Hemma bäst!?

2009-10-31 18:38:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu har vi kommit hem jag och lilltjejen. Resan gick jätte bra. Mira somnade efter en halvtimme och sen sov hon i nästan tre timmar. När hon sedan vaknade var hon jätte nöjd o glad sista timmen. Jag är fortfarande helt förvånad över hur det kunde gå så lättvindigt. Tror att vår tjej gillar att förvåna oss ibland.

Imorgon är det fullt upp hela dagen. En ev köpare ska kika på bilen på förmiddagen. Efter lunch ska jag ha en mykidoo vising. På eftermiddagen kommer ytterligare en familj och kikar på bilen. Runt sex tiden kommer sedan Maken hem! Åhh va vi saknar honom nu! Veckan hr gått över förväntan och jag har haft tur som varit bland familjen hela tiden... men nu vill jag bara ha hem honom. Kramar o pussar har vi sparat minsann.

Just nu sitter min prinsessa o kikar på barnprogram. Jag håller på att fundera på hur jag ska göra med läggningen ikväll. Med tanke på att hon sov längre middag så borde hon kanske vara uppe lite längre... men med tanke på hur trött hon ser ut just nu så vet jag inte om jag kommer att kunna ha henne vaken till klockan åtta ens.
Vi får väl se hur det blir.

Efter att hon lagt sig måste jag tyvärr lasta ur bilen och göra den redo för visning imorgon. Någon lugn kväll blir det inte än på några timmar.

Vad har ni för er så här mitt i allhelgonahelgen?


On the road again

2009-10-31 11:51:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu bär det av hemåt!

Bilen är packad och det vill säga varje kvadrat millimeter av bilen. Hur jag och Mira ska få plats är en mycket bra fråga. Blir jag stoppad av polisen kommer de tro att jag rymt från min man eller nåt.

Nu får ni hjälpa mej att hålla tummarna att Mira sover lääääänge! Minst tre timmar. Tyvärr måste jag ha henne bak i forden så det ska bli spännande att se om det blir en hemsk resa eller om jag än en gång ska få förvånas över min snälla dotter.

Hörs igen när jag är på hemmaplan!


Fest ikväll

2009-10-30 17:44:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ledsen att jag inte hunnit lägga ut någon bild på håret. Tog en del bilder tidigare idag men alla blev suddiga och färgningen syntes inte så bra...så det får bli nya bilder imorgon. Jag är nöjd iaf med håret. Det blev ingen jätte förändring...men lite ljusbrunt som kikar fram på sina håll.
Lite mer höstigt än innan blev det iaf.

Nu ska jag packa in mej själv och stora magen i bilen sen bege mej på 25 års kalas. Jag hoppas att lite friskluft mellan bilen och dörren in ska få mej att kvickna till lite. Just nu är jag sååå trött.

Önskar er alla en trevlig fredá kväll.

Imorgon bär det av hemåt igen för mej och Mira. Fattar inte vart den här veckan tog vägen.

Grönthår!

2009-10-30 10:26:50 Personligt
» Kommentarer(2) «


Nu sitter jag här med färgen i håret... nervöst!
Tur att jag har en sån duktig syster. Jag litar på att hon vet vad hon gör.



Min skräck är att få grönt hår.
Fast bilden ovan var väl cool....eller...kanske inte.


Ny hårfärg pågång

2009-10-30 08:31:51 Personligt
» Kommentarer(1) «


Idag ska jag färga mitt hår... eller rättare sagt min syster ska färga mitt hår.
Ska lägga i lite ljusbrunt i underhåret.

Självklart lägger jag in en bild på resultatet senare idag.

Jag har blivit så otroligt feg när det gäller mitt hår. Har haft blont nu sedan jag gifte mej för snart 5 år sedan. Den enda lilla färändringen jag vågat mej på är att färga lite brunt i underhåret. .. men inte ens de har jag gjort de senaste åren.

Nu gäller det att bara göra det. Fort innan jag ångrar mej.
Man skulle inte kunna tro att jag alltid förändrade mitt hår förr. Blont o mörkt varierade jag mellan ungefär lika ofta som jag klippte mej. Rött har jag också haft... tyvärr har jag också bildbevis på att det en period i mitt liv var rosaorange. Hemska minne!

Men idag ska det bli förändring av. Håll tummarna att det blir fint!


Min fösta beställning

2009-10-30 08:26:37 Syhörnan
» Kommentarer(2) «


Jag fick en beställning på en mössa igår. Super roligt att någon gillade min mössa och tom ville betala en liten slant för den.

Hoppas du blir nöjd Helen!

Detta exemplaret är vit med marinblå krona.
Tyvärr lite mörk bild.


En bulle hit, en bulle dit...

2009-10-29 20:30:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är vi hemma igen efter en hektisk dag. Äntligen får jag sätta mej i soffan och varva ner lite.
Känns i både rygg och mage att jag hållit igång hela dagen. Vi har iaf haft en jätte mysig dag med fika, fika och fika. Imorgon blir det diet på sallad och knäckebröd:)

Blev just lite deppad då jag förlorade en grej på tradera jag verkligen ville ha:( Jag håller på att leta efter någon snygg väggdekor som vi kan sätta upp på väggen i vardagsrummet.
Jaja...bättre lycka någon annan dag.

Nu ska jag sätta mej i den där efterlängtade soffan. Hej på er så länge!

Bilen som ingen ville ha

2009-10-29 08:31:53 Shopping
» Kommentarer(2) «


Några av er trogna läsare kanske minns att vi skulle sälja en bil i somras. Bilen har vi fortfarande kvar tyvärr. Detta är sååå konstigt med tanke på att det inte finns något att klaga på när det gäller bilen. Vi är bland de lägsta prismässigt och det finns inget som behöver åtgärdas på bilen.

Nu, 3 mån efter att vi lade ut första annonsen så har folk helt plöstsligt vaknat. Denna veckan har det ringt flera stycken som gillar bilen.
I dagsläget har vi tre mycket intresserade och potentiella köpare.


Snälla ni, hjälp oss hålla tummarna att den blir såld till helgen!


Fika, kalas och besök hos farfar

2009-10-29 08:26:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Inatt har iaf jag sovit som en stock. Har inte hört ett pip från Mira förrän alla barnen satt vid köksbordet och käkade gröt klockan halv åtta. Känner mej pigg och utvilad. Tyvärr gick Mira upp före sex även idag... så riktigt än har hon inte kommit in i rätt tider.

Idag har vi massa planer. Vi börjar morgonen med en fika på café med ett gäng mammor och barn. Ska bli roligt att träffa alla "gamla" vänner.
I eftermiddag ska jag och syskonskaran ut och fira mormor som fyller 70 år. Jag och min lilla familj kommer tyvärr inte att kunna närvara vid hennes  riktiga kalas, så vi får göra en light variant själva.
Ikväll ska Mira få träffa sin farfar.

Jag hoppas att hon är pigg och på sitt bästa humör hela dagen.

Fy va jag saknar Maken nu! Sjunde dagen han är borta idag. Får några sms då och då som talar om att de har det toppen bra iaf. Tur är ju det. Hade ju inte varit så roligt att få information om att han har det jätte tråkigt och bara vill hem. Även om orden "saknar dej" är de finaste orden som finns just nu.

Nu ska jag fixa iordning mej...dax att åka till caféet snart.

Onsdag

2009-10-28 19:08:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi inte gjort så mycket. Jag har varit för trött för att ens orka sminka mej. Måste vara de senaste nätterna/mornarna som gör sig påminda. Imorse vaknade Mira 5.40 iaf vilket är en liten förbättring från de tidigare tre mornarna.

Ser fram emot att sitta i soffan och se på ett avsnitt av Greýs ikväll. Har redan planerat att dricka en varm kopp te och bara mysa.

Har just lagt lillsessan, men hon verkar inte alls vilka sova idag. Vi får väl se om hon kommer till ro om en stund. Just nu ligger hon och sjunger där i mörkret.

Nu har jag för ont i magen så nu ska jag gå och inta en skönare ställning i soffan...om det nu fnns någon sådan.

Dagisbarn idag

2009-10-28 07:55:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag fick Mira följa med Mormor till Trollebo. Ja så kallas platsen där byns dagbarnvårdare samlas en dag i veckan. Hela förmiddagen ska hon få busa och leka med de andra barnen.
Jag tror att hon såg fram emot att få följa med. Såg iaf så ut där hon stod i hallen och väntade på mormor tidigare i morse.



 

Hejdå mamma!


klagovisa - vecka 29

2009-10-27 22:03:02 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Usch va mycket sammandragningar jag har hela tiden. Idag har magen varit konstant hård hela dagen känns det som och jag orkade knappt stå upp under min mykidoo visning.
Magen är tung, ryggen värker och så sammandragningar på det. Är rädd att det är så jag kommer att få ha det de närmsta 2 ½ månaderna.

Ni kan inte ana hur mycket jag längtar tills jag slipper vara gravid nåt mera.

Nu är vi inne i v 29... snart är det bara 10 veckor kvar. Det ska väl ändå gå fort, tror ni inte?

