligheterna.

Nu är det dax att köra igång med middagen och väcka Theo som sovit i tre timmar.
Om dagarna fortsätter så här så är det helt ok att maken börjat jobba. (Nu har jag i och för sig inte avklarat kvällen än, men det finns hopp!)

26000 kronor fattigare

2010-03-29 21:49:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag och Maken är i fjällen. Maken behöver en ny jacka. Vi smiter in i en butik och kikar runt lite. Helt plötsligt ser jag den, den perfekta jackan, En röd läcker jacka med snygga detaljer. Maken ser så där lagom road ut, men tycker jag jackan är fin så gör också han det.
Helt plötsligt känner jag hur mina känslor för den här jackan rinner över. Jag bara måste ha en jag också! På damavdelningen hittar jag jackan i dammodell och med matchande färger i vitt och rött. Kommer matcha Makens jacka perfekt.
Jag provar den på och upptäcker hur himmelskt den sitter. Jag har aldrig mått så här bra. Aldrig varit så här lycklig. Måste säga att det är den lyckligaste stunden i mitt liv. I förbifarten plockar jag också åt mej ett par matchande byxor och en mössa.

Vågar inte kika på prislappen, men Maken ger sitt godkännande att jag får köpa dem.

Framme vid kassan blir plänboken 26000 kr fattigare. Klirr

....Ja just ja, det var inte mitt liv, det var perfekta hemmafruar.

Första turen till den snöfria lekparken

2010-03-29 19:40:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Eftermiddagen här hemma blev lite seg så jag tog tag i mej själv och tog med barnen ut på en liten tur med vagnen. Vi hamnade vid lekparken och Mira fick leka av sig lite. Helt otroligt att hon alltid tycker att det är så roligt att vara ute. Trots att vi varit vid lekparken så vägrade hon gå in när vi kom hem.

I övrigt har det inte hänt så mycket här hemma idag. Vi har städat lite och klurat på vad vi ska göra med torktumlaren i förrådet som inte används just nu. Dumt att ha en torktumlare i förrådet då handdukarna är stela som kartong. Dax att börja använda det man har... nu ska vi bara göra en plats åt den också.



 





En bra rutin att hålla fast vid detta med att gå ut en sväng varje eftermiddag. Kanske är det som kommer att göra att vi alla tre orkar med kvällarna utan maken/pappa.

Nu ska jag slå mej ner vid tven en sväng och ge Theo lite mat.
Det känns inte som att klockan redan är åtta...  tänk att en timme kan göra sådan skillnad.


Samtal till försäkringskassan

2010-03-29 09:33:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


"- Du har plats 416 i kön. Tack för att du väntar."

Hur hopplöst känns inte det!?


Resultatet efter en vecka med Gi-metoden

2010-03-29 08:22:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det var lite med bävan jag ställde mej på vågen i morse. Resultatet blev minus lite drygt 2 kg. (Även midjan och magen visar minus på måttbandet) Klart godkänt för att vara första veckan. Jag hoppas på samma resultat denna veckan.
Sockersuget börjar lägga sig, men det är fortfarande en kamp varje dag. Lite pasta eller en smörgås vore inte helt fel i magen. Godiset kan jag klara mej utan även om det var tufft igår när vi fikade på IKEA eller igår kväll när Maken satt och käkade lösgodis.

Jag tycker att man måste få unna sig lite i livet. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag aldrig skulle vilja vara helt godis och fika fri. Men det ska inte heller gå till överdrift som jag anser att det gjort för mej på sistone. Man ska inte vara så sockerberoende att man måste fika eller käka godis varje dag. Jag hoppas komma till den punkten då jag kan hålla mej till fika och godis någongång ibland bara.

Som läget är nu så kämpar jag på med GI. Orken och energin börjar komma tillbaka iaf och jag antar att kroppen börjar vänja sig vid den nya kosten. Egentligen äter jag ju detsamma och lika mycket, enda skillnaden är att jag skrotat alla kolhydrater. Hur länge jag kör får vågen utvisa, men målet är att ha gått ner till min målvikt tills maj. 8 veckor kvar med andra ord.

Snart börjar allvaret

2010-03-28 20:46:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



Jaha, nu var det kväll igen och jag sitter här som vanligt och fördriver lite tid.

Idag har vi varit en sväng till IKEA och shoppat babyvakt, sängskydd (En planka att sätta på Miras säng så att hon inte ramlar ur) och en toapall. Bara barngrejjer när man är på shoppingtur nu för tiden.
De gånger jag är ute och ska ha något till mej själv så slutar det ändå alltid med att jag står på barnavdelningen och håller i något åt barnen. Det är omöjligt att enbart handla till sig själv. Någon som känner igen sig?

På tisdag börjar Maken sitt nya jobb. Detta var alltså den sista helgen vi hade som lyxföräldrar. Den här tiden då vi båda har varit hemma har verkligen varit toppen. Vi har kunnat dela på ansvaret för både barnen och hushållet. Framöver kommer det med största sannorlikhet att bli jag som blir headmaster över hem och barn igen. Ekonomiskt har det inte varit någon lyx när vi båda gått hemma, men ser man till det andra så har vi haft det bra. Jag är fortfarande lite orolig över hur jag ska klara kvällarna ensam med barnen. När jag bara hade Mira var det en sak att va hemma ensam på kvällarna, men nu när man har två barn är det inte riktigt samma sak. Jag hoppas komma på en rutin som funkar bra för både mej och barnen.



Måste också få säga hur underbart det är att vi ställt om klockan. Imorse sov Mira till klockan åtta ny tid och jag hoppas att hon kan göra det imorgon också. Nu går vi mot sommar och sol igen. Lovely!

Nya mössor i fantastiska tyger

2010-03-27 19:02:43 Syhörnan
» Kommentarer(3) «


Eftermiddagen har jag fördrivit med mitt nya tyg som jag fick hem i fredags. Tre mössor lyckades jag få ihop under den stunden jag satt vid symaskinen. Tyvärr lyckades jag få alla i fel storlekar. Två för stora och en för liten. Men nu vet jag till nästa gång jag ska sy en mössa och så har barnen nåt att växa i så länge.


Theo fick prova mössa sovandes

 
Uppvikt kant på den till vänster och nervikt fluffig modell till höger.


(Så här kan man se ut på kläderna när man hjälpt pappa att diska)



Det har verkligen varit en lugn dag här hemma... men man behöver sådana ibland också. Om en stund ska vi lägga Mira och väcka Theo. Vår lille gullgroda skulle verkligen kunna sova hela dagarna. Han vill aldrig vara vaken. Jag har iaf börjat försöka hålla honom uppe en stund mellan sovpassen så att han ska kunna sova hela nätterna istället. Nu när Maken börjar jobba nästa vecka så gäller det att få in lite rutiner igen. Speciellt på Theo.

Ni med bebisar, när fick ni in rutiner på de små? Jag menar i första hand sov och mat rutiner. Theo äter var 3-4 timme men han sover väldigt olika under en dag.


Fynda på rusta?

2010-03-27 08:45:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag och Theo fick en hyffsat bra kväll till sist. Filmen var sevärd och det var skönt att gotta ner sig i soffan och slötitta en stund.
Även natten har varit ok även om Theo vaknade lite tidigare än jag önskat.

Idag har vi inga speciella planer. Jag är sugen på att åka till Rusta där de hade bra pris på tyg denna veckan. Det kanske tagit slut redan... men kan ju vara värt en titt iaf. Blev så besviken då jag sett ett par grymt snygga converse (kopior) till Mira på maxi, men när jag kom dit för att handla så var de redan slut. Jag borde ha åkt redan i måndags så bladet kom ut, men hade inga andra ärenden till stan då så det kändes lite onödigt. Nu är det bara att hoppas att de får in dem igen. Oavsett om de är till ordinare pris eller inte så bara måste Mira ha ett par sådana:)

Jag vill också passa på att Gratta min vän Jenny som fått bebis i torsdags. Äntligen är han här lillebror!

Påtal om lillebror så måste jag berätta om Theos nya upptäckt. Händerna. Han har börjat gnugga sig i ögonen när han är trött och stoppar handen i munnen titt som tätt. Roligt när man märker hur han utvecklas varje dag. Så gulligt då han gnuggar ögonen:)


Det härliga livet som tvåbarnsmamma

2010-03-26 20:07:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Hade som jag sa tidigare besök av Emil och Louise idag. Jag och Louise gick på trevlig promenad och sedan fikade vi gott när vi kom tillbaka hem igen.

Jag och barnen blev lämnade ensamma vid sextiden. Vi stod och skämtade om hur min kväll skulle kunna bli och när vännerna stängde dörren var det som att trycka på en knapp. Theo började störtgråta och Mira vägrade följa med mej upp på övervåningen för att äta. När jag väl lyckats få upp båda barnen så var det dax att laga mat. En gallskrikandes Theo varvades med gnällig Mira. Höjdpunkten kom när Mira ramlade ner från sin stol. Båda barnen gallskrek ikapp. Vissa stunder är det härligt att vara mamma.

Jag fick iaf ordning maten till sist och fick några lugna minuter medans båda fick lite mat i sig.

En halvkaosartad timme följde innan jag till sist fick båda att somna och jag kunde börja fokusera på mej själv.

Nu sitter jag här med proppfull mage efter en enorm tacotallrik. På teven visas Let´s dance. Om en stund ska jag gå ner och sätta på filmen jag hyrt. Hoppas den är så bra som jag hört rykten om.


Någon som sett denna?


DET ÄR VÅÅÅÅR!

