vad göra?

2010-01-31 14:55:06 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag hatar att vara utan dator! Ja det är väl nu det bevisas att jag verkligen är ett datafreak. Kanske är nyttigt det här för mej? Vi plockade fram vår gamla dator. Självklart så har explorer försvunnit från den så vi kommer ändå inte in på internet. Fy va irriterande. Saknar att läsa mina favvo bloggar och att förköpa mej på tradera fynd. Nu ska jag försöka posta detta inlägg. Lättare sagt än gjort med den här mobilen. Vi har en lite bättre dag idag iaf. Trots att familjen blivit förkylda. Värst är nog theo tyvärr. Täppt näsa och hostig. Hoppas han inte blir sämre... Då blir iaf jag orolig.

datorn paj!

2010-01-30 13:38:17 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


nu är var dator trasig igen. Kommer med största sannorlikhet bli så att vi blir utan dator i 2 veckor minst. Jag hoppas innerligt att detta inte betyder att alla bilder är borta. Vi hade tur förra gången. Käre gode gud låt oss ha tur igen. Idag är en skitdag o jag vill bara gå och lägga mej och vakna upp till en bättre dag imorgon. Fast vad tjänar det till att lägga sig... Jag får ju ändå inte sova nåt. Vi hörs när vi hörs. Kanske får jag abstioeos och kikar in via mobilen fler gånger.

Tålamod...tålamod...

2010-01-29 19:06:44 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Fick just jordens prövning i tålamod.

Det började med att jag satt i telefon med mamma när Mira helt plötsligt slår om från mysiga/snälla/glada Mira till bråkstaken/trötta Mira. Hon rycker av mej glasögonen, skrattar mej rakt i ansiktet och biter mej i benet. Jag avslutar mitt samtal och försöker få lillebror att amma klart så snabbt som möjligt. Självklart är även Theo på knöl humör och vägrar ligga ensam. Finns inget annat val än att bära på gråtande bebis samtidigt som jag försöker underhålla Mira så att hon ska sluta upp med sina dumheter och istället leka med nåt annat.
Efter en stund har jag lyckats distrahera Mira så att hon blir intresserad av Bompa och även Theo lugnar ner sig så att jag kan lägga honom i sängen.

Jag bestämmer dej då för att hänga upp en tvätt. Mira slutar upp med att titta på Tven, kommer istället fram till tvättställningen och river ner alla kläder jag just hängt upp. Jag skäller lite på henne, hänger upp tvätten igen, Theo skriker, jag springer och stoppar i nappen, Mira river ner tvätten, jag skäller, hänger upp tvätten, Theo skriker, Mira river ner tvätt, jag nära bristningsgränsen, försöker distrahera Mira genom att busa med henne istället, hänger upp tvätten, lyckas ta bort Mira från tvätten innan hon river ner den igen, går in i köket och gör välling, Mira välter flaskan, fyller på den igen och in i micron, LÄGGER MIRA I SÄNGEN. PUST!

Nu sitter jag här med två sovandes barn (tror jag iaf) och lugnet har lagt sig i huset. Nu vill jag ha mat!


Arg som ett bi


Härliga fredag!

2010-01-29 13:09:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Idag fick jag en härlig sovmorgon. Ja, inte bara jag utan hela familjen faktiskt. Mira vaknade klockan åtta. Jag vågar inte riktigt hoppas på att det kan vara så underbart att hon börjat sova lite längre på mornarna. Igår vaknade hon kvart över sju. Vilket det också är sovmorgon om man jämför med de senaste månadernas uppe klockan sex tid.
Jag fick sova vidare en timme till medans maken gick upp med en pigg Mira. Theo snusade och sov även han.

Efter den lugna morgonen så kände både jag och maken att vi behövde komma ut en sväng så vi klädde på barnen och begav oss ut i kylan.
Mira var nog gladast av alla över att få komma ut en stund. Måste erkänna att jag blivit mycket sämre på att ta med henne ut sen kylan kom.

Nu ligger båda barnen och sover, maken ligger och läser en bok och jag sitter här. Det här blev verkligen en lugn och skön fredag.

Tar lite emot att jag måste stryka massor av tvätt strax och att jag även har några fler "måsten" hängandes över mej. Men men... vad vore väl en bal på slottet. Jobba måste man lite då och då.

 
Lillebror halvt påklädd i nya tröjan som mormor stickat.


Tjuvtitt på Mykidoos vårkollektion!

2010-01-28 21:41:45
» Kommentarer(0) «


Snart kommer Mykidoo med sin nya vårkollektion. Jag väntar med spänning på att se vad de hittat på för fint till denna säsong.

En liten förhandsvisning kan jag iaf bjuda er på.

 
 
 
Ser ut att än en gång bli tuffa kläder i härliga färger.


Bvc besök -3 veckor

2010-01-28 17:19:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Nu är vi precis hemkomna från ett besök på bvc. Tyvärr hade hon inte så många råd att ge mej när det gäller lillebrors nattknölighet och magproblem. Hon tyckte jag skulle fortsätta att testa minifom men sa att de oftast brukar rekommendera semperdroppar i första hand. Magmassage kan också vara bra tydligen att göra på bebisen. Det börjar en kurs i babymassage om en månad, kanske man skulle hoppa på den om det håller i sig i Theos mage.

Jag fick en liten förklaring till varför Theo har ont i magen när vi lade honom på vågen. På knappt en och en halv vecka har han gått upp 600 gram! Han äter otroligt mycket mat min lille grabb! Jag hör tydligen till dom som ger sina barn grädde istället för mjölk. Står nog inte på förrän han är en liten tjockis våran än så länge ganska smala pojke.
Barnsköterskan trodde också att magproblemen kunde bero på att han får i sig för mycket mat och att han äter för snabbt.

Theo väger alltså nu 4760g och är 57 cm lång. Ganska bra för att vara bara 3½ vecka gammal.

Min förlossning 100102 - Så slutade det

2010-01-28 12:28:57 Graviditeterna
» Kommentarer(13) «


Vi kommer in till förlossningen klockan 15 på lördagen den 2 jan och får träffa världens mysigaste barnmorska. Hon sätter sig ner och tar sig tid att prata med oss om hur allt kommer att gå till och svarar på våra frågor. Jag känner genast förtroende för henne och hoppas att hon ska hinna bli den som förlöser mej senare under kvällen.

Ungefär runt klockan 16 så tar hon hål på fosterhinnorna så att vattnet går. Jag har då värkar som kommer var tionde minut. Jag promenerar omkring i vårt rum, löser sudoku och väntar på att värkarna ska tillta i styrka. Vid halv åtta tiden är det fortfarande lika glest mellan värkarna och det beslutas att jag ska få värkstimulerande dropp också.
Droppet ökas sedan på under intervaller av 20 min. Jag känner hela tiden hur värkarna bli starkare och starkare och tätare och tätare. Än så länge är det dock hanterbart och jag sitter och skrattar och pratar med maken. Jag tittar på klockan och hoppas att värkarna snart ska bli så illa att jag måste andas mej igenom dom på allvar. Nu ska bebisen ut ikväll!
 

Barnmorskan kommer in med jämna mellanrum och skruvar upp droppet. Nattpersonalen hoppar på sitt skift och vi får en ny barnmorska som också hon verkar jätte trevlig. Det görs en undersökning klockan 22.15 och jag är då inte öppen mer än 4 cm med en liten bit kvar av livmodertappen. Vid det läget är jag nära att ge upp och åka hem igen. Jag sitter då med värkar som kommer var 3-4 min ungefär och nu börjar det göra riktigt ont.

Jag frågar om det finns någon smärtlindring jag kan få och barnmorskan säger att jag kan få testa ackupunktur eller kvaddlar. Jag tackar nej. Ett bad kan jag också få ta om jag vill. Jag tackar vänligt men bestämt nej till badet också och talar om för henne att jag har alldeles för ont och värkarna kommer alldeles för tätt för att jag ska klara av att sätta mej i ett bad. Jag kan i det läget inte göra annat än att ligga i sängen. Nu börjar det gå fort och värkarna blir bara värre och värre. Barnmorskan ler lite och säger att hon tänker höja droppet ytterligare för än är hon inte nöjd med intervallet som värkarna kommer med.

Efter en stund får jag testa lustgasen, men upplever inte att det hjälper så mycket. Så här i efterhand förstår jag att jag inte andades in riktigt rätt och det var tyvärr inte förrän alldeles i slutet av förlossningen som den började verka. Men det kommer vi till om en stund.

Kl 23.30 görs det ytterligare en undersökning och jag är då öppen 6-7 cm. Det pratas om att det nog kommer att bli en 3 januari bebis för nu lär jag inte hinna föda innan tolvslaget. Barnmorskan talar om för sköterskan att stanna kvar med oss inne på rummet för att jag ska känna mej trygg. Det är ungefär här jag börjar försvinna in i min dimma. Jag går in i mej själv och fokuserar helt och hållet på värkarna som i nuläget tar över hela min kropp när de kommer. Jag upplever inte mycket av det som händer runtomkring mej. Det är också nu som de höjer lustgasen och jag börjar andas rätt i masken. I det här ögonblicket minns jag hur jag tänkte " Ja just ja, det var så här det kändes att föda barn."

Jag får någon värk till och nu känner jag riktigt hur bebisen pressar sig neråt. Kroppen tar helt plötsligt över och jag känner hur jag får lust att börja krysta. Jag skippar lustgasen under en värk för att få möjlighet att ta kontroll över min röst och tala om för sköterskan att jag tror att bebisen är påväg. Hon skrattar lite åt mej och talar om att jag nyss blivit undersökt och bara var öppen max 7 cm då. Lång bit kvar, bara att kämpa på. För varje värk får jag mer och mer panik och jag minns hur jag ligger där och inte kan styra över min tunga och tänker att nu dör jag och jag kan inte förvarna varken Micke eller sköterskan. Jag kan inte få fram ett ljud och tappar kontrollen helt över vad som sker. Hjärnan är med men kroppen lyder inte. Till sist lyckas jag fokusera så pass att jag får fram att hon måste ringa på barnmorskan för nu vill bebisen ut.

När barnmorskan kommer in så kan jag inte hålla emot längre och krystar allt jag kan. Bebisen borrar sig ner och så en värk senare är det hela över. Kl 23.43 föds vår son. (knappt 15 min efter senaste undersökning då jag var öppen 6 cm.)

 

 

 

I det ögonblicket blir allt bara för mycket och jag börjar gråta. Lycklig över den lilla grabben som slussas upp på min mage och samtidigt lättad över att allt är över. Jag ligger fortfarande i en dimma och förstår inte riktigt vad som händer runtomkring mej.
På min mage ligger nu vår underbara lilla Theo och helt plötsligt är det helt självklart att det var just han som legat inuti min mage och sparkat bara några timmar tidigare.

Theo var 51 cm lång och vägde 3815g och föddes i vecka 38+0

Än en gång förundras jag över vad min kropp klarar av och ytterligare en gång konstaterar jag att det är värt varje liten värk.


Ett dygn gammal

Älskade Theo vi älskar dej så mycket!

Min förlossning 100102 - Så började det

2010-01-27 22:23:05 Graviditeterna
» Kommentarer(2) «


En liten sammanfattning om dagarna innan Theo kom...

Jag börjar min berättelse på nyårsafton klockan tolv. Jag sitter uppe i soffan och klockar värkar som kommer allt oftare och allt kraftigare. Jag ringer Jenny som sitter jourhavande barnvakt och hon kommer hit på två röda sekunder. Micke tar en välbehövlig tupplur medans jag sitter kvar och tittar på fyrverkerierna för mej själv. 