Bebisen måste ha växt jätte mycket den sista veckan. Känns som att det redan börjar bli trångt inne i magen. Varje gång jag böjer mej ner får jag en kick på revbenen. Antar att bebis talar om att den inte vill ligga ihoptryckt. Varje gång den vänder på sig känner jag det jätte tydligt. Ofta ser magen helt sned och vind ut... då kan man se hur rumpan putar ut på ena sidan eller så. Mysigt när man märker av bebisen så tydligt nu för tiden.

Nä ni...nu är det dax för mej och min ömmande kropp att hoppa i säng. Måste ju vara beredd på att gå upp klockan fem imorgon. Usch för tidiga mornar och vintertid!

Mira mannekäng

2009-10-27 14:44:59 Syhörnan
» Kommentarer(4) «


Några fler bilder på mössorna.
Här hur de ser ut på.

  

 

Den röda mössan högst upp är med en toffs medans den nedanför är med två toffsar. Dock lite stor i storleken. På den med två toffsar är det ett hjärta och den andra en krona. Den vita är nog den som passar bäst på Mira rent storleksmässigt.


Mina första mössor

2009-10-27 13:38:29 Syhörnan
» Kommentarer(4) «


Idag har jag haft syhörna här hemma.
I lördags när jag var på stan köpte jag tyg, och idag har bitarna fått förvandlats till mössor. 4 st har jag gjort än så länge. Hur kul som helst!
Det var lite svårt med storlek så jag har fått chansa lite. Tror att jag till sist fick till en som passade riktigt bra iaf.


Den röda är det en jätte fin kant på, men den syns tyvärr inte på kortet.
De två som är uppvikta kan man också fälla ner om man vill ha de mer som hängande tuppluvor/tomteluvor.


Funderar lite på varför jag inte sytt mössor innan. Det är ju både kul och enkelt. Snabbt går det också, vilket är perfekt för mitt dåliga tålamod. Hihi.


Nu ligger Mira och sover, så jag ska passa på att städa lite här på golvet.

Vilken mössa gillar du mest?


Måndag 26 okt

2009-10-26 20:48:35 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag har det varit fullt upp. Massor utav barn här hemma (Min mamma jobbar som dagbarnvårdare), folk som kommit och gått, träffat Linda och tjejerna, träffat mormor, morbror, varit hem till Emmelie och fikat. Ja som ni kanske förstår fullt upp hela dagen.

Mira vaknade klockan fem även imorse. Jag är glad att jag hade både mamma och pappa uppe då så att jag fick ligga en stund extra. Klockan sex kunde jag inte sova längre... bara att gå upp och ta tag i dagen. Tvingade Mira att vara uppe till klockan tolv och sen inte sova mer än 1½ timme. Ska bli spännande att se hur hon sover i natt. Hoppas hoppas hoppas att hon kommit in i nya tiden nu.

Imorgon har jag mykidoo visning och det ska bli super skoj. Hoppas många dyker upp av mina vänner här uppe i trakterna.

Ni glömmer väl inte tävlingen som pågår här på min blogg? Passa på du med att ta chansen att vinna 200 kr att handla för i mykidoos webshop.

"Hemma"

2009-10-25 20:22:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Nu är vi uppe i dalarna igen. Så skönt att va här. Jag har verkligen längtat.

Resan gick bra men kändes väldigt lång. Jag och syrran åkte i en bil och mamma, pappa och Mira i den andra. Mira sov tre timmar av fyra och de sista 30 min käkade hon russin och sa inte ett pip. Så lindrig resa har vi adrig haft... inte sedan hon var liten liten bebis iaf. Typikst att hon åkte med mormor och morfar just idag när det gick så bra.

Mirisen har fått 4 nya tänder på bara någon vecka. Inte konstigt att det varit lite si så där med nätterna, maten och gnälligheten på sista tiden. Jag hade inte en aning om att hon fått två tuggtänder också, det var det mamma som upptäckte idag.

Nu springer skruttan omkring här hemma och busar. Sova har hon nog inte tänkt göra än på sen stund. Men jag förstår henne med tanke på att hon sov så länge i bilen. Får hoppas på en sovmorgon imorgon istället. Jag vägrar att gå upp klockan fem även då!

Hur har din helg varit? Bra hoppas jag.

LURAD

2009-10-25 08:02:42 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det pratades om att vi skulle få sova en timme extra idag. Den som uppfann detta med att vrida tillbaka klockan tänkte nog inte på oss stackars småbarnsföräldrar. 

Klockan 5.00 prick. Mamma, mamma hör man från sängen. Fy va jag inte var sugen på att gå upp då!


Nu skiner det som solen här hemma...

2009-10-24 19:35:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har vi varit effektiva. Jösses va mycket vi hunnit med!

Började dagen klockan sex då Mira tyckte att det var dax att kliva upp. Snälla föräldrar som jag har så lät de mej ligga till klockan åtta innan jag behövde börja dagen.

Sedan blev det full fart. Jag, syrran och pappa städade på vinden lite och plockade ner allt skräp som skulle slängas. När allt var lastat i bilen bar det iväg till sopstationen för att slängas. Mamma och syrran fortsatte städningen här hemma. Fönstren är putsade, toan städad in i minsta detalj, köket glänser som aldrig förr, nya gardiner upphängda och små inredningsdetaljer på rätt plats.
Nu är det bara lite kvar att bära upp på vinden och lite småplock att städa undan till korttagning och visning. Ni som själva sålt bostad kanske vet ur mycket jobb det ligger bakom.

Ikväll blir det körslaget och kanske någon film. Vi har alla gjort oss förtjänta av att ta det lugnt med en skål popcorn och ett glas päroncider. Mums.

...bara mamma som fortfarande jobbar lite. Hon sätter nämligen päls på våra fotpallar. Kommer bli så läckert. Jag har verkligen världens bästa mamma som hjälper mej med allt jag inte kan,hinner eller orkar göra. Jag är nog lite bortskämd trots allt.

Snart så...

2009-10-23 15:53:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


En timme kvar nu tills våra besökare dyker upp. Jag går o väntar o stampar fram o tillbaka. Tänk att en timme kan kännas som en evighet ibland.

Mira sitter och käkar gröt och jag hoppas hon blir av med sitt dåliga humör när gröten är uppäten. Hon vaknade nämligen med gråt nu efter middagssömnen.... gissar dock att det beror på att hon vägrade äta min goda köttgryta till lunch. Hon har definitivt ärvt mitt humör när hon är hungrig. Vad det innebär behöver vi inte gå in på i detalj.

Fick ett sms från maken idag när jag vaknade att de kommit fram. Hela natten har de åkt flyg. En natt överstökad alltså... bara 9 nätter kvar. Var lite tungt att få lov att gå upp och göra flaska klockan fem, för att sedan vara pigg igen klockan sex då lillstrumpan ville upp. Pigg som en mört skulle man kunna säga utan att överdriva.

Nu ska jag ta hand om en kladdig liten tös.

Trevlig helg kära läsare!

Gonatt

2009-10-22 22:34:52 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «



Det blev förlossning istället för sömn...

2009-10-22 14:37:19 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Jag valde det absolut sämsta alternativet och hamnade framför tven. Där visades "Förlossningskliniken". Massor av förlossningar, de flesta högriskförlossningar som slutade med kejsarsnitt. En kvinna födde sin dotter i v 25 och 4 dagar senare dog hennes lilla barn. Att sitta och se på sådant när man snart ska till att föda själv är otroligt känslosamt.

Att ta förgivet att allt ska gå bra bara bara för att man kommit till v 40 är tyvärr inget man kan göra. Vad som helst kan gå fel...När som helst.

Jag ser fram emot den dagen då jag sitter med vårt andra barn i famnen och vi äntligen kan andas ut och slappna av.

En sak har jag iaf konstaterat. Inget mer "Förlossningskliniken" innan mitt lilla pyre är fött.

Vad vet inte jag...

2009-10-22 13:03:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu sover stumpelisan... jag sitter och funderar på vad jag ska göra.
Har några alternativ...

1. Städa
2. Sova
3. Titta tv
4. Läsa nya "Mama" som kom idag
5. Sitta kvar här och surfa omkring

V 28

2009-10-22 10:12:48 Graviditeterna
» Kommentarer(7) «


Att nå v 28 känns som ett stort steg. Skulle bebisen födas nu så är det ganska stor chans att den skulle överleva. Bara att veta det gör att jag kan slappna av och leva lite lättare trots sammandragningar.

Har ont för det mesta nu. Ryggen, magen, höfterna ibland och så under brösten. Magen börjar trycka på så mycket uppåt nu att det ömmar och har sig hela tiden. Minns att det var så med Mira också. Inte roligt med en konstant brännande känsla... bara att hoppas att det släpper snart.

Magen växer verkligen mycket nu. Tycker man kan se skillnad varje vecka. Växer gör också bebisen vilket känns på de alltmer kraftiga sparkarna. Är nog en liten Zlatan där inne.