2010-03-26 14:19:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Åhhh det bara springer i benen. Jag blir så lycklig av att det är vår i luften. Vår altandörr står öppen och det känns inte ens, mer än att det blir lite friskare luft här inne. Fantastiskt!

På förmiddagen har jag och Mira varit till öppnaförskolan på gympa. Dom har gympa på fredagar. Tyvärr var det jätte lite barn där idag så det blev bara en halvdan variant. Mira tyckte iaf att det var roligt att springa omkring och hoppa.

Om en stund får vi besök av goa vänner. Kanske blir det en fika på altanen dagen till ära?



Kvällen ska jag och barnen fördriva ensamma. Ska nog springa ner till coop butiken och hyra mej en film innan maken åker iväg. Eller går det nåt roligt på tven ikväll?

Helgen blir nog lugn. Jag har fortfarande inte så mycket energi i benen pga mina ändrade matvanor. De där sockerkickarna gjorde nog sitt. Jag är inte så sockersugen idag däremot otroligt sugen på en smörgås. Jag älskar mackor... skulle nog kunna äta det till både frukost, lunch och middag. Vågen visar redan -2 kg så att ge upp det för en smörgås skulle jag aldrig göra. Nu är det bara att kämpa på. Jag hoppas att suget snart vänder och kroppen vänjer sig vid den nya maten.



Snart dax att mäta midjemåttet, hoppas det också visar minus


Inte ens värt att läsa detta inlägg

2010-03-25 21:16:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Tänkte skriva nåt trevligt men jag är för trött. Borde vara förbjudet att va så här trött. Det jobbiga i det hela är att jag måste väcka Theo för att ge honom lite mat, sen är det bara att hoppas att han somnar om omgående. Håll tummarna för oss.

Läkarbesöket

2010-03-25 18:16:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det gick bra hos farbror doktor. Han kunde inte höra något konstigt på Theo. En vanlig envis förkylning med andra ord. Bara att fortsätta med näsdropparna och hoppas att det ger sig snart. Vi fick Ventoline för hostan och rassligheten. Hoppas att det blir lite skillnad med den medicinen.

Idag har jag och Theo varit på en långtur på stan. Det var så mysigt att gå omkring där med vagen och en nöjd liten bebis sovandes i den. Vi strosade omkring och hittade ett och annat. Precis innan jag skulle gå hemifrån plockade jag fram min vårjacka för att slippa svettas ihjälp under shoppingen. I jackfickan hittade jag då 200 kr. Jag lovade mej själv att jag skulle få köpa något roligt för de pengarna och så blev det också.

 
Köpte dessa i storlek 74 så att Theo ska kunna ha det till sommaren. Hur tufft som helst:)

Sen blev det ett par skor till mej, men de har jag ingen bild på än.

Täppt liten kille

2010-03-25 06:58:54 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Vaknade av att sötTheo låg och vände och vred på sig brevid mej. Råkade somna innan jag burit över honom till vaggan efter amningen inatt. Anledningen till att han inte kunde sova var att han var jätte täppt i näsan, stackarn. Nu hoppas jag verkligen att vi får en tid på förmiddagen idag så att han kan få hjälp med att rensa upp i luftrören lite. Ska ringa till vårdcentralen om en halvtimme ungefär och ställa mej i kö. Klockan åtta öppnar telefonväxlarna.

Övriga planer för idag är att åka ner på stan en sväng. Jag har en retur till en butik och böcker som måste lämnas på bibblan. Antar att det kommer vara massa folk i affärerna idag. Lönedag som det är.

Nu ska jag fixa lite frukost till mej och Mira. Råkade väcka henne idag när jag skulle springa upp på övervåningen och hämta näsdroppar till Theo. Hatar att vår trapp knakar så hemskt.
Sova får vi göra en annan dag.

Konsten att amma

2010-03-24 20:25:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Mira har inte brytt sig så värst när jag ammat Theo. I början kunde hon peka lite på bröstet och undra vad som pågick, men sedan har hon inte reagerat alls de gånger jag ammat... förrän nu.
Idag var det väldigt intressant att titta på när mamma ammade. Till sist fick jag tala om för henne att även hon har bröst. Vilken upptäckt!:)

Jag frågade henne om inte dockan kunde få lite mat av henne... vilket resulterade i följande bilder


Först fyller man på med mat


Sen kan bebisen äta :)


Nya mössor

2010-03-24 20:18:45 Shopping
» Kommentarer(1) «


Idag fick jag på posten 2 nya mössor till barnen. En till Theo och en till Mira. Två fynd jag gjort på tradera. Den i moln är ju bara sååå underbar, älskar tyget!. Denna veckan borde ett rött sådant tyg dimpa ner i min brevlåda. Jag har nämligen gjort en liten beställning på tyg som jag ska sy barnkläder av:)

 
Den i moln kan man även vika upp en kant på, men det fick jag inte fota för då hade Theo tröttnat på att vara modell.
Molnmössan är sydd av Lilla08a, kolla in på hennes blogg här


Ringde vårdcentralen

2010-03-24 16:34:28 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Idag tog jag tag i och ringde vårdcentralen och rådfrågade dem angående Theos förkylning. Hon tyckte absolut att jag skulle komma in så att de fick kika på honom. Tyvärr hade de ingen tid idag utan vi får komma in imorgon. Med tanke på att de inte hade någon tid tyckte hon att jag skulle ta kontakt med barnakuten för att få komma på en koll redan idag. Jag har inte ringt dit än eftersom jag ändå inte har någon bil. Blir Theo värre till kvällen ringer jag så klart annars får jag avvakta tills vi kan åka till vårdcentralen imorgon istället.

Jag hoppas verkligen att det bara är en vanlig förkylning och att det inte är något annat. Han är ungefär lika idag som igår. Rosslar när han andas, hostar illa, täppt i näsan och äter ryckigt (dvs han släpper bröstet då och då för att få bättre med luft)


Min älskade lilla gullgroda. Hatar att se honom sjuk!

 


Upp som en sol, ner som en pannkaka

2010-03-24 16:20:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tredje dagen idag med Gi-metoden. Tredje och värsta dagen. Jag är sjukt trött och så sugen på en smörgås att jag skulle kunna döda. Nej, inte döda... det skulle jag aldrig göra, men ni kanske förstår poängen jag vill få fram. Jag vet att det kommer att vända, kanske redan imorgon, men just nu känns det oerhört jobbigt. All min energi är nerkörd i botten.

Idag har vi haft besök av en kompis och hennes söta tjej på 5 månader. Vi satt och pratade över en kopp kaffe i några timmar medans barnen både lekte, åt och sov.

Ieftermiddag/kväll är jag och barnen ensamma hemma. Maken kommer hem lagom tills Mira gått och lagt sig. Jag får se det som en liten uppvärming inför vad som komma skall nästa vecka då maken börjar sitt nya jobb. Mira är mycket sällskapssjuk idag men jag lyckades just få henne att sätta sig och läsa en bok en stund. Hon sitter här i soffan bakom mej.

Onsdag idag och det betyder Grey´s på tven ikväll. Nice!

Hoppas du har en finfin onsdag.

Fångad...trodde vi ja

2010-03-24 10:54:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är grinden på plats ute och Mira fick för första gången testa på att vara ute själv en liten stund. Hon satt så snällt och lekte på altanen med sin hink och spade tills hon kom på att hon fick lov att gå och kika in den nya grinden.







Fem sekunder efter den här bilden så hade hon klämt sig ut på andra sidan och stod på vägen och kikade in mot fönstren där hon viste att vi stod. Tack o lov att det inte är så många bilar som åker förbi hos oss.
Nu är glipan åtgärdad iaf och några fler smitningar hoppas jag vi slipper.




Gi - Dag 2

2010-03-23 20:09:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Godismonstret fortsätter plåga mej men jag är stark och står emot. Måste ev ta mej en kopp te med lite honung i... men det är väl ok va?

Jag har i eftermiddag roat mej med att skriva en matlista för veckan som ligger framför. Det är alltid bra att planera maten så att man har allt hemma i kylen/frysen. Har man planerat maten så blir det inga nödlösningar som resulterar i fusk.

Känner mej laddad inför veckorna som kommer och jag hoppas att jag rasar snabbt på vågen så att inspirationen växer ännu mera.

Imorgon kommer jag stöta på ännu en svårighet. Svårigheten att inte fika med alla andra på öppna förskolan. Jag får nöja mej med en kaffekopp och några skivor kiwi.

Nu ska jag sätta mej i soffan och "prata" lite med Theo. Om en timme blir det "The mentalist". Just nu är det makens timme och då visas "mästarnas mästare".

En liten familjeshoppingrunda

2010-03-23 16:42:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det blev en liten titta i affärer tur idag för hela familjen. Vi trotsade regnet och begav oss ut.

Hamnade inne på skopunkten och kom då på att jag skulle mäta Miras fot inför kommande vårköp av skor. Det visade sig då att hennes fot inte växt något på hela vintern. Så de skor och stövlar jag köpt som hon ska ha i vår/sommar kommer att vara alldeles för stora! En bra sak är ju att vi inte behöver oroa oss över att de skor hon använder nu ska ha blivit för små. Men vi kommer ju att få köpa nya skor i mindre storlek och spara mina reafynd till nästa år istället. Hur fort ska fötterna växa egentligen?
När vi mätte Miras fot efter sommaren så hade den växt jätte mycket men nu så har tillväxten helt stannat av.

Jag älskar att skopunkten har köp tre betala för två. Helt fantastiskt när man har barn och behöver nya skor i flera olika varianter varje säsong.


 
En glad liten tjej provar solhatt och solglasögon. Tror att vi alla gick och drömde om sommaren bland alla fina kläder och färger.

