Ullared planer och ny vecka...

2009-11-30 12:28:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Idag har vi haft en mysig morgon jag och Mira även om det också blev en del gnäll innan vi kom ut en sväng vid halv elva tiden.

Jag gick och väntade på ett samtal från Mvc och var därför låst till telefonen här hemma. Nu har jag bokat om min tid hos barnmorskan så att jag istället ska ha möjlighet att följa med mina kära vänner L&E till Ullared på torsdag! Ska bli såå roligt. Jag inser ju min begränsning och att jag får ta 10 fikapauser medans dom tar en. Men dit ska jag iaf. Mira måste ha nya regnkläder. Speciellt om vintern ska fortsätta på det här sättet. Sen behöver vi en del till huset. Någon matta kanske och lampor i massor. Håll tummarna att jag hittar det jag vill ha snabbt och att det inte är alltför mycket folk som ska stångas med min mage.

Idag finns inga planer på schemat. Har en del samtal att ringa, men det får jag göra sen när maken kommit hem. Nu ska jag lägga mej och sova en stund medans Mira sover. Har en hel massa sammandragningar idag trots att jag inte gjort nåt ansträngande alls... bäst att vila resten av dagen och hoppas på en bättre dag imorgon.

Hoppas du har en fin start på den nya veckan.

 

Magen vecka 34

2009-11-29 19:33:48 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «




Min lilla bula har blivit en stor bula. Bilderna tagna idag.


Mysig advent

2009-11-29 16:44:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «





Idag har vi haft en mysig dag... och än är den inte slut.

Sitter just nu i massa husdrömmar. Vad ska inhandlas och vad ska göras? Mätte och planerade en del när vi var där och kikade idag. Nu längtar jag massor tills vi ska flytta in!
Verkar som att det blir några dagar tidigare än planerat. Den 11 december för att vara exakt. Då har vi två helger på oss innan jul. Känns bra. Blir att betala lite dubbel hyra och så... men det får det vara värt. Finns ju inte en chans att vi skulle klara att flytta allt på bara en helg som vi gjort förrut.

Jag har packat några kartonger idag också... gäller att ligga i nu om vi ska kunna flytta om två veckor.

Nu ska vi ge Mira lite mat, sen ska vi åka på julskyltningen en kortis innan det blir fotboll på tven. Jag ska INTE se på fotboll. Nej fy, hemska tanke... spelar ingen roll att det är Zlatan som spelar. Räcker att jag vet det. Jag ska lägga ut en massa kläder på tradera ikväll. Vill inte, men måste... blir det inte klart nu innan flytten så blir det aldrig klart. Jag får ha pengarna i huvudet när jag sitter där och krånglar med att få in allt.

Vi hörs vänner!

Inte varje dag vi bär ett sovandes barn

2009-11-29 16:27:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ni som känner Mira vet att detta inte direkt hör till vanligheterna. Men...Är man trött så är man...

Mina fina...


Ett ögonblick av saknad

2009-11-29 16:18:17 Personligt
» Kommentarer(1) «




Jag har världens sötaste syster.
Du kanske inte vill bli kallad söt syrran... men du är ju söt. Du är snygg också...typ jämt... även om du snabb fixar håret som du menar du gjort idag.
När jag snabbfixar håret så blir det en toffs och två hårnålar. Platt som en pannkaka och stripigt. Ibland undrar jag vems hår du ävde och vems jag fick... Olika som lingon och blåbär.

Första advent

2009-11-29 09:52:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är det första advent men snön har ännu inte infunnit sig. Det är julskyltning här i stan och som vanligt så är det regnrisk.
En liten sväng hoppas jag att vi kan ta på stan iaf till kvällen. Mysigt att bara gå o kika på folk och julskyltningarna, även om man inte vill gå in i någon av de proppfulla butikerna.

Nu på förmiddagen ska vi ta en sväng till huset och mäta och kika runt. Det är ju dax att börja fixa lite med gardiner o sånt så att det är klart tills vi flyttar in. En bäddsoffa ska vi också köpa innan vi flyttar in.
Någon med förslag på butiker som säljer bäddsoffor till ett bra pris? (Förrutom IKEA då såklart)

Hoppas ni får en mysig första advent. Jag ska försöka ta lite kort på Mira idag som jag kan visa er. Hon går omkring här och är så julfin så. Dagen till ära i rött istället för rosa:)


En evighets promenad

2009-11-28 17:44:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag gjorde den hemska promenaden till Malin och Maja idag. Satt här hemma och tyckte synd om mej själv så till sist tog jag beslutet att strunta i min kropp o gå ändå. Kanske dumt... men jag kunde inte låta bli.
Jag hade en enda lång sammandragning från det att jag tog första steget utanför dörren och tills jag kom fram. Jag ska inte klaga på hur jag mår nu för det var mitt eget val och jag visste att det skulle bli konsekvenser.
Sammandragningar har jag så klart, men värst är nog ändå foglossningen just nu. Tur att det är kväll och jag har rätten att slänga mej i soffan och sen sitta där tills vi ska gå och lägga oss.

Får fjäska lite extra för maken så att han tar hand om läggningen av Mira. Jag har ändå stått och lagat mat nu...så det är ju inte mer än rätt.
Det doftar ljuvlig lasange i hela lägenheten och jag längtar tills den är färdig. Ska bli riktigt mumsigt!

Annars kommer vi bara att vara hemma ikväll och ta det lugnt. Blir nog lite glögg framför Robinsson tror jag.

Imorgon ska vi till huset och kika. Ska bli roligt. Hoppas vi fortfarande tycker om det lika mycket som vi gjorde när vi var där sist.


Sovmorgon o myslördag

2009-11-28 08:59:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag fick vi en välbehövlig sovmorgon till klockan åtta. Jag minns inte ens hur länge sen det var sen Mira sov så länge sist.

Jag och Mira blir ensamma hemma idag då Maken ska åka och planera och jobba lite med sitt företag. Vi har planerat en fika med ett mammagäng. Mitt enda problem är hur jag ska ta mej dit. Malin o Maja bor på andra sidan stan och jag har ingen bil hemma. Att gå dit kanske tar 45 min i vanliga fall... jag törs inte ens tänka på hur lång tid det kommer att ta för mej att gå dit idag. Att ta bussen känns lite läskigt. Jag har fortfarande inte vågat mej på det med vagnen... O sen har jag inget vagn busskort än heller.
Hmm.. ja vi får se om detta går att ösa på nåt sätt. Jag borde inte gå så långt med mina sammandragningar... men jag vill samtidigt inte sitta här själv hela dagen heller.

Vad har ni för planer i helgen?
Adventsmys imorgon antar jag?

Det är verkligen jul snart... men vart är snön?

Kan man älska mer?

2009-11-27 22:52:05 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(2) «


Idag är en stor dag. Idag är nämligen dagen då Mira blir 18 mån gammal. Redan ett och ett halvt år är min lilla Sessa. Vart har tiden tagit vägen?

Från en liten bebis till en mer och mer självständig tjej som både springer och pratar.


Då fem dagar gammal...


Nu 18 månader gammal och den finaste tjejen jag känner.

Idag går jag också in i vecka 34. Bara 1½ mån kvar av den här graviditeten. Även den har gått så fort denna gången.

Från ett litet frö och foster till en "stor" bebis som sparkar och redan har sin lilla personlighet där inne i magen.

Mitt i allt detta har jag fått förmånen att sitta på första parkett och skåda allt från nära håll.
Mina barn är mitt liv och min största glädje på jorden!

I huvudet på en höggravid...

2009-11-27 12:42:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Alltså den här datorn är förädisk! Jag lyckas alltid fastna när jag verkligen inte borde. Som nu tex bode jag istället ligga och sova en stund för att orka med kvällen.

I huvudet hör jag bara orden "ska bara" "ska bara"... undra om de någonsin kommer att tystna?

Vi kom ut en sväng idag iaf jag och Mira. Hon busade och sprang i vattenpölar. Lite jobbigt med tanke på att hennes galonbyxor blivit för små och hon enbart hade overallen på sig. Blött, blött.

Jag måste till Ullared innan jul! Någon som vill skjutsa mej och ta hand om mej medans vi är där? Någon eftermiddag nu i dec... någon timme är allt jag behöver.

Fredagen den 27 nov

2009-11-27 08:41:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag väckte jag Mira halv sju när jag fick looooov att gå på toa. Tyvärr hade hon inte en tanke på att somna om och fick istället gå upp och kika på bompa. Jag fick sova en stund till då maken ändå skulle upp till jobbet och hade ett öga på Mira medans han gjorde sig iordning.

Det regnar idag med! Jag är så arg på detta vädret nu. Vi har inte varit ute och myst i parken på hur länge som helst jag o Mira. Tom jag saknar att gå ut o leka... Mira saknar det förmodligen ännu mera. Mitt dåliga samvete bara växer och växer för varje dag.

Fredag idag och vi har inga planer... jag är fika sugen... eller rättare sagt sällskapssjuk. Någon som vill träffa mej o Mira nu på förmiddagen???

Nu ska jag sätta mej och gå igenom lite barnkläder/bebiskläder. Ska lägga alla 50-56 kläder i en låda o kika igenom lite vad vi har tills bebisen kommer. Har lite andra kläder i andra sorlekar som jag ska lägga ut på tradera nu. Hoppas på att tjäna några extra julklappspengar.