Fick till någon bild på magen till sist. Här kommer de...
(Går föresten in i v 29 imorgon så det var i sista minuten jag hann skriva om v 28:))

    
Tänk va olika magen kan se ut i olika kläder... bilden till höger från igår och bilden till vänster från tidigare i morse.


Tårdrypande farväl

2009-10-22 09:35:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Usch o fy för att säga hejdå.

Mira grät, jag grät för att hon grät o pappan vinkade glatt åt sin familj.

Nu är hon glad igen stumpan och jag hoppas att det kommer att hålla i sig. Imorgon kommer hennes mormor, morfar och moster hit så då blir det liv i luckan.


En lite gladare mor och dotter tidigare i morse


Pappa, åk inte!

2009-10-21 22:10:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det blev inget mer inlägg idag, jag har inte orkat skriva nåt. Fast det blir ju ett nu... som jag lika gärna hade kunnat hoppa över.

Imorgon åker Maken iväg i 10 dagar. Kommer bli tufft. Mest orolig för Mirisen. Hon är så otroligt pappig just nu. Bara pappa som gäller hela tiden. Pappa ska hålla handen, pappa sitta brevid, pappa busa, pappa jämt. Vilket egentligen inte gör mej något. Men just nu när han ska åka iväg så gör det mej lite orolig för min lilla tjej. Undra hur hon kommer att vara när han kommer hem igen? Troligtvis ännu mera pappig och inte kunna släppa honom för en sekund.

Stumpan kom i säng sent ikväll. Vet inte vad som var felet, pigg var hon och uppe skulle hon vara. Kan ju alltid hoppas att det resulterar i att hon sover lite längre än till klockan sex imorgon.

Nu ska jag gå och slå igen mina trötta ögon. Gonatt!

Mystjejen

2009-10-21 12:40:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Mira har blivit riktigt gosig på sista tiden. Hela tiden ska hon ligga i sängen eller soffan och mysa. Helst själv och med filt eller täcke över sig. Igår var vi helt chockade då vi upptäckte att hon inte ens rört sina leksakslådor på hela dagen. Det enda som var roligt igår var att sitta vid köksbordet och rita, ligga i sängen och läsa böcker eller gå omkring med vagnen och dockan.

Tom idag på öppna förskolan så gick hon och lade sig i docksängen. (En större variant av docksäng)

Vi hade det bra på öppna förskolan. Bvc var där en sväng och informerade om sjuka barn och olika sjukdomar de små kan få. Intressant att höra på men samtidigt så blir man så nojjig att Mira skulle drabbas av alla de där barnsjukdomarna.
Är så tacksam att Mira fått vara så frisk som hon har varit under de här första året. En rejäl magsjuka och tredagarsfeber är det hon haft. Lite förkylningar har vi också stött på men inget allvarligare än så. Få väl bara hoppas att vi inte får igen det nu andra året i hennes liv.

Några bilder på vår gostjej

 


Onsdag igen

2009-10-21 09:03:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är det onsdag vilket betyder öppna förskola i vanlig ordning. Mira har sprungit omkring här hemma hela morgonen och busat. Det är konstigt, men varje onsdag får hon helt plötsligt mycket mera energi än vanligt. Det är tur att vi har öppna förskolan så att hon kan få komma dit och göra av med lite energi.

Jag har gått in i vecka 28 nu. Försökte få maken att fota magen igår... men det glömdes bort mitt i all städning. Kanske kan bjuda på någon dålig egentagen bild senare i eftermiddag. 12 veckor kvar nu... 3 månader.... 86 dagar... klockan tickar. Mer uppdatering får ni senare.

Önskar er alla en mysig förmiddag!

Familjefixardag

2009-10-20 07:48:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag är stora fixar dagen. Maken är ledig från jobbet och vi behöver få iordning det mesta till visningen av lägenheten. På torsdag åker han till Israel och kommer hem på söndag 10 dagar senare. Tisdagen efter så är det dax för korttagning av lägenheten... så någon mer tid än idag att fixa och städa kommer det inte att finnas.

Bäst att sätta sig ner och skriv en lista på saker att göra kanske? Jag tycker om listor. Finns inget bättre än att få stryka punkt för punkt.

Idag står också en sväng till stans köpcentrum och bibblan på listan. Jag ska nämligen passa på att ha lite egentid innan maken åker. Ska bli skönt att komma iväg en sväng och bara strosa omkring själv utan någon vagn att släpa framför sig. Nu orkar jag ju tyvärr inte gå så länge med min mage... men en timme kanske jag kan vara borta iaf.

Hoppas du får en fin dag!

En liten städerska i hemmet

2009-10-19 09:32:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Mira är verkligen inte någon som jag skulle kunna kalla pedant. Hon har grejjer,böcker och leksaker överallt. Hon drar fram o kastar ut. Städa är nog en bit vi misslyckats med under vår uppfostran... iaf än så länge.
Fast jag tycker det är ok. Jag orkar inte gå och plocka runt henne hela tiden. Jag städar en gång mitt på dagen och en gång på kvällen. Däremellan försöker jag förklara för henne att hon kanske också borde städa lite. Barn måste få leka och då kan det ibland bli stökigt. Det tråkiga hos oss är väl att Mira inte kan leka inne på sitt lilla rum utan alla hennes leksaker ligger i vardagsrummet/köket.

Men...det var inte det jag skulle prata om.

På sista tiden har hon blivit en riktig liten städerska. Och då menar jag som sagt inte när det gäller hennes leksaker och böcker utan småsaker. Dammkorn, matrester och annat smått som jag kanske missat på golvet. Helt tiden plockar hon skräp och springer till skräpkorgen och slänger. När hon sitter och äter ropar hon efter papper att torka med för varje liten droppe eller matrest som hamnar utanför tallriken.

Ni med barn runt ett och ett halvt år... känner ni igen er? Har ni också fått små städare där hemma?

Man kan ju fundera över vad det är som gör att hon ser detaljerna men inte alla leksaker som ligger och stökar på golvet.

Godmorgon måndag!

2009-10-19 09:02:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Igår sov Mira alldeles för sent på eftermiddagen. Jag hade ställt in mej på att få ha henne uppe lite längre... men hade väl inte räknat med att hon skulle vara vild o galen fortfarande vid klockan nio.

Vi blev våldgästade av Emil och Louise vid åtta tiden och Mira tyckte att det var hur kul som helst. Hon sprang omkring o tjoade o sjöng. Jag o Micke blev behandlade som luft, bara gästerna som var intressanta.
Ella 3 mån var ju såklart roligast. Mira tyckte dock att det var lite synd att hon varken kunde gå eller sitta. Hon försökte bära, ville hålla och sitta brevid. Ella som var trött ville inte alls sitta i Miras knä och när pappa Emil tog upp henne igen grät Mira krokodiltårar för hon bev så ledsen att kompisen försvann.

Fick en liten försmak på hur Mira kommer att bli som storasyster. Gullungen. Har redan ställt i mej på att få ha hundra procent koll hela tiden. Skulle inte förvåna mej om Mira någongång kommer dragandes med bebisen i ett ben eller så. Hon vill ju så väl, kramas o bära... men är för liten för att förstå hur.

När man ser Mira tillsammans med en annan bebis så längtar jag verkligen nåt enormt tills vår lille bebbe kommer. Just nu känns det som att någon fattas. Familjen är inte hel på något vis. Bebben finns hos oss men ändå så långt borta.

Söndagsfin

2009-10-18 16:47:33 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «




Just nu är jag och Mira ensamma hemma. Maken är på akuten för att kolla upp foten. Bara att hoppas att de kan göra något åt smärtan. Jag hoppas också att han inte behöver sitta där hela kvällen. Än så länge har han varit borta i "endast" 2 timmar.

Jag och Mira ska fördriva tiden en stund med att ta oss ut till lekparken. Det är alltför fint väder och alltför varmt för att sitta inne och söndagsslöa. Det enda som talar emot att gå ut är väl att det är One tree hill på tven. Ja, jag erkänner... Jag följer den serien... iaf när jag har tid och kommer ihåg.

Vad gör ni idag?


Skadad

2009-10-18 08:06:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Den sista fotbollsmatchen orsakade en skadad make. Så nu hoppar han omkring på kryckor här hemma. Stackars Mira har två föräldrar som inte orkar/kan bära henne. Det är tur att vi har en sån självständig liten dotter.
Idag hoppas jag att Mira är på lite bättre humör än vad hon varit de senaste två dagarna. Igår var jag helt slut när det äntligen blev lugnt och tyst inne på Miras rum. Det är ju typiskt också att en sådan dag då allt är ledsamt så ramlar hon och slår sig flera gånger också. Nä,som sagt, bara att ta nya tag idag och hoppas på en bättre dag.

Vi har inga direkta planer idag förrutom ett besök på akuten då Maken ska få sin fot kollad. Hjälp mej hålla tummarna att det inte är något allvarligt.