Efter vår shopping runda hamnade vi hemma hos Louise och Emil på lunch. Trevligt, trevligt.

Nu har vi fått Mira i säng och förhoppningsvis somnar hon. Theo ligger i sin säng och sover en stund... kommer nog att vakna vilken sekund som helst.

Charmtrollet snart 3 mån

2010-03-23 09:31:33 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «




Igår när Theo skulle sova, ville han inte sova. Istället låg han och skrattade och pratade med mej.
Ett riktigt litet charmtroll, mitt charmtroll!
(Söt pyjamas från pop)


Mysmorgon

2010-03-23 08:29:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter här och funderar på vad vi ska hitta på idag. Alternativen är att vara hemma och gå på en förmiddagspromenad ensam med barnen eller att åka till öppna förskolan vi gick till när vi bodde i lägenheten. Kan vara kul att hälsa på alla vi inte sett på länge, å andra sidan tror jag att det är många som börjat jobba och satt sina barn på dagis istället.

Idag var det jag som fick gå upp med barnen när de vaknade. Maken ligger fortfarande och sover. Men jag ska nog skicka ner Mira snart, det får ju vara någon måtta på sovmorgonen.
Vi har käkat frukost och Theo ligger och sover. Mira ligger i soffan och tittar på bompa. Med andra ord ganska så lugnt än så länge. Jag passar på att sitta här vid datorn så länge som Mira tycker att det är ok.


Jag vågar inte riktigt böja mej fram och se om hon sover... det ser onekligen så ut.



Sockermonstret har anlänt

2010-03-22 19:07:40 Träning
» Kommentarer(6) «


Det är nu det börjar bli jobbigt. Det är nu sockermonstret sätter sig på min axel och viskar i mitt öra att jag måste ha något sött att äta.
Jag ska stå emot, jag ska klara det!

Jag har kommit fram till att för mej är det allt eller inget som gäller. Jag har försökt nu i flera veckor att äta mindra fika och godis men misslyckas alltid. Jag klarar det betydligt bättre när jag istället inte får äta något sött alls.

Tror jag ska gå och lägga mej tidigt ikväll...det är nog bästa botemedlet mot sockersug:)

Nu ska magen bort med Gi-metoden!

2010-03-22 13:30:17 Personligt
» Kommentarer(0) «


Idag har jag kört igång med Gi- metoden igen. Körde på den för att få bort mina gravidkilon efter Mira och nu tänker jag göra detsamma efter Theo.
Först och främst ser jag fram emot att bli av med mitt sockersug. Jag är verkligen sugen på något HELA TIDEN. Förödande för figuren.

Känns bra att vara igång med en lite nyttigare livsstil. Nästa steg är att öppna upp gymkortet och bege sig iväg och träna. Högst upp på min önskelista tills jag fyller år står en crosstrainer. Jag håller tummarna att maken är snäll mot mej och köper en.

Halva dagen har nu gått och än så länge har jag inte blivit sugen på varken bröd eller godis... vi får väl se hur länge det håller i sig. Eftermiddagarna och kvällarna är ju den perioden det är som svårast att vara nyttig.


Nya taklampan

2010-03-22 11:11:18 Huset & Inredning
» Kommentarer(7) «


Jag tror att jag har glömt att visa er nya taklampan som jag köpte på Ullared, Gekås.

Visst är den läcker!?


Lika förvånad varje gång

2010-03-22 11:09:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ännu en bra natt. Theo sover jätte bra nu och jag är ganska förvånad över att vi får sova så mycket. Han håller sina tider och somnar mellan 21-22 på kvällarna och sedan sover han till någongång mellan 5-6 på morgonen. De kvällar jag också lyckas lägga mej klockan 22 får ju även jag sova 7 timmar i sträck vilket är kanon med tanke på att vi har en tremånaders bebis här hemma.

Jag hoppas detta med att han sover i stort sett hela nätter håller i sig, då kanske övergången till att han och Mira ska sova i samma rum går ganska bra. Det svåra kommer ju att bli om de inte lägger sig samtidigt. Mira kan va väldigt lättväckt på kvällarna. Kommer nog att bli en tuff period när de ska börja samsova. Men tills dess är det ju någon månad iaf så vi har lite tid på oss att få ihop deras tider.

Snart får vi besök av Louise, Emil och Ella. Vi tänkte käka lunch ihop och ev hinner vi ut på en liten promenad.
I eftermiddag får jag besök av en annan mammakompis och hennes lilla tjej. Mira kommer med andra ord att ha fullt upp idag med sina kompisar, vilket är bra för hon behöver nog leka av sig lite efter den ganska så lugna helgen.




Just nu: Mira ute och leker med sin pappa.



Lite kaosartad söndagkväll

2010-03-21 21:04:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Efter mycket om och men somnade till sist lillsessan. Nu är det bara ett busfrö kvar och han ligger just nu i min famn och gurglar och ler. Mammahjärtat smälter. Jag och maken ska förhoppningsvis få lite mat i magen sen blir det filmtajm.
Nu...Dax för lillgrodan att sova.


Hur vet man att det är allvar?

2010-03-21 14:22:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(8) «


Mitt lilla hjärtegryn är forfarande snorig och täppt i näsan efter flera veckor. Nu har han även börjat hosta och rosslar rejält stundtals. Det blir liksom inte bättre utan snarare värre och värre. Ingen feber.

När vet man om det är riktigt allvarligt? Hur allvarligt ska det behöva bli för att man ska ringa vårdcentralen?

Mina tankar går ju åt rs-viruset. Hur sjuka är dom om de drabbas av det?

Finns inget jag kan göra för att hjälpa honom heller. Näsdropparna hjälper inte alls längre.

Imorse efter amningen vågade jag knappt somna om för att han andades så jobbigt. Men äter gör han... så han får ju så pass mycket luft iaf att han orkar suga.

Börjar bli orolig. Hjälp mej med goda råd!

 

Slut på lyxen

2010-03-21 14:08:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Vilken bra dag det här blev. Maken har just fått reda på att han fått ett jobb. Så en vecka till kan vi leva lyxliv här hemma tillsammans hela familjen men sen börjar allvaret igen.
Jätte kul att han nu efter tre månaders arbetslöshet äntligen fått ett jobb, men samtidigt kan jag inte låta bli att bli lite nervös. Tänk om jag får en chock när jag helt plötsligt blir hemma ensam med två små. Jag tror absolut att jag kommer att klara av det, det gör man ju om man måste. Men samtidigt så kan det nog bli tufft.

Jobbet är ett eftermiddag/kvälls jobb så han kommer att jobba hela kvällarna. Det betyder att jag får ta den tuffaste perioden på dagen då middag ska fixas och barnen ska läggas för kvällen. Trötta och kinkiga är de ju oftast också på eftermiddagarna.

Det är med blandade känslor jag ser fram emot att han börjar sitt nya jobb.

Babblarna

2010-03-20 11:40:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «




Mira har fortfarande inte kommit igång med språket riktigt. Hon pratar massor men har liksom sitt eget språk. Några riktiga ord kommer det då och då men inte alls så många. Jag vet att det så småningom säkert lossnar och då kommer det säkert i rasande fart. Men jag kan inte låta bli att tycka att det är lite synd att hon inte kan göra sig förstådd bättre än hon gör. Mira själv tycker också att det är otroligt frustrerande att inte kunna göra sig förstådd. Kanske också därför hon börjat bitas och slåss när vi inte förstår vad hon vill. Tur att hon har sitt teckenspråk iaf som gör att vi ändå förstår en del av det hon vill ha sagt.

Hur som helst så blev jag tipsad av en kompis att läsa lite mer om dessa figurer i klippet ovan. Babblarna heter dom och är ett språkläromedel kan man säga.
Jag tycker faktiskt att det låter ganska intressant och funderar på att ev beställa en bok till Mira. Vi var in på deras hemsida och Mira blev genast intresserad. Hon härmade figurerna och skrattade massor.

Någon som hört talas om dom och använt sig av deras böcker?

Mira springer fortfarande omkring här hemma och ropar "Bibbi", Bobbo" och "Dadda" efter att vi varit in på hemsidan:)

Hur gör man för att undvika fällan?

2010-03-20 10:34:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


 


Theo i ett set med byxa och body från Mykidoos nya vårkollektion.
Super snyggt enligt mej. En extra bra detalj är att de ökat storleken på sina bodys detta året. Denna bodyn är i storlek 62/68 och den är lång i armarna och bra vidd runt magen.

Idag har vi en seg dag här hemma. Jag är trött och det är även resten av familjen. Jag borde ta en sväng med Mira till lekparken, men jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas samla nog mycket energi för att lyckas med det.
Idag måste hon få springa av sig lite så att vi inte får en lika hemsk kväll som igår. Jag har redan sett tendenser till att det skulle kunna bli så.
Jag tycker detta med trotset är otroligt jobbigt. Jag vet verkligen inte hur jag ska handskas med det och hur jag än gör så slutar det med att jag får dåligt samvete och känner mej som en dålig mamma.
En ny grej Mira börjat med är att så fort jag säger nej eller säger att hon måste vara snäll (Alltså när hon bits eller slåss) så slänger hon sig på golvet och börjar gallskrika och tycker sååå synd om sig själv.
Det värsta är att detta säkert bara är början på den omtalade trotsperioden.

Ikväll får vi besök av David och Frida. Det ser jag fram emot. Ska bli skönt att umgås med några vänner, äta god mat och bara prata om livet i allmänhet.



 
Mira leker med bollar. Hennes nya favorit lek. Gissa om hennes pappa gillar det:)

Barnvagnsmaffian

2010-03-19 21:07:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


I eftermiddag var jag och Theo ner på stan och fikade med goa vänner. Mys var det även om man känner sig mest ivägen när man går på café med 5 barnvagnar.