När Jenny kommer åker vi in till förlossningen och det konstateras att jag inte har nog kraftiga sammandragningar men att hjärtljuden på bebisen är väldigt höga och pga av det vill dom ha kvar mej över natten för observation. Jag sover 1 timme den natten och har värkar hela tiden. På morgonen görs ett ctg igen och det visar sig att hjärtljuden är lägre och mina sammandragningar svagare. Vi får åka hem igen men får en tid till morgonen efter för träff med läkare och bedömning om en ev igångsättning med tanke på mina onda förvärkar. Jag är öppen 2 cm men omogen.


På promenad för att försöka tänka på nåt annat än det onda en stund.

Morgonen efter görs ett ctg och koll. Jag är öppen 3 cm men har oregelbundna svaga sammandragningar (Jag har dock konstant molvärk som tyvärr inte syns på maskinen). Jag har riktigt ont och känner mej helt gråtfärdig då ctg maskinen inte ens visar mina värkar så som jag upplever dom. Vi träffar läkare och hon beslutar att vi får komma tillbaka kl 16 för en igångsättning. Min lycka är obeskrivlig. Äntligen kan jag se ett slut på mitt lidande.


Sista bilden på magen innan vi åker in till förlossningen för igångsättning

2 veckor innan beräknat födelsedatum får jag alltså tid för igångsättning. Anledningen är mina onda förvärkar och att förlossningen inte startar på allvar trots att jag är öppen 3 cm. En annan anledning är också att jag blev igångsatt med Mira och att läkaren bedömer att jag förmodligen är en person som är värksvag i mej själv och kan behöva lite hjälp på traven.

Här slutade min berättelse sist och här börjar nu den riktiga kampen.

fortsättning följer...

 

 

 


Postmysteriet löst

2010-01-27 20:45:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Vid femtiden idag kom en snäll granne och knackade på dörren. Med sig hade hon en stor kasse med post. Jag tror att det tog en halvtimme för oss att gå igenom allt.

Så otroligt gulligt av våra nya grannar att ta hand om vår post tills vi kom hem. Hon sa att den hade varit så full att locket stått helt öppet och det snöat in massor.
Lite dumt bara att de inte skrivit någon lapp så att vi slapp gått oroliga hela dagen.

Men nu är den återfunnen iaf min kära post.

Skitnatt!

2010-01-27 10:45:51 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Mira somnade direkt vi kom hem igår och sen sov hon till kvart i åtta imorse. Trodde jag aldrig! Hon sov alltså över 13 timmar inatt. Jag tvivlar på att vi kommer att få henne i säng efter lunch idag.

Theo däremot var ju vaken när jag skrev mina inlägg igår kväll. Han somnade strax innan halv ett på natten och vaknade igen vid två tiden. Sen dess har han sovit urkasst. Inatt hade han verkligen krampanfall och jag är inte längre osäker på att det verkligen är magen som gör att han sover dåligt på nätterna. Frågan jag ställer mej nu är väl vad vi ska göra åt det.
Minifom köpte jag igår på apoteket, så det ska jag testa från och med idag. Sen är det väl bara att hålla tummarna att det ger resultat snabbt.
Helt otroligt att han inte väckte Mira inatt när han skrek som mest.

Stackars lille grabb... man känner sig så otillräcklig när man inget kan göra för att lindra hans besvär.

Postmysteriet

2010-01-27 10:37:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Någon har tömt vår postlåda igår! Antingen någon snälll granne som än så länge inte gett sig till känna, en posttjuv eller posten själva. Bara att hålla tummarna att den kommer till rätta under dagen. Både jag o micke väntar viktiga brev som förmodligen redan kommit. Känns lite nervöst faktiskt.

Frågan är väl vad posten gör när en låda är full? Man kan ju hoppas att de inte slängt den iaf.
Jag som är så nyfiken. Detta är näst intill olidligt för mej att inte få veta vad som hänt.

Håll tummarna att den kommer fram under dagen!

3 veckor efter förlossningen

2010-01-26 23:57:59 Graviditeterna
» Kommentarer(0) «


Har ett tag tänkt att jag ska uppdatera er om hur jag mår nu så här lite drygt tre veckor efter förlossningen.

De här tre veckorna har gått över förväntan. Förutom febern och känningar av mjölkstockning som jag hade i två-tre dar så har jag mått oförskämt bra.
Att amma gör inte alls ont längre och några allvarligare sår slapp jag denna gången. Skönt det! Kroppsligt känns det som att jag börjat återhämta mej och jag har inte ont i varken mage eller nåt annat längre. Efter Mira tog det lite längre tid innan jag mådde så här pass bra. Kanske är det som dom säger lättare andra gången.

Om jag kan lita på mammas våg så verkar det som att jag lyckats gå ner 2 kg sista veckan, vilket betyder att jag gått ner 11 kg nu på tre veckor och endast har 2 g kvar till inskrivningvikt. Att jag ändå vill gå ner mer än två kg till är en annan historia.
Jag är enormt glad över att jag lyckades hålla mej under 15 kg denna graviditet. Det trodde jag aldrig i mitten när vågen rusade uppåt.

Tröttheten har kommit ikapp mej lite nu och jag känner hur jag blir tröttare och tröttare för var dag som går. Kan ju hoppas att det vänder snart.

Just nu känner jag mej enormt sugen på att börja träna! Längtar tills jag varit på återbesök på mvc och barnmorskan ger mej klartecken på att det är ok att köra hårt med träningen igen. Då återstår bara att hitta tiden till det.

Kan inte riktigt förstå att jag fortfarande kunnat gå gravid om jag haft otur. Märklig tanke. Är otroligt glad över att Theo valde att komma till oss någon vecka tidigare.
En forlossningsberättelse har jag sakta men säkert börjat skriva på. Ni får hålla ögonen öppna. Det är verkligen dax att få den klar snart för jag mäker hur mycket jag redan glömt.

Sammanfattningsvis så mår jag bra och ser med glädje fram emot våren och att få komma i form igen.


Back in town!

2010-01-26 23:42:04 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Nu är vi hemma igen. Duktiga barn hade vi också som sov hela vägen. Nu sitter vi i soffan och varvar ner en stund innan läggdags. Theo är vaken och ska få en slurk mat till innan han ska sova för natten.

Det känns bra att va hemma innan den beryktade snöstormen drar in över landet även om jag verkligen inte ville åka hem idag.
Vi har haft det så bra hos mina föräldrar och Mira har verkligen fått leka av sig med alla barnen. Nu är vi hemma igen och det är dags att ta tag i tider och rutiner igen. Ska bli spännande att se hur det går.


En riktig cooling i "gangstar"

2010-01-26 17:25:22 Shopping
» Kommentarer(1) «


Tuffa barn ska ha tuffa kläder. Jag har sagt det förrut, jag säger det igen...jag älskar rea!Några fynd från "gangstar"


Natten = lyckad

2010-01-26 08:43:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Idag är det en betydligt piggare och gladare mamma som sitter här vid datorn. Lillebror somnade klockan elva igår kväll för att sedan vakna igen klockan två i natt för en slurk mat. En halvtimme senare sov han gott igen i vagnen. En handuk vid magen och nedknövlat täcke bakom ryggen gjorde att han sov gott och tryggt på sidan. Vid sex-sju tiden fick han mat igen och sedan myste vi en timme till innan vi gick upp klockan åtta. Känns som en lyckad natt utan gaser i magen och knölighet. Underbart!
Kanske var det bara en bra natt eller så hjälpte det att ha honom liggandes på sidan. Idag ska jag hur som helst åka till apoteket och köpa miniform, det är alltid värt att testa iaf.

Mira vaknade flera gånger under gårkvällen och sov till åtta imorse. Nu sitter hon här brevid mej, pigg och glad. Känns som att vi får vänta o se hur hennes tider förändras när vi kommer hem igen. Mamma och jag har en teori om att hon är livrädd för att missa nåt när hon är här och därför sover dåligt. När de andra barnen (Mamma jobbar som dagmamma) sitter uppe och leker så kan man ju förstå att hon inte vill sova middag... det är ju betydligt roligare att leka med dom än att sova.

Idag ska vi träffa kompisar och sen ska jag åka på en shoppingtur till apoteket.
Ser ut som att vi tvingas åka hem redan ikväll då de varnar för snökaos i hela landet imorgon. Så otroligt tråkigt att åka hem redan.

Ni är bäst!

2010-01-25 21:30:25 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Tack gulliga ni för era svar! Har fått många bra tips och jag ska verkligen testa dem alla.
Trots att man har ett barn sedan innan så har vi redan stött på flera saker som är helt nya för oss. Mira var så otroligt smidig när hon var liten. Nätterna krånglade lite i början de med, men då hade man orken på nåt annat sätt och fick åtminstone sova tills långt in på förmiddagen.
Nu ska man försöka va pigg och glad redan klockan sju på morgonen trots att man varit uppe halva natten. Det är nog just den biten som är jobbigast för mej.

Ikväll har lillebror varit betydligt piggare och haft en lite längre vakenperiod. jag hoppas att det kan betyda att han sover lite längre inatt istället. 
Theo äter otroligt snabbt när han ammar och sätter i halsen titt som tätt. Förmodligen pga att han sväljer för stora klunkar och mycket luft. Jag försöker rapa honom vid varje amning, men får kanske testa att göra det ytterligare en gång under tiden han ammar. Konstigt är det ändå tycker jag att det bara märks på kvällarna/nätterna att han har gaser och ont i magen. Han är hur nöjd och glad som helst under dagarna och sover jätte bra (kanske för bra?).

Mira somnade alldeles nyss efter att hon legat i 1½ timme och pratat i sängen utan att vilja sova. Ska bli intressant att se hur länge hon sover i natt.

Dessa barn och dessa sovtider...Så fort man tror sig förstått sig på dom så ändrar de sig.

Sovbekymmer. Hjälp efterfrågas!

2010-01-25 12:44:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(10) «


Miras sovtider har blivit ett mysterium för mej. Just nu ligger hon och vägrar somna. Hon som aldrig haft några problem att somna efter lunch. Tröttheten är det heller inget fel på, så hon skulle verkligen behöva sova.

Sedan vi kom hit i torsdags så har hon somnat sent på kvällen (mellan 20-21) och vaknat sent på morgonen (Klockan åtta igår!). Jag fattar ingenting.

Igår sov hon 5 min efter lunch och sen va hon pigg till klockan åtta.

Jag hoppas hon kommer in i gamla vanor igen...eller att hon håller kvar det bästa. Sov hon 20-08 så skulle jag vara mer än nöjd, men hon får inte sluta sova på dagarna. Det är bästa tiden på dagen nästan när man får lite lugn och ro vid lunchtid. Eller det är iaf en behövlig paus för att orka vara supermamma resten av dygnet.

Inatt höll Theo mej vaken mellan 02-04! Någon med förslag på hur man får en bebis att komma till ro på natten? Är rädd att det är magen som krånglar. Han blir mycket nöjdare när han får ligga på mage mot mitt bröst. Då sover han så gott men vaknar så fort jag lägger ner honom på rygg igen. Vågar inte riktigt låta honom sova på mage heller... då skulle jag bara ligga och lyssna så att han andades. Hoppas det ger med sig snart.
Har jag otur kan det vara att han är känslig mot mjölkprodukter. Jag som älskar mjölk i alla former!