På torsdag åker maken ifrån oss. Har ja berättat det? Han ska till Israel med jobbet i 10 dagar. Fattar ni!? 10 dagar!
Som tur är så kommer mina föräldrar hit och håller mej sällskap och sedan då de åker hem igen så följer jag och Mira med upp till dalarna. Med andra ord kommer jag inte att behöva vara själv mer än några få dagar.
Känns bra. Mycket bra. Med tanke på mina sammandragningar så vill jag inte vara själv i flera dagar.

Nu ska jag gå o ta hand om min dotter som duschat fädigt.

Jag var också lite sugen på att tävla...

2009-10-17 15:33:22
» Kommentarer(2) «


Jag är med och tävlar om detta fina halsbandet hos Therese



Shopping drömmar

2009-10-17 15:15:49 Shopping
» Kommentarer(2) «


Nu är jag såå sugen på att shoppa lite bebis kläder. Jag vet att vi redan har en del... men några bodys till skulle den lilla behöva. Speciellt om det blir en grabb.

När jag gick på stan idag hittade jag en del fint. Duktig som jag var kunde jag ändå hålla mej ifrån att öppna plånboken. Men något litet plagg blir det nog snart. Det hör ju till graviditeten att shoppa lite. Eller?

Kikade lite på hemsidorna men hittade inte allt jag såg idag. Tänkte ändå ge er ett litet smakprov på vad jag kikat på.

Vet inte om jag försöker intala mej själv om att det är en pojke där inne... de kläder jag hittade är iaf från pojkavdelningen. De två setten nedan kommer från Kappahl. (Den gröna tröjan fanns också som body)

  

 



Mira vill kanske också ha något???
Visst skulle hon vara lite fest fin i detta set? (Kjolen och hårbandet är från Kappahls nya vintage kollektion och tröjan från H&M)

 


Förmiddagen avklarad

2009-10-17 14:15:15 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Malin o Majsan förgyllde vår förmiddag. Vi träffades på Åhlens och tog en kaffe.



Nu sitter vi och har just käkat lunch. Lite sent men Mira vägrade nämligen sin burk som jag tagit med. Sådana gånger när man är på stan eller bortrest så hade man ju önskat att hon kunde äta en burk iaf. Inte så skoj om man måste köpa en lunch för 80 spänn och så äter hon inte ens hälften.

Bara fem timmar kvar tills maken kommer hem. Vad ska vi nu hitta på? Sovit har hon redan gjort tyvärr... blev en kort sväng i vagnen på vägen hem.

Jag är sådär lagom sugen på att gå ut i blåsten och fördriva tid i lekparken... men va gör man inte för en dotter med spring i benen.

Tävling - Vinn ett presentkort!

2009-10-17 10:03:26
» Kommentarer(29) «




Var med och tävla HÄR du också





Allt du behöver göra för att få vara med och tävla är att gå in på mykidoo.se och välja ut en favorit sak som du skulle kunna tänka dej att köpa om du vann tävlingen.
Du som har en egen blogg kopierar sedan in bilden ovan och den kursiva texten med länkarna på din blogg.
Skriv en kommentar till detta inlägg om vad du skulle vilja köpa om du vann + länken till din blogg där du kopierat in bilden.
Du som inte har en blogg skickar istället bilden och länken till min blogg via mail till 3 st av dina vänner. Glöm inte att skicka en kopia till mej också. ([email protected])

Glöm inte att skriva din mailadress i kommentaren nedan så att jag kan kontakta dej om du vinner.

Vinnaren kommer att dras den 8 nov klockan 20.00.





   

Mykidoo erbjuder ett brett sortiment av både kläder, leksaker och skötprodukter till barn i alla åldrar.
Kläderna är Öko-tex certifierade och gjorda av ekologisk bomull.

Leksakerna är väl genomtänkta och gynnar barnets utveckling.

Tuff design, bekväma kläder och funktionella barnprodukter.

Kika in på hemsidan du också och se vad mykidoo har att erbjuda.


Sista matchen

2009-10-17 09:21:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu är jag och stumpan lämnade ensamma igen. Tack o lov är det den sista matchen för denna säsong. Ja, jag erkänner, jag är ingen vidare fotbollsfru. Speciellt inte när det är kvaltider. Då tycker jag att säsongen borde ha varit slut och avgjord. Men jag får väl ändå hålla tummarna att de går upp ett snäpp i serien, det är ju alltid roligt att bli bättre.

Här hemma har vi inga planer idag vilket är väldigt tråkigt. Jag är sällskapssjuk och tött på att sitta hemma och inget göra. Skulle kunna gå en sväng på stan men det tycker varken Mira eller min mage är någon bra idé. Ungefär där tog min fantasi slut på vad man kan hitta på en lördag i hustruskväder.

Någon med nåt bra förslag på sysselsättning?


Ny fas

2009-10-16 20:16:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har vi återigen gått in i en ny fas här hemma.
Efter att ha lämnat "lägga ner stolar på golvet pga av klättring på köksbord" fasen så har det varit ganska "lugnt" här hemma. Mira klättrar fortfarande men nu kan man iaf säga åt henne och ibland lyssnar hon faktiskt. Skillnaden nu är också att hon har lite mera koll på vad hon gör och det är väldigt sällan hon slår sig, även om risken alltid finns där.

Den fas vi gått in i nu kallar jag "låsa ytterdörren" fasen. Mira har nämligen kommit på att hon kan öppna dörren själv. Idag har hon gjort det vi två tillfällen och stått och ropat ute i trapphuset. Det jobbiga med detta är att vi har en farlig trapp alldeles utanför dörren. Så nu gäller det att låsa efter sig oavsett om vi är hemma eller inte.

Den här fasen påminner mej inte bara om hur smart vår tjej är utan också om att hon växer som ogräs. För några veckor sedan nådde hon inte ens upp till dörrhandtaget.



Fredag igen

2009-10-16 19:33:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu ligger sessan och sover. Jag har just käkat felix pizza o nu sitter jag och väntar på att Idol ska starta. Idag har varit en väldigt lugn dag. Mira har inte varit på humör att göra något mer avancerat. Jag däremot är väldigt sällskapssjuk just nu. Trist att maken spelar sin sista kvalmatch imorgon och blir borta hela dagen. Vad ska jag och Mira hitta på???

Mira leker med sina fingerdjur. En ny favorit.

 
Rutchkana och klossar... funkar alltid


Den blicken är inte att leka med:)


Höstförkylning på gång?

2009-10-16 11:33:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Tror ni hon kommer att somna före lunch idag?


Suddig och dålig bild, men fick lov att vara lite tyst o smidig för att inte störa.
Hon ligger alltså och ser på tecknat och pratar i "telefon" samtidigt... fast jag skulle nog kalla det mer snarka än prata.

Är rädd att min lilla tjej inte mår helt hundra. Idag har hon varit jätte gnällig och inte släppt mej en sekund. Det enda som gjort henne nöjd en stund är när hon suttit i mitt knä eller vi gått runt i lägenheten hand i hand.

Vi får väl se hur det utvecklar sig till kvällen. Kan ju alltid hoppas att hon blir piggare efter maten och middagssömnen.

Nu börjar det röra sig i soffan så nu ska jag duka fram lunchen.

Läggdags snart kanske?

2009-10-15 19:06:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


En nyduschad trött tjej sitter framför tven och ser på bompa medans hon inväntar maten.


Den förlorade sömnen

2009-10-15 14:18:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har jag gjort bort mej igen. Visste att jag skulle ha gått o lagt mej samtidigt som Mira. Nu är det för sent att lägga sig med tanke på att hon grymtat till några gånger redan och förmodligen vaknar hon inom den närmsta kvarten.

Jag är så trött att ögonen knappt kan hålla sig uppe. Min rygg värker och jag känner mej allmänt hängig.

Tur att maken kommer hem någon timme nu på eftermiddagen iaf.

Tävlingssugen???

2009-10-15 10:11:45 Shopping
» Kommentarer(1) «


Håll utkik!

Snart kommer en tävling på min blogg.

Övning i tålamod

2009-10-15 08:15:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


I natt har jag inte sovit alls bra. Har vaknat massor av gånger med sendrag på gång i vaden och kraftiga sammandragningar i magen. Undra vad det beror på att vissa nätter kan bli såhär? Känns lite bättre i magen nu iaf även om den fortfarande är ganska hård och öm.

Idag har jag och min prinsessa inga planer alls. Just nu sitter Mira här brevid mej vid köksbordet och målar med sina kritor samtidigt som hon sjunger högt. Hon kan klättra både i och ur sin tripp trapp stol nu, vilket jag inte tycker är alltför bra. För även om hon kommer upp så är det inte jätte bra koll hon har när hon står där högst upp och vinglar.

Nu är tålamodet slut hos damen här brevid. Hon kunde sitta still i fem minuter iaf.

Lite tankar kring mammaledigheten

2009-10-14 22:37:18 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Nu är jag hemkommen efter visningen. Det var precis så skönt som jag hade trott att komma iväg och tänka på nåt annat en stund. Jag trivs verkligen enormt bra med det här jobbet. En perfekt sysselsättning vid sidan om mammaledigheten.