Tack tjejer för en trevlig date!


Ibland är det ingen dans på rosor

2010-03-19 19:53:39 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Värre kväll får man leta efter. Kaos utan dess like som slutade med att jag mutade Mira med ett paket russin och Theo med en flaska ersättning. På så vis blev det tyst på dem båda... en liten stund.
Nu ligger Theo och knölar och vaknar en gång i minuten för att han tappar nappen. Mira ligger i sin säng och ropar "mamma, mamma". Känns inte som att den här kvällen är över än direkt.

Maken är på arbetsintervju så jag är ensam hemma. Ont i magen har jag också till råga på allt. Kan man få ont i magen av kaffe? Jag har ont i magen varje dag och har haft det nu i en vecka ungefär. Det enda jag kan komma på som är förändrat i min kost är att jag dricker mer kaffe än vanligt (Typ en kopp om dan). Inge roligt att gå och ha magknip hela tiden.

Nu hoppas jag att maken kommer hem snart. Jag är så fruktansvärt hungrig.


På jakt efter mössa

2010-03-18 21:26:33 Shopping
» Kommentarer(2) «









Denna overallen ska Theo ha i vår, vilken mössa ska jag köpa till?
Jag gillar den flerfärgade, men frågan är om den är för tjejig?
Vad tycker ni?


Meandi shopping

2010-03-18 21:09:24 Shopping
» Kommentarer(1) «


Som ni kanske förstår så kunde jag ju inte hålla mej helt från att shoppa ikväll. Men jag tycker ändå jag var duktig som endast kom hem med två bodys till Theo. Inte en enda klänning till Mira även om det fanns flera fina. Jag fick hela tiden tala om för mej själv att det faktiskt är så att Miras garderob svämmar över av fina klänningar hon kan ha till sommaren. Hon behöver inte en till.

Nu ska jag bara hitta ett fint plyschtyg i rött, turkost eller brunt som jag kan matcha till dessa bodys. Ett par byxor kan jag ju sy själv istället för att köpa.

Tror att Theo kommer bli kanon fin i de här bodysarna.

En annan rolig sak med att gå på ett klädparty är att jag fick massor med tips på vad jag själv kan säga och inte bör säga när jag har mina visningar. Nu längtar jag så till min första mykidoo visning! (Första för denna säsongen alltså)


Torsdagen den 18 mars

2010-03-18 16:18:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det blev en sväng till öppnis idag och det ångrar jag inte. Var skönt när man väl kom på plats även om det blev lite stressigt här hemma. Mira var väldigt trött idag (Antar att det har att göra med att hon gick upp klockan sex) och hon satt mest och iaktog de andra barnen. Jag trivs bra på vår nya öppna förskola här uppe där vi bor. Mira är inte längre det barnet som skriker högst och springer mest. Roligt att se att det finns fler som är lika aktiva som hon själv. Vår förra öppna var alla barn så otroligt lugna. (Kan ju bero på att Mira blivit lite äldre också och lugnare pga av det.)

Vi har precis varit och storhandlat så nu är kylskåpet påfyllt igen. Vårt blöjförråd växte också med några paket. Hjälp vad det ryker blöjor här hemma. Inte billigt att ha två barn inte. Måste tipsa om att Willys har jätte rabatt på blöjor nu i sitt senaste blad. Jag fick 75 kr rabatt när jag köpte två paket pampers. Nästan ett på köpet ju.

Nu ska jag ställa mej och steka lite korv och sen ska jag åka iväg på meandi partyt. Få se om jag hittar nåt fint jag vill köpa till mina älsklingar.


Duktiga barnen

2010-03-18 09:03:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Nu sitter jag här glad och stolt över mina fina barn.

Theo sov från klockan 21.30 till klockan 4 i natt utan mat! Han ligger fortfarande och sover lilla prinsen. Det finns ingen som blir gladare än just jag om han börjar lägga sig tidigare och ändå sover så pass länge innan första amning.

Imorse när jag kom upp kom Mira in i köket där jag satt och åt frukost sen sa hon "Blä" och pekade på rumpan vilket betyder att hon har bajsat. Jag frågade henne om hon bajsat eller om hon ville sitta på pottan. Inget hade hänt än så jag skyndade att sätta henne på pottan. Perfekt tajming blev det så nu har hon för första gången bajsat på pottan. Hon springer omkring här stolt som en tupp och skriker "Blä, blä, blä".

Idag hade vi en frukostdate inplanerad men den blev inställd så förmiddagen ser ut att bli ganska händelsetom. Jag skulle kunna gå till öppna förskolan, men då måste jag göra mej klar på 30 min och det vet jag inte om jag orkar.
Kanske får ta tag i den där tvätten som hänger som ett tungt moln över mej. Igår lyckades jag komma på ursäkter hela dagen till att inte göra något åt den.

En promenadkompis vore inte helt fel. Jag vill ut.

Mira extraknäcker som modell

2010-03-17 22:22:37 Outfit
» Kommentarer(5) «


 

 


Idag fick Mira prova delar av nya Mykidoo kollektionen.
Det blev bara de plagg hon kunde ha hyffsat bra storleksmässigt.
(Därav den konstiga färgkombinationen på de översta bilderna:))

Imorgon ska jag prova en body och en byxa på Theo också.

Håll med mej om att det finns en hel del guldkorn i den nya kollektionen.


Inga badkrukor här inte

2010-03-17 20:38:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Ikväll hade vi en ganska jobbig kväll här hemma jag och barnen. Lyckligtvis lyckades jag vända den jobbiga kvällen till betydligt mysigare kväll genom att stoppa båda barnen i ett bad.
Mira hade då gråtit konstant i två timmar just för att hon fick lov att ha kläder på sig och för att hon inte fick bada.

Första gången som dom badar tillsammans. Mira tyckte det var hur kul som helst att få ha Theo med sig i badkaret, även Theo verkade trivas i sin systers sällskap.





Efter badet somnade de båda gott och jag lyckdes få lite mat färdig tills maken kom hem igen. Nu sitter vi här mätta och belåtna. Om en stund är det Grey´s på tven och sen är min kväll slut. Jag ska verkligen försöka att komma i säng lite tidigare ikväll.

Imorgon ska jag på Me & I party på kvällen, förövrigt har vi inga planer.

Hur dum får man bli!?

2010-03-17 18:37:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har jag för första gången lyckats färga en tvätt rosa! Lyssna på detta: Jag lyckades till och med göra det TVÅ gånger!
Blir såå arg på mej själv. Hur dum får man egentligen vara när man kastar i en ceriserosa klänning i en vit tvätt!? Att jag sen gjorde om samma sak igen är ju ännu mera puckat. Jag skulle kunna förklara hur det gick till men jag inser att jag inte kan förklara det på något bra sätt som inte gör att jag låter ännu mera puckad än jag redan gör.


En kofta som jag tvättade för första gången blev rosa. Tyvärr inte fint rosa heller utan helt enkelt missfärgat rosa. Oanvändbar med andra ord. Det var de hundralapparna...
Några fler barnplagg blev också färgade, men inga nya dyra plagg vad jag upptäckt ännu iaf. Ska snart ställa mej och stryka och vika tvätt och då kommer väl domen antar jag. Jag vet inte om jag ens vill se hur mycket som blivit förstört.

Gahh...

Jag borde en massa

2010-03-17 12:33:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit till öppnis jag och Mira. Jag kände när jag vaknade att vi fick lov att sysselsätta oss med något på förmiddagen. Eftermiddagen ska jag fördriva tillsammans med all min tvätt som behöver strykas och vikas. Suck.

Det var så härligt att vara ute och gå idag. Det porlade vatten och smältes snö överallt. Jag blir enormt lycklig över att se att våren äntligen är på ingång. Underbart att gå där i sin vinterjacka och önska att man tagit vårjackan istället för att slippa svettas.

Imorgon har vi en inplanerad frukostdate med våra vänner E&L. Ska bli trevligt. Jag och L ska nog försöka ta oss ut på en förmiddagspromenad också. Jag måste komma igång med mina promenader nu. Dax att sluta upp med att sitta inne och lata sig. Kommer ju aldrig att bli av med mammamagen om jag inte ger mej ut och tränar. Funderar också på att starta upp mitt träningskort nästa vecka. Det tar emot att gå till gymmet när jag vet hur dålig kondis jag fått och hur svag jag blivit. Men det kan ju aldrig bli bättre om jag inte börjar utmana mej själv snart.

Har redan fått några svar på vagen. Hoppas hoppas någon av dom vill ha den.

Bugaboo cameleon till salu!

2010-03-16 21:59:40 Shopping
» Kommentarer(3) «


Nu är det gjort. Nu ligger den ute till försäljning. Snart är den inte min längre.

Se annonsen på blocket om ni är nyfikna.




Klicka för att se nästa bild

Klicka för att se nästa bild

Vårfeelings och nya sovrutiner

2010-03-16 17:54:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Det gick bra på min reklamationsrunda. Jag fick lämna tillbaka både koftan och leggingsen. Istället för koftan blev det en kjol... Självklart i mitt nya favorit material jeans.
Med posten idag kom det en 30 % rabatt kupong på lindex. Tack för den säger jag och klickar hem en jeansjacka på shop online.

Det är svårt att inte bli shoppingsugen när det är vårfeelings utanför dörren. Eller är det bara jag som är sån?

Vi vinkade nyss av ett par gäster som kom för att lämna ett grattispaket till Theo. Fick en jätte söt body och ett par mysiga strumpor.