God jul på er...

2009-11-26 21:56:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är min juldesign fixad och klar. Kanske lite tidigt att julpynta redan... men som jag sa innan, jag får ju inte pynta nåt här hemma så jag tar igen det i bloggen istället.

Stort tack till min käre Make som suttit och skapat den fina bakgrunden ikväll. Han är grym på PS. Önskar att jag hade tålamod att lära mej lika mycket.

Nu ska jag kika igenom mina favvobloggar en stund innan läggdags. Har inte hunnit med datorn alls idag.




Ajajaj

2009-11-26 10:16:03 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


Min foglossning blir bara värre och värre! Jag blir galen på det här snart. Jag har varken tid eller möjlighet att sitta i soffan hela dagarna och inte kunna röra på mej.
På kvällarna nu så är det näst intill olidligt och jag börjar fundera på om jag måste skaffa fram kryckor så att jag kan gå mellan rummen här överhuvudtaget.

Jag som hade planerat in en julklappsshopping runda idag... är ju tveksamt om jag fixar det. Får nog bli internet shopping för mej i år.

Ursäkta min klagovisa... men jag blir bara så less på att ha ont o må dåligt hela tiden.


Ny design på gång igen...

2009-11-26 08:47:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Får jag inte julpynta i lägenheten så kan jag åtminstone göra det här på bloggen. Ni får hålla till godo med att det kommer att ändras några bakgrunder innan jag är nöjd. Idag får det vara vitt.


Adventspyssel???

2009-11-26 08:08:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag ser överallt i bloggarna jag följer hur det har börjat julstädas och plockas fram ljusstakar inför advent. När man tittar ut på gatan utanför ser man också i fönstren hur det börjar bli andra gardiner och ljusstakar.

Det är bara hemma hos oss det inte ens tänkts tanken att julpynta förrän nu. Tyvärr kommer det inte att bli någon julpyntning här heller. Känns så onödigt att julpynta när vi ändå ska packa ner allt och flytta om bara 2-3 veckor. Vår jul kommer att bli kort och intensiv detta året. Den 20 dec ska jag julpynta och sätta upp granen... kanske första året jag inte ens kommer att hinna tröttna på julen.

Nästa steg i min julplanering är en bit jag däremot inte kan hoppa över och det är att försöka komma på vad vi ska äta och bjuda på i julhelgen när alla kommer på besök. Vi har nämligen bjudit hit min och makens familjer till att fira jul i vårt nya hus. Ser jag verkligen fram emot och det ska bli jätte mysigt... men det är ju lite att planera när det gäller mat och annat.




Starten har gått

2009-11-25 20:17:51 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(0) «


Nu har ett gäng med flyttkartonger anlänt.
Det viktigaste är packat, nu återstår bara att fylla de övriga nio kartongerna imorgon.
Ska nog inte bli några större problem.


Så här kan man också sysselsätta sig när man inte vill sova.


Avbockat och klart

2009-11-25 14:04:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hjälp va trött jag är. Det jag just upptäckt var att klockan redan blivit två och Mira kommer med andra ord att vakna vilken sekund som helst. Min sovtimme försvann alltså puts väck.

Får väl vara glad att jag hunnit vara lite effektiv iaf. Ringt och flyttat abonnemanget på telefonen, kollat villaförsäkring, ringt om en grej med bilförsäkringen, kollat adressändring och plockat i en del papper.

Några saker finns fortfarande kvar på dagens lista... men de får betas av när Maken kommit hem. Hoppas han kommer nu halv tre... Börjar bli lite sällskapssjuk.

Jag läcker...men vart?

2009-11-25 08:10:54 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Igår upptäckte jag helt plötsligt en stor blöt fläck på min tröja. Några minuter gick medans jag försökte lokalisera läckan. Jag hade ju inte varit i närheten av vatten på länge. Kanske hade Mira kissat på mej? Men så högt upp??? O så hade hon ju faktist blöja på sig.
Varför var jag helt plötsligt blöt???

Helt plötsligt slog blixten ner och träffade mej hårt. Brösten!? Jag läcker mjölk redan!? Jodå... bara att gå och byta bh också.

Nu behöver jag inte bara känna mej som en stor fet kossa... jag är en kossa...


Lite styrhjälp

2009-11-25 08:00:55 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(0) «






Lägg märke till den söta tungan som hänger utanför. Mira har nämligen alltid tungan ute när hon koncentrerar sig. Detta är en lite rolig grej som jag kommit fram till måste sitta i generna. Både Maken och hans föräldrar använder sig av tungan utanför munnen när de koncentrerar sig. En lite rolig egenskap att ärva tycker jag. Märkligt att sådant överhuvudtaget kan gå i arv.

De här klossarna är nu Miras favorit leksak här hemma. Hon kan sitta i en evighet och bara hälla de fram och tillbaka i två korgar. Stapla ton har hon också blivit en hejjare på.

Gos med magen

2009-11-24 20:57:02 Graviditeterna
» Kommentarer(6) «



Mira, mamma och magen.

Har jätte mycket sammandragningar igår och idag. Antar att det är stressen de sista dagarna om visar sig. Önskar jag kunde säga att jag ska ta det lugnt framöver... men nu börjar ju packningen.

Bebisen busar som aldrig förr. Sparkar o vänder sig hela tiden. Så här på kvällarna sitter jag och säger aj konstant:) Kvällarna är ju enda tiden som bebisen kan få all koncentration från mamma...så den passar väl på.


Papperen signade!

2009-11-24 20:31:53 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(4) «


Nu är lägenheten inte längre vår! Känns så otroligt bra och ni kan inte ana hur glad jag är just nu. En sten har verkligen lättat från mitt hjärta.

Det har varit många turer hit och dit men till sist fick vi ett bud och vi valde att ta det.

Efter de första två visningarna var det två intresserade. Pga av vissa omständigheter så blev det inget bud från någon av dom. Vi valde att ha en till visning i söndags. Det kom inte jätte många på visningen, men igår visade det sig att tre stycken var intresserade. Vi fick ett bud direkt och det låg på utgångspriset. Idag har det varit många turer hit och dit och ett tag trodde jag att det inte skulle bli någon försäljning av iaf. Till sist valde vi att tacka ja till det första budet och vara nöjda med det.

Vi är som sagt både lättade och glada.

Nu ska jag sätta mej ner och planera till huset. Nya gardiner, ny soffa, nya färger på väggarna, julpynt och annat skoj.

Inflyttning till huset kommer att bli den 15 december. Vi tar tacksamt emot både bärhjälp och barnvakt. (Stora flyttlasset går förmodligen helgen den 19-20 dec)


Syns det att vi är glada eller?:)


Papperen snart signade

2009-11-24 15:59:27 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(2) «


Nu ska vi iväg och skriva papper... Sen är lägenheten inte vår längre och jag kan äntligen börja kalla mej själv för husägare på riktigt.

Skulle något skita sig nu så skulle det vara lite för mycket otur... därför vågar jag skriva ut det här på bloggen redan nu.

Julshopping

2009-11-24 12:49:22 Shopping
» Kommentarer(1) «


Nu ska jag ut på en liten shoppingtur med mej själv. Hoppas på att hitta några roliga julklappar. Ska även ta en tur på IKEA och drömma lite om hur vi ska ha det i nya huset.
Åhh va jag längtar efter att få börja inreda och pyssla!

Eftersom det blir inflyttning redan nu innan jul så kommer vi inte att hinna tapetsera och måla innan vi flyttar in... så det första halvåret nu kommer ju att bli lite provisoriskt. Men en ny soffa och lite roliga inredningsprylar ska vi allt satsa på redan nu. Allt beror väl på vinsten från försäljningen.

Dax att göra sig iordning och åka. En mätt och belåten mage är väl det bästa att ha med sig på shopping.

Ännu en dag på nålar.

2009-11-24 08:29:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


I dag tog vi oss en sovmorgon. Mira var som vanligt uppe klockan sex. Jag följde med henne ut på soffan och lade mej brevid henne när hon såg på Bompa. Sen vaknade jag med ett ryck klockan åtta. Då har Mira sysselsatt sig själv genom att se på tv, springa omkring med vagnen och dockan, gosat med pappa i sängen och då och då kommit och petat på mej för att se så att jag var vaken.

Vi skulle just klä på oss nu och åka iväg till ett par vänner för att bli bjudna på frukost... nu verkar det tyvärr ha blivit så att dom blivit sjuka över natten. Så något besök blev det inte.

Idag är en spännande dag. Jag hoppas att jag kan skriva här ikväll att allt har löst sig med botadsaffärerna.

Nu ska jag hoppa ut nattlinnet och kanske bege mej till öppnaförskolan istället.
CU!


Vart går gränsen?

2009-11-23 21:41:10 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(3) «


Mira har gått in i en ny fas. För det första så går hon omkring och ropar "Pappa" hela dagarna. Även mej kallar hon pappa även om hon sagt mamma ganska länge vid det här laget. Ikväll när hon skulle sova men inte ville var första gången på någon vecka som jag hörde henne ropa mamma till sist. Hon gav väl upp när jag inte lyssnade på hennes pappa rop:) Efter makens utlandsresa har hon blivit otroligt pappig. Är vi hemma båda två så är det bara pappa som gäller.