På tal om mammaledighet så pratade jag och maken om hur vi ska göra när Mini kommer. Med Mira är det jag som har varit hemma nu i 1 ½ år. Jag skulle absolut kunna tänka mej att vara hemma lika länge med nästa barn också. Jag trivs så otroligt bra med att vara hemmamamma.... Men så finns det en del negativa sidor också som gör att jag börjar fundera på om jag inte "ska låta" maken vara hemma lite också nästa föräldraledighet. Om maken nu får en fast tjänst och heltid så tänker vi just nu så att han ska vara hemma efter ett år. Det finns både dagar kvar från Mira och bebisen då som han kan ta ut. Problemet är väl bara att jag också borde hitta en heltidstjänst tills då... men det blir ett senare bekymmer.
Det är lite synd att pengar ska bestämma vem som kan vara hemma med barnen.


Inbrottstjuv i förrådet

2009-10-14 17:08:18 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Väskan är packad och den turkosa t-shirten på. Nu bär det av på Mykidoo visning. Ska bli riktigt kul att komma bort lite ikväll och sälja kläder.
Jag behöver nåt annat att tänka på för en stund. Och att träffa några vänner är väl det perfekta "gömstället".

Mira sitter här och försöker få i sig lite mat. Jag varken hann eller orkade laga någon mat idag så jag gav henne en färdig barnmatsburk. Hon avskyr verkligen de där burkarna nu för tiden. Lite pet hit o dit men inte mycket som åker ner i magen. Bara att konstatera att den tiden då man kunde vara lite lat är förbi.

Måste ju berätta om min inbrottstjuv karriär idag också. Jag skulle passa på att hämta upp min Mykidoo väska ur förrådet när Mira sov. Då upptäcker jag att nycklarna till förrådet är spårlöst försvunna. De fanns inte att hitta någonstans och jag letade verkligen överallt! Maken måste alltså ha tappat bort dem sist han var upp på vinden. Suck. Jag lyckas iaf komma ner i källaren med hjälp av en granne som skulle ner till tvätten. Väl där nere fick jag fiska upp skruvmejslarna ur fickorna och börja skruva bort gångjärnen på dörren. Ända sättet att komma åt min väska. Att ställa in visningen var inte ett alternativ. Tyvärr gick det inte att skruva bort alla skruvar och efter ytterligare ett samtal till maken med skäll och höga A så kom han på ett ställe jag inte letat... I Miras mössa, vantar och tröja låda. Lyckligtvis fanns nycklarna där och jag kunde avsluta min karriär som inbrotttjuv innan den ens börjat. Frågan är väl bara vad nycklarna gjorde i den lådan.


Drömmen som sprack

2009-10-14 11:56:49 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(7) «


Det blev inget hus denna gången.

Har redan gått upp alldeles för mycket i pris och än ser det inte ut att vara klart.

Besviken? Ja
Tappat hoppet? Ja
Sugen på att leta vidare? Nej

Kan man va annat än stolt?

2009-10-13 19:49:13 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(1) «




Ibland undrar jag vad jag gjort för att förtjäna nåt så fint

MVC besök - Vecka 27

2009-10-13 16:29:50 Graviditeterna
» Kommentarer(4) «


Det som är mest intressant med att gå till mvc denna graviditeten är att jämföra alla värden och så med hur det var när jag väntade Mira.

-Mitt hb är otrolgt nog mycket bättre denna gången. Idag låg det på 128 och det är ju helt "godkänt".
-Blodtrycket är dock lite lägre denna gången, vilket jag också känner av då jag oftare blir yr och så.
-Vikten ska vi inte prata om, men den är iaf lite lägre än när jag väntade Mira. Bara att hoppas att jag inte spurtar nu i slutet.
- Magmåttet ligger ungefär på samma nu. Hade 27 cm idag och med Mira låg det på 27 en vecka senare. Så aningens större nu alltså.
- Det som är mest intressant är väl hjärtljuden. De har legat på mellan 136-150 de gånger jag varit där än så länge. Det sägs ju att tjejer ligger lite högre med sina hjärtljud. Mira låg mellan 135-152. Kan ju va så att vi väntar en liten lillasyster... men det är väl också så som barnmorska sa att ska man kunna lita på den studien så borde man mäta hjärtljuden under ett dygn och sedan dra ett genomsnitt. Den siffran man får på mvc är ju gansa slumpvis beroende på om bebis sover eller är livlig just då.

Nu ska jag käka mellis med Mira.

Spekulationerna om det är en flicka eller pojke lär väl fortsätta ända tills bebisen fötts.

Öppnis, mvc och snöyra

2009-10-13 14:31:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Snart är det dax för besök på mvc. Ska bli spännande att se vad alla värden ligger på idag. Jag uppdaterar er när jag vart där.

Jag och Mira har fördrivit förmiddagen på öppna förskolan. Idag var hon verkligen helvild. Kanske beror det på den lugna dagen vi hade igår. Hon var väl utvilad efter sina 3½ timmes middagssömn hon fick då.

Har passat på att ringa både bank och mäklare nu under tiden Mira sover. Budgivningen på huset kommer starta imorgon och än så länge var det några till som var intresserade... men ändå inte så många med tanke på hur många som var på visningen. Bara att hoppas att de andra inte kan gå upp mer än utgångspriset:)
Som jag sagt innan... hoppet finns där... men är inte direkt starkt.

Hur har du det i snöyran? Någon mer än jag som inte är redo för vinter ännu!? Jag hatar vinter. Det enda positiva med att vintern kommer är att det vi kommer närmare och närmare bebisen. Något annat positivt med det kan jag tyvärr inte komma på.

Dax att göra sig iordning för mvc nu. Vi hörs!

v 27

2009-10-12 20:08:44 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


35 cm lång och väger strax under ett kilo. Ja,så stor är Mini i magen. Va fort det går! Nyss var ju bebisen stor som en apelsin...Nu aningens större.

...Vilket känns.
Känner mej både stor, otymplig och tjock nu. Märks både på vågen och på min ork. Att sätta på Mira kläder när vi ska ut om dagarna är nog det som är jobbigast just nu. Hon gör det inte enklare för mej direkt då hon alltid stretar emot och gör sig så tung som möjligt.

Börjar känna av ryggen mer än tidigare. Vilket väl också kan vara pga av att både jag och bebis böjar bli tyngre. Annars är det nog inget nytt denna veckan.

Tiden rinner iväg! Bara tre månader kvar nu.




Sömnrekord

2009-10-12 19:34:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag har vi tagit det lugnt jag och lillstumpan. Vi har varit trötta och sega båda två efter en intensiv helg. Märktes tydligt när vi båda lade oss för att sova middag. Mira sov i 3 ½ timme! Jag sov inte lika länge... men nog så länge.
Nu ligger hon och sover igen, hade räknat med att få ha henne uppe lite längre ikväll, men när vi hade bytt blöjan efter kvällsmaten gick hon in till sängen och stod där och gnällde för att visa att hon ville sova. Helt fantastiskt att vi fått en dotter som säger till när hon vill sova. Inga jobbiga kvällar här inte.

Imorgon börjar budgivningen på huset och jag är så nervös. Kommer inte att kunna sova många timmar inatt. Har ställt in mej på att det inte kommer att bli vårt, men ändå är det svårt att inte hoppas lite.

Hur jag ska sysselsätta mej ikväll har jag inte bestämt än. Vet inte om det går nåt roligt på tven. Antar att jag kommer sitta av en del tid här... och sen kanske maken har något roligt tips när han kommer hem om någon timme.


Måndag och fortfarande i husdrömmar

2009-10-12 09:06:07 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag är det snack med bank och mäklare som gäller. Än så länge har vi inte gett upp hoppet helt... även om lågan inte brinner lika starkt som innan visningen.

Jag antar att man får räkna med några besvikelser innan man hittar sitt drömhus. Så är det nog för de flesta.


Mira går omkring här och skjutsar Kalle anka pocket i sin vagn. Allt utom dockan är roligt att skjutsa runt på. Sötisen.

Är nog dax för en tur till lekparken om vi ska hålla oss vakna till lunch. Blev en tidig morgon i dag. Hatar att Mira börjat gå upp klockan sex. Jag är inte pigg vid den tiden!

Huset...som en dröm

2009-10-11 19:15:30 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(2) «


Huset var jätte fint. En dröm.

...Fast det är det risk att de andra 50 familjerna som tittade på det också tycker. 

Drömmen om att det skulle kunna bli vårt käns genast ganska avlägsen.  

Husvisning

2009-10-11 07:46:24 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(1) «


Idag är dagen då vi ska gå o kika på huset är är intresserade av. Tyvärr tror jag att det kommer att bli hur mycket folk som helst på visningen och förmodligen kommer det att stiga i pris massor. Vi vet redan 4 st bara i vår bekantskapskrets som ska dit och kika. Känns inge bra det här. Jag hatar när man hittar nåt man verkligen vill ha och så kan man inte på nåt sätt styra så att man verkligen får det.

Ni får hålla tummarna för oss nu.