Tänk att den här dagen gått nu också... Mira ska äta kvällsmat nu och sen är det dax för sängen. Ska bli skönt att ta kvällen här hemma snart.

Ska börja med en ny läggningsrutin på Theo idag. Igår lade vi honom strax efter nio och då sov han till klockan två på natten innan första amningen. Ska testa att lägga honom nio ikväll också få se hur länge han sover. Tidigare har han alltid varit uppe till elva-tolv och det tar knäcken på mej. Jag kommer aldrig att orka lägga mej så sent och gå upp tidigt med Mira sen när Maken börjat jobba igen... så nu ska vi försöka få Theo i säng tidigare. Jag hoppas det funkar. Jag tar gärna en amning klockan två bara jag får gå och lägga mej lite tidigare.
Lånade en bok på bibblan om spädbarnssömn. Ska bli intressant att läsa om de har några tips.






Nu ska den väck, min älskade bugga

2010-03-16 13:11:30 Shopping
» Kommentarer(0) «


Idag har jag tvättat klädslar och torkat av vagnen. Ikväll ska det tas kort och sen ska den ut för försäljning... min älskade, älskade Bugaboo. Jag vill verkligen inte sälja den. Men eftersom jag köpt en ny, dyr vagn så får jag stå mitt kast. Denna måste väck.

Jag hoppas att den hamnar hos någon som kommer att älska den och ta hand om den lika mycket som jag gjort.

Dessa bilder togs på premiärturen när vi precis köpt vagnen för lite drygt ett år sedan.




Nu ska den väck, min älskade bugga

2010-03-16 13:11:30 Shopping
» Kommentarer(1) «


Idag har jag tvättat klädslar och torkat av vagnen. Ikväll ska det tas kort och sen ska den ut för försäljning... min älskade, älskade Bugaboo. Jag vill verkligen inte sälja den. Men eftersom jag köpt en ny, dyr vagn så får jag stå mitt kast. Denna måste väck.

Jag hoppas att den hamnar hos någon som kommer att älska den och ta hand om den lika mycket som jag gjort.

Dessa bilder togs på premiärturen när vi precis köpt vagnen för lite drygt ett år sedan.




Nya bekantskaper och reklamationsproblem

2010-03-16 12:42:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag har vi haft en trevlig förmiddag hos en nyfunnen mammakompis här i området där vi bor. Hon bjöd på gott fika och trevligt sällskap. Det var roligt att se att Mira lekte bra med sin nya kompis.
Jag ser fram emot våren då vi kan lära känna fler föräldrar här i området. Anledningen till att jag säger till våren är att det oftast är då folk kommer ut igen efter vintredvalan. Vi har en rolig lekpark ett kvarter ner och där ska vi fördriva förmiddagarna så fort det blir barmark igen.

Eftermiddagen ska jag fördriva på stan. Jag har ett par leggings som gått sönder i en söm och en kofta som krömp till hälften i första tvätten som jag ska reklamera. Inte så roligt uppdrag, jag hoppas de är snälla mot mej i butikerna.
Skulle reklamera en kofta för någon vecka sedan och de var jätte snorkiga i butiken och vägrade ta emot den utan kvitto. Jag hatar kvittoregeln. Hur många sparar egentligen alla sina kvitton i fall kläderna nångång skulle gå sönder? Den här koftan ville jag ju verkligen ha kvar och därför slängde jag kvittot. Hur som helst så fick jag byta den efter mycket om och men.

Ett annat uppdrag jag också har på stan är att posta alla mina tradera paket. Jag har typ 20 paket som jag slog in igår och som ska postas idag. Jag är enormt trött på dessa tradera kläder nu. Tur att det snart är fördigsålt för den här gången.


Måndagslista

2010-03-15 17:31:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Min vän Jenny har som tradition att varje måndag göra en lista över saker hon är lycklig och glad över. Idag tänkte även jag göra en måndagslista.
Gör det du med och lägg märke till hur den får dej att öppna ögonen för alla små saker i livet som är värt att glädjas över lite extra. En sån här lista är nyttig att göra de dagar man är lite deppig, det är svårt att fortsätta vara deppig när man inser att man alltid har något att vara glad över även om inte allt i livet är en solskenshistoria.

Idag är jag extra glad för att:
- Resan hem till stan gick bra och barnen var nöjda och glada nästan hela vägen.
- Att snön börjar smälta och våren gör sig påmind
- Att jag har snälla grannar som tar hand om min överfulla postlåda
- Att jag har en fantastisk familj uppe i dalarna
- Att jag fått hem paktetet med mykidoos nya vårkollektion som jag nu kan börja sälja

- Att jag har en man som älskar mej trots mina brister

- Extra glad är jag över mina fantastiska och fina barn som gör mitt liv värt att leva varje dag.


Då bär det av igen då...

2010-03-15 10:01:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är vi redo för hemfärd igen. Har ingen lust att sitta i bil en solig och fin dag som denna, så jag hoppas att resan går fort. Mira har varit vaken sen klockan halv sex i morse, så det ska bli spännande att se hur den här resan blir. Förhoppningsvis sover hon hela vägen...i värsta fall kommer vi ha en trött och gråtandes tjej halva vägen.

Vi hörs igen när vi är på stadsmark! Önskar er alla en härlig måndag.


Theo och Morfar busar


Helgen i bilder

2010-03-14 13:39:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


 

 


Mamma och Theo. (Mamma med fina halsbandet hon fick av oss i present. Två berlocker som det är graverat Mira och Theo på.)

 

 






Söndag... en typisk söndag.

2010-03-14 10:33:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Inatt har vi sovit gott hela familjen. Fick även en välbehövlig sovmorgon då morfar gick upp och busade med Mira när hon vaknade.
Om en liten stund ska vi åka och hälsa på barnens farfar.

Vi planerar att åka hem till kvällen, men vi får se hur dagen utvecklar sig. Jag skulle lika gärna kunna tänka mej att åka hem imorgon. Vårt problem är att jag väntar två stora paket och jag är rädd att vår postlåda svämmade över redan i torsdags. Lite pinsamt då grannarna måste ta hand om vår post utan att vi ens bett dem om det.

Tänkte lägga in bilder från gårdagen, men självklart pajade batteriet i kameran i samma stund som jag kopplade in sladden till datorn. Dom kommer senare under dagen.


Kalajs * 2

2010-03-13 22:12:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Vi har haft en helt fantastisk dag. Kalaset blev kanon lyckat och maten räckte gott och väl. Det var riktigt roligt att träffa släkten. Inte ofta vi gör det nu för tiden efter att vi flyttat till stan.

Vi avslutade kvällen med mumsiga pajer och melodifestival. Jag gillar låten, gjorde du? Lite skeptisk till om den verkligen kan slå utomlands, men jag är ändå glad för Annas skull. Vilken upplevelse att komma som ganska okänd ung tjej och gå o vinna melodifestivalen. Hon sover nog gott iantt...eller iaf imorgon natt.

Nu är jag super trött och det ska bli skönt att gå och lägga sig om någon timme. Jag hör hur det poppas popcorn i köket och får nog hjälpa till och äta upp den skålen först, SEN läggdags:)

Imorgon kommer bilder från kalaset. Gonatt vänner


Tvåårstrotset och flickig flicka.

2010-03-13 13:21:00 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(9) «



Lilly och Mira busade igår och lekte påskkärringar lite i förväg.

Mira har blivit en trotsig och envis liten tjej. Det enda hon säger nu för tiden är "Nej". Att ställa en fråga till henne är mycket dumt. Man får verkligen tänka sig för vad man säger och försöka formulera allt till "Nu gör vi så här" istället för "Ska vi göra så här" eller "Vill du".
En annan lite dum sida som helt plöstligt ploppat upp är att hon börjat knuffas och vara lite småelak på djuren här hemma hos mormor och morfar... ibland kan hon även knuffas på kompisar hon känner väl om hon inte får som hon vill. Hela tiden gäller det att ha koll och det är inte bara en gång om dagen man säger "Ajaj" eller "Nej" till henne.

Jag har hela tiden vetat att vi skulle behöva gå igenom den här trotsiga sidan men ändå känner jag mej lite påhoppad helt plötsligt. Hon kunde väl varna lite innan hon förvandlades helt vår mysiga lilla Sessa.
Det är tur att hon även har kvar de goa sidorna och att hon ofta är både är snäll och glad, men visst längtar jag tills den här fasen är över och vi kan pusta ut en liten stund.

Har ni några tips på hur man handskas med trots?
Jag avskyr att vara en mamma som hela tiden skäller och säger nej.

Idag ska hon firas!

2010-03-13 13:08:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



 



För några dagar sedan fyllde min kära mamma år, idag är det dax att fira. Om två timmar kommer vårt (mammas och pappas) hus att fyllas med ett trettiotal gäster. Mamma och jag har stått i köket idag och fixat tårtor och exotiskplanka. Jag ser fram emot att få smaka den goda maten.

Mira ligger och sover för att vara så pigg och glad som möjligt när gästerna kommer. Jag sitter här och laddar energi innan jag ska ta tag i mej själv och piffa upp mej och mitt bleka ansikte lite. Ska även plocka fram festblåsan och trycka i mej själv i den.

Jag är redan trött och törs inte ens tänka på hur jag kommer att känna mej ikväll när lugnet har lagt sig igen. Det ska bli roligt med kalas iaf och jag är säker på att energin kommer att komma tillbaka i samma stund som folket börjar droppa in.

Hoppas ni också får en härlig lördag, med melodifestival eller vad ni nu tänker sysselsätta er med.

Shopping på Gekås, Ullared! Mina fynd...