Någon som har barn som varit/är känsliga mot mjölkprodukter? Hur märkte ni att de var det?

Inredningsdrömmar mitt i tröttheten

2010-01-24 22:17:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «
Jag överlevde dagen trots tröttheten.
Nu sitter jag här och väntar på att lillebror ska bli trött och vilja sova för natten. Jag är lite orolig över att han sovit så mycket idag. Vore ju typiskt om han vill vara vaken inatt istället. Lillplutten.

Imorgon är det måndag och ny vecka igen. Vi har inte bestämt oss riktigt för hur länge vi stannar här uppe. Lyxen med att vara föräldraledig och arbetslös är väl att man kan ta dagen som den kommer och slipper planera en massa. Jag antar att vi stannar till framåt onsdag någongång.

Imorgon ska jag ta en sväng på "byn" och strosa i affärer....alla två affärer som finns:) Kanske kan man hitta nån liten rolig inredningspryl eller något klädesplagg till barnen. Återstår att se. Jag uppdaterar...

På tal om inredning så är jag sååå sugen på att inreda och köpa lite nytt till huset. Jag hoppas det kommer in mycket fint i vår i alla butiker. Nåt snyggt ska jag allt unna mej till nya huset.
Satt igår och kikade i nya numret av drömhus och trädgård. Mmm va mycket fint det fanns där i.
Söndagsseg är rätta ordet

2010-01-24 11:34:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Ingen rolig natt alls! Jag och Theo var vakna mellan halv tre och fem. Tror att lillgossen hade ont i magen för han låg och pruttade hela tiden och fick gråtattacker och kunde inte komma till ro. Behöver jag tala om att jag är pretty trött just nu.

Jag är väldigt glad över att jag inte behöver ta hand om både Mira och Theo själv just nu. All energi är som bortblåst.

Idag ska vi på inflyttningsfest till en kompis och sedan hem till makens familj på middag. Ska bli trevligt...även om jag inte riktigt vet hur jag ska orka samla ihop så pass mycket energi att jag orkar va trevlig hela eftermiddagen/kvällen.

Nu ska jag sätta mej och grejja med en fotobok jag jobbat med de senaste två dagarna. Phuu va mycket tid det tar och va svårt det är att få det bra. Är lite rädd att allt jag gjort fram tills nu är förstört också för datorn hängde sig igår och sedan dess har jag inte lyckats få upp dokumentet. Grr för datorer!

Här kommer en bild på mina sötnosar tidigare idag.


Lillebror tre veckor idag!

2010-01-23 10:24:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Hade en supermysig kväll igår med Theo och Emmelie. Timmarna flyger lätt iväg när man har massor att prata om.

Idag hade vi tänkt hälsa på Makens familj... men det blev inget då de kan ha drabbats av vinterkräksjukan. Usch o fy för denna hemska sjukdom. Då vi inte vill riskera att barnen blir dåliga så fick vi skjuta på besöket lite. Det betyder alltså att vi inte har några planer alls för dagen. Ganska skönt tycker jag... men känner jag maken rätt kommer han snart att stå här och stampa o vilja hitta på nåt. Få se om vi lyckas hitta på nåt skoj.

Idag fyller lillebror 3 veckor. Han växer och utvecklas för varje dag. Det är så roligt att han börjar ha lite mer vakentid på dagarna nu. Det är inga långa stunder, men ändå så pass att man hinner prata med honom lite och titta  in i de fina ögonen. Mira är fortfarande en stolt storasyster och är lika glad att se lillebror varenda gång. Det är härligt att va här uppe och se hur glad Mira blir av all uppmärksamhet. Hon behöver det lilla tjejen. Kan inte va lätt att helt plötsligt fått en lillebror som snor mammas uppmärksamhet.

Lillebrors nätter funkar sådär. Han ammar var tredje timme dygnet runt. Förrutom igår natt då han sov 5 timmar i sträck utan mat! Det jobbigaste är de nätter då han inte somnar om direkt efter amningen utan ligger och smågnäller och tappar nappen hela tiden. Men... han är bara tre veckor än så jag har ändå hopp om att det kan bli bättre och att vi inte ska behöva vakna så här ofta hela första året.

Nu ska jag göra mej iordning och sen fika med familjen.

fredagkväll med kompis

2010-01-22 17:49:59 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Kvällen ska jag fördriva med en av mina bästa vänner. Ska bli mysigt att gosa upp sig i soffan och bara prata ikapp om allt man inte hunnit uppdatera sig om på länge.
Mira får va hemma med mormor och morfar medans lillebror hänger på mej och får mysa med oss stora tjejer. Maken ska iväg och spela curling med grabbarna. Måste låta honom få leka av sig ibland:)

Tänk att det ska va så kallt jämt när man är här uppe. Eller så är det att jag är ovan den här sortens kyla...5 minus borde jag ju överleva dalakulla som jag är. Sitter med tjock stickad tröja på mej och skakar som ett asplöv ändå. Tur att jag har lillebror som kan värma mej när jag är frusen. Finns inget goare än att sitta o ha honom på magen när man är lite halv kylig.

Nu ska jag ta och packa ner Theo i overallen och mej själv i kalla jackan. Dax att åka till Emmelie.

Nu ni är den äntligen färdig!

2010-01-22 12:18:21 Huset & Inredning
» Kommentarer(11) «


Den nya designen är på plats. Jag och Maken satt hela kvällen igår och hela morgonen idag och grejjade med detaljer.

Va tycker ni?

Jag ska inte alls ta åt mej någon ära för den snygga bakgrunden för den har helt och hållet min kära man gjort. Han är grym! Tack älskling!

Känns kul med lite förnyelse. Massor har jag lärt mej också nu när jag suttit och pillat med färger och flyttat menyer hit och dit.

Jag älskar design. Skulle jag varit lite bättre på det så skulle jag absolut kunna tänka mej att jobba med det. Men nu är jag bara en liten amatör och får nöja mej med att fixa och grejja här på bloggen.

Ett tips till er som inte ser den nya designen är att testa att uppdatera sidan. Kan funka.


Framme

2010-01-21 19:59:00 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det blev en resa och nu sitter jag här hemma hos mina föräldrar. Jag är så glad att vi är här nu äntligen. Det ska bli skönt att vila upp sig lite och träffa vänner man inte sett på flera månader.

Resan gick bra och båda barnen skötte sig exemplariskt. Vi hade turen med oss och Mira sov iaf 2 av de 5 timmarna.

Det första Mira gör när hon kommer hit är att rusa in till kontoret och peka på dator och säger "Titta där". Jag tror min dotter är lika dataförstörd som jag är. Hihi. 

Jag ville bara kika in en snabbis och säga hej till bloggen. Alltid lika skoj att logga in och se era kommentarer.

Och för att svara en av er: Ja, jag ska göra om designen här inne. Lite ute med att hälsa God Jul i slutet av januari... men tyvärr går det lite segt. Jag kom på en bra idé, började på den... nästa gång jag skulle fortsätta så såg det inte alls bra ut och jag bestämde mej för att börja om från början igen. Ungefär där är jag nu  och stampar. Det kommer... snart.

Roadtripp med hela familjen grus

2010-01-20 21:57:12 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Vi åker förmodligen upp till dalarna imorgon. Problemet är att jag just nu sitter här och har inte alls lust till nåt. Vill inte packa, vill inte städa, vill inte åka. Eller jag vill åka... men jag vill inte göra alla måsten innan vi ska åka.

Imorgon klockan tio ska vi bli intervjuade för lokaltidningen igen. Det kommer att bli en liten uppföljare på artikeln de gjorde om mej när jag var gravid.
Sitter och flurar på vad jag ska sätta på barnen för kläder. Måste ju matcha lite när de ska va med på bild i tidningen.

Vart tog all min energi vägen? Helt plöstligt blev jag överfallen av en hemsk trötthet. Kanske kommer det efter nu... vi har ju kört rätt hårt de sista veckorna/månaderna. Vill bara lägga mej ner och sova i 3 dygn. Någon som kan komma och vakta min familj under tiden?

Nä...hem till mamma är kanske botemedlet. Mamma är bra hon.

Några lillebror foton...

2010-01-20 21:09:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Kan inte låta bli att inte dela med mej av en liten fotobomb som jag tog tidigare idag.
Världens sötaste lille pojk enligt mej.


Så kamera medveten redan 
Hej kameran, hej mamma!


Jag planerar för nostalgitripp

2010-01-20 13:59:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag valde till sist alternativ 2 och drog fram alla kartonger med gamla bebiskläder från Mira. Slutade med att jag fick ihop en banankartong med kläder som även passar Theo och två kassar med kläder som ska säljas. Men... det är ju en fråga om pengar också. Får jag inte det jag vill ha för plaggen så får de hoppa tillbaka i kartongerna igen i hopp om att en ev lillasyster kanske kan använda dom istället.
Insåg nu när jag gick igenom lådorna va fort kläder blir fula... bara av att ligga i en låda. Än så länge håller de måttet men att vänta på ett ev syskon som kanske kommer om flera år eller på att användas av tex Miras barn i framtiden... det tror jag inte att de klarar. Sen kan det ju va otroligt roligt att spara en del och plocka fram och minnas det glada 2009 när man själv kanske någongång i framtiden blir mormor/farmor. Vad satte man på sina barn egentligen? Kommer man tycka att kläderna är lika fina då som man tycker nu? Spännande tanke.
Finns flera av Miras plagg som jag inte kan skiljas från bara för att jag tycker att de är så otroligt fina, de plaggen får ligga kvar och förhoppningsvis bjuder de på en trevlig nostalgitripp om några år när jag plockar fram dem igen.

Frukostdejt en helt vanlig onsdag

2010-01-20 12:31:40 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Idag på morgonen har vi haft frukostdejt med L&E. Trevligt som alltid. Livet med barn ser inte alltid ut som livet utan barn. Att det fick bli en frukost dejt isället för en kvällsmacka beror självfallet på barnen och deras sovtider. Det är helt enkelt inte lika lätt att träffas längre på kvällarna när kompisarna också har barn. Någongång ibland tycker jag att det är helt ok att frångå Miras sovrutiner, men oftast är det ju så att vi får tillbaka för det dagen efter och ibland tom dagarna efter.
Perfekt idag då vi alla var lediga på förmiddagen istället. Vi käkade frukost och sen tog jag och Louise med oss alla tre barnen ut på en promenad. En promenad som inte blev den skönaste med tanke på kombinationen snö och dubbelvagn. Skönt var det iaf att komma ut och trevligt var det med sällskap.

Nu ligger båda barnen och sover, maken är på arbetsförmedlingen och jag sitter här och funderar på vad jag ska hitta på.
Mina alternativ är:
1. Sova jag också
2. Plocka fram kläder som ska säljas via tradera
3. Packa för resa till dalarna. (OM det nu blir någon resa denna veckan)
4. Sitta kvar vid datorn
5. Sätta mej i soffan med lillebror i famnen och mysa framför någon dålig såpa.

Tåls att tänka på. Ser dock att det gäller att jag bestämmer mej ganska omgående. Mira vaknar om drygt en timme.


Personalfest och rea

2010-01-19 22:49:37 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Nu är jag just hemkommen från en personalfest med mitt jobb. Vi blev bjudna på exotiskplanka och div personal rabatter. Trevligt, trevligt. Lite jobbigt var det att sitta där och inte veta hur lillebror hade det här hemma... inte för att jag tvivlar på att maken fixar att ta hand om honom...men ändå. Han är ju bara 17 dar det lilla pyret.