Kan ju tom bli så att vi inte gillar det när vi väl kommer dit... Fast jag hoppas på en betydligt roligare åtgång än så.

Förrådsröjning

2009-10-10 16:03:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Vilken skillnad det blev uppe på vinden! Mamma o Pappa ni skulle vara stolta över oss om ni såg hur städat och organiserat det är nu!
Det var riktigt roligt att städa tillsammans där uppe. Vi gick igenom de flesta kartonger och det är MASSOR som ska slängas. Problemet är väl bara vart. Vart slänger man en gammal stekpanna eller ett par skor??? Ibland är det lindrigare att spara och flytta med sig än att slänga.

Ikväll får vi besök av Emil, Louise och deras lilla Ella. Ska bli riktigt roligt. Emil vet inte om det än men han ska hjälpa Micke upp med hyllorna på vinden. Tur att jag har lasange att muta med.

Även idag har jag överansträngt magen och nu ömmar det på ganska mycket. Tur att vi ska ta det lugnt resten av kvällen.

Vi fick besök av Mickes kusin och kompis medans vi var uppe på vinden. Fredrik skrattade åt att Mira redan lyckats samla på sig två IKEA lådor med kläder och skor. "Hon har ju mer kläder än va jag har" var en kommentar. Det är väl ändå inte så konstigt. Jag skulle också ha rätt mycket kläder om jag bytte storlek i snitt varannan månad. Vänta nu... det gör jag ju. Har nog inte haft samma storlek någon längre tid de sista 2,5 åren. Längtar tills jag kommer i alla mina kläder som nu också ligger uppe på vinden. Den dagen... den lyckan.


Helgpyssel

2009-10-10 09:35:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «




Idag är vi hemma hela familjen. Maken är ledig och jag är så glad över det faktumet.

Imorse fick jag sovmorgon också, vilket var mycket välbehövligt. Extra roligt att få sovmorgon när man inte ens bett om det innan.
Vi har haft en lugn och skön morgon. Ibland är det skönt att inte göra sig iordning förrän framåt lunchtid. Nu är iofs klockan bara halv tio och både jag och Mira har redan duschat och fixat oss...så väldigt sena är vi ju kanske inte ändå.

I eftermiddag ska vi pyssla lite med lägenheten igen. Dax att flytta upp två hyllor på vinden, plus att vi måste rensa ur förrådet uppe så att vi får plats med fler kartonger nu framöver. Alltid nåt som behöver göras när man har ledig dag. Känner ni igen det?

Nu ska jag vara lite trevlig mot min lilla familj.

Trevlig helg!


Bebis i mammas mage

2009-10-09 18:59:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Jag och Mira satt i soffan och läste böcker. I en bok dyker det upp en bebis. "Titta bebisen" säger jag då. Mira drar upp mitt linne och pekar på den nakna magen. "Bebis" säger hon. 
Ja, huruvida hon nu verkligen sa bebis vet jag inte. Jag kan ha hört det jag ville höra, men något sa hon iaf och bebis va det hon menade. Tänk att hon vet att det ligger en bebis i mammas mage.  
Tycker att det är så häftigt att hon förstår nya saker och ord för varje dag.

Idag kom overallen som jag vann på tradera. Den passar perfekt i storlek 86. Troligtvis kommer den tom att bli för liten innan vintern är slut... men just nu passar den och det var det som var tanken.
På bilden nedan så står min lilla nallebjörn och tittar på sig själv i spegeln. Jag tror hon tycker hon är fin:)
Jag tycker iaf att hon blev otroligt söt i sin nya overall. Är nöjd med köpet också trots att det syns aningens på knän och rumpa att tyget är lite blekt. Men köper man begagnat så är det sånt man får räkna med.


Ring, ring

2009-10-09 09:56:45 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag blir en lugn dag för mej och Mira. Eller lugn och lugn... jag ha redan tagit hand om massa tvätt och packat ner alla saker som står i vårt skåp i tvrummet i kartonger.
Jag är så sugen på att göra fint nu tills vi ska ha visning så jag kan inte låta bli att plocka och grejja. Ska ringa mäklaren idag och boka en tid för korttagning och sedan bestämma när vi ska lägga ut lägenheten till försäljning.

Flera telefonsamtal som står på listan idag. Ska om tio minuter ringa mitt första samtal för dagen, det går till mvc. Tänkte vara duktig och gå och ta ett blodgrupperingstest idag, men då uppäckte jag såklart att jag slarvat bort remissen. Dumt!

Efter att vi vart till mvc behöver nog Mira leka av sig lite i lekparken... så så får det bli innan lunch. Mina övriga samtal till mäklare, bank och några fler får jag ta tag i när Sessan sover.

Hoppas du har en skön fredag och roliga planer inför helgen.

Mitt hus, bara mitt!

2009-10-08 19:42:23 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(4) «


Åhh... jag har hittat det perfekta huset till oss!
Nu sitter jag här och har ångest över att det säkert kommer att gå upp massor i budgivning eller att det är nåt fel på det som inte står i beskrivningen på hemnet.
Känns för bra för att vara sant helt enkelt. Nu måste ni hjälpa oss hålla tummarna att visningen går bra på söndag och att vi blir lika nöjda som vi är med bilderna och beskrivningen... plus att det inte kommer en kotte dit förrutom vi. Drömma kan man väl alltid eller hur!?

Vill ha, vill ha, vill ha!

Dagens IT-girl

2009-10-08 17:25:22 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «



Att sitta still med myror i brallan är en konst inte många behärskar

2009-10-08 15:55:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag måste jag få skryta lite över min duktiga tjej.

Vi lämnade hemmet klockan 9.15 imorse för att bege oss till banken. Gick föresten bra på banken och vi fick ett lånelöfte vi är nöjda med. Efter bankbesöket mötte jag o Mira upp en tjej jag haft kontakt med ett tag här på internet. Blev en trevlig fika på waynes.
Efter fikat gick vi en svängt till Polarn och pyret där Mira somnade sött i vagnen. När hon väl somnat såg jag ingen större mening med att genast gå hem eftersom jag vet att hon alltid vaknar när vi svänger in genom grinden här utanför huset. Konstigt att hon kan känna på sig i sömnen när vi är hemma.
Det fick bli en tur in på några av mina favorit affärer. Inte så ofta jag går i affärer längre när jag har Mira med mej. Hon är inte direkt lika nöjd med det som hon var när hon var bebis.
När jag sedan var påväg hem kom jag på att jag kunde ta sällskap med maken, olyckligtvis fick han lov att jobba över lite. Tur för mej var ju att jag i samma veva stötte ihop med Malin som var ute och shoppade present. Det slutade med att vi gick och åt en varsin tacotallrik för 35 kr var (bra pris va!?) medans jag väntade in maken.
När maten var slut och Mira började visa spring i benen var maken forfarande inte klar och vi fck vackert promenera hem själva iaf.

Det jag vill komma fram till är att Mira suttit i vagn och på stol sedan klockan nio imorse till efter kloockan 15 eftermiddag. Inte många gånger har hon gnällt över att det varit tråkigt. Helt otroligt duktigt enligt mej.



Kängor, stövlar eller vad? Vinterskor i massor...

2009-10-07 20:47:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Jag fortsätter på samma tema...

Denna gång riktar jag in mej på ännu en jätte svår sak till vintern. Skor.
Vad behöver en ettåring egentligen på fötterna en kall, blöt, svensk vinter?

Det finns hur många olika sorter som helst. Låga, höga, korta, tjocka, vattentäta, varma... ja även här en djungel.
Mira går inte på dagis och de gånger hon är ute så är det oftast med mej eller maken. Jag är inte någon vintermänniska och kommer inte att vara ute flera timmar varje dag i vinter. Även om Mira sjävklart ska få gå ut varje dag... så kommer det inte att bli några jätte långa stunder. Frågan är då. Vad behöver tjejen ha på fötterna?

Det första problemet innan man ens börjar fundera på vilken sko är att komma fram till vilken storlek man sa välja. Jag skulle gissa att vi kommer att få köpa en till storlek innan den här vintern är över.

Hjälp mej nu kära läsare. Hur tänker ni gällande vinterskor?


                                       
                                    


                                         


Vinteroverall till en ettåring???

2009-10-07 20:15:44 Shopping
» Kommentarer(3) «


En av svårigheterna med att vara mamma är att hitta bra kläder till sina små godingar, i en djungel av märken, priser och mönster.

Jag hittade ju ingen overall när jag var i ullared och det tvådelade settet jag köpte är alldeles för stort. Jag bestämde mej då för att ropa hem någon fin begagnad overall på tradera. Denna gången i en storlek jag vet att hon kan ha nu i början på vintern.

Jakten började alltså för ca två veckor sedan och jag insåg då vilken djungel det är. Ska man köpa en med något okänt billigare märke eller ska man köpa en i ett känt dyrt kvalitets märke? Jag kollade på både och men lyckades inte vinna någon förrän idag.

Det blev en Polarn och Pyret vinteroverall. Har hört mycket bra om de overallerna och när jag fick den till ett sånt bra pris så passade jag på. En ny overall kostar ca 1100 kr. Jag köpte denna för 250 kr. Bra begagnad och använd en vinter.



Idag på öppnaförskolan läste jag i "vi föräldrar" där de hade ett test på overaller. Tyvärr var inte POP med i det testet. Vinnare blev coop. Kunde man inte tro. Men med tanke på att en overall på coop också kostar 800 kr så är jag ändå nöjd med att köpa en begagnad pop. Frysa ska hon vl ändå inte göra i den hoppas jag.

Någon med erfarenhet av Pop´s vinteroveraller? Vilken overall har ni köpt till ert barn?


Bus o lek hela dagen lång

2009-10-07 19:40:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Det blev en tur till öppnaförskolan i förmiddags. I eftermiddag efter det att Mira sovit middag var vi till Maria och Märta och fikade en sväng.

 

Det har varit en rolig dag idag, inte allra minst för Mira som fått busa och leka med sina kompisar hela dagen.
Nu sover min pärla och jag hoppas att hon kommer att fortsätta göra det utan uppehåll till imorgon klockan åtta.

Ikväll är det grey´s kväll igen. Mysigt. Känner i magen att det varit en fullspäckad dag. Är helt slut nu och sammandragningarna kommer hela tiden. Konstigt vad mycket värre det blivit med sammandragningarna bara sista veckan. Idag gjorde det riktigt ont när jag gick till förskolan. Trycker mycket mer än det gjort innan.

Tänkte föresten på en sak när jag var vid öppna förskolan idag. Mira har blivit mycket mera duktig på att leka när vi är där. Hon går mest omkring för sig själv och grejjar. Favorit hörnan är vid bordet där hon sitter och dricker te och vispar i kastrullerna. En annan favorit är elefanten som ni ser här ovan. Så skönt att hon slutat vara jobbig och dra i de andra barnen. Visst springer hon omkring mycket fortfarande, men hon leker åtminstone samtidigt och inte bara springer. En negativ sak som jag dremot märkt är att hon börjar bli väldigt självisk med de grejjer hon leker med. Hade hon kunnat säga "min" och "mitt" så hade hon gjort det. En del i utvecklingen antar jag.


100 dagar kvar

2009-10-07 17:36:33 Graviditeterna
» Kommentarer(0) «


Imorgon är det ett tvåsiffrigt tal kvar tills bebis beräknas födas. Jag minns när jag väntade Mira, då tyckte jag att det var ett stort steg att komma till dessa 99 dagar kvar tills bf.
Den här gången tänker jag mest bara "Hjälp, va fort det går". Att det bara är 99 dagar kvar betyder att det inte är så mycket mer än 3 månader kvar. Vilket i sin tur betyder att bebis kommer snart! Tre månader går ju så fort. En av de tre månaderna är december och det vet vi ju alla hur fort december alltid går. Fullt upp med julstök och shopping av julklappar och allt vad advent och julen för med sig. 

Det är både med glädje och med skräck jag tänker på att det inte är så lång tid tills jag blir tvåbarsmamma. Jag
längtar så efter det lilla knytet i magen... samtidigt som jag inser hur mycket lugnare och smidigare vi har det just nu.

På nåt vis föreställer jag mej nog det värsta att få en till bebis. Jag tror att det kommer att bli en tuff första tid. Lite sömn och mycket jobb. Jag om nån kommer att bli glad om det visar sig bli lättare än jag tror... men till motsatsen är bevisad tänker jag fortsätta tro att det kommer att bli den jobbigaste perioden i mitt liv.
Negativt kanske ni tycker... en försvarsmekanism tycker jag.

Tillbaka i rätt spår...

2009-10-07 08:03:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Gårdagen gick över förväntan. Vi höll oss vakna genom att städa och pyssla här hemma. Mira lyckades hålla både mat och sömntider hyffsat bra under dagen och vi fick henne i säng endast en timme senare än vanligt. I natt sov hon hela natten om man bortser från en kort stund klockan tre då hon var lite ledsen.
Jag känner mej nästan tröttare idag än vad jag var igår. Konstigt. Men det kommer väl efter antar jag.

Idag är det dax för öppna förskolan. Vi funderar också på att åka hem till en kompis i eftermiddag och leka av oss lite. Så...som det ser ut nu blir det en fullspäckad dag med mycket lek och bus för Miras del. Kan hon behöva efter gårdagen då vi tog det betydligt lugnare.

Insåg att jag varit dålig på bilder på sistone. Det ska det bli ändring på.


Här kommer magen. Tut tut

2009-10-06 12:53:14 Graviditeterna
» Kommentarer(0) «


Vi håller på att städa lite här hemma för att underlätta inför flytt och visning av vår lägenhet. Hittade då en anteckning från när jag väntade Mira. Jag hade då mätt mej själv på flera ställen över kroppen för att se skillnaden från innan jag var gravid.
Mätte på skoj mej själv även nu för att se om det var någon skillnad från när jag väntade Mira mot hur jag ser ut nu. Lår och rumpa var ganska lika men hör och häpna, magmåttet skillde 10 cm. Fatta att jag är 10 cm större nu! Nog för att jag sett att magen är större nu. Men 10 cm hade jag aldrig gissat.

Undra vad det är för en jätte som ligger där inne och jäser? Eller så är det mina godisbitar och bullar som syns. Dax att sluta vara gottegris tror jag, både jag och bebis. :)


Någon ljuvlig morgon är det minsann inte

2009-10-06 07:19:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Jag önskar jag kunde säga att jag nyss gick upp. Tyvärr är sanningen inte fullt så bra. Sedan klockan ett i natt har vår älskling varit vaken. Varför? Jag har verkligen ingen aning. Efter två försök att ge vällingflaska och lika många försök i vår sängfick vi gå upp och sätta oss framför tven. Jag och maken har turats om och varit vakna. Mellan fem och sex lyckades jag faktiskt sova. Fantastisk timme.

Nu har jag lagt Mira igen efter en tallrik gröt och en portion alvedon. Hör och häpna, men jag tror att det är tyst där inne i sovrummet nu. Sova ska också jag göra... fick lov att käka nåt först.
Tyvärr är mitt illamående fortfarande inte väck och sådana här mornar är det självklart värre än någonsin. Jag hoppas en tallrik naturellyoghurt kan få magen att lugna ner sig så pass att även jag får sova en stund till.

Nu är väl bara frågan... kommer hon att sova en kvart, en halvtimme, en timme eller ännu mera? Återstå att se antar jag.

Varit och tittat på hus

2009-10-05 21:37:32 Försäljning lägenhet
» Kommentarer(0) «


Jag glömde berätta att vi varit och kollat på ett radhus idag. Låg tyvärr lite långt från stan. Det var fint i helhet men med mycket konstig planlösning. Tyvärr inget som föll oss i smaken. Bara att fortsätta leta. Vi kom iaf fram till att det kan vara bra att vara runt och titta på några objekt innan man hittar sitt köp. Det är betydligt svårare att köpa hus/radhus till skilland från lägenhet. Mycket mera att tänka på och ta reda på.

Jag hoppas innerligt att vi hittar vår drömhus inom de närmsta månaderna.

I slutet på den här månaden är det dax att lägga ut lägenheten till försäljning. Spännande!


Måndagslista

2009-10-05 19:55:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ibland behöver man stanna upp och glädjas åt det som är bra i livet. Speciellt sådana gånger när man inte är på topp. Därför ska jag göra som en av mina favvo bloggare och skriva en måndagslista.

Idag måndag är jag glad för att:

- Dom sålde goda satsumas på Ica.
- Mira är så underbart härlig och rolig.
- Maken var hemma från jobbet igår och tog hand om mej istället och följde med mej till förlossningen.
- Jag kunde ta en liten promenad idag trots sammandragningar.
- Jag hittade en jätte söt åkpåse till bebisen på Kappahl, med kanon pris.
- Jag har härliga vänner som gör min mammaledighet ännu roligare.
- Bebben mår bra i magen och sprakar och busar som aldrig förr.

Det var några punkter som gör mej extra glad just idag.
Testa att göra en lista du med. Man har mer i livet att vara glad över än man ibland tror.


Promenad i höstsolen

2009-10-05 19:28:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 



Idag tog vi en sväng till IKEA jag, Malin och tjejerna. Fika för sju kronor är helt ok tycker jag allt. Bulle o kaffe, vad mer kan man behöva?

Känner i magen att promenaden i förmiddags gör sig påmind. Jag är trött på att va helt begränsad i allt jag gör. Så länge det inte blir värre tänker jag fortsätta röra på mej som jag gör nu. Kommer bli galen om allt jag kan göra är att sitta här hemma eller på sin höjd gå ut till lekparken som ligger utanför grinden.
Både jag och Mira behöver våra lite längre utflykter ibland. Självklart tar jag det lugnt och går absolut inte så snabbt som jag brukar.

Ikväll ska jag packa de sista grejjerna som jag sålt på tradera. Skönt att få allt ivägskickat och klart. Det är allt lite jobb med att sälja saker... men som tur är så är det ju värt det.

Nu ska jag skriva en måndagslista, sen ska jag kura upp mej i soffan och ta det lugnt resten av kvällen. (Förutom paketen som ska slås in såklart.)



Tävling

2009-10-04 16:39:48 Allmänt
» Kommentarer(2) «




Jag är med och tävlar om ett presentkort á 500kr
från Barnens Gruva hos Hanna Of Sweden!
Var med och tävla HÄR du oxå!



Besök på förlossningen v 26

2009-10-04 13:18:43 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


Det blev en tur till förlossningen idag. När jag vaknade imorse hade jag ont i ryggen, molvärk i mage och kraftiga sammandragningar så jag ringde in efter lite peppning från min bloggvän Jenny. Tack vännen för att du orkade prata lite med mej trots att du var stressad och påväg bort.

På förlossningen tyckte de att jag skulle komma in på en koll även om jag nyligen varit till läkare, just pga av att sammandragningarna ändrat karaktär sista dagarna.

Gjordes undersökning och läkaren konstaterade att allt såg bra ut. Ingen påverkan av sammandragningarna och molvärken. Så länge jag mår, känner och har det så här så är det alltså ok. Skönt att veta att lilla pyret inte är påväg ut än iaf. Tråkigt bara att jag kommer att ha det så här hela vägen ut. Det tar på både kropp och psyke att gå och ha ont hela tiden. Även om jag inte behöver vara orolig att bebis är påväg ut just nu så finns det ju alltid en viss oro att det ska bli värre om jag gör si eller så.

Nu ska jag iaf krypa upp i soffan och läsa lite medans Mira sover. Gäller att passa på att ta det lugnt när hon är lugn.


Ont fortfarande... piggar upp mej med söta bilder på Sessan

2009-10-03 19:58:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


 
Fick upp Miras hår i en riktig hästsvans idag. Gulligt värre.



Nu har jag äntligen fått hem maken igen. Ikväll blir det körslaget och sedan film.

Idag har inte varit någon bra dag för magen den heller. Ikväll har det tom blivit värre. Har ganska ont nu från och till och får sammandragningar hela tiden, behövs bara att jag vänder på mej, flyttar benen eller liknande.
Känns inte alls bra och att det blivit värre trots att jag tagit det lugnt nu i tre dagar gör mej lite orolig. Jag tänker inte åka in till någon förlossning ikväll, men om det inte blir bättre till imorgon eller om det blir ännu värre inatt så får jag nog ringa in och rådfråga trots allt. Det tar emot, men jag vill ju så klart göra det som är bäst för bebben.

Nu är klockan snart åtta och körslaget börjar.Dax att bädda upp sig i soffan med godispåsen som maken kom hem med.

Hoppas ni har en mysig lördagkväll.


Erbjuden jobb

2009-10-03 12:11:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Jag har ju glömt att berätta att jag blev erbjuden jobb igår när jag var ute vid lekparken med Mira.

Träffade på en dagmamma som var där med sina tre barn och lekte. Jag började prata med henne och frågade lite om hur barnomsorgen här i stan ser ut och ur många dagbarnsvårdare det finns här i närheten osv.
När vi pratat en stund så frågar hon mej helt plötsligt " Du vill inte jobba som dagmamma då? Det finns en ledig plats och du kan få börja när du vill"

Jag gjorde en liten snabb överslagsräkning i huvudet. Mira 1 ½år, bebis i magen som snart föds, bor i en tvåa... ja längre behövde jag inte tänka förrän mitt svar kom ganska spontant. "Nej tack"


Inte det bästa tålamodet direkt

2009-10-03 12:07:02 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Nu har vi precis käkat lunch och Sessan har förhoppingsvis somnat sött i sin säng (det är tyst där inne iaf). Innan lunch, medans jag stod och lagade maten, satt Mira i vår säng och pysslade med dupplo. Hon satte ihop fem bitar och så tog hon isär dem igen. Så höll hon på... Gång på gång, på gång, på gång.

När jag stod där i mitt kök och var glad över att hon kunde sitta själv i 2 min och göra något utan mej så hör jag ett illvrål och så börjar hon gråta. Jag släpper allt jag har för händerna och rusar in i sovrummet. Där sitter hon skruttan och försöker sätta ihop bitarna och varje gång hon misslyckas så börjar hon gråta. Jag trodde inte att det var möjligt att ha sämre tålamod än jag själv har... men Mira överbevisar mej om motsatsen gång på gång.

Jag som trodde att hon ramlat ner från sängen och så var det bara i ren ilska som hon skrek och grät.

Hur övar man upp sitt barns tålamod?


Sångstund fångad på film

2009-10-03 10:47:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Kom på det tidigare i morse att det var väldigt länge sen vi filmade Mira. När hon var liten bebis filmade vi de flesta av hennes nya färdigheter. Första leendet, första gången hon satt, kröp, stod, gick m.m. På senare tid har det blivit väldigt dåligt med film. Vilket är tråkigt för hon lär sig ju saker varje dag och utvecklas massor hela tiden. Det är ju jätte kul att ha kvar lite små klipp från hennes barndom sen när hon blir större. Tycker redan att det är roligt att gå tillbaka och se hur hon var som bebis. Man glömmer ju så fort.

För er som har bebis eller snart kommer att få så är det verkligen ett tips från mej att försöka att filma små stunder då och då.

Idag plockade jag iaf fram mobilen och filmade lite när Mira satt och läste böcker. Jag får väl så här i förhand be så mycket om ursäkt för min hemska stämma som förstör Miras sång. Vet inte om jag ska skylla på morgonröst eller bara att jag inte är någon skönsångare helt enkelt.
Jag bjuder på det iaf.

I det här klippet får ni höra Miras två favvo sånger och hennes nya ord som hon lärt sig säga för bara någon vecka sedan.



Visst har hon söta kläder på sig idag!? Body av märket Alfons Åberg och kjol från Polarn och Pyret.

En fredakväll i soffan

2009-10-02 19:27:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Har haft ont i magen hela dagen. Har försökt att ta det lugnt och inte lyfta Mira mer än nödvändigt. En sväng till lekparken fick vi lov att ta imorse då Mira hade spring i benen. Nu har jag precis lagt mitt lilla busfrö och hon ligger och sjunger i sängen. Hoppas hon somnar snart så att jag får se på Idol i lugn och ro och bara ligga i soffan resten av kvällen.

Jag har laddat med mörkchoklad och glass. Inte det bästa för den som försöker hålla vikten i chack, men just denna helgen tycker jag att jag kan få unna mej lite fredagsgott.

Imorgon har jag en massa auktioner på tradera som går ut. Ska bli spännande att se vad jag lycka skrapa ihop i plånboken denna gången. Än så länge ser det helt ok ut och de flesta plagg har fått ett bud på sig iaf. Den här gången lade jag ut lite skor, jackor och kläder som inte jag kan ha längre... och som jag inte kommer att kunna ha sen heller. Första gången jag säljer saker som inte är bebiskläder.

Nä ni... nu är det dax för en alvedon sen ska jag krypa upp i soffan.

Trevlig helg på er allesammans!

Ont i magen och oron sprider sig...

2009-10-02 08:50:35 Graviditeterna
» Kommentarer(3) «


Igår var en konstig dag.
Som jag skrev igår så var jag inte alls på bra humör. Jag var trött, deppad och allmänt nere. På eftermiddagen började magen ömma jätte mycket och mina sammandragningar var mycket kraftigare än vanligt även om de inte kom speciellt tätt eller regelbundet. På kvällen hade jag ont imagen konstant och hade även mycket sammandragningar. Blev riktigt orolig ett tag att det skulle bli värre under natten. Lyckligtvis har jag sovit bra i natt (när jag väl kunde slappna av och somna). Idag känner jag också att magen är på helspänn och sammandragningarna finns där även om de inte är lika kraftiga som igår...än. Undra vad det här nu betyder? Värken i magen går tyvärr inte bort med alvedon heller.

Blir att ta det lugnt i helgen verkar det som. Tråkigt att maken jobbar i dag och ikväll och att det imorgon är bortamatch med fotbollen (Heldag med andra ord).

Just nu är det lite svårt att hålla humöret på topp och jag tycker allt lite synd om mej själv. Hade hoppats att den här graviditeten skulle bli lite enklare... men tyvärr...

Torsdag och regn

2009-10-01 10:40:47 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Idag är vi riktigt trötta här hemma. Känner att jag inte riktigt kan vara någon bra mamma idag. Orkar inte anstränga mej och hitta på en massa saker. Just nu sitter Mira här brevid mej vid köksbordet och puzzlar. Det är hon tydligen nöjd med en liten stund iaf. Mira är inte heller på något solskens humör idag. Snorig och trött.

Det tråkiga är att vädret är riktigt dåligt. Jag har ingen lust att gå ut i regenet idag. Bara att hoppas på uppehåll efter lunch så att vi kan gå ut en sväng då åtminstone. 

 Just nu önskade jag att Mira var lite äldre så att man kunde mysa upp sig i soffan och se på en disneyklassiker och dricka varm choklad.