2010-03-12 13:00:13 Shopping
» Kommentarer(11) «



Några fynd till Mira. Allt för en billig peng. Nattlinnena med hello kitty blev en favorit med en gång och t-shirten med skorna är ju bara så tuff.


Påfyllning i Theos garderob. Snygga t-tröjor med alfons och ett par tuffa jeans...kommer bli perfekt till våren/sommaren.


Regnställ för 60 kr, jacka och overall för 30 kr /st. Jackan är till nästa år, overallen till nu. För snön lär ju ligga kvar någon månad till och Theo växer som en galning.



Vind och vattentät overall till våren/hösten. Stor storlek så att han har nåt att växa i:)
I bakgrunden skymtar påslakansettet jag också köpt på g-kås. (Hänger på tork efter tvätt)

 
Tavlor som ska upp i hallen brevid spegeln. 9 kr/st


kalas kalas

2010-03-12 08:57:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag blir det kalasförberedelser för hela slanten. Imorgon fylls hela huset på med folk.

Solen skiner och det är helt fantastiskt fint ute. Känner mej sugen på en långpromenad... men vi får se om det hinns med idag.

Nu ska jag göra mej iordning och sen joina mamma i köket.
Lägger in bilder från ullared senare idag.

Lite depp

2010-03-11 20:05:24 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är vi framme och resan har gått bra. Barnen skötte sig exemlariskt.

Ikväll blir det en lugnt kväll här hemma. Vi har en liten tös som inte vill sova, så henne får jag nog strax sätta mej med i soffan med så att hon får varva ner lite innan läggdags. Mira har varit otroligt gnälllig och grinig hela dagen. Hoppas att hon inte börjar bli sjuk eller nåt. Kanske någon tand på G?

Jag är fortfarande väldigt trött. Har en tröttis period. Känner att min ork inte räcker till nåt. Jag som hade hoppats kunna ta tag i mitt liv snart och få lite inspiration till ett och annat. Får nog skjuta på det ett tag och vila upp mej. Hur jag nu ska kunna vila mer än jag redan gör? Jag behöver vår nu. Jag blir alltid deppig innan blommorna slår ut och sommaren gör sig påmind. Jag är verkligen en vårmänniska, kanske pga av att jag är född i maj. Jag mår inte bra när det är vinter och speciellt inte när den är så lång och jobbig som detta året.

Vår, kom NU! Jag behöver dej.

Trötta familen

2010-03-11 14:26:23 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


67b97c4caefbfb09e0236e8e0be3d649.png

Kolla varifrån!

Nu sitter vi här i bilen och är påväg upp till dalarna. Barnen sover gott och det gjorde även jag nyss. Stackars maken får alltid köra utan underhållning. Jag är trött på att sitta i bilen och hoppas vi är framme snart. Tur att vi har barn som är nöjda och glada i bilen iaf.


Som i en hönsbur

2010-03-11 09:45:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har vi sprungit omkring som galna höns hela morgonen. Nu är äntligen allt på plats i resväskor och bil. Bara gullungarna som är kvar att göras iordning. Theo ligger och ammar och är sedan redo för avfärd. Mira har gråtit kontant hela morgonen ovh jag vet inte om hon har fått för sig att vi ska lämna henne ensam hemma eller vad. En aning frustrerande med en tjej som gråter och skiker och ropar konstant när man försöker komma ihåg allt som ska packas. Presenten är med iaf och det är väl det viktigaste denna gången.

Jag är sjukt trött efter att det blev en sen kväll igår. Jag hade hundra grejjer att göra färdigt innan jag fick gå och lägga mej. Har hela tiden en olust känsla att jag glömt nåt. Jobbigt.

Nä ni...nu måste jag fortsätta här. Theo verkar nöjd nu.


Vi roar oss själva

2010-03-10 13:35:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Har just plockat upp alla kassar från ullereds shoppingen (Ja, det blev fler än en kasse). Tagt några bilder på fynden har jag också gjort. Lägger in dem här på bloggen till kvällen. Just nu hinner jag inte riktigt det.
Theo ligger här och ammar, Mira sover och lugnet har infunnit sig. Maken är i sthlm och vi är ensamma hemma.

På förmiddagen har vi roat oss med att vara på öppna förskolan. Fick kontakt med två goa mammor, hoppas vi kan fortsätta ses där. Det är alltid lite trist när man flyttar och inte känner någon i närheten. En av mammorna jag träffade idag bor tom granne med oss. Det var lite skoj tycker jag.

Nu när Mira sover har jag planerat att städa lite. Vill mycket hellre sitta här eller vid symaskinen... men jag får ta och göra lite nytta innan jag sätter mej iaf.

Imorgon åker vi som jag berättade tidigare upp till dalarna på kalas. En liten flyktig tanke kom till mej att jag borde börja packa också... men jag skjuter iväg den tanken ett tag till och så nöjer jag mej med att ta hand om tvätten och disken så länge.

Nu har Theo ätit färdigt och jag har inte längre någon ursäkt till att sitta här. Cu


Valpar i massor

2010-03-10 08:02:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «




 





Igår kväll var vi och hälsade på ett par vänner som skaffat valpar. Jag tror bilderna talar för sig själv men jag är i alla fall förälskad.

Mira tyckte det var så roligt att busa med vovvarna. Efter en stund blev hon lite väl modig och försökte sig på att bära de små underverken... det var ungefär då det blev dax att åka hem igen så att ingen olycka skulle ske.  


Så mycket jag vill ha...

2010-03-09 19:39:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter här och drömmer om nya tyger att sätta saxen i. Finns så mycket fint man kan sy gulliga barnkläder av. Idag köpte jag en tidning med några roliga mönster i. Jag tror jag ska plocka fram ett tyg som ligger i skåpet och testa mej på att sy en ny modell av klänning till Mira. Hur många klänningar behöver flickstackarn kanske ni undrar... ja, egentligen behöver hon nog inte flera. Men jag gör de lite för stora och då kan hon ju ha de i nåt år om jag har tur. Söta klänningar kan man ju aldrig få för många av... och så länge de bara kostar några kronor att sy så gör det ju inget om de inte hinner användas så många gånger.

Tack för era gulliga kommentarer till klänningen jag sydde igår. Roligt att ni tyckte den var fin. Jag är själv mycket nöjd och Mira går omkring och stolt tittar sig i spegeln när hon har den på sig. En favorit med den klännignen var nog fickan som man kan plocka full med leksaker. Jag får nog ta för vana att alltid kolla fickan så att vi inte råkar sno med oss nåt från öppna förskolan eller kompisar som vi hälsar på.

Imorgon åker maken till Sthlm och lämnar oss ensamma hemma. Undra vad jag och barnen ska hitta på då förrutom att städa huset och tvätta?


Nytt syalster - sommarklänning

2010-03-09 11:42:11 Syhörnan
» Kommentarer(4) «


 
Klänning/tunika med rolig ficka att samla leksaker i.



Nästa klänning jag syr ska jag försöka få till en arm på.
Sydde även en tröja till Theo igår, men den blev inte alls bra.
Första gången är alltid första gången. Man lär av sina misstag.


Tisdagen den 9 mars

2010-03-09 07:36:49 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Även inatt vakande Mira och var ledsen. Som tur var somnade hon om ganska omgående och sov till halv sju. Theo har sovit bra inatt med, så skönt de nätter han hoppar över ett mål mat och bara äter vid femtiden.

Idag ska vi åka hem till en kompis på en liten playdate. Hon har barn i samma åldrar som jag så det är verkligen skoj att ses. Bra att Mira får leka av sig lite också.

Jag har en enorm "Att göra" lista idag. Känns som att det kommer att bli en låååång dag.
På torsdag åker vi upp till dalarna igen. Denna gången för att fira mamma som fyller jämt. Ska bli kul med storkalas. På tal om mamma så är jag otroligt avis på henne och pappa som befinner sig på Cran canaria just nu. Jag vill också ha sol och bad!

Vår resa mot Öppna förskolan

2010-03-08 12:15:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Natten i nya sängen gick väl sådär. Jag vaknade klockan fem av att Mira gallskrek. Jag gick in och hämtade flaskan som låg i hennes säng sen buffade jag på Maken och bad honom ge Mira en flaska så att hon ska kunna somna om. Får då reda på att hon redan fått flaska, hon hade nämligen vaknat både klockan tre och fyra! Istället för flaska fick maken då gå upp och sätta sig med henne i soffan en stund. Då somnade hon i hans knä och det var bara att lyfta över henne till sängen igen. En halvtimme senare var hon pigg och ville upp. Stackars maken fick palla sig upp med henne. Jag vet inte om det beror på nya sängen att hon vaknade massa i natt eller om det bara var en dålig natt helt enkelt. Ska bli spännande att se hur natten till imorgon blir.
Theo däremot sov hur bra som helst inatt och ammade bara en sväng klockan fem.

Med den natten i bakgrunden så bestämde jag mej för att gå till Öppnis idag. Jag slängde barnen i bilen och åkte ner på stan. När jag kom dit upp ser jag på dörren en lapp som säger att det är öppet tisdagar och onsdagar. Skit också, jag hade tagit fel på dag. Bara att kasta barnen i bilen igen och åka hem. Påväg hem kommer jag på att jag kanske ska testa Öppnis som ligger uppe vid oss. Har aldrig varit där innan så jag blev lite nervös. Jag tycker alltid det är lite jobbigt att komma till nya ställen där man inte känner en kotte.
Det var massor av barn där och Mira fann sig till rätta direkt. Inte en endaste gång kollade på mej under de timmarna vi var där. Definitivt en keeper.