Jag kom hem precis i lagom tid innan lillebror kom på hur hungrig han var. Nu ligger han här i min famn o snuttar så gott. Vi ska nog alla lägga oss för natten nu, även om jag inte alls är sugen på sängen. Känns som att jag inte suttit stilla många sekunder idag och skulle därför behöva varva ner lite innan läggdags.

Jag har inte berättat att jag och Mira var ute på reashopping på förmiddagen. Lindex har nu köp 2 betala för 1 och reafreak som jag är så kunde jag inte hålla mej borta. Blev en del fynd både till lillebror och till storasyster, dock inget till mej själv. Jag hade hoppats på att hitta ett par billiga jeans till mej själv men det fanns tyvärr inga snygga någonstans.
Det blir inte billigt på klädfronten just nu med en liten pojkbebis (Har ju nästan inga kläder alls kvar sen Mira som passar Theo också) och samtidgt en tjej som precis håller på att växa ut storlek 86 och behöver i stort sett en helt ny garderob hon också. Ibland önskar jag att jag kunde vinna på lotto.
Men, det är väl kanske då min förklaring till att jag blir som tokig då det är rea. Att shoppa en tröja för mellan 20-40 kronor istället för 129 är betydligt mer plånboksvänligt i tider då man behöver byta ut barnens garderober.
Vi får se om jag kanske lägger ut någon bild imorgon.

Nu är det väl dax ändå att knyta sig. Gonatt vänner!


Angående namnet

2010-01-19 17:05:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «
Jag måste få försvara mej lite när det gäller vårt namnval. Många av er skriver att ni inte är förvånade över att jag vann till sist... o ja, jag är envis. MEN jag har även en man som är minst lika envis. (Det som gör att jag oftast "vinner" är att maken är betydligt snällare än vad jag är)

Ja, "mitt" namn "vann" även denna gången. Jag hävdar dock att vi båda två (maken och jag alltså) var med och bestämde lika mycket. Jag skulle tom vilja dra det så långt att jag säger att maken hade den slutgiltiga bestämmelserätten. Jag gissar att han dock kommer att hävda att så inte var fallet. Han kommer med största sannorlikhet att säga att det var jag som bestämt mej sedan länge och att det inte fanns nåt han kunde göra åt saken.
Jag skulle vilja säga att han hade väldigt stor chans att bestämma ett namn till lillebror denna gången. Jag har gått och väntat på ett namnförslag i över två veckor. Men något förslag kom aldrig. Varje litet förslag jag kommit med har aldrig varit bra nog och inte bättre än mitt favoritnamn Theo... så till sist fick det ändå bli Theo efter att jag ratat det enda namnförslag maken kom med (Joel).

Nu har jag förklarat lite hur det kom sig att mitt namn vann... och ni behöver inte ta detta inlägget som att jag är stött eller arg över att ni "redan förstått" att jag skulle vinna. Jag kände bara att en förklaring var på sin plats. Det är ju här jag har chansen att säga mitt. Åren som ligger framför kommer jag ändå alltid att få höra att jag har bestämt båda våra barns namn och att jag har en tjänst innestående gentemot maken. (Jag törs inte ens gissa vad ett eventuellt syskon kommer att få heta, blir det en trea kommer jag förmodligen inte ens att få lägga fram ett förslag) Framöver ska jag iaf bita ihop och låta maken få tala om sin historia om hur det hela gick till. Jag har fått säga mitt och mer behöver jag inte säga.

Jag vann ju :)


Första besöket på bvc

2010-01-19 16:44:05 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Theo med sin nya snygga body från mykidoo. Sååå snygga färger!


Sitter här med en illaluktande Theo i famnen. Han är inte den som brukar lukta illa och inte är det heller för att vi badat honom dåligt utan helt enkelt för att han just gjorde världens lass i blöjan. Det är väl så... man måste tömma lte ibland för att få plats med mer.

Mat verkar nämligen inte vara nåt lillebror får för lite av. Vi var till bvc på vägning idag. 4170 g väger han nu. Det betyder en ökning på ca 400 g på en vecka. Inte illa det inte. Skönt att veta att han får i sig det han behöver iaf. Längden har också ökat massor. Nästan 4 cm sedan födseln (54,7 idag), vilket får mej att tro att längden från bb inte riktigt stämde. Inte konstigt att storlek 50 redan börjar bli lite litet...eller åtminstone precis.

Jag vill inte att han ska växa så fort! Det är lite sorgligt tycker jag.
Mykidoo rea! Utförsäljning! Passa på att fynda!

2010-01-18 21:09:28
» Kommentarer(3) «


Nu startar min Mykidoo rea. Nedan visas de plagg som är till salu. Jag har skrivit vilken storlek plagget finns i och vad det kostar till ordinariepris samt mitt reapris. Alla plaggen är sänkta med minst 30%.

De plaggen som jag säljer nu är alltså aldrig använda utan har endast använts som visningsex när jag har varit ute och sålt kläder för mykidoo. På de flesta plaggen sitter det fortfarande lappar kvar.

Merparten av Mykidoos kläder är av ekologisk bomull och Öko-tex certifierade. Perfekt för barnens känsliga hud.

 
Rosa klänning st 98/104                Grön klänning st 110/116
Ord. pris 289:- Rea 199:-               Ord. pris 330:- Rea 229:-


     
Röd collage tröja st 86/92                     Blå collage tröja st. 122/128    
Ord pris. 289:- Rea 189:-                   Ord pris. 289:- Rea 189:-
        
Röda collage byxor st 86/92         Blåa collage byxor st. 122/128    
Ord pris. 220:- Rea 139:-                   Ord pris. 220:- Rea 139:-
             
Body med blomma st. 50/56              Rosa mjukisbyxor med växamuddar
Ord pris. 165:- Rea 79:-                       nertill och i midjan, st. 50/56
                                                          Ord pris. 165:- Rea 79:-
   
Röd tröja med krona st. 98/104          Grön tröja med raket st. 86/92
Ord pris. 210:- Rea  129:-               Ord pris. 210:- Rea 129:-
   
Tröja Cool St. 122/128                   Tröja stort öga st 146/152
Ord pris. 210:- Rea 129:-                   Ord pris. 254:- Rea 159:-
   
Linne många ögon st. 122/128
Ord pris. 132:- Rea 69:-
       
Svart mössa st 48/50       Lila mössa st.44/46
Ord pris. 89:-  Rea 49:-

Om du är intresserad av något av plaggen
maila mej då på therese.nordquist@spray.se
eller skriv en kommentar till inlägget så hör jag av mej.
Du står för den ev. frakten.
Jag packar kläderna så bra jag kan för att frakten ska bli så låg som möjligt.
Köper du flera plagg så samfraktar jag givetvis.
Vill du veta fraktkostnad eller undrar något annat,
tveka inte att höra av dej!

Först till kvarn! Så skynda fynda!


Stora klädrensningen har startat

2010-01-18 19:30:11 Shopping
» Kommentarer(1) «


Nu ska jag påbörja ett mycket jobbigt projekt. Eller rättare sagt två projekt.

Projekt 1: Jag ska rensa ur alla de kläder som utgått ur min mykidooväska. Jag ska ta kort och lägga ut till försäljning. Håll ögonen öppna för jag tänkte lägga ut dem här på bloggen så att ni läsare har möjlighet att shoppa lite till kanonpriser!

Projekt 2: Jag ska gå igenom alla Miras gamla kläder och sälja en stor del på tradera. Varför sitta här på en massa rosa kläder som aldrig kommer att komma till användning igen?
OM vi nu skulle få ett tredje barn någongång i framtiden så kommer jag förmodligen ändå att vilja köpa nytt. Därför ska det säljas av nu och så spar jag de plagg som jag verkligen älskar och som vi kanske fått i present och vill spara som minne.
Pengarna som vi tjänar ska jag självklart investera i Theos (Hihi...va ovant att skriva hans namn) garderob.

Hej, jag heter Theo!

2010-01-18 19:02:53 Mitt mammaliv
» Kommentarer(11) «(Mamma säger att jag är söt både när jag sover och är vaken...)Till sist kom mamma och pappa överrens om vad jag ska få heta...

Theo, Theo, Theo... kunde nog inte blivit bättre.

Här hemma kommer jag nog alltid och kallas lillebror, men du får gärna kalla mej Theo för jag gillar mitt nya namn.


Mira säger sitt... på sitt sätt

2010-01-18 12:45:17 Mira växer & utvecklas
» Kommentarer(5) «


En ny dag med familjen. Fick sova till halv nio idag=Lovely! Tyvärr var inte natten lika härlig då både lillebror och Mira var vakna flera gånger och inte kunde sova. Mira är svår att få att somna om på nätterna på annat sätt att ge henne flaskan. När hon vaknade för andra gången i natt kunde vi inte med att ge henne ännu mera mat... så hon fick ligga där o gnälla ett tag. Efter en stund som kändes som en evighet så somnade hon iaf om.

Även idag har vi haft en gnällig tjej här hemma. Antingen är det någon fas hon går igenom, typ trotsåldern, eller så är det en reaktion på allt nytt som kommer nu.
Hon ska bestämma allt själv och får hon inte som hon vill så lägger hon sig på golvet och gallskriker. Hon vill inte leka själv. Hon ska ha lillebrors napp hela tiden. Hon vill inte äta. Hon ska sitt i knä och äta. Hon hittar på en massa bus som hon vet att hon inte får göra.
Det enda som funkar hyffsat fortfarande är läggningarna. Tack o lov!

Tålamodet prövas många gånger under en dag kan jag lova er. Jag antar att det bara är att försöka hålla i sina gränser men samtidigt inte säga nej hela dagarna. Det känns som att hon behöver oss lite extra just nu. Vilket är väl förståeligt. Hon har aldrig behövt kämpa för min uppmärksamhet tidigare, nu är de helt plötsligt två som slåss om mammas tid. Jag hoppas detta är en fas som snart går över och att hon inte tar ut sin frustration över lillebror utan över mej och maken istället.

Jag tycker också synd om henne att hon inte kan göra sig förstådd genom att prata med oss. Nu längtar jag mer än någonsin tills hon börjar prata vår lilla tjej. Tror det skulle underlätta för oss alla.


 
Hon kan vara en solstråle också... bara hon vill.


De här med att amma...

2010-01-17 19:25:58 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Mina bröst har en inställd klocka som inte alltid stämmer överrens med lillebrors. Som alldeles nyss tillexempel. Jag sitter här i lugnan ro och tänker på ingeting speciellt o så helt plötsligt känner jag hur brösten blir alldeles varma och stenhårda och en sekund senare så är jag blöt igenom både bh och tröja. Funderar vad det är som gör att de helt plötsligt bestämmer sig för att "tömmas". Kan inte dra mej till minnes att jag ens tänkte på lillebror vid det ögonblicket.

Det här med mat känns som ett återkommande ämne för en nybliven mamma. Äter han tillräckligt? Äter han nog ofta? Nog sällan? Allt man kan göra är att lita till sin instinkt och känsla... eller kanske plocka fram vågen och väga bebisen före och efter amning, som man gjorde på den tiden jag var liten.

Kanske stämmer våra klockor ganska bra ändå för just nu ser jag hur lillebror vaknar och börjar bli lite otålig där han ligger. Bara att plocka fram "dom" antar jag.