För det andra så ska hon helt plötsligt bestämma allt. "Sitta där" och "Titta där" är ord som används flitigt. Så fort vi inte gör som hon vill så börjar hon gråta och blir jätte arg. När hon gör något som hon vet att hon inte får så kommer hon alltid och knuffar bort oss först för att vi inte ska titta när hon gör bus. Det är väl enda gångerna som hon tycker att det är ok att jag sitter vid datorn. Busungen.

Kanske är det en liten start på tvåårstrotset vi börjar se. Hon har väl kommit upp i den åldern då hon kommit på att hon också kan ha en åsikt i saker och ting. Testas gör vi verkligen hela tiden. Det gäller att vara stark som mamma och inte ge med sig trots krokodiltårar. Jag tror på att sätta gränser, även till en ettåring.

Det finns hopp

2009-11-23 14:28:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag skrev igår att jag ville att detta skulle bli en vecka full av glädjeämnen. Redan nu verkar det gå åt rätt håll. Tänk va lite inställning kan göra:)

Jag hoppas att jag kan uppdatera er mer framöver.
Men jag säger som så att det börjar skina en stråle ljus över den tidigare så mörka himlen.

Just nu ligger min lilla ängel och sover och jag sitter här och käkar clementiner. Mums! Varför äta godis när man kan äta clementiner?
I eftermiddag har jag lovat Mira att vi ska gå ut och leka i lekparken en stund. Både hon och jag behöver lite friskluft. Hoppas din måndag är lika bra som min verkar bli.

Tävlingar är kul!

2009-11-23 09:10:55
» Kommentarer(0) «


"Jag tävlar hos Muppsan om en
namnring med valfri text på
från Butik Stil, tävla här du oxå"

Visning och drömmar om en bra vecka

2009-11-22 18:43:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Just hemkommen från en Mykidoo visning. Trevligt som vanligt. Idag var det riktigt mycket folk på visningen också så det var extra roligt. Finns så många trevliga människor som man inte känner.

Ikväll får vi besök av Miras gudföräldrar och våra kära vänner Emil och Louise, lilla Ella är nog också med. Blir en trevlig kväll hoppas jag men köttbulle mackor med rödbetssallad.
Blev så otroligt sugen på det idag när jag gick och handlade. Lite tjuvstart på december maten kan man väl få ha?

Imorgon är det måndag igen och ny vecka. Jag hoppas att nästa vecka bjuder på många glädjeämnen. Att få lägenheten såld vore det bästa tycker jag.

Nu kommer våra gäster... dax att rusa!
Hoppas ni får en fin söndag kväll!

Utan livlina?

2009-11-22 08:43:13 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(2) «


Igår frågade mamma mej om jag börjat fundera på vilka gardiner jag ska ha i det nya huset. Tanken har slagit mej, men jag slog bort den lika snabbt. Jag vågar liksom inte börja planera och fixa till det ny huset ännu. Även om det bara är två månader tills vi ska flytta in så känns det ändå inte riktigt som vårt hus ännu.

Det är den här försäljningen som ligger över mej. Tills papprerna är skrivna och det bestämt vem som ska bo här och från när.... Så kan jag inte slappna av.
Jag hoppas verkligen att det löser sig till det bästa för just nu känns det som att vårt liv hänger i en skör lina påväg att brista.

Resan lite i efterhand...

2009-11-21 20:04:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi inte gjort mycket alls och ändå har jag inte hunnit skriva nåt är på bloggen. Märkligt va fort tiden går ibland.

Just nu ligger Sötnosen och sover och jag o Maken sitter och väntar på att Robinsson ska starta klockan åtta. Blir en myskväll framför tven ikväll.

Har fortfarande inte berättat för er hur vi hade det i stockholm...

Vi hade det kanon bra. Både resan dit och hem gick över förväntan och det börjar märkas att Mira är van att åka långt i bil.
När vi kom fram gick vi en sväng på drottninggatan innan det blev dax att få lite lunch i magen. Blev en god tallrik med lasange på Åhlens restaurang.
Efter maten var det dax för maken att åka iväg till jobbet och jag och Mira fortsatte vår shoppingtur. Jag hade hoppats att hon skulle somna på en gång efter maten, men det ville inte hon. Fick stressa igenom panduro med en halvt olycklig tjej. På vägen runt stureplan och upp till NK somnade hon till sist och jag kunde fortsätta min runda i lugn och ro.
Fick inte så jätte mycket shoppat, men det blev några inredningsprylar och några plagg till barnen. Kan kanske lägga in någon bild på mina fynd senare.

Bör kanske tillägga att det regnade konstant hela dagen och jag ahde varkn regnskydd på vagen eller paraply till mej själv. Jag såg ut som en blöt katt där jag gick omkring i affärerna. Mira var som tur lite skyddad i vagen iaf.

Mot kvällen blev det dax att åka hem och efter att vi suttit fast i bilköer i över en timme så kom vi äntligen ut på E4an mot Uppsala. I Uppsala hämtade vi upp vår nya syskonvagn (Som jag är kanonnöjd med) och sedan bar det av hemåt igen.
Klockan blev mycket innan vi kom hem, men det var det helt klart värt. Vi hade en mysig familjetripp till huvudstaden. Bara att få gå runt och kika på folk förgyllde min dag. Jag tycker verkligen om sthlm. Tyvärr fick jag inte någon Make med mej när jag ville flytta dit, så vi hamnade här istället.

Kikade just igenom min mobil för att se om jag hade någon rolig bild att lägga in från dagen... tyvärr är det urkass kvalitet pga av regn och mörker... men här får ni se två bilder iaf.



 
I bakgrundn på den högra bilden ser ni årets första is. En isbana där massor av barn åkte skridskor, mitt i centrala stockholm. Var nästan lite film stämning.


Vår nya vagn som Mira genast ville provsitta


Febrig

2009-11-20 18:34:01 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu har lillstumpan fått feber efter sprutan. Stackars lilla tjej. Alvedonen är slut här hemma också så jag hoppas innerligt att det inte blir värre inatt utan att hon klarar sig till imorgon. Just nu ligger febern på 38 grader så det är ju inte så farligt. Hade varit annat om det varit jag som haft 38... nästan min dödsgräns:)

Ikväll ska maken ut på fotbollsavslutning och äta gott på restaurang. Jag och Mira får ha fredagsmys för oss själva som vanligt. Jag har köpt yoghurt så att jag kan göra banan smothies här ikväll när Mirisen sover. Hoppas det blir smaskens.

Önskar er en toppen fredag kvälll!
Själv ska jag kurera min ömma kropp och hoppas att febern håller sig borta.

Mvc besök - vecka 33

2009-11-20 09:53:59 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Nu är vi hemma igen efter ett besök hos barnmorskan.

Mitt hb värde har tyvärr blivit lägre sen sist och var nere i 112 nu. Vilket betyder att jag måste käka de hemska järntabletterna iaf. Fick ett ok på att jag bara behöver äta någon lite då och då iaf och inte varje dag.

Lågt blodtryck hade jag som vanligt.
- 1 kg i vikt sedan förra besöket för drygt 2 veckor sedan. Tror att det kan bero på att jag inte får i mej lika stora portioner mat längre och att det varit så mycket nu med hus o lägenhet o allt.

Hjärtljuden på lilla bäsen låg på 150 idag. Ska vi gå efter hjärtljuden denna graviditeten så blir det en liten lillasyster till Mira.

Fick även kolla med ultraljud idag! Såå roligt! Bm var lite osäker på om huvudet låg neråt eller inte så hon ville kika med ultraljud. Gissa om jag tyckte det var ok eller inte!?:)
Huvudet låg neråt men bebisen är fortfarande väldigt rörlig. Bara att hoppas att den inte vänder på sig något mera. Fick se ansiktet, lilla näsan, runda kinderna, ögonen och munnen. Jätte svårt att få någon tydlig bild men ändå otroligt häftigt.

Längtar så efter att få se vem den lilla i magen är. Vem är den lik och hur ser den ut?

Mitt sf mått blev mätt till 34 cm under en sammandragning och 32-33 efter sammandragningen. De betyder att jag är ca 1-2 cm större nu än med Mira. Och att jag ligger och nästan snuddar på översta ok/normal linjen på kurvan. Ska även detta bli en stor bebis? Hur stor i så fall? Kommer de att sätta igång mej tidigare? Kommer jag att få ett sent tillväxt ultraljud? Massa frågor som vill ha svar. Återstår att se om någon vecka. Mellan v 34-36 säger bm att det är lättare att känna och se hur stor bebisen beräknas bli. Jag är väldigt spänd på resultatet.

Sprutan som inte kändes

2009-11-20 08:28:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ajajaj säger jag bara. Min arm gör ont! Igår var det inga problem alls. "Jaha är du klar, men ska du inte spruta in nåt i armen också?" var min tanke igår när sköterskan frågade vem som stod på tur efter mej. Sprutan kändes inte alls. Jag som satt och var så nervös innan och nästan kallsvettades för att jag skrämde upp mej själv så.

Idag och i natt däremot får jag tillbaka för att det inte kändes igår. Känns som att jag satt på 30 kg vikter på armen varje gång jag ska använda den. Att lyfta den högre än axeln är inte att tänka på. Hur jag lyckades få upp håret i en toffs är fortfarande en gåta.