En liten bild på barnen när vi gick hem från Öppnis
 


Som en stock

2010-03-07 22:28:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mira somnade på två röda sekunder i sin nya säng. Nu håller jag tummarna för en natt med mycket sömn. Tänk om det var så här enkelt att få henne att sova i en säng utan själor...lite för bra för att va sant.

Theo är på sitt allra bästa gnäll humör. Han har ätit konstant i dag... eller iaf mycket orftare än vanligt. Jag ska testa att göra en flaska ersättnin gåt honom nu få se om det akn få honom att sova några extra timmar inatt.

Gonatt med er!

Invigning av nya vagnen

2010-03-07 17:35:48 Shopping
» Kommentarer(4) «


Idag fortsätter vi inviga våra nya inköp här hemma.

På tur stod nya syskonvagnen. Jag är helnöjd. Visst går den lite tyngre än buggan att köra, men jag ser det som enbart positivt att den är stabilare och mer rejäl än Buggan. Lätt går den ju ändå med de svängbara hjulen.
Längden stör mej inte det minsta. Men kan ju vara lite svårt att säga nåt om det ännu eftersom jag inte testat den i någon butik eller buss. Testade med tjejerna idag (de är båda 1½ år) och jag tyckte det gick hur bra som helst. Lite trångt blir det ju när man ska få plats med både vinterkläder och tjocka åkpåsar, men det går och inga ben kläms. Än så länge har jag bara testat att ha sitsarna på detta sätt (se nedan), finns betydligt fler alternativ. Jag tycker personligen om detta sättet då barnen kan sitta och titta på varandra och busa medans man är ute på promenad.






Emmelie min underbara vän


Två alternativ som funkar bra när Theo ska åka med.
Går även att ha honom i den översta sittsen.


Jag gillar speciellt sufletten som går att fälla ner så långt. Täcker barnet bra när det ligger och sover eller om det båser/regnar ute.


Invigning av nya sängen

2010-03-07 17:12:30 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Nu står den nya sängen på plats i Miras rum. Vi har ännu inte köpt något skydd så att Mira inte ska trilla ur, så just nu står sängen åt fel håll. Men det funkar ju bra det med.

Mira fick vara med när vi monterade ihop den och bäddade den. Hon hoppade stolt omkring och var hur glad som helst över sin nya säng.
Motgången kom när spjälsängen sedan skulle bäras ut. Det var länge sedan jag hörde Mira gråta så hjärtskärande. Det var som om en god vän till henne dött eller så. Hon stod länge vid ytterdörren och pekade och grät. "Där", "där", som i "snälla mamma ta in sängen igen".

Ska bli spännande att se hur det blir till kvällen då hon ska sova i nya sängen på riktigt. Ni kan väl hålla tummarna för oss. 


Till och med pappa får plats i nya sängen


Mira håller på att förklara något och Theo tittar noga


Ikea Hensvik säng.

 
Vårt lilla charmtroll


Vi ratar vasaloppet

2010-03-07 09:10:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Våra gubbar sitter och ser på vasaloppet. Trots att jag är en inbiten dalmas så struntar jag fullständigt i fenomenet vasalopp. Ser inget trevligt i att sitta och se på ett 4 timmars skidåkningslopp.

Jag, Emmelie och tjejerna planerar att ev gå på en promenad. Måste ju inviga vagnen! Theo ligger och sover så gott så han kanske mår lika bra av att vara kvar hemma med grabbarna.

Senare idag ska vi hämta en ny säng till Mira. Ska bli spännande att se hur hon kommer att kunna sova i den.

Jag får skriva mer till kvällen när våra besökare har åkt hem igen. Känns som att jag har massor av bilder att lägga ut och annat skoj att skriva om. Hörs!


Roadtripp till gekås, Ullared

2010-03-06 20:41:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi som sagt varit till ullared. Jösses vilken dag! Det var så sjukt mycket folk och vi var där så sjukt länge. Jag är helt slut och det värker i hela kroppen och knoppen. Shopping blev det massor, jag spräckte min budget redan vid halva varuhuset.

Kommer lägga ut några bilder senare. Kanske kan jag få Mira att agera modell imorgon.

Nu står pajen i ugnen och det visas melodifestival på tven. En mysig kväll helt enkelt. Hinner inte skriva mer nu med tanke på mina besökare och maten som strax är färdig.

Önskar er alla en skön lördagkväll!

Långväga besök

2010-03-05 20:44:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har det varit en fullspäckad dag. Har inte hunnit med att varken ta kort på eller testa vagnen. Ni får ha lite tålamod så dyker de upp så småningom.

Denna helgen har vi besök av vänner från dalarna. Very nice!
Imorgon planerar jag och Emmelie att åka till Ullared. Jag har skrivit lista och hoppas hitta det jag behöver/vill ha. Theo får följa med oss medans tjejerna stannar hemma med papporna. Kommer nog bli en bra dag. Shopping är ju aldrig fel och speciellt inte billig shopping.

 

Nu ska jag ägna mej åt mina gäster. Ville bara säga hej... bloggfreak som jag är.

Spårvagns eländen och oskyltade avfarter....borde förbjudas!

2010-03-04 21:13:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Hjälp vilken dag vi haft jag och Louise (Och våra fantastiska barn Theo o Ella)! Resan TILL göteborg gick hur bra som helst enda tills vi "bara" skulle svänga av vägen för att smidigt och lätt ta oss till barnvagnsbutiken. Självklart körde jag av vid fel avfart och hamnade i tjottahejti. Vi vände, åkte tillbaka, svängde "bara" av på en avtagsfart och hamnade MITT I GÖTEBORG CENTRUM. Behöver jag säga att jag aldrig kört bil i göteborg, knappt ens åkt bil i göteborg. Kaos! Efter att vi kört omkring i centrum i minst en halvtimme så hamnade vi till sist på rätt väg igen. Vi hade tom gps på Louise mobil och ändå lyckades vi virra omkring så väldigt.

När vi kom till butiken förälskade jag mej i vagnen direkt. Den var exakt så som jag hoppats. Berättar mer om den imorgon när jag fotat den med barnen sittandes i och så.

När jag sedan kom fram till kassan och talade om att jag ville ha en City select, så säger hon lite förskräckt "Men, den kan du inte få med dej hem idag". Då visade det sig att killen som monterar vagnar var ledig just idag. Jag berättar med tårarna i halsen att vi åkt 15 mil bara för att hämta vagnen och att jag vägrar åka hem utan vagn. Snäll som kvinnan var så ordnade hon så att vi skulle få återkomma efter 2 timmar och hämta den.

Vi fick alltså åka IN till stan igen (Jag berättar inte ens om den hemska resan, ni kan nog tänka er) och sedan UT igen i rusningstrafik 2 timmar senare. Självklart åkte vi fel IGEN och fick vända, åka tillbaka, korsa heldragen linje och så var vi helt plötsligt framme vid butiken. (En halvtimme innan stängning, pust pust.)

När vi sedan hade vagnen i bilen och barnen nöjda så trodde jag att vi kunde pusta ut. EN ytterligare gång lyckades vi åka vilse innan vi till sist var ute på rätt väg mot hemma staden.



Jag är glad att jag kom hem med hel bil och utan någons liv på mitt samvete. Förlåt Lousie för min körning, antar att du inte vill åka med mej fler gånger... och ingen annan heller som läst detta :)

På resande fot

2010-03-04 09:26:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu bär det av till göteborg. Väskan är packad och plånboken laddad. Nu gäller det bara att hoppas på en nöjd och glad Theo hela dagen.

Ska verkligen bli roligt att se vagnen. Jag hoppas att den är så bra som jag inbillat mej. Rapport om det får ni när jag kommit hem.

Nu är Theo ammad också. Bara några små grejjer kvar att fixa sedan ska vi åka.
Jag gissar att jag och Theo kommer få en betydligt roligare dag än vad Maken och Mira får det här hemma.

Nu är det bara att hålla tummarna att jag inte krockar med någon spårvagn.

Imorgon blir vagnen min - Babyjogger city select!

2010-03-03 23:05:58 Shopping
» Kommentarer(0) «


Jag är knäpp. Tur att mamma är utomlands och inte kan ringa mej och tala om för mej att jag inte borde göra detta.

Imorgon åker jag och en god vän till götebog och hämtar hem en ny vagn åt oss. Självklart ska jag provköra den i affären först, men med största sannorlikhet så blir den min. En liten tur på nordstan blir det nog också hoppas jag. Lite vårshopping är ju aldrig fel.

Känns kanon att få en ny syskonvagn. Jag trivs inte bra med vår breda vagn. Den är inte min typ av vagn helt enkelt. Med tanke på att Mira är så liten än så kommer vi förmodligen att behöva syskonvagn länge till också. Jag vill bli av med mina gravidkilon nu en gång för alla och då vill jag ha en vagn som är rolig att gå på promenad med.

Usch klockan är jätte mycket och det är massa saker jag vill göra innan jag lägger mej... o så hamnar jag här såklart. Dumma mej.
Maken har redan gått och lagt sig och likaså Theo. Jag borde också... men "ska bara" först.

Första, andra, tredje...

2010-03-03 22:15:27 Shopping
» Kommentarer(2) «


Så...nu har jag lagt ut ett gäng med barnkläder på tradera. Nu är det bara att sitta och vänta på bud. Ikväll gick också min första laddning med auktioner ut (Kläder som jag lade ut förra veckan). Några hundringar rikare blev jag också. Alltid kul när kläderna kan komma till användning igen. Bättre det än att de ska ligga och bli gamla i våra förråd.

Nu ska jag sätta mej och maila till alla som vunnit. Morgondagens jobb blir att slå in alla kläder i paket.