Premiärtur i kylan

2010-01-17 15:56:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är premiärturen gjord med nya vagnen. Lillebror fick även komma ut på promenad för första gången.

Vi är än så länge jätte nöjda med vår carena vagn. Den känns både stabil och lätt att köra. Sen är det ju en dubbelvagn, så bred är den ju... men det får vi väl ta nu i några månader tills Mira kan stå på ståbräda de gånger vi ska ut.

Det var svinkallt ute och blåsten gjorde att jag nu sitter med sprängande huvudvärk.

Ikväll får vi iaf besök av goa vänner och har jag tur blir det en omgång "Settlers". Ska bli skoj. Bara att hoppas att vi har alla tre barnen på vår sida så att vi får sätta oss ner o spela lite spel. Slutar väl med att vi alla sitter på golvet i lekrummet istället:)


Tadaaa... så här blev det till sist.

2010-01-17 15:32:50 Huset & Inredning
» Kommentarer(7) «


Svårt att få till någon bra bild som visar hur det verkligen ser ut. Men här ser ni på ett ungefär iaf.

   


Söndagspromenad... ett sätt att rymma

2010-01-17 10:14:08 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sitter här och väntar på att lillebror ska vakna och vilja ha lite mat. Efter att han ammat klart ska vi bege oss ut på en liten promenad. Mira har varit jätte gnällig hela morgonen. Hon har blivit snorig också under natten så kanske är det någon förkylning eller så som ligger o lurar o gör att hennes humör dippar.
En promenad i det icke så fina vädret kan nog göra oss gott. Det blir vår premiär tur med syskonvagnen. Nice!

Bild från lekrummet kommer senare idag, Maken måste sätta upp gardinstången först.

Annars är det dåligt med planer idag. Lite städning har jag att ta tag i, men annars blir det lugnt. Börjar få lite ångest över att det fortfarande står några kartogner utspridda i huset som inte blivit upppackade än. Kartonger med sådant som man inte använder dagligen och därför aldrig blir gjort att man plockar upp. Det värsta är att jag inte ens ser dem längre. Man blir så van en viss del av oröra att man till sist inte ser den längre. Känner ni igen det?

Önskar er alla en lugn och skön söndag!

Färdigt

2010-01-16 21:36:41 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Nu är lekrummet färdigmålat, möblerna är inställda och det fattas bara att ta ett kort för att visa er resultatet. Jag är såå nöjd. Det blev kanon bra. Mycket fräschare med vita väggar och tak.
Nu återstår bara det sista pysslet med matta, lampa o andra roliga inredningsprylar.

Idag har jag varit otroligt trött och utan ork. Tålamodet är på botten och jag känner att varje liten motgång blir hundra gånger så jobbig mot vad den egentligen kanske är.

Mira har inte heller varit på sitt bästa humör idag direkt. Arg, grinig och klängig. Antar att det är hennes sätt att ropa på uppmärksamhet. Hon tycker nog vi har varit ganska tråkiga som har målat och grejjat nu i flera dagar.

Imorgon ska vi ta det lugnt och vila hela dagen. Ägna oss åt Mira, gå på långpromenad och äta god mat. Ser jag fram emot.

Nu ska vi sätta oss och se på film jag och Maken (även lillebror som vägrar sova ikväll).
Hoppas ni har en härlig helg!

Kära dalom... I miss you!

2010-01-16 08:51:26 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Det är inte ofta ni hör mej säga detta, men jag saknar dalarna! Jag menar inte att jag vill flytta tillbaka. Men jag vill åka på besök. En vinter utan dalarna är väl ingen riktig vinter. Jag har stått ut med en jul utan mammas mysiga julbonade hus men en hel vinter utan "hem" tänker jag inte gå med på.

Om räkningarna är snälla på oss så blir det definitivt en tripp uppåt landet i slutet på januari. Kanske nästa vecka redan? Eller veckan därpå? Vi är ju helt fria att göra vad vi vill. Föräldralediga och arbetslösa. Perfekt utgångsläge för en semester. (Om man bortser från plånboken som inte är lika full som vanligt)

Gör er beredda mina kära föräldrar för snart invaderas huset av familjen bus.

Mina reafynd

2010-01-15 21:19:52 Shopping
» Kommentarer(3) «


Lovade er att jag skulle visa upp mina reafynd. Här kommer några bilder...
Många av plaggen är i lite större storlekar, men de växer ju så fort de små. Jag tycker fortfarande att det är svårt att hitta roliga grabbkläder i st. 50-56.Två tuffa koftor. Den ena från Lindex, den andra från Maxi.


Ett blått kit. En del köpt av mej själv och några plagg är present. (Lindex)


Blått och brunt är snyggt på en liten grabb. De här plaggen är från coop.


Farfarsbyxor och snygga tröjor. Fyndat på halva reapriset på kappahl. (Tröjorna 20 kr st)


Jag brukar aldrig unna mej att shoppa på Polarn och Pyret. Men nu när de hade rea lyxade jag till det lite extra och köpte de här två byxorna. De svarta är i manchester o såå snygga in real life.


Det här settet fick vi i present av familjen Aronsson. Tack vänner!


Mira fick nöja sig med tre plagg från årets rea. Visst är de väl ändå lite dalarna inspirerade? Kommer att passa Sessan perfekt. Alla plaggen från Kappahl. (Betalade 125 kr om jag minns rätt för alla tre plaggen)


Våra fina - Fredagen den 15 jan

2010-01-15 20:52:14 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «Ett busigt kort som jag tog ikväll innan Mira gick till sängs.


Kanske bäst att gömma sig bakom ett skåp när man gör något man inte borde.

Det fanns en rädsla med att introducera nappen för lillebror och det var att även storasyster skulle tycka att det helt plötsligt blev intressant med napp. Mycket riktigt så har hon idag sprungit omkring med en napp i munnen. Idag har hon tom sugit på den. De gånger hon testat napp innan så har hon bara bitit på den och inte riktigt förstått hur den ska användas på riktigt.
För er som inte vet så kan jag ju berätta historien om Mira o nappen. Mira använde napp när hon var bebis. Efter mycket krångel i början så hittade vi till sist en sort som hon gillade. När hon sedan blev knappt 4 mån så slutade hon plötsligt med napp. Från att ha tagit den på kvällen så vägrade hon den morgonen därpå. Sedan den dagen har hon inte använt napp. Hon tycker bara att alla andras nappar är otroligt roliga att leka med och stoppa i och ur kompisars munnar.
Vi vill givetvis inte att hon ska börja med napp nu när hon klarat sig utan så länge. Det återstår att se om vi lyckas med att säga nej tills hon tappat intresse för lillebrors.


Fina pojken!


Bilder från målningen

2010-01-15 20:28:44 Huset & Inredning
» Kommentarer(4) «
Lekrummet FÖRE. Lite svårt att få till en bra bild som verkligen visar hur illa det ser ut. Lila-rosa färg på väggarna med massor av hål o skavanker. Furufärgat tak.Jag målar bort den fula väggfärgen. Nu blir det vitt och fint.


Vi har börjat med taket. Rummet börjar bli ljust o fint. (Maken grejjar med nåt vid fönstret?)


En fototapet från Rusta som jag är sugen på att klistra upp i lekrummet. Va tror ni om det?
(Finns att se på rusta.se)

bildbomb

2010-01-15 14:09:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(0) «


Ikväll kommer det lite bilder här på bloggen.
Jag ska se till att fixa några batterier när jag ska iväg till jobbet.

Håll ögonen öppna:)

Feberfrossa och fortsatt målning

2010-01-15 14:05:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Sitter o ammar liten just nu. Vad passar inte bättre än att sitta o skriva lite på bloggen samtidigt.
Jag har just vaknat upp efter en timmes eftermiddagssömn. Det var välbehövligt idag. Så jätte mysig blev inte sömnen dock för det sista jag gör innan jag vaknar är att drömma att lillebror blir överkörd.

Inatt vakande jag i en vattenböl när jag skulle amma lillebror. Jag hade svettats igenom både täcke och pyjamas. Antar att jag hade lite feber igår kväll ändå som förmodligen släppte under natten och gjorde att jag svettades så. Idag har jag mått lite bättre så jag hoppas att det håller i sg nu och att det inte blir bakslag till kvällen/natten igen. Det blev en konstig liten sjukdom, kanske var det en mild variant av mjölkstockning som jag lyckades häva innan det blev riktigt illa.

På förmiddagen idag har vi målat taket ytterligare en gång. (Igår var det bara ett lager med grundfärg) Tyvärr så blev det inte riktigt vitt så vi måste måla det igen. Suck o pust. Det är inte speciellt skönt att stå med armen rakt upp i över en timme. Känner att axlar och nacke verkligen tagit stryk. Vi skulle behöva en massör hit ikväll (Någon som känner sig manad?:)).

Nu ska jag sätta mej i bilen och köra till jobbet. Har några papper att skriva under angående min mammaledighet. Vi får väl se om jag lyckas komma iväg barnfri eller om jag får ta Mira med mej. Kan ju vara skönt för Maken att ta det lite lugnt i eftermiddag också. Just nu står han och målar i ett par garderober i lekrummet. Lika bra att göra rummet ordentligt när man ändå håller på.

Namngrubblerier del2 och takmålning

2010-01-14 13:40:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(21) «


Åhh va roligt att komma in o se att så många kommenterat och gett förslag på namn. Tack!

De två namn som vi hade uppe på förslag var Theo och Joel (Jag vill att han ska heta Theo och Maken vill Joel).
Mitt absoluta favorit pojknamn är Noah. Men Noah Nordquist kanske inte är någon hit?

Fortsätt gärna komma med förslag så ska jag visa dom för Maken till kvällen. Nu är det faktiskt dax att lillebror får ett namn snart.Vi har fördrivit den senaste 1 ½ timmen med att måla tak i lekrummet. Inte så smart kanske med tanke på att jag har feber i kroppen. Var jag inte slut innan så är jag det nu! Resten av eftermiddagen ska jag VILA! Hoppas barnen tillåter det bara.
Jag tycker mej höra att Mira ligger och pratar där inne i sin säng för tillfället. Hon vaknade alltså tidigt idag med. Konstigt att de alltid ska ställa om tiderna när man som minst vill det. Fast vi kanske ska vara tacksamma ändå för i morse sov hon till strax efter sju och det brukar hon sällan göra.

Ska gå och plocka upp lilltösen nu och kanske sätta oss framför någon tecknad film eller nåt. Läsa någon bok skulle jag nog kanske orka med också.

Är det någon av er läsare som haft mjölkstockning? Kan det starta med feber? Jag har inte direkt ont i brösten, men när lillebror suger så ilar det på konstigt sätt som det inte gjort innan. Kan ju kanske vara för att jag har allmänt ont i kroppen överhuvudtaget???

Detta med att välja namn...

2010-01-14 11:07:29 Mitt mammaliv
» Kommentarer(20) «


Detta med namn till lillebror blev mycket svårare än vi trott. Jag och maken är nämligen ungefär lika envisa.

När Mira fick sitt namn velade vi också hit och dit. Även hon gick namnlös i någon/några veckor innan det blev bestämt. Då valde vi mellan "mitt" namn som var Mira eller makens förslag som var Majken.
Jag lovade honom då att om vi med nästa barn står mellan två namn som vi båda gillar men olika mycket så ska hans namn få "vinna".

Nu står vi här med ett varsitt förslag och jag borde givetvis ge mej och låta sonen heta det som pappa vill. MEN... jag gillar inte det namnet alls. Dealen enligt mej var ju att vi åtminstone måste gilla namnet båda två.

Så... tillbaka på ruta ett. Nu gäller det att komma på ett helt nytt namn som vi tidigare inte alls pratat om och helst ska det vara maken som kommer på det och så ska jag gilla det lika mycket.

Varför ska det va så svårt med pojknamn!?

Har ni några bra förslag på namn som skulle matcha Mira och som skulle passa lillebror?


Jag, sjuk!?

2010-01-14 09:44:11 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Jag tror att jag har gått o blivit sjuk över natten. Vaknade klockan ett av att lillebror ville ha mat. När jag reste mej upp så kände jag hur ont jag hade i hela kroppen o så frös jag så att jag skakade. Fick sätta på mej en långärmad tröja att sova i och ändå låg jag och huttrade o frös. Somnade till sist iaf men har vaknat från o till hela natten. Det har även lillebror gjort men inte för att han varit hungrig. Är rädd att han haft lite ont i magen i går kväll och i natt. I vanliga fall brukar hans orolighet gå att bota med nappen, men så var inte fallet i natt.

Just nu har min huvudvärk dämpats med en alvedon och jag känner mej även lite varmare och näst intill kallsvettig istället. Har nog ingen feber just nu, men vi får väl se om den kommer tillbaka när tabletten slutat värka.
Är livrädd att min feber ska ha nåt att göra med en stundande mjölkstockning eller så. Jag brukar aldrig vara sjuk annars och har inte haft feber sen dagarna efter förlossningen med Mira då jag blev jätte dålig och hade en lindrigare form av mjölkstockning.

Stackars lilla mej.
...O vi som hade planerat att måla tak idag. Är ju tveksamt om jag orkar det.


Happy mum

2010-01-13 20:15:55 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «
Sitter med datorn i knät, en sovandes lillebror i famnen och roomservice på teven.
Ibland behöver inte livet va mer komplicerat än så.

Myyyyys!


Målat om i lekrummet

2010-01-13 18:49:10 Huset & Inredning
» Kommentarer(2) «


Idag har vi slitit minsann. Nu sitter jag här och är heeeelt slut.

Vi har målat väggarna i lekrummet och även ett bord med tillhörande stolar som Mira fick i julklapp av mormor o morfar. Just nu står maken och lackar alla kvistar i taket. Imorgon blir det tak och list målning.

Har tagit några målarfoton, men alla batterier är slut till kameran och jag hittar inte laddaren så tyvärr kan jag inte lägga in några bilder ikväll. Får bli imorgon istället.

Jag har än en gång förundrats över vilka snälla barn vi har. Mira sov bara en timme idag. Självklart vaknade hon mycket tidigare än vanligt bara för att vi ville att hon skulle sova länge. Vi trodde både jag och maken att vi skulle få lov att lägga ner målandet när hon kom upp, men det var inga problem alls att fortsätta. Hon sprang omkring i bara blöjan och sopade på golvet runt omkring oss. (Hon fick ett städset i julklapp som används flitigt) När jag sedan målade bordet och stolarna stod hon och "målade" en av stolarna och var nöjd så tills jag var färdig. Duktiga tjejen. Tror hon gillade att vi gjorde om i hennes rum och att hon fick vara med och "hjälpa till".
Lillebror har sovit så gott hela dagen och bara vaknat för lite mat då och då. Som jag sagt innan... vi får passa på att fixa här hemma medans vi har barn som tillåter det.

Nu ska jag lägga stora tösen och sen ska jag mysa med lillebror tills vi också ska gå o sova.

 
Det är inte ofta man får se ögonen, men dom finns där.


Heeeeej Lillebror!

2010-01-13 10:12:03 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


  

När Mira ser lillebror så säger hon alltid "Heeeeeej lillebjoj". Det spelar egentligen ingen roll att hon såg honom för 2 minuter sedan, det är alltid lika viktigt att säga hej till lillebror. Det roliga är att hon alltid säger det med sådan glädje och entusiasm. Man skulle kunna tro att de inte setts på flera veckor.
Det är syskonkärlek det. Jag hoppas att hon alltid kommer att vara så glad över att se sin lillebror.
Roligt är det också att hon lärt sig ett nytt ord, nämligen "lillebjoj".

Kanske skulle vi döpa honom till lillebror helt enkelt???


Godmorgon onsdag!

2010-01-13 07:55:38 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «
Idag var det min tur att gå upp med Mira och ge maken lite sovmorgon. Jag var ändå ganska pigg (!?) när lillebror vaknade klockan halv sju. Nu ligger mina två älsklingar o sover, medans jag och Mira sitter här uppe o ser på bompa. Är nog dax för frukost snart för Mira börjar få spring i benen.

Idag ska vi nog måla i lekrummet. Ska bli roligt. Sist vi målade orkade jag inte hjälpa till alls så jag ser fram emot att idag få sätta på mej fula kläder, kavla upp armarna och sätta igång o måla. Frågan är väl bara vad vi ska sysselsätta Mira med under tiden. Får nog göra det mesta när hon lagt sig för att sova middag. Blir mest förberedelser innan lunch.

Nu kurrar magen högt.
Ska försöka komma ihåg att ta lite före/efter bilder idag så att ni får se skillnaden när vi målat färdigt.

Måleri målera

2010-01-12 13:33:25 Huset & Inredning
» Kommentarer(3) «


Idag på förmiddagen har vi varit iväg och köpt färg till ytterligare ett rum, lekrummet. Det kommer att bli vitt till att börja med och sedan kommer vi när vi får tid och inspiration att måla en fondvägg med figurer på. Blir nog någon form av landskap med seriefigurer. Maken ska måla upp något på datorn och sedan ska vi måla upp det på väggen med hjälp av en projektor.
Det gäller att passa på o fixa här hemma medans inspirationen är på topp och maken är arbetslös. När han sedan återgår till att jobba så kommer det inte att finnas så mycket tid över till att fixa här hemma.

Målningen kommer vi förhoppningsvisa att starta med imorgon. Beror på barnen och orken.

Idag är det helt fantastiskt väder ute och det känns inte alls bra att det är så otroligt kallt. Längtar så tills det blir lite närmare nollan så att jag vågar mej ut med lillebror i vagnen.

På tal om vagn så hade jag inte tänkt sova idag på dagen. Men nu sitter jag här och kan knappt hålla ögonen öppna. Blir nog en liten tupplur iaf med lillebror brevid mej. Myyyyys.

Måndagen 100111

2010-01-11 19:31:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Hjälp va jag är trött just nu. Har varit en fullproppad dag idag.

Bvc besöket gick bra. Fick en massa information och sedan vägdes lillebror. Första kissolyckan skedde även då och han pinkade in revir över hela köksbordet, mitt ben och bvc journalboken. Vikten låg idag på 3740g vilket betyder att han redan har börjat gå upp i vikt igen. Skönt att se att han får i sig nåt och att det inte bara är torramning vi sysselsätter oss med.
För att svara på en kommentar så kom faktist bvc hit idag. De har alltid hembesök första gången man ses. Tror att det är så på de flesta ställen?

Efter att bvcsköterskan varit här tog jag en sväng ner på stan för att lämna tillbaka ett klädesplagg och sedan köpa lite mat att fylla kylskåpet med.
Passade på att fynda lite på Kappahl som hade halva reapriset och det blev även nåt plagg från lindex (även de från rean). Jag får ta o lägga ut några bilder på det jag fyndat imorgon kanske.
Jag älskar att shoppa på halva reapriset. 20 kr för en body är helt i min smak. Fast ska man fynda så så måste man vara ute första dagen de sänker priserna... sen är allt fint slut.

När jag kom hem från min shopping tur fick vi besök av familjen A. Lillebror fick en fin present (Tack för den!) och så fikade vi en stund. Mira var både högt och lågt och jag börjar fundera på vad vi stoppat i henne idag egentligen. Trodde aldrig att hon skulle somna när jag lade henne i sängen för en halvtimme sedan. Men somna gjorde hon och nu är det bara att hoppas att hon inte vaknar förrän imorgon klockan sju tidigast.


Koncentration på hög nivå

Ikväll blir det att slappa framför tven och äta en macka med messmör (Har fått cravings på messmör. Kan man få cravings efter graviditeten också?)

Imorgon är en ny dag... nya möjligheter.


Dax att designa om igen...

2010-01-11 12:14:21 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Maken påminde mej just om att det behöver tas undan julen i min blogg också. Vilket projekt. Lyckades iaf övertala honom att göra en fin bakgrund åt mej precis som han gjorde sist.
Vi får väl se om jag kan hitta några snygga bilder o färger o göra om lite här de närmsta dagarna. Ni får ha lite hänsyn över att det kan se lite konstigt ut under tiden.

Tänk så mycket lite sömn kan göra

2010-01-11 08:23:10 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Vilken natt. Underbar natt. Lillebror lade sig samtidigt som oss igår runt halv tolv tiden. Sedan vaknade han klockan halv fyra, ammade i en kvart och somnade sedan om direkt! Nästa gång vi vaknade var klockan sju och då lät båda barnen. Det betyder att trots att vi lade oss sent så känner jag mej ganska utvilad idag... iaf om man jämför med gårdagen. Nu är det bara att hålla tummarna att merparten av de framtida nätterna också blir så här.

Vi har just käkat frukost. Lillebror sover i sin säng igen och kommer förmodligen inte att vakna förrän om minst tre timmar. (Han sover väldigt bra på förmiddagarna.)
Mira sitter och ser på bompa en stund och jag har lite tid över till att sitta här och sedan gå och göra mej iordning för dagen.

Idag ska jag plocka bort julpyntet. Vi får även besök av bvc och i eftermiddag ev besök av familjen A.
Ser ut att bli en bra dag.

En vecka gammal

2010-01-10 20:39:20 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «Vår skatt 1 Vecka gammal


Nu har lillebror fyllt en vecka. Jag kommer säkert att säga det fler gånger, men jösses va fort tiden går! Ändå är det en märklig känsla när man har fått ett barn, för på nåt sätt känns det som att han/hon alltid varit en del av familjen.

Lillebror växer och verkar ha det bra utanför magen. Visst är det lite si så där med tider, mat och sömn än så länge. Men vad kan man egentligen kräva av någon som bara funnits utanför magen i en vecka?

Vi firade en vecka med att låta lillebror bada för andra gången i sitt liv. Ett varmt och skönt bad kan ju inte göra annat än gott tänkte jag. Lillprinsen själv tyckte det var det värsta han gjort i hela sitt liv. Han gallskrek från det att blöjan åkte av tills det att kläderna var på igen. Stackarn. Han trivs bättre inlindad i sin goa filt (Tror inte att han kommer att släppa sin filt förrän han blir tonåring). Utan sin filt ligger han och huttrar o skakar hela tiden. Inte lätt att inte ha så mycket hull på kroppen. Ännu en olikhet mellan lillebror och storasyster (Mira har alltid varit varm och svettig av sig, men hon är ju också född på sommaren).

Nu ligger han o ser så go ut i sängen. Tror jag måste plocka upp honom och pussa lite.

Imorgon får vi besök av bvc. Ska bli spännande att se vad vikten ligger på nu en vecka efter förlossning.


Finns det inga coola kläder till bebispojkar?

2010-01-10 09:00:40 Shopping
» Kommentarer(6) «


Jag har suttit nu under några dagar och letat snygga bebispojkkläder till bra pris. Hur svårt kan det va!? Det är först i de lite större storlekarna som det finns en massa tufft. I storlekarna 50-56 finns det inget roligt alls till pojkar. Jag som hade sett fram emot att få köpa lite nya kläder... o så finns det inget jag vill ha.
Jeans kommer han att få i massor framöver, men just nu är han nog lite för liten för att ha ett par jeans på sig, då ska de va väldigt mjuka o sköna.

Har ni några tips på schyssta kläder till babygrabbar?

 
Två bodys beställda från Villervalla (tradera fynd)

                
Ett turkos/plommonfärgat set och en turkos/grön body från Mykidoo.

De plaggen har jag lyckats skrapa ihop under min nätshopping.
Kom gärna med fler tips.


Kan det inte vända snart?

2010-01-10 08:35:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(5) «


Jag känner hur orken sugs ur mej för varje dygn som går. Inatt bröt jag ihop när Mira vaknade klockan fem, då hade jag varit vaken sedan tre och just fått lillebror att somna. Självklart började han röra på sig igen när han hörde storasyster o så gjorde han ett jätte lass i blöjan samtidigt. Just i det ögonblicket blev det lite för mycket för en sliten mamma.

Mira somnade om men sov bara en halvtimme till sedan ville hon gå upp. Maken var snäll och tog med henne till övervåningen så att jag o lillebror fick sova en stund till. Tyvärr blev det inte så mycket sömn med en gnällig tjej en trappa upp o en lillebror som återigen blev hungrig.

Vid lunchtid får vi besök av makens familj. Dom kommer hit för att skåda vårt lilla underverk. Hoppas att deras besök kan få mej på lite bättre humör och att jag har orken till att vara trevlig de timmarna dom är här.
Sova får jag göra en annan gång...

Äta bör man...

2010-01-09 18:32:43 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Ikväll är vi ensamma hemma igen jag och barnen. Just nu sover lillprinsen och jag hoppas han fortsätter göra det tills det att jag fått Mirisen i säng. Just nu ligger hon på golvet här nedanför mej och ser på bompa. Ser nästan ut som att hon skulle kunan somna där nere på mattan... ser ju hoppfullt ut inför kvällens nattning. Med tanke på att lillbror kommer att vara hungrig ganska lagom tills Mira ska sova så hoppas jag att hon somnat omgående. Gör hon inte det så kan det ju uppstå vissa problem.

En annan sak gällande mat och sovtider så har jag upptäckt att lillebror och Mira är väldigt olika. När Mira var nyfödd hade hon ganska på en gång inrutat i sig att äta var tredje timme. Hon sov aldrig över en mattid. Man kunde nästan ställa klockan efter henne. Låg hon och sov så vaknade hon alltid när det hade gått tre timmar sedan hon sist åt. Lillebror däremot verkar inte alls vara så noga med mattiderna. Ibland går det tom mer än 4 timmar mellan matpassen. Många gånger har jag väckt honom för att brösten håller på att strängas och för att jag tycker att det är dax att äta. Han har aldrig tackat nej till mat de gånger jag väckt honom... så egentligen är han kanske hungrig även om han inte vaknar av sig självt.

Frågan jag ställer mej är. Ska jag fortsätta väcka honom för att äta eller ska jag låta honom bestämma själv när han vill äta även om det kanske blir 5 timmar emellan? På bb sa det att bebisarna ska få i sig mellan 6-8 mål om dagen. Det blir ju alltså 4 timmar emellan varje måltid om man ska amma 6 ggr på ett dygn. Svårt det här o inte blir jag klokare av att jag har ett barn sedan innan.

Tvätta eller rymma hemifrån?

2010-01-09 09:44:46 Mitt mammaliv
» Kommentarer(1) «


Det ena barnet valde att vakna titt som tätt hela natten och det andra att stiga upp klockan halv sex. Behöver jag säga att jag är otroligt trött idag? Gårkvällen blev inte så vidare mysig heller. Hade en bebis som inte kunde komma till ro, åt en äcklig pizza och sen satte vi på en urkass film som jag somnade till innan klockan blev nio.
Vi får hålla tummarna att lördagskvällen blir lite trevligare. Ska kanske tom unna mej själv att hyra en film och köpa lite smågodis.

Idag får vi besök av goa vänner en sväng på eftermiddagen men annars har vi inget planerat. Frågade just maken om vi skulle ta en sväng med bilen eller om vi skulle fixa med tvätten. Hör och häpna... han valde tvätten!? Så det är väl bara att ställa sig vid strykbordet antar jag.

Hoppas du får en fin lördag!


Min dag


Syskonkärlek och ny dagbädd

2010-01-08 15:33:28 Mitt mammaliv
» Kommentarer(9) «


Igår kom en vän hit med en säng som lillebror ska sova i. Det ska få bli hans dagbädd här uppe på övervåningen. Perfekt med hjul på och i lagom höjd från storasyster som hela tiden vill klappa och pussa. (Verkar dock som att hon kommit på ett sätt att klappa ändå.) Tack snälla Ida för att vi får låna sängen!Det första Mira gör när hon sovit eller varit ut är att springa och leta efter lillebror. Sen kastar hon sig över honom och överöser honom med pussar och kramar. Vår goa tjej är en mycket stolt storasyster. Idag fick hon hålla lillebror en stund, vilket hon gjorde mycket försiktigt och bra och med pussar i massor.

Återbesök bb

2010-01-08 15:06:32 Mitt mammaliv
» Kommentarer(2) «


Idag har jag och lillebror varit på en liten tur med bilen i halkan. Var inte roligt alls att köra i den här snön, speciellt inte med underverket med i bilen.
Vi var till bb på återbesök igen för en hörselundersökning. Lillebror fick nämligen inte godkänt på ena örat när vi var där i onsdags. Idag pep det godkänt på en gång som tur var och jag kunde andas ut. Man vill ju så gärna att allt ska va bra med de små.

Inatt var ingen bra natt alls och lillebror sov oroligt nästan hela natten. Jag fick inte sova många minuter i sträck. Jag hoppas innerligt att det var en engångsföreteelse.
Även idag har han varit missnöjd och inte kommit till ro. Fick amma honom 4 gånger innan han somnade in djupt nu efter lunch. Kanske har jag ätit något olämpligt igår så att han känner av magen eller nåt.

Sitter just nu på golvet i lekrummet och Mira plockar o grejjar runtomkring mej. Hon vill gärna att vi är i hennes närhet nu för tiden. Antar att det är hennes sätt att reagera på att det kommit en till som också slåss om uppmärksamheten.

Fredag idag alltså... jag är helt dagvild. Blir fredagsmys framför tven ikväll... nåt mer än så orkar jag nog inte. Tror tom att jag ska plocka fram den frysta färdiga pizzan vi har i frysen så att jag slipper laga mat. Det är väl ok att leva på lite snabbmat så här 6 dar efter förlossning va?

Kvällsstrul och nya rutiner

2010-01-07 19:33:16 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Pratade just med en vän och berättade hur nöjd jag var att jag lyckats få Mira att somna på en gång ikväll. Tji fick jag när hon 2 sek efter att jag lagt på telefonen började gråta förtvivlat.

Mira har tyvärr blivit jätte svår att lägga på kvällarna. Jag tror att det kan ha att göra med julen och alla besökare vi haft. Har ju blivit lite si så där med tider sedan vi flyttade in i huset. Nu när vi försöker återgå till hennes normala sängtid så totalvägrar hon. Vissa kvällar kan hon somna direkt vi lagt henne, men så vaknar hon en halvtimme senare och vill inte somna om. Slutar med att vi får ta upp henne tills hon blir trött och vi då kan följa med henne in till sängen igen. Nu handlar det inte om flera timmar... vi brukar oftast få henne i säng senast klckan nio hur som helst, men ändå är det lite frustrerande. Hon har alltid somnat utan problem förut.

Igår testade jag en ny sak när hon började gråta otröstligt. Jag ställde in en stol brevid hennes säng sen fick hon komma upp i mitt knä och läsa några böcker för att sedan krypa ner i sängen igen när vi läst klart. Märkligt nog fungerade det jätte bra och hon somnade utan problem när jag stängde dörren. Idag när hon vaknade efter mitt telefonsamtal testade jag samma sak igen. Tro det eller ej men jag tror att det är tyst där inne nu. 2 böcker var allt som behövdes.
Hoppas verkligen att vi kommit på ett knep som funkar. Jag läser gärna en bok eller två bara jag slipper ta upp henne och ha henne uppe i timme extra varje kväll.

Nu börjar lillebror röra på sig och vill ha lite uppmärksamhet. Resten av kvällen får bli mys med honom istället. Jag behöver lite värme känner jag... är rädd att jag börjar få feber, eller så är det bara kroppen som visar hur trött den börjar bli. Har ont överallt och fryser.

Är det torsdag idag?

2010-01-07 10:08:27 Mitt mammaliv
» Kommentarer(3) «


Inatt blev en ganska bra natt. Vi lade oss vid elva tiden och det gjorde även lillebror. Sedan vaknade Mira och var ledsen klockan två, vilket också gjorde att lillebror blev väckt. Välling till storatjejen, amma och blöjbyte. Fick sedan sova ganska bra fram till klockan fem då liten ville ha mat igen (Plus ytterligare en bajsblöja). Sedan sov han till klockan åtta då storasyster hade tröttnat på att vänta på att vi skulle vakna. Dunk, dunk, klapp, klapp... upp o hoppa.

Jag vet inte vad jag föredrar riktigt... att få lite sovmorgon men vara vaken flera gånger under natten eller att som maken sova hela natten (oftast) men sedan gå upp vid sex tiden. Tyvärr tror jag att jag skulle vakna även om jag inte hade ansvaret att gå upp. Det gör jag iaf nu när Mira vaknar även om det är Makens uppgift att trösta henne. (Vi har delat upp det så just nu. Jag tar lillebror och Maken tar Mira).

Just nu är jag ensam hemma med de båda busarna. Maken är nere på stan och besöker arbetsförmedlingen. Måste säga att jag tycker att det är ganska skönt att vi är två att hjälpas åt här hemma. Är lite nervös inför den dagen då han får ett jobb igen och är borta från oss stora delar av dagen. Självklart kommer jag att fixa det också... men ju större lillebror blir desto mer krävande kommer han att bli också. Då kommer jag nog verkligen att önska att jag kunde dela på mej!

Nu ska jag sätta mej och leka lite med Mira. Hej så länge!

Att räcka till...

2010-01-06 19:29:13 Mitt mammaliv
» Kommentarer(6) «


Att räcka till för två små barn kan ibland kännas omöjligt. Kan redan efter bara 4 dagar känna att jag skulle vilja dela på mej själv till två en stund om dagen.
Att hinna med att ge båda barnen det dom behöver plus lite extra kvalitetstid känns som en ganska svår uppgift. Speciellt då man själv är så trött att man bara vill lägga sig på soffan och stirra upp i taket.

Idag har jag iaf lekt lite extra med Mira och kladdat med fingerfärger o så har jag även haft lite tid till att sitta med lillebror och bara gosa o studera hans fina ansikte. Jag känner mej bortskämd som får så mycket kärlek från två underbara barn. Hoppas dom känner sig lika älskade.


(Inte snällt att bli fotograferad med en bebis som ser ut att vart på solsemester
i 2 veckor när jag själv är vintergenomskinlig med dåligt hb.)


Oroliga nätter och påväg mot amningskoma

2010-01-06 16:04:36 Mitt mammaliv
» Kommentarer(4) «


Nu har jag precis vaknat efter en två timmars tupplur. Det behövdes efter en natt med betydligt för lite sömn. Lillebror var jätte orolig hela natten och ville suga hela tiden. Tur att vi har introducerat honom för nappen och jag slapp vara hans napp hela tiden. Det jobbiga var väl istället att jag fick lov att vakna till varje kvart för att stoppa in nappen som han spottat ut eller lyckas peta ut med den lilla handen.
Jag hoppas att det blir bättre snart och att han kan sova längre stunder på natten utan att vara så orolig. Idag har det gått hur bra som helst och han har sovit själv i sin säng i stort sett hela dagen. Konstigt att det går bra att sova 3-4 timmar på dagen men inte på natten.

Jag börjar känna mej lite sliten nu. Brösten ömmar och är varma och det gör skitont numer när han suger. Ja, tyvärr slapp jag inte de hemska såren denna gången heller. Hoppas att även dom släpper snart.
Tröttheten börjar sakta men säkert smyga sig på också och varje liten ansträngning gör mej helt orkeslös.

Idag var vi på återbeök uppe på bb. Lillebror fick ett stick i handen (Pku-prov) och så var det läkarundersökning och vikt koll. Allt såg bra ut och han har tappat 200 g sedan födseln. Helt ok att de tappar upp till 10% de första dagarna. Med tanke på hur mycket han äter nu så är jag inte alls orolig och tror att han snart kommer att ha gått upp de där grammen igen.

Nu ska jag ägna mej åt Mira lite. Gäller att passa på när lillebror sover.
Många som frågar om namn och jag kan väl säga som så att det är på G... men inte spikat till hundra. Det är min käre make som forfarande är osäker. Hade jag fått bestämma hade han haft ett namn nu:)

Smärtfri (?) bröstförstoring

2010-01-05 12:56:50 Graviditeterna
» Kommentarer(5) «


Jag vaknade... tittade ner på mina bröst och tänkte för mej själv "Aha, det är såhär Dolly Parton känner sig". Påminn mej om att aldrig spruta in silikon i brösten. Jag trivs bättre med dom jag har... alltså inte nu... utan innan.
Jag tycker synd om er tjejer som har enorma bröst och geting midja. Jag menar... hur gör ni när ni köper kläder? Borde inte finnas många tröjor som passar både över bröst och i midja?

Nu är det bara att hoppas att mina lugnar ner sig lite om några dar. En positiv sak är att det funkar iaf. Amningen alltså.
Det finaste man har sätter man på bordet...

2010-01-04 17:06:56 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «Så säger alltid min mamma och jag tycker det är bra ord.

Här på övervåningen har vi ännu ingen bra säng eller så till prinsen. Just nu är hans sovplats i en badbalja proppad med täcken och filtar så att det blir mjukt och skönt. Jag hoppas att vi kommer på någon bra lösning framöver, men tills vidare får baljan funka bra.Idag blev jag ensam med barnen i två-tre timmar medans Maken var ner på stan i massa ärenden. Hamnade i mitt första "vill dela på mej problem" när lillebror vaknade och ville ha mat samtidigt som storasyster också vaknade och ville upp. Hur gör man när man sitter där med bröstet framme och armarna fulla samtidigt som en till vill bli upplyft ur sin säng. En av dom fick vackert vänta på sin tur och just idag blev det Mira. Tack o lov hade hon inget emot det och låg nöjd och glad kvar i sin säng när jag kom in några minuter efter första pipet.

Idag har vi äntligen gjort klart med lägenhetsaffären. Maken o Mira är på banken och skriver de sista papperen just nu. Det gick som tur var att lösa så att jag slapp vara med. Hade inte känts bra att få lov till att slita ut en tvådagar gammal bebis till en offentlig plats redan.

Nu hör jag att det låter här nere. Familjen samlade igen.
Ikväll får vi lite besök. Gäller att passa på med besökare medans jag är hyffsat pigg.
När jag fött Mira kom min depp och sliten period efter 4 dagar. Då hade jag feber och var allmänt ledsen och eländig. Vi får väl se om det kommer någon sådan period denna gången.


Andra dygnet

2010-01-04 11:27:50 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Lillebror är inne på sitt andra dygn och det är även jag som tvåbarnsmamma. Känns fortfarande otroligt overkligt. Just nu vill jag bara lära känna den nya familjemedlemmen. Än så länge är det han visat av sin personlighet att han är en lugn, trygg och mycket tyst bebis. Har knappt hört honom gråta ännu och allt han gör är att sova. Nu är jag medveten om att bebisar är trötta första dygnen och att detta såklart kommer att förändras... men jag hoppas han är som storasyster och sover bort de första månaderna:)

Natten har gått över förväntan. Vi lade oss klockan tio och sen vaknade lillebror och ville ha mat klockan 12 och blev inte riktigt nöjd förrän klockan ett då han fick lägga sig mellan mej och maken. Sedan sov han till klockan sju! Bör kanske tillägga att Mira sov hela natten också och vaknade inte förrän halv åtta av att lillebror var lite ledsen. Om nätterna fortsätter så här så kommer jag vara en nöjd och glad mamma. (Även om jag själv sov lite halvkasst inatt. Låg och lyssnade på lillgrabben hela tiden för att höra att han andades och hade det bra.)

Vill passa på att tacka mina underbara föräldrar och syskon som kom hit i helgen och var barnvakter till Mira. Vi hade inte klarat det här utan er! Så tryggt att veta att ni var här och att Mira hade det bra medans vi låg på bb. Jag är så glad att jag slapp åka in till förlossningen själv. Tack också ni vänner som varit jourhavande barnvakter under de senaste veckorna! Ni är bäst!
Tänk att det löste sig till det bästa till sist.

 

Välkommen till världen vår lille prins!

2010-01-03 19:29:48 Graviditeterna
» Kommentarer(27) «


Det är med stor glädje och stolthet jag skriver det här inlägget. Hade aldrig kunnat ana att vårt liv skulle förändras så över bara en natt.

Vi är hemma igen trötta och möra, men med en liten prins i famnen.
Allt har gått bra och jag lovar att berätta mer när jag orkar och hinner.
Just nu vill jag bara mysa med familjen
.... och sova.

Tack för alla era grattishälsningar som jag redan hunnit få...Och stort tack att ni orkat med min klagovisa de senaste veckorna. En betydligt mer lycklig och glad Therese sitter här idag än igår.Världens stoltaste storasyster


Förlossningen del 2

2010-01-02 11:25:45 Graviditeterna
» Kommentarer(29) «


Nu ni har vi fått roliga nyheter! Äntligen!

Kom in till förlossningen klockan nio och fick träffa läkare och göra ctg. Hade öppnat mej lite ytterligare, men är fortfarande i latensfasen. Bebisens hjärtljud låg även idag ganska högt och det märks att den också blir påverkad av att jag har ont.

Den underbara fantastiska läkaren lovade mej att de skulle hjälpa mej igång nu. Klockan fyra ska vi tillbaka till förlossningen. Fick en hinnsvepning igen.. får väl se om värkarna kommer igång av sig självt innan fyra, men annars blir det till att ta hål på hinnorna så att vattnet går när vi kommer in.

Vi hade tyvärr lite otur med att det är fullt på förlossningen just nu. Jag hoppas det lättar till i eftermiddag. Risken finns ju att vi blir hemskickade igen för att komma tillbaka imorgon istället. Jag hoppas dock att vi får stanna. Mina föräldrar är bara kvar till imorgon och det vore ju snopet om de skulle missa bebisen.

Ni kan väl tänka lite extra på oss ikväll...
...nu är det bara den tuffaste biten kvar men med den mest fantastiska vinsten man kan få.

Vad ska bebisen heta?

2010-01-01 22:30:39 Graviditeterna
» Kommentarer(5) «


Fick en kommentar angående att jag inte skrivit nåt om namnförslag. Det finns en anledning till det och det är att vi inte pratat om namn på bebisen ännu. Jag o Maken har nämligen helt olika stil när det gäller älsklingsnamn. Denna gången tror jag vi båda går och hoppas på att bebisen ska komma ut och själv tala om vad den heter.

Jag har mina favoriter och jag hoppas på att Maken kommer att gilla dom lika mycket som mej när han väl ser bebisen.

Så när bebisen tittat ut och den ligger där på min mage så hoppas jag innerligt att det bara är helt självklart vilket namn den ska få.
Det är väl tur annars att man har tre månader på sig att bestämma sig för namn:)

Lugna puckar

2010-01-01 20:42:51 Graviditeterna
» Kommentarer(7) «


Jag är fortfarande hemma och läget är oförändrat. Har ställt in mej på att vara hemma tills vi har vår bokade tid imorgon. Då får jag sätta min tilltro till läkaren och hoppas att han har förbarmande över mej.
Idag har jag verkligen försökt slappna av och tänka på annat. Min familj har kommit ner och det är så skönt att ha dem här. Jag, syrran och brorsan var nyss ute på en promenad. Vi får väl se om promenaden gör någon nytta inför natten.

Det känns i både huvud och kropp att jag bara sovit en timme i natt. Lyckades sova två små stunder under dagen också... men nu är jag verkligen jätte trött. Blir nog en tidig kväll i kväll o så hoppas jag att jag kan somna och sova hela natten. Kan jag nog behöva inför morgondagen. Jag fick några tabletter med mej från förlossningen, bara att hoppas att de hjälper lite mot värken.

Håll tummarna för oss imorgon. Jag hoppas sååå att jag slipper komma hem ledsen och besviken utan bebis och med värkar som fortfarande bara gör mej illa.


1:a januari promenad i solen

2010-01-01 11:46:57 Mitt mammaliv
» Kommentarer(7) «


Vi bestämde oss för att gå på en promenad i den fina januari dagen. Solen skiner ovanför trädtopparna och snön gnistrar på marken. Det var precis vad jag behövde för att under några minuter glömma bort att jag har ont i magen.

   
Förlossningen del 1

2010-01-01 09:20:59 Graviditeterna
» Kommentarer(8) «


Hemma igen efter en natt på förlossningen. Tyvärr sitter jag här med magen i vädret fortfarande. Visst har det nog startat för jag har sjukt ont nästan hela tiden och kraftigare sammandragningar än innan... men jag har precis som jag anat och varit rädd för jordens längsta latensfas.
Det har egentligen inte hänt nåt sedan i tisdags då jag gjorde undersökning hos barnmorskan. Bara en massa pinvärkar som inte påverkar alls. Precis som det var när jag väntade Mira.

Imorgon halv nio har jag tid igen för bedömning och ev igångsättning. Om inte mina värkar kört igång mer innan dess eller gett sig helt så blir det förhoppningsvis en igångsättning även denna gången. Hellre lite hjälp på traven än att gå o ha så här fruktansvärt ont i flera veckor till.

Jag har sovit en timme inatt och är rädd att natten jag har framför mej inte kommer att bli bättre direkt. Jag förstår att de på förlossningen vill att det ska köra igång av sig självt och därför avvaktar med igångsättning. Själv är jag både ledsen och besviken att dom skickade hem mej med de här värkarna.

Ja, nu vet ni iaf hur läget ser ut.
Nu ska jag krypa ner i sängen få se om jag kan somna en stund mellan värkarna. Om några timmar kommer min familj ner igen. Så tacksam att dom finns och kastar sig i bilen så fort jag behöver dom. Dom ska vara Mira vakter under helgen.

Håll tummarna att jag får snusa bebis senast imorgon!