Det var lite läskigt att gå till vårdcentralen igår. Maken jämförde det med hur det måste ha sett ut på koncentrationslägren för judarna. Hemsk jämförelse som egentligen inte alls stämde för vi var inte på långa vägar dödsdömda och det fanns inte någon kö till någon gaskammare.
Men lite läskigt var det hur som helst. Man kommer dit och det sitter folk i långa rader utmed väggarna. Vi barnfamiljer fick samlas uppe på ett speciellt ställe. Där satt vi med vår nummerlapp och väntade på vår tur. Var rädd att behöva sitta länge, men duktiga som vi var gick vi dit en halvtimme innan de började och fick därför nr nio i kön. Klart på en kvart med andra ord.

Där satt vi iaf med vår nummerlapp och en man i sjukhuskläder och reflexväst börjar berätta hur allt ska gå till. Tre köer ska det vara och man ska hålla vänster arm bar.
När det blir vår tur hamnar vi självklart hos en typisk sjuksköterska. En tjock kvinna som är lite sådär lagom burdus i det hon gör. Nålen liksom hackar hon in i armen på mej. Men som sagt ändå effektiv behandling med tanke på att det inte kändes nåt.

Mira grät såklart och fick ont. Som tröst fick hon ett litet klistermärke och blev då glad igen. Idag verkar hon inte känna av något av sprutan. Återstår att se i eftermiddag hur vi mår.

Nu ska jag rusa till mvc på mitt v 33 besök!

Låg

2009-11-19 18:52:37 Personligt
» Kommentarer(1) «


Tappade just lusten till allt.

Hade massa saker jag skulle skriva om o så helt plötsligt blev inte livet så roligt längre.

Jag ska nog lägga ner datorn för dagen och hoppas att jag mår bättre imorgon.

Ett stycke banan

2009-11-19 13:58:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Någon som har nåt tips på vad man kan göra med bananer? Det får inte vara något "godis" eftersom jag slutat med godis och påbörjat tävlingen med syrran och mamma.

Jag har 7 st bananer som alla börjar bli för gamla... vill inte behöva slänga dem alla. Så kan det gå när man köper frukt för att göra fint till visning.



Får kanske bjuda grannarna på fruktsallad till kvällen:)



Mycket på schemat idag

2009-11-19 10:43:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu sitter jag och Mira här vid köksbordet och käkar en varsin macka innan vi ska iväg och träffa Malin och Majsan. Ska kika på deras nya lägenhet som jag har fått en känsla av att är riktigt najs.

Resan igår ska jag berätta om lite närmare i ett senare inlägg. Då blir det även någon bild tror jag. Tyvärr glömde jag bort att ta någon bild medans det fortfarande var ljust, så de bilder jag har är med mobilen och inte i det bästa skicket.

Ikväll blir det vaccinering av hela familjen. Fy va jag är orolig för biverkningarna. Vill inte ligga här med feber imorgon. Tycker redan synd om mej själv, men hoppas givetvis att Mira är den som klarar sig bäst.


Idag ska vi också träffa banken och fixa med lånet på huset. Har fortfarande inte riktigt förstått att vi äger ett hus. Försäljningen av lägenheten går framåt sakta men säkert. Vill inte skriva så mycket om den än pga att jag inte vet vilka som läser här. Uppdatering får ni så snart jag kan.

Nä, nu är det dax att åka.
Kram o hej!


Resa imorgon

2009-11-17 17:23:30 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


I morgon åker jag och min lilla familj till kungliga huvudstaden.

Var så länge sen vi var där nu och trots att det bara bli en dagsutflykt så ser jag verkligen fram emot det. Maken ska jobba några timmar och jag och Mira tänkte julshoppa. Jag hoppas att Mira är shopping villig också. Har laddat väskan med både russin, äpple, mandariner och festis. Det ska nog göra henne sysselsatt en stund iaf.

På kvällen tar vi omvägen förbi uppsala och hämtar vår syskonvagn som stått där sedan i köpte den för någon månad sedan. Längtar verkligen efter att se hur den ser ut!

Kikade på bilder igår från när jag var gravid med Mira, upptäckte då i bakgrunden på någon bild att jag redan i denna vecka jag är nu hade ställt upp en hylla med bebisens kläder, tvättade och klara. I och för sig trodde alla verkligen att Mira skulle komma för tidigt med tanke på mina sammandragningar och därför förberedde jag mej väldigt tidigt. Vaggan fick jag dock inte ställa upp förrän v 36 för maken:)

Denna gången har jag inte ens tänkt på att packa någon bb väska eller tvätta några kläder än. Känns som en evighet kvar... även om jag vet att tiden kommer att gå fort.
Snart dax att gå igenom alla gamla kläder för att se vad som behövs shoppas in nytt iaf. Kan ju vara bra med lite förberedelse, även om man inte behöver ställa fram allt ännu.

Nu ska vi packa ihop datorn och putsa det sista inför visningen. Spännande kväll och morgondag! Det bara måste vara någon som vill ha lägenheten! Vad gör vi annars?

När livet ändras över en dag

2009-11-17 08:47:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Ikväll är det sista visningen för vår lägenhetet. Jag hoppas såå att det kommer fler än det gjorde i söndags, eller att de som kommer åtminstone är riktigt intresserade.



Sitter här och skriver samtidigt som jag kollar mina älsklingssidor på nätet. Sådana sidor som alltid kollas direkt på morgonen.

Började kika runt på mina favvobloggar och då hamnar jag inne hos en tjej jag följt ganska länge. Hon är också med i samma mammagrupp som mej här i stan. I hennes sista inlägg berättar hon om att hon igår varit till läkare för att få besked om vad som är felet med sina bröst som hon har så ont i. Läkaren berättar då att det förmodligen är en inflammatorisk bröstcancer. En väldigt aggresiv sort av bröstcancer.

Helt plötsligt blev alla mina problem i livet så otroligt små.
Tänk att mitt i planer på giftemål, flytt till nytt hus och i slutet av en graviditet få reda på att du har cancer och kanske måste börja med cellgifter veckan därpå.

Vill bara säga att alla mina tankar går till dej och din familj idag. Jag är övertygad om att du och alla dina pojkar kommer att ta er igenom det här.



Livet är bra orättvist ibland!

Dagens tips - Årets julklapp?

2009-11-16 10:52:58
» Kommentarer(4) «


Jag bombaderar visst med inlägg idag. Inspirationen är på topp. Hihi.

Vad gör Mira då kanske ni undrar. Jo hon sitter på golvet och river ut 35 kalle pocket ur en kartong, sen lägger hon idem igen för att 5 sek senare plocka ur alla igen o igen.
Samtidigt går hon omking och sjunger Bebi, bebi, bebi. Nya ordet för idag. Betyder alltså bebis:) 



Jag måste bara passa på att ge er dagens tips.

Det gäller alltså årets mykidoo julklapp enligt mej.

Dom har som nyhet kommit ut med en sagobox. Till sagoboxen ingår en dvd film, sagobok, pysselbok och kritor.
Alla dessa saker för endast 129 Kr!

Jag fick hem den här sagoboxen i lådan i fredags. Jag älskar boken! Massor av roliga färger och figurer. Dvd filmen har jag inte hunnit kika på ännu, men det är Anders Lundin som är berättaren.
Pysselboken har massor av roliga bilder som barnen kan färglägga.
Boxen finns med tre olika historier. En lite mera julig historia och de andra åretrunt berättelser.


Boxen är anpassad för barn mellan 3-7 år. (Jag tycker den passar Mira också även om hon bara är 1 ½ år)



 

Om du använder dej av denna förmånskod i webbshoppen så får du
10 % på hela din beställning.
Sagoboxen skulle du alltså få för ynka 116 kr med koden.

Förmånskod:
PBC122660212

Magen v 32

2009-11-16 09:45:33 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «



Då:                                                Nu:
 

Bilden till vänster är med Mira v 32
Bilden till höger idag v 32

Inte så stor skillnad tycker jag... ganska svårt att se. Lite spetsigare och större nu kanske... men det kan ju också bero på hur bebisen ligger just nu.

På bristningsgränsen

2009-11-16 08:20:39 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


Under förra graviditeten fick jag en del bristningar på sidan av magen. Dagen innan förlossningen fick jag även några svaga men dock irriterande streck under naveln.

Denna gången har jag inte fått några fler bristningar.... ännu. Börjar se att de bristningar jag har sedan Mira blivit lite mörkare igen och jag börjar bli orolig att det ska spricka upp ännu mera. Tyvärr minns jag inte när jag fick mina bristningar förra gången.

Det som oroar mej nu är att magen redan är så utspännd. När jag står i bra ljus så ser man att hela magen är helt blå av alla ytliga blodådror.

Min fråga till er gravida, fd gravida är. När fick ni era bristningar? Blev det fler andra graviditeten och hur sent kom de då?
Jag vet att det kan vara jätte olika från peson till person... men det är ändå intressant att höra.


Tre doser spruta hitåt tack...

2009-11-16 08:01:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu har jag precis kollat upp vaccinationstiderna här i stan. Tisdag, onsdag eller tosdag kväll blir det vaccination för hela familjen. Efter att de sagt ok till barn mellan 6 mån och 3 år så bestämde vi oss för att ta den där sprutan. För Miras skull och för min skull, jag tillhör ändå en riskgrupp och det kan väl vara värt att ta på allvar.
Jag säger som min pappa " Folk har ju ändå dött av den här influensan".

Jag är ganska orolig för biverkningarna. Jag mår ju inte direkt bra just nu och bara tanken på att få feber o så mitt i allt är inte direkt tilltalande. Just nu sover jag ganska bra på nätterna förrutom att jag har hemsk foglossning och att vända på sig är ett projekt. Att få ont i ena armen och inte kunna ligga på den kan vara förödande... men det är bara att hoppas på det bästa. Just nu kan jag sova på bägga sidorna, men inte någon längre stund på någon av dom. Får jag ont i armen finns ju risken att jag bara kan sova på en sida och då kommer jag få hemskt ont i höften på den sidan.

Men men... nu har jag gjort mitt val iaf och jag hoppas att jag är stark nog att stå för konsekvenserna. Kanske bäst att ta sprutan på torsdag kväll så att vi har möjlighet att ligga och vara hängiga hela helgen sen.

Ni andra gravida som följer min blogg. Har ni tagit sprutan eller kommer ni att göra det?

Godisstopp

2009-11-15 20:40:53 Personligt
» Kommentarer(2) «


Ni som läste min blogg i helgen vet att jag har godisproblem. Nu är det så att jag har en syster som har precis samma problem.

Så... nu har vi slagit vad. Eller vi har startat en tävling rättare sagt. Inget godis innan jul.
Jag vill inte se en godisbit innan jul! Det är inte ens gott längre... men ändå köper jag.

Den av oss som lyckas med detta får en extra julklapp. Jag vill mycket heller ha en extra julklapp än en godisbit till!

Önska mej lycka till!


Julkortets vara eller inge vara...

2009-11-15 17:49:02 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(4) «




Om det blir något julkort från familjen Nordquist återstår att se.
Inte lika lätt att ta kort på en tjej på 1½ år som det var när hon va 6 mån och allt var roligt.


Visningen o några bilder...

2009-11-15 17:30:35 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(2) «


Nu är första visningen avklarad, nästa på tisdag. Tyvärr var det inte jätte många som kikade på lägenheten. Jag vägrar att deppa ihop för det ännu. Det räcker med en intresserad för att den ska bli såld och det räcker med två intresserade för att det ska bli budgivning.

Jag kommer att vara ett nervvrak de närmsta tre-fyra dagarna. Längar såå tills allt är spikat oh klart och papperet påskrivet.

Så här ser det ut hos oss idag för er som är nyfikna:







 




Visning idag!

2009-11-15 10:47:50 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(0) «


Nu är det visning här om en timme. Fy vad jag är nervös nu. Längtar tills det är över då man vet resultatet. Fast sen kommer ju den hemska väntan på ett bud också. Det är nästan ännu värre.

Jag har putsat o grejjat hela morgonen. Nu skiner det i varje litet hörn. Jag visste väl att jag skulle få användning av mitt sommarjobb som hotellstäderska någongång. Jag vet vad man ska göra för att det ska "se" nytt och rent ut. Sen är det klart att det alltid ÄR rent på hotell, men det finns vissa knep för att få det ännu renare.

Nu när allt är klart springer jag som en tok efter Mira och säger ajaj och nej till allt. Hon undrar nog varför jag helt plötsligt skrek rakt ut när hon tömde sin leksakslåda upp och ner två minuter efter att jag plockat ihop allt, det brukar ju vara ok att tömma den annars.

Nu har iaf vi gjort vårt jobb, nu är det upp till mäklaren att bevisa att hon är värd pengarna.

Jag uppdaterar så klart i eftermiddag om hur första visningen gått. Nu ska jag fortsätta jaga Mira innan hon ställer till med alltför mycket bus.


Visning imorgon!

2009-11-14 08:25:34 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(2) «


Denna dagen började redan klockan kvart över fem. Så var det med lyckan över att Mira börjat sova till sju på mornarna.
Typiskt att det var just idag också. Vi har sååå mycket att göra och hade hoppats på en glad och pigg tjej.

Imorgon är det första visningen av vår lägenhet. Ska bli sååå spännande att se om det kommer någon och tittar. Tänk om vi inte får den såld!? Vad gör man då??? Det är verkligen tur att vi har räntona på vår sidan och att månadskostnaden för den som flyttar in inte blir alls mycket... En sån här fin lägenhet så pass centralt borde väl ändå någon vilja ha tycker jag allt.

Just nu står mina älsklingar i duschen. Det är så mysigt att sitta här och lyssna på hur de leker och pratar där inne i badrummet. Mira älskar att duscha och speciellt när hon får göra det med pappa. Hon skrattar mest hela tiden vår lilla busunge.

Nu ska jag ta och fixa iordning mej också innan vi ska börja med storstädningen inför imorgon. Ja, det krävs tyvärr ytterligare en storstädning även om vi gjorde en inför korttagningen för drygt en vecka sedan. Det hinner hända mycket på en vecka tyvärr.

Godisäckel

2009-11-13 21:15:51 Personligt
» Kommentarer(1) «


Usch. Jag har ätit alldeles för mycket godis ikväll. Jag var inte ens sugen när jag köpte, första biten var inte ens god och ändå blev det slut i påsen. Ibland önskar jag att man kunde vrida tillbaka klockan. Jag ska aldrig mer käka godis! Iaf inte de närmsta veckorna.

Kan någon svara mej på vad det är som gör att jag köper fast jag inte vill ha och fast jag inte tycker att det är speciellt gott? 
 
Dumma jag!

v 32 - Kärlek!

2009-11-13 08:06:11 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Ännu en vecka avklarad. Jag hinner verkligen inte med.

Den här gången ska jag enbart ta upp alla positiva saker med min graviditetet:
- Bebisen sparkar och verkar ha det bra i magen. Underbart att känna livstecken hela dagarna.
- Jag har gått NER ett kg sedan jag var hos bm förra veckan.
- Jag sover hela nätter utan att vakna och behöva gå upp och kissa eller vakna av mina foglossningsbesvär.
- Mira gosar med magen dagligen och även om hon kanske inte förstår att det är ett litet syskon där inne så är hon otroligt mysig mot mej just nu.
- Trots mina sammandragningar så är bebben kvar i magen och jag kan fortfarande utföra alla dagliga sysslor.
- Vi har nu ett hus där hela familjen kommer att få plats och inte behöva störa varandra alltför mycket på nätterna.

Den här veckan ska bli en bra vecka. Om jag intalar mej det redan nu så kanske jag kan försöka tänka positivt i alla de situationer då det känns tungt och jobbigt att vara gravid. 
Trots allt så går vi och väntar på ett av livets största mirakel och att vi har fått möjligheten att få ett till barn är fantastiskt. Jag längar så efter vår lilla stjärna i magen! 

 


Sovmorgon och snurrig i huvudet

2009-11-12 08:12:48 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Tack snälla ni för era gulliga kommentarer och grattis hälsningar.
Drömde om huset i natt. Hihi. Kan inte låta bli att tänka på det typ hela tiden. Ganska roligt att det är inflyttning om två månader, då hinner man inte längta alltför länge. Frågan är väl bara hur vi ska lösa det med jul, nyår och bebis mitt i flytten. Jag hoppas någon har en bra plan, för det har inte jag.

I morse vaknade Mira klockan sju! Tre dagar av de sista fem har hon faktiskt sovit till klockan sju. Helt underbart med lite sovmorgon. Jag håller tummarna att hon håller på att ändra dyngsrytm lite. Att gå upp klockan sex är verkligen plågeri, speciellt så här på vinter halvåret.
Får väl bara hoppas att bebis och Mira kommer in i samma sovrytm åtminstone på nätterna.

Mira har föresten lärt sig säga Bebbe. När jag frågar vart bebben är så kommer hon fram och lägger sig och gosar med min mage. Sötnosen. Undra hur mycket hon egentligen förstår?

Idag känner jag mej jätte konstig. Jag är super yr. När jag skulle gå upp till Mira höll jag på att ramla omkull och när jag skulle leda henne till tven, där hon alltid sitter placerad framför barnkanalen en halvtimme på morgonen, så fick jag hålla mej i väggar och dörrar hela vägen. Höll verkligen på att ramla hela tiden. Nu sitter jag här på stolen och gungar. Jätte märklig känsla. Kanske har mitt blogtryck gått ner ännu mera? Sist jag var hos bm var det super lågt.
Tror ni jag behöver vara orolig eller är det ännu en sak om hör till det här med att vara gravid?

Mina täta sammandragningar håller sig också kvar sedan igår. Nu får ni skälla på mej om jag hittar på nåt dumt idag som att gå ut och gå eller så.

Tävlar om fina kläder

2009-11-11 20:21:30
» Kommentarer(2) «


Jag testar lyckan och tävlar om ett presentkort hos lilla violen.
Älskar deras kläder! Den lila rosa kappan nedan vill jag ha!





"Var med och tävla om ett presentkort
värde 300:- hos Lilla Violen

Muppsan´s blogg"




Mina bilder räddade!

2009-11-11 19:30:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag fick vi tillbaka datorn. Tänk att det tom gick på kortare tid än lovat. Inte vad man förväntar sig när man lämnar in något på reparation.

Det visade sig iaf att det var moderkortet som gått sönder i datorn. Så nu är det utbytt och alla mina bilder på hårddisken är räddade. Ni kan ju gissa vad jag ska köpa i julklapp till maken. En extern hårddisk så klart. Nu är det på tiden att vi blir lite mer rädda om vår historia.

Imorgon ska jag roa mej med att föra över alla bilder på cd skivor. Rädda det som räddas kan!

Man lär sig av sina misstag så att säga.

Usch, jag har verkligen jätte mycket sammandragningar ikväll. Hela tiden. Men jag vet ju att det beror på både att jag stressat och tvättat och grejjat idag. Inte en sekund har jag suttit ner och tagit det lugnt. Imorgon ska jag vara hemma hela dagen och bara ta det lugnt. Vika lite tvätt på sin höjd. Hoppas Mira går med på en lugn dag också.
Imorgon kväll har jag mykidoo visning igen. Ser jag fram emot!


Nybliven husägare!

2009-11-11 18:05:50 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(16) «


Idag har vi köpt hus. Ja, det blev så till sist.

Vi är jätte nöjda! Självklart sitter man här nu och undrar vad det egentligen är man gjort. Kommer nog att ta en stund innan man fattat att man köpt hus och vad det innebär.

Ska bli fantastiskt att få lite mer yta och ett varsitt rum till barnen. Det bästa med huset är att det finns så många möjligheter. Med lite fantasi, pengar och tid till att renovera så kan det nog bli hur bra som helst.

Nu längar jag tills vi får flytta in och börja måla lite.










Vårt hus?

2009-11-10 21:47:50 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(4) «


Nu har vi varit på en exklusiv visning för bara oss på huset. Det känns bara bättre och bättre. Finns så mycket man skulle kunna göra på huset men ändå är det inflyttningsklart om man inte skulle orka göra något just nu.
Maken kan få leva ut sina snickardrömmar och jag mina inredningsdrömmar.

Mira sprang omkring som en galning i huset, jag skulle vilja säga att hon gjorde sig hemmastadd på en gång:)

Imorgon borde det stora beslutet tas. Lägga ett bud eller inte.
Världens läge har vi iaf då vi är de enda som är intresserade i nuläget. Mäklaren skyller på att visningen var på farsdag, jag skyller på en dålig homestyling inför försäljning.

På söndag är det visning av vår lägenhet. Tänk om vi får det klart med både försäljning och köp på en och samma vecka!? Det vore ju ett drömsenario!

Håll tummarna nu kära ni. Vi behöver er hjälp.

Öppnis

2009-11-10 12:56:34 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit till öppna förskolan jag och Mira. Det var verkligen på tiden. Mira lekte som aldrig förr. Hon behövde verkligen komma ut och träffa lite andra barn och leksaker. Nu ligger hon och sover helt utpumpad. Så som det ska va.

Jag skulle också vilja sova... Men borde passa på att åka och handla lite medans hon sover och maken är hemma. Undra om det är både vädret och graviditeten som gör mej så seg och trött. Jag orkar ingenting längre.

Idag börjar troligtvis budgivning på huset vi kikade på i helgen. Vi är verkligen splittrade när det gäller det huset. Drömmer om det på nätterna och tänker på det hela tiden... men ändå så känns det inte helt hundra. Skulle nog behöva åka dit igen och kika... jätte svårt att göra sig en uppfattning om ett ställe bara genom att kika en gång.
Ett samtal till mäklaren blir det nog snart iaf.


Första "riktiga" tandläkarbesöket

2009-11-09 16:50:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag var jag till tandläkaren med Mira.

För några veckor sedan var Mira ute och lekte med sin pappa i lekparken. Då snubblade hon i trappan upp till rutschkanan och slog i munnen när hon trillade på ett trappsteg. Det började blöda men vi upptäckte inget sår eller något fel på någon tand. När mina föräldrar var här för två veckor sedan så upptäckte min mamma att en liten flisa saknades i en framtand. Idag har vi alltså varit till tandläkaren och kollat upp detta.

Tandläkaren var fantastiskt bra och pedagogisk och jag skulle verkligen vilja skicka en ros till honom för att visa att det uppskattas att komma till trevliga läkare ibland. Han skojjade med Mira och hon var jätte duktig med att öppna munnen. Vilket hon annars avskyr att göra om hon vet att man ska kika på hennes tänder. Mycket riktigt så saknades det en flisa, men ingen annan skada.

Mira hade tur denna gången och förhoppningsvis har det gått så lång tid nu också sedan olyckan att man inte behöver vara orolig för någon inflammation.

Bara att hoppas att hon slipper värre olyckor i framtiden. Har tyvärr märkt att det kan vara svårt att skydda de små från allt.

V 31

2009-11-09 16:12:39 Graviditeterna
» Kommentarer(6) «


Läste just att barnets fötter är ca 6 cm nu i vecka 31. 6 cm... det är ändå en ganska stor fot. När blev lilla ätan i magen en riktig bebis? Inte konstigt att det känns rejält när man får en spark nu för tiden.

Idag har dock bebisen varit lite för lugn. Har känt någon buff men inte mer. Inte ens när jag ätit eller druckit vatten har den kommit igång. Gör mej lite orolig... även om jag vet att så kan vara fallet nu när det börjar bli mer trångt i magen.

Trångt är det allt och stor har den blivit. Den här bilden är från igår då jag skulle iväg på middag med jobbet. Oj, wow, ojdå var de reaktioner jag fick när jag kom in på restaurangen. Dom tyckte magen såg "färdig" ut och att jag skulle kunna föda närsom helst. Gissar att det är de kommentarer jag kommer att få framöver... magen är stor... Så som den ska vara i månad sju.

En pojke gissade de allihop på att det skulle bli iaf. Återstår att se. Jag är sååå nyfiken!

Att jag blivit stor känns betydligt mer nu än innan. Ont i ryggen, hemsk foglossning, sammandragningar och ingen ork till något. Kommer att bli 2 jobbiga månader framöver.
Köpte en gravidgördel/bälte som ska hjälpa mot foglossningen. Tyvärr fick jag bara mer ont i ryggen av den. Måste nog ta en sväng till sjukgymnasten ändå för att få lite tips och råd. Är ganska trött på att ha ont.



Tänker mycket på hur livet som tvåbarnsmamma kommer att bli. Undra hur man ska tänka för att bäst förbereda sig inför det som komma skall?


Vinnare i Mykidoo tävlingen!

2009-11-08 22:50:34
» Kommentarer(1) «


Nu är det alltså dax att presentera vinnaren i min mykidoo tävling.
Jätte roligt att så många ville vara med och tävla.

Vinnaren kommer att koras genom att min kära Make får säga ett nummer. Det nummer som han säger vinner helt enkelt.

*trumvirvel* Vinnare av presentkortet på 200 kr är alltså ...

... ANNAH! Bloggadress: http://elsklingen.se

Stort grattis till dej! Hoppas du hittar något fint att köpa för pengarna.
Jag kommer att ta kontakt med dej under de närmsta dagarna. (Imorgon om jag får någon dator här hemma)




För er som inte vann denna gången kanske det kommer fler chanser framöver.

Vill också ge er ett litet tröstpris.

Ni får alla 10% rabatt på mykidoo.se
Det enda ni behöver göra är att använda den här förmånskoden i kassan innan ni betalar. Kod: PBC122660212

Passa på nu att göra lite julklappsshopping! Varför trängas med svettiga människor i trånga köpcentrum när man kan webbshoppa?:)




Tack också till Mykidoo som sponsrade denna tävlingen!

Pappasdag

2009-11-08 16:58:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Det är med sorg i hjärtat jag firar farsdag utan min pappa. Hade jag varit "hemma" nu hade jag bakat en tårta och uppvaktat min bästaste pappa på det trevligaste sätt jag kunde komma på.

Du ska veta pappa att jag är glad över att du finns. Aldrig är något omöjligt för dej och det är en sida jag beundrar. Du fixar och du donar och du hjälper oss med allt vi inte fixar själva. Utan dej hade vi aldrig fått bilen såld, utan dej hade det inte sett ut som det gör här hemma och utan dej hade jag inte varit den person jag är idag. Tack pappa för att du är den du är och att du är den bästa morfar Mira kunde fått!


En gammal bild från i somras på Mira och hennes morfar.

 

Mira har iaf firat sin pappa idag med paket och massa kramar

Här sitter hon och pappa och myser i soffan på morgonkvisten.

(Gissa vem som varit utomlands?:))

Dagen till ära i sin nya "I love Dad" body


Slut för idag

2009-11-08 16:30:32 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(1) «


Nu är vårt söndasnöje avslutat för idag.

Huset vi kikade på nu sist var inte alls något som föll oss i smaken. Tyvärr mycket mindre än vad det såg ut på bilderna och det var ett rum för lite. Mörkt och trist var det också. Min mamma hade hatat det:)

Nu gäller det att sätta sig och räkna upp för och nackdelar med det huset vi kikade på tidigare idag. Jag är fortfarande inne på att det skulle kunna vara något för oss.


Snart dras en vinnare!

2009-11-08 16:27:23
» Kommentarer(0) «


Sista chansen att vara med och tävla nu.

Ikväll drar jag vinnaren i tävlingen jag haft här på bloggen.

Ska på middag med jobbet och därför kommer jag inte att kunna dra någon vinnare klockan åtta som jag skrivit tidigare... Men jag lovar att meddela vinnare så fort jag kommer hem. Blir det jätte sent kommer vinnare att dras det första jag gör imorgon på morgonen.

Passa på nu och var med och tävla medans chansen finns!

Länk i vänstra menyn.

Söndagsnöje...

2009-11-08 14:50:17 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit och kollat på ett radhus igen. Jag blev positivt överraskad. Tyvärr måste alla väggar målas om inomhus, men det är ju bara roligt. Annars verkar det inte vara några större projekt på huset. Tacksamt om du frågar mej.

Vi var nästan ensamma på visningen också, vilket kan om i har tur betyda att det inte går upp så mycket i pris. (Om vi nu bestämmer oss för att buda på det) Å andra sidan så behövs det ju bara två intreserade för att priset ska stiga.
Jag känner mej fortfarande lite ledsen över att vi inte fick det andra huset vi så gärna ville ha och alla hus man kikar på nu jämför man med det. Jag önskar man kunde radera det från hjärnan och istället börja om från start.

En negativ sak... egentligen det enda negativa... är att vardagsrummer ligger på nedre plan och köket på övre plan. Lite konstig planlösning tycker jag allt. Köket var dock hur fint som helst! Kunde ha vart jag som gjort det. Hihi.

Nu börjar klockan närma sig tre och då är det dax för ytterligare en visning. Spännande ska det bli. Den här gången är det ett helt fristående hus.

Berättar sen hur det gick.


Längtar efter ett barnrum

2009-11-08 10:23:22 Huset & Inredning
» Kommentarer(1) «


Jag längtar så efter att Mira ska få ett eget stort rum. Ett rum där man kan ställa in alla leksaker och ha ett bord med stolar där hon kan sitta och leka.

Sitter och kikar runt på några inredningssidor på tips om hur man skulle kunna ha det i lekrummet/barnrummet. Finns så mycket sött!
Jag är dock lite splittrad om jag vill ha massor av färg eller satsa på möbler i vitt och sen "pynta" med färg.

Här är en gullig serie från Micki.

              
Rosa bord med en matchande matta kanske????



Den här gungzebran var ju bara för söt!

Vet att jag själv länkat till en bra sida för länge sedan där de hade massor av barnmöbler i rolig design. Typiskt att jag slarvat bort det inlägget någonstans bland alla andra.

Nu ska jag städa lite här hemma innan det blir dax att åka på husvisning.
Cu


Körslaget och massa söndagsplaner

2009-11-07 20:24:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Just nu är det körslaget här hemma på tven. Skönt att sitta en stund så här på lördag kvällen och mysa med maken i soffan. Tror att ostbågarna snart åker fram.. då är kvällen på topp.

Jag hade en jätte rolig visning idag. Det var ett härligt gäng mammor.

Imorgon är det söndag och husvisningar på schemat. Var tänkt att jag skulle ha en mykidoovisning också men den blev tyvärr inställd idag. På kvällen imorgon ska jag ut och käka med jobbet. Tänk att jag får äran att följa med på "julmiddag" trots att jag är hemma och mammaledig. Mycket trevligt ska det bli.  Var länge sen jag träffade alla mina kollegor nu. Jag jobbar i en sån liten butik att vi blir som en liten familj vi som jobbar tillsammans. Mina två älsklings tanter på jobbet har blivit lite som mina extra mammor/mormödrar när jag inte har haft mamma i närheten. Så kan det va när man bor 40 mil från mamma... då kan det vara skönt att ha några äldre kvinnor att luta sig mot ibland.

Nä...nu är reklamen slut. Hoppas ni har en mysig lördag kväll.

Smart eller vad?

2009-11-07 08:05:51 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «


Mira har blivit så medveten om att hon gör bus och fel ibland. En ny sak hon börjat med är att när jag säger nej till en sak så knuffar hon på mej och försöker vända bort mitt huvud för att jag inte ska se. När jag då tittat bort ett ögonblick så fortsätter hon med sitt bus, samtidigt som hon har full koll på mej ifall jag kikar tillbaka på henne.

Nu har hon iaf överbevisat oss om att hon inte är för liten för att förstå ett nej. De gånger hon inte lyssnar på nejet så är det för att hon själv inte vill.

En busig tjej har vi och en ganska smart en.

Några nyheter!

2009-11-06 19:36:19
» Kommentarer(3) «


Den här helgen kommer att gå i Mykidoos tecken. Jag har två visningar inplanerade vilka jag verkligen ser fram emot. Ska bli lika skoj som vanligt att komma ut och sälja lite.

Mykidoo har kommit med några vinternyheter nu också! Har jag ju missat att visa er.

Jätte söt sovpåse/nattlinne som bebisen och Mira med största sannorlikhet kommer att få sova i till jul:)

       


En tvådelad pyjamas till den tuffe killen eller tjejen


En varmare vintermössa med coola ögon

   
En sagobox med Sagobok, dvd film, pysselbok och kritor, till kanon priset 129 kr!
Perfekt julklapp till de små barnen. (Rekommenderas till åldrarna 3-7 år.)


När jag ändå är inne på Mykidoo kan jag ju inte låta bli att tipsa om tävlingen jag har på min sida. På söndag kommer jag att dra den lycklige vinnaren. Skynda er att vara med och tävla ni som inte gjort det än.
Ni hittar en länk i vänstra menyn här på min blogg.


Julklänning?

2009-11-06 17:01:00 Shopping
» Kommentarer(3) «


Åhh...beslutsångest!
Har varit en sväng och kikat i några butiker idag. Smet iväg från hemmet en stund när maken kom hem från jobbet. Det var skönt att gå omkring och strosa för sig själv någon timme.
....Förutom min konstiga ryggvärk jag fått. Kände både i morse när jag var ute en sväng med Mira och nu på eftermiddagen. Det liksom bränner i ryggslutet, jätte ont! Jag blev helt svettig och svimfärdig på samma gång. Konstigt nog så kom det i samband med en lång sammandragning. Slutade med att jag fick lov att gå in på Mc donalds och sätta men en stund. Det gick liksom inte över av sig självt.
Tror att min kropp försöker tala om för mej att ta det lugnt... fast jag vill inte ta det lugnt. Måste få röra på mej lite, blir galen annars.

Men åter till min beslutsångest. Det har kommit in massor av fina jul och fest kläder till barn. Jag har nu köpt hem en kjol och en klänning till Mira och behöver lite hjälp med vilken jag ska behålla.


Denna silvriga kjolen är bedårade. Det possitiva var att den fanns i st 92, vilket betyder att hon kommer att kunna använda den även fler gånger. Den har även blommor i silvertråd på sig, vilket inte syns på denna bilden. jolen kostar 149:- på lindex.

Den rosa kjolen är också jätte fin och kanske mer användbar än de övriga två plaggen? Funkar även i sommar. Har inte köpt hem den, utan såg den nu på hemsidan. 129:- på Lindex

Den här klänningen älskar jag och Mira var toksöt  i den. Det negativa med denna är att den bara fanns upp till st 86, vilket betyder att den förmodligen är för liten efter nyår. Kostar 199:- på Lindex.

Så hjälp mej nu. Hur ska jag tänka och vilken är finast enligt dej? (Miras mormor måste kommentera så slipper jag ringa för andra gången idag;))

Gillar inte!

2009-11-05 22:23:11 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «



Är det vädret som gör det?

2009-11-05 22:16:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag har jag varit såå sjukt trött. Vet inte vad det är med mej riktigt. Har inte orkat göra nåt. När klcokan var kvart över elva i förmiddags så käkade vi lunch jag o Mira för då kunde varken hon eller jag hitta på nåt annat att sysselsätta oss med. Hon var kinkig, trött och hungrig... o likaså jag.
När klockan blev två blev vi båda väckta av att Maken ringde på telefonen. Det blev två välbehövda timmar av sömn. Tyvärr blev jag inte mycket piggare efter det och när klockan blev fyra tvingade jag ut mej själv för att Mira skulle få lite luft och få springa av sig lite innan kvällen.

Jag tror att både jag och Mira är i otroligt behov av sällskap. Har inte träffat någon på hela veckan och ingen öppna förskola har vi hunnit med heller. Tur att Maken slutar tidigt imorgon. Kanske kan han underhålla oss lite på eftermiddagen.

Vädret gör mej föresten väldigt deppig. Jag hatar vinter, jag avskyr snö och jag tycker inte alls om när det är grått, mörkt och trist ute. Bara ett halvår kvar till sommaren...

Mira utvecklas för var dag

2009-11-04 20:01:36 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


Hjälp vad det pratas här hemma nu för tiden. Mira säger nya ord varje dag. Hon härmar mycket som jag säger men tyvärr är det mesta av hennes språk oförståeligt. Många utav orden är med två eller tre bokstäver/ljud. Tex. mama, nana, papa, apap, ol (boll) osv.
Även om det inte är så många ord hon kan säga rätt så märks det att hon är mycket mer intresserad av att härmas och lära sig nu än vad hon har varit tidigare.

Några av orden hon kan säga är:
Hej
Hejdå
Mamma
Pappa
Där
Lampa
Titta
Hörte (betyder lyssna på dalmål:))
Apa
Boll
Mat
Häst

Ja, det var de orden jag kunde komma på just nu.

En annan sak i utvecklingen just nu är att hon förstår vad vi säger mycket mer än innan.
Hon har även kommit på fler av sina egna kroppsdelar. Helt plötsligt pekar hon på näsan när man frågar vart den är någonstans. Tidigare har hon bara kunnat peka på min näsa när jag frågat.

Så roligt att följa hennes utveckling. Det är så mycket som händer hela tiden. Skillnaden nu mt några månader sedan är väl att framstegen inte är lika tydliga. Förrut var det mer lära sitta, krypa och gå medans det nu fokuseras mer på finmotorik och tal.

Jag är lyckligt lottad som får vara hemma på heltid och se alla framsteg.

En mindre rolig sak jag just upptäckte är att jag inte har någon bra kategori på Miras framsteg här på bloggen. Blir jobbigt sen när jag vil gå tillbaka och se hur det var när hon lärde sig krypa tex. Leta, leta, leta.

I pysseltagen

2009-11-04 18:02:46 Syhörnan
» Kommentarer(1) «


Idag har jag lånat minst 5 syböcker på bibblan. Nu ska jag ta tag i detta med att sy något fint till Mira och bebis.
Dax att beställa lite tyger. Dels så ska jag beställa tyg till en suflett och sedan blir det några fina barntyger.

Frågan är bara vilka tyger och vart ifrån...
Stoff och stil har jätte mycket fint
Jofotex har också fått en ny webbshop med flera av sina fina retro tyger



Ett annat ställe jag vill beställa saker från just nu är Panduro.
Satt och drömde tidigare idag vad jag vill ha för pyssel til julen. De här två ljuslyktorna måste jag ha!



Har ni börjat planera julen ännu?
I år ska vi bjuda hit våra familjer till oss så nu måste jag ju pynta lite iaf. Men vår svarta gran får mamma stå ut med. Jag tänker inte köpa en ny för hennes skull. En svart gran blir också julstämning, jag lovar!

Nu håller lillstrumpan på att somna i soffan, tror jag måste underhålla henne sista timmen.
Hej så länge!


Min stora kärlek

2009-11-04 16:10:33 Personligt
» Kommentarer(0) «




Inte konstigt att vi har en snygg dotter
Hon har ju rätt bra gener om man säger så

Jag hade två kriterier på hur min blivande man skulle vara/se ut.
1. Han ska spela gitarr 2. Han ska spela fotboll
Tänk att jag fick det och sååå mycket mer.

Älskar dej Maken!


Datorn har kraschat!

2009-11-04 07:31:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag sov Mira till kockan sju! Det var fantastiskt skönt med sovmorgon måste jag säga. Hoppas hon fortsätter sova till den tiden... men det är väl att hoppas för mycket är jag rädd.

Berättade jag igår att vår dator pajjade? Förmodligen moderkortet i den som gått sönder helt plötsligt. Ska lämna in den för lagning idag. Bara att hoppas att inte alla bilder o så är pajjade när vi får tillbaka den. Fy, hemska tanke!
Den närmsta veckan kommer det alltså att bli lite si så där med dator. Har jag tur kan maken ta med sin jobbdator hem på kvällarna åtminstone.

Kan nog bli nyttigt för mej att försöka klara dagarna utan dator. Fågan är väl bara vad jag ska hitta på under tiden Mira sover. Nu har jag ju inget att smita till längre och strunta i städning.

Hoppas ni får en fin onsdag.
Jag och Mira ska träffa Louise o sötis Ella för att käka lunch. Trevligt med en lunch på stan bara vi tjejer!

v 30

2009-11-03 20:05:47 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


Att jag är i vecka 30 nu måste betyda att det bara är 10 veckor kvar. Har alltså gått tre fjärdedelar av graviditeten.

Var till mvc idag. Allt såg bra ut. Sockret, hb-värdet, blodtrycket (väldigt lågt dock. Inte konstigt att jag inte klarar av när huvudet kommer nedanför brösten. Yr!)
Bebisen var en riktig busunge idag och det var inte lätt att få några hjärtljud. Lite drygt 140 kom vi fram till att de låg på till sist.

Magmåttet har växt och ligger lite över medel, vikten har ökat och ligger på tok för högt. Mitt personliga mål är att inte gå upp mer än MAX 0,5 kg per vecka nu fram till förlossningen. Det skulle i så fall betyda max 5 kg till... den slutvikten skulle jag kanske överleva... men som sagt...inte ett hekto till!

Nu blir det sockerstopp fram till förlossningen. Inget godis, kakor, bullar eller läsk. Wish me luck!


Nu är försäjningen igång av vår lägenhet

2009-11-03 17:11:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Pust och stonk... idag är en hektisk dag igen. Känner att mina krafter är slut på alla håll och kanter.
Skulle kunna lägga mej på soffan och gråta av utmattning. Magen värker och den hemska foglossningen jag blivit drabbad av ska vi inte ens prata om.
Tyvärr är det min lilla familj som får ut för att jag är trött. Har inget tålamod och blir sur för minsta lilla. Maken har tyvärr fått några utskällningar för många idag. Vet om att jag inte är speciellt snäll just nu och ändå kan jag inte samla så pass mycket krafter att vända humöret till det bättre.

Idag har lägenheten iaf fotats. Den kommer ut på hemnet vilken minut som helst. Är ni nyfikna och vill kika så får ni höra av er på min mail för vår adress. Vill inte lägga länk här på bloggen så att vem som helst får reda på vart vi bor.  ([email protected])

Korttagning inför försäljning

2009-11-02 19:13:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


NU är jag så sjukt trött.
Även denna dagen har går i hundrasjuttio.

Imorgon ska mäklaren ta kort på vår lägenhet. Därav stressen idag. Än är vi inte klara... men det får vänta till morgondagen iaf och så hoppas jag att vi hinner klart då.

Mira har varit sååå otroligt pappig idag. Maken har inte fått röra sig ur fläcken. Det enda hon varit nöjd med är när hon fått sitta i hans knä eller när han legat på golvet och lekt med henne. Jätte bra en dag som denna då man vill få massor gjort.

Jag har fått en attack foglossning nu också. Smög sig på mej under gårdagen och så idag är det värre än någonsin. Ska till bm imorgon så jag ska väl ta upp det då få se om hon har något tips. Gick jag inte som en anka innan så gör jag definitivt det nu!

Nä... nu blir det tyvärr soffan och lite mat. Orkar inte ens sitta upprätt här på stolen.

Misslyckad ibland...

2009-11-01 22:03:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «





 



Hur jag hunnit med att ens vara ute i lekparken med min dotter idag är ett mysterium.
Tycker dagen gått i rasande tempo. Fick lite dåligt samvete idag efter middagen då jag riktigt kände hur lite tid jag verkligen ägnat åt min dotter idag. Visst har hon hängt med mej hit o dit, ut o in hela dagen... hon har fått sin mat och som sagt tom lekt i lekparken två ggr under dagen... men ändå känns det som att hennes mamma inte varit riktigt närvarande. Jag har haft så mycket annat att göra och tänka på idag att jag inte orkat fokusera på Miras behov.
Självklart har jag inte glömt henne helt och självklart har jag kramat om henne lite extra då hon varit ledsen eller så... men jag har inte varit så där extra närvarande som jag önskade att jag alltid kunde vara mot mina barn.
Kanske har vi föräldrar sådana här dagar ibland. Dagar då man känner sig lite misslyckad som mamma.

Jag får ta igen det imorgon... fast om jag ska gå efter hur det såg ut när maken kom hem ikväll så tror jag att min dotter kommer skita blankt i sin mamma imorgon. Pappas tjej är vad hon är.


Äntligen är bilen såld!

2009-11-01 21:19:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Behöver nog inte säga mycket mer än så.

En stor sten har lättat från hjärtat.

..Och då menar jag inte att bilen i sig var en belastning... men att inte få den såld när man verkligen behöver har varit en belastning på psyket.

Tack för alla hållna tummar

Andas in andas ut

2009-11-01 13:09:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Hinner sätta mej och andas i ungefär 2 min.

Den här förmiddagen har verkligen gått i rasande tempo! Mira har tyvärr varit super trött och hon var nära att somna sittandes medans hon åt på en kaka tidigare i dag. Inte likt henne att somna sådär hur som helst.

Lyckades iaf hålla henne vaken till strax innan ett. Nu hoppas jag att hon sköter sig exemplariskt mot hennes kära Gudfar som ska vara barnvakt medans jag har mykidoo party.

Kan inte låta bli att längta tills klockan är åtta och jag får sätta mej och pusta ut.
Klockan åtta är förhoppningsvis bilen såld, maken hemma, Mira sovandes och magen mätt och belåten.
(Den ev. köparen som kollade på bilen i förmiddags var mycket intresserad, nu är det bara ett litet MEN innan den är såld)

Hoppas din söndag är lite lugnare än min.

Påminnelse tävling

2009-11-01 07:59:17
» Kommentarer(0) «


Ni glömmer väl inte bort att vara med och tävla i tävlingen som pågår på min blogg?

Bara en vecka kvar nu innan jag drar den lycklige vinnaren.
Perfekt med ett presentkort så här inför jul.


Var med och tävla HÄR du också


Idag är jag försäljare på hög nivå

2009-11-01 07:55:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är dagen då jag ska sälja vår bil. Ja, det bara måste bli så. Lyckas vi inte få någon som vill ha den av de här två familjerna så kommer jag tappa hoppet helt och hållet.

Vi har just käkat frukost jag och Mira. Dagen började som vanligt innan klockan sex. Som tur var blev Mira nöjd en stund framför tven så jag kunde halvsova medans hon såg på barnprogram... Liggandes brevid henne i soffan såklar... hoppandes på... men är man trött så går det alltid att sova oavsett situation.

Dax att göra sig iordning nu så att vi hinner ut och fixa bilen innan den första familjen dyker upp. Håll tummarna klockan tio för det är då det blir spännande.