Bus i ett härligt kaos med barn

2010-03-03 17:42:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Nu har vi precis blivit lämnade ensamma igen av Malin och Majsan. Det var skoj att ha lite sällskap så här på eftermiddagen. Mira verkade nöjd med att ha lite besök på sitt rum. Det blir självklart alltid lite smått kaos stundtals med tre barn som alla "pratar" samtidigt och springer omkring hit och dit. Theo har varit jätte kinkig idag på eftermiddagen. Vet inte vad det beror på. Självklart somnade han i samma stund som våra besökare stängde dörren. Så typiskt.

Nu har vi en lugn stund här hemma med en sovandes Theo och en tjej som sitter och läser en bok i soffan. Kul att se att Mira kan vara nöjd ibland med att bara sitta och titta i en bok för sig själv.

 


Ibland ser Theo ut som en liten gubbe. Hihi.
(Visst har han en cool kofta på sig!?)


Tradera försäljningsdax igen..

2010-03-03 12:54:00 Shopping
» Kommentarer(3) «


Nu har jag fotat en kasse med kläder som ska ut på tradera. Pust och suck... vilket jobb det är. Jag är för snål för att inte sälja kläderna vidare så jag får stå mitt kast.
Nu sover båda barnen så jag ska försöka få in några plagg till försäljning nu. Tar lite emot att sitta här vid datorn när det är underbart vackert väder utanför fönstret.

Men med en bit kladdkaka i magen så ska jag nog orka fixa detta innan barnen vaknar. (Maken är på lunchdate med en vän)

So long...

En annorlunda morgon

2010-03-03 07:55:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Mornarna här hemma brukar se ganska lika ut. Maken går upp med Mira när hon vaknar och sedan kommer jag och Theo efter när han har ammat färdigt. Oftast brukar han sova lite längre än vad Mira gör innan han vaknar. Jag är med andra ord ganska bortskämd med sovmornar i vanliga fall.
Idag blev det helt tvärtom här hemma. Theo vaknade vid halv sju och ville ha mat. Självklart bajsade han ner sig totalt så jag fick lov att gå upp till skötbordet och tvätta av honom och byta kläder. När det sedan belv dax att gå och lägga sig igen så var han klarvaken och det var ingen idé att försöka sova igen. Så vi hamnade framför tven och datorn.
Mira vaknade sedan vid kvart i åtta. Hör inte till vanligheterna att hon sover så länge, men jag antar att det har att göra med hennes nattstrul. Hon var nämligen vaken mellan tre och fyra inatt. Suck.

Solen skiner även idag och jag känner mej lite sugen på en promenad. Frågan är bara vem jag ska ringa och be att göra mej sällskap?

Nu mår jag otroligt illa så det är bara att ta sig in i köket och få i sig lite frukost. Jag fattar inte dom som inte kan käka frukost, jag klarar mej inte utan frukost.

Få ett presentkort!

2010-03-03 07:32:55 Shopping
» Kommentarer(0) «



Alla som bloggar om www.busmonster.se får ett presentkort hos dem värde 100kr!

Inlägget ska innehålla texten: "Blogga om BusMonster och få presentkort!" samt bilden ovan. Lägg även till BusMonster i din länklista. Skicka sedan ett mail till [email protected].
Hur enkelt som helst!

Busmonster har massor av fina kläder, mössor och produkter i härliga tyger och färger! Jag bara älskar deras grejjer!

 


Ensam hemma

2010-03-02 22:00:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Sitter här och känner mej lyckligt lottad. Maken är på tennisträning och jag var beredd på en jobbig kväll ensam med barnen... men så sitter jag här och det är helt tyst i hela huset. Mira somnade på två röda och Theo sover så gott. Honom måste jag däremot tyvärr väcka snart för annars får jag inte sova i natt istället. Men just nu är det otroligt skönt. Synd att det inte går nåt skoj på tven bara. Tur att jag har vänner som kan underhålla mej på msn sådana här kvällar.

Ikväll har vi vart hemma hos Louise och Emil och käkat middag. Tack vänner för en mysig kväll! Det blir alltid lite kaotiskt stundtals med tre barn som kräver uppmärksamhet, men jag tycker ändå vi lyckades få till en mysig kväll.

Imorgon har jag bokat dejt med Malin och Majsan. Maken ska vara borta från lunch och framåt. Kan nog vara bra för mej och barnen med lite sällskap då.

Under tiden jag skrivit detta så vaknade Theo. Nu har han både hunnit amma och spytt ner mej totalt. Dax att rusa och byta kläder... på oss båda.


Jakten fortsätter

2010-03-02 14:54:27 Shopping
» Kommentarer(0) «


Ni som följer min blogg vet att jag letar efter och vill ha en ny syskonvagn. (Babyjoggers nya modell)
Igår pratade jag med en butik som ev kan fixa en vagn åt mej redan i april. Han skulle bara kolla några sista detaljer och se så att de inte var borttjingade allihop redan. Idag pratade jag med ytterligare en butik som får in vagnen nu i veckan. Är jag snabb kan jag få ett ex därifrån också. Så nu har jag två alternativ som båda egentligen är ganska osäkra... men det finns en liten chans iaf.

Jag har suttit idag och funderat på hur mycket vi kan tänkas få för Buggan. Egentligen vill jag inte alls sälja den. Jag älskar min käre vagn! Men... vi har ju ingen användning för två vagnar och så behöver jag pengarna om vi ska köpa en ny.

Känns otroligt roligt att det kanske finns en liten möjlighet att få den nya syskonvagnen redan nu i mars/april. Nu sitter jag som på nålar och väntar på att de ska höra av sig från butikerna och tala om om det finns någon vagn till oss eller inte.

Jeansjackan jag måste ha!

2010-03-02 13:48:59 Shopping
» Kommentarer(0) «



Bild från lindex.se

Hittade och provade denna jackan idag. Vill ha, vill ha, måste ha!
En 25 % rabattkupong vore inte helt fel just nu.


Jag hatar vintern!

2010-03-02 13:17:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag tog jag några bilder med mobilen när vi var ute på gården. Så här mycket snö har jag nog aldrig sett. Jag är glad att det är maken som är snöskottare här hemma och inte jag. Jag hade aldrig orkat få upp all snö så högt.


Mira och pappa bygger en gång att springa i och en grotta att krypa in i.
Snöhögen är dubbelt så hög som Mira.

 


Vårt hus gömt bakom all snö


Snö, snö, snö...finns det inget slut på eländet?


Stolt som en tupp

2010-03-02 13:08:13 Theo växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «


Läkarbesöket på bvc gick så bra så. De kan verkligen konsten att få oss mammor att lämna rummet med ett leende på läpparna och brösten högt i luften. För varje liten grej som Theo fick "godkänt" på så utropades ett litet "Wow", "Åhh" eller "Ohh". Har aldrig sett någon bli så glad över att han kan lyfta nacken så bra eller att han kunde kissa med en hög stråle. Men funkade gjorde det ju för jag gick därifrån lite extra stolt över både mej själv och min son.

Hon hörde inget konstigt rassel när han andas så det verkar vara en ytlig förkylning. Bara att fortsätta med näsdropparna och hoppas att det snart går över.

Efter bvc besöket följde jag och barnen med Maken ner till stan (han skulle på arbetsintervju). Vi tog en sväng till bibblan och gick i några butiker. Hittade dock inget... eller rättare sagt så höll jag i plånboken hårt och lyckades komma hem utan att ha shoppat en enda pryl av allt fint som finns i butikerna nu. Måste spara mina slantar nu till nästa helg då vi ska storhandla:)



Mykidoo - Nya kollektionen påväg!

2010-03-01 20:42:07
» Kommentarer(0) «




Nu är den nya kollektionsväskan packad och påväg till min brevlåda. Ser verkligen fram emot att se allt som kommit nytt nu till våren.

Är du sugen på att ha en mykidoovisning hemma hos dej tillsammans med några av dina vänner, tveka i så fall inte att höra av dej! Nu vill jag se min kalender fullbokad med visningar under våren. Känner mej laddad till tusen att börja sälja igen. Ska bli skönt att få någon timme då och då för mej själv utan barnen och bara ägna mej åt det jag tycker är bland det roligaste, kläder och mode.

Maila mej eller lämna en kommentar nedan om du är sugen på att se nya kollektionen!
Håll med mej om att det är betydligt roligare att träffas med några vänner och shoppa fina vårkläder än att sitta hemma själv och uggla på snön som faller utanför fönstret.

Jag trotsade varningarna

2010-03-01 20:27:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag trotsade jag snön och begav mej ut på vägarna. Jag blev så fruktansvärt arg när jag vaknade och såg att det blivit ytterligare nästan 2 dm under natten. Men att snön skulle tvinga mej att vara hemma hela dagen vägrade jag gå med på. Någon promenad blev det inte som ni kanske förstår däremot hälsade vi på hemma hos Louise och Ella istället. Jag höll på att köra fast i snödrivorna två gånger. Blev lite rädd faktiskt innan jag lyckades komma hem oskadd igen.

Mira har varit otroligt krävande idag och hade behövt gå till öppna förskolan för att leka av sig rejält. Tyvärr blev det inte så och vi överlevde dagen till sist iaf.

Imorgon är det dax för bvc läkarbesök med Theo och sedan ska Maken på arbetsintervju. Bara att hoppas att han får jobbet.

Nu sitter jag här efter ett bad tillsammans med Theo. Jag är otroligt trött men måste ta tag i tvätten som ligger här bakom ryggen på mej. En sockerkick hade inte varit helt fel just nu. Kanske ska ta o baka mej en kladdkaka